Betostal 2/14

συνεκτική και ενισχυτική ρητίνη εμποτισμού

Αγοράστε τώρα το Betostal 2/14 από το e-shop μας
 ή επικοινωνήστε μαζί μας για τυχόν ερωτήσεις
1. Ταυτότητα του προϊόντος
Κατηγορία WINWET: 1. Διεισδυτικά υγρομονωτικά & ενισχυτικά αντοχών
Περιγραφή προϊόντος: Διεισδυτική ακρυλική αυτοπολυμεριζόμενη υδατοδιαλυτή ρητίνη για ενίσχυση αντοχών σκυροδέματος σε μηχανικές καταπονήσεις και κατά δεύτερο λόγο για την υγρομόνωσή του. Συμπολυμερές γαλάκτωμα με βάση το νερό.
Δεδομένα ασφαλείας: Δεν περιέχει καρκινογόνους διαλύτες, έχει ως βάση το νερό. Για περισσότερες λεπτομέρειες διαβάστε το Φύλλο Δεδομένων Ασφαλείας του προϊόντος.
Υλικά πάνω στα οποία εφαρμόζεται: Οριζόντιες επιφάνειες μπετόν εσωτερικού χώρου (π.χ. βιομηχανικά δάπεδα)
2. Στοιχεία για τη λειτουργία του προϊόντος
Ποια προβλήματα λύνει το προϊόν και με ποιους τρόπους: Η ρητίνη Betostal 2/14 είναι το πρώτο από τα προϊόντα της οικογένειας υγρομονωτικών προϊόντων Winwet. Εφαρμόστηκε για πρώτη φορά δοκιμαστικά το 1989 στις ταράτσες συγκροτήματος πολυκατοικιών στο Πόρτο-Ράφτη Αττικής. Όλες οι άλλες μέθοδοι είχαν αποτύχει, με αποτέλεσμα οι ένοικοι να πληρώνουν κάθε χρόνο υπέρογκα ποσά χωρίς να μπορούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα της υγρασίας που κατέστρεφε τα ταβάνια και τους τοίχους των διαμερισμάτων τους. Με ένα κόστος 36.000 δραχμών για τη ρητίνη και με ένα μόνο μεροκάματο δόθηκε οριστική λύση στο πρόβλημα που από τότε μέχρι σήμερα δεν ξαναπαρουσιάστηκε. Τα συνεργεία με τις πίσσες και τα ασφαλτόπανα ζητούσαν τότε 1.500.000 δραχμές και η λύση που προσέφεραν σε καμία περίπτωση δεν επρόκειτο να αντέξει για τόσο πολλά χρόνια, όπως ομολογούσαν και οι ίδιοι.
Από τότε έγιναν πολλές ακόμα εφαρμογές του προϊόντος σε ταράτσες σε ερασιτεχνικό επίπεδο, αφιλοκερδώς. Το 2003, και αφού είχε πλέον δοκιμαστεί για 14 ολόκληρα χρόνια και είχαν γίνει οι απαραίτητες βελτιώσεις, το Betostal 2/14 κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στο εμπόριο ως η ιδανική λύση για την υγρομόνωση ταρατσών. Το 2006 οι σχεδιαστές των προϊόντων Winwet το αντικατέστησαν με το νέο βελτιωμένο προϊόν Betostal SLN, το οποίο προσδίδει στο μπετόν ακόμα μεγαλύτερη αδιαβροχία και ελαστικότητα. Έτσι, η χρήση του Betostal 2/14 σήμερα έχει περιοριστεί σε εφαρμογές κυρίως εσωτερικών χώρων (π.χ. βιομηχανικά δάπεδα), όπου το ζητούμενο δεν είναι τόσο η υγρομόνωση αλλά το «δέσιμο» του μπετόν και η προστασία του από το φαινόμενο της απότριψης, εκδορές, σπασίματα, δημιουργία κοιλοτήτων κτλ., με παράλληλη μείωση της σκόνης που εκλύεται μέσα στο χώρο.
Αρχή λειτουργίας και τρόπος δράσης: Χάρη στη διεισδυτική ικανότητα του νερού στο οποίο είναι διαλυμένη και στους ειδικούς διεισδυτές που περιέχει, η ρητίνη εισέρχεται σε μεγάλο βάθος μέσα στους πόρους και τις τριχοειδείς ρωγμές του μπετόν. Στη συνέχεια, καθώς το νερό εξατμίζεται, η ρητίνη στεγνώνει. Τότε, καθώς έρχεται σε επαφή με τον αέρα, αρχίζει ο πολυμερισμός («πλαστικοποίηση») της ρητίνης. Με την ολοκλήρωση του πολυμερισμού όλοι οι υδατοπερατοί πόροι και οι τριχοειδείς ρωγμές έχουν οριστικά σφραγιστεί και η επιφάνεια έχει αποκτήσει την επιθυμητή συνεκτικότητα που δεν επιτρέπει απότριψη, σπασίματα, ξεφλουδίσματα και δημιουργία λακκουβών από μηχανικά αίτια (τριβές, κρούσεις, συστολοδιαστολές, μικροσεισμοί κτλ.). Το αδιόρατο επιφανειακό φιλμ που τυχόν θα σχηματιστεί πάνω από την επιφάνεια λόγω πλεονάσματος υλικού δε μεταβάλλει την υφή της επιφάνειας και δεν την κάνει ολισθηρή.
Οφέλη: 1. Ως ενισχυτικό αντοχών προστατεύει οριζόντιες επιφάνειες μπετόν εσωτερικού χώρου από τις μηχανικές φθορές και από την ανερχόμενη υγρασία. Καταργεί το φαινόμενο της απότριψης και της αποσάθρωσης του σκυροδέματος λόγω παλαιότητας. Επίσης, εκμηδενίζει την ποσότητα σκόνης που εκλύεται κατά την απότριψη του μπετόν και έτσι απαλλάσσει τον αέρα, τις επιφάνειες και τυχόν μηχανήματα και εμπορεύματα, αλλά και τους πνεύμονες των εργαζομένων, από τη ρύπανσή τους από τη σκόνη.
2. Ως υγρομονωτική ρητίνη προστατεύει εξωτερικές οριζόντιες επιφάνειες μπετόν από την υγρασία και επιτυγχάνει μερική θερμομόνωση από το ψύχος, επειδή δε δαπανάται η μεγάλη ποσότητα θερμότητας που συνήθως δαπανάται για την εξάτμιση της υγρασίας που εισέρχεται μέσα στο μπετόν όταν δεν έχει γίνει σωστή στεγανοποίησή του.
Πλεονεκτήματα έναντι άλλων μεθόδων: Σε σύγκριση με άλλες επικαλυπτικές μεθόδους, οι οποίες είναι εξίσου αποτελεσματικές και αξιόπιστες, είναι πολύ πιο οικονομικό και εύκολο στην εφαρμογή του. Επιπλέον, δεν υπάρχει περίπτωση να ξεφλουδίσει, ακόμα και με την πιο τραχιά μεταχείριση, επειδή δε δημιουργεί επίστρωση, κάνει μόνο εμποτισμό (διείσδυση). Επίσης, είναι διαφανές και βατό.
Σύγκριση με άλλα υλικά της οικογένειας Winwet: Είναι πιο ανθεκτικό σε τριβές και κρούσεις από το Betostal SLN και γι’ αυτό προτιμάται για την προστασία βιομηχανικών δαπέδων και άλλων επιφανειών με μεγάλες μηχανικές καταπονήσεις. Σε αντίθεση με το Betostal SLN δε συνιστάται η χρήση του ως πρόσμικτο, επειδή δεν έχει τόσο μεγάλη ελαστικότητα και γι’ αυτό η λάσπη ρηγματώνει κατά το στέγνωμά της.
Πείραμα ελέγχου της αποτελεσματικότητας του προϊόντος: Κείμενο υπό κατασκευή.
Πεδία εφαρμογής: Αυτός ο χώρος θα καλυφθεί προσεχώς με συνδέσμους (links) που θα οδηγούν σε ένα ξεχωριστό κείμενο για κάθε διαφορετικό πεδίο εφαρμογής του προϊόντος.
3. Η εφαρμογή του προϊόντος
Απαραίτητος εξοπλισμός για την εφαρμογή: Για την εφαρμογή της ρητίνης θα πρέπει να έχετε στη διάθεσή σας:

 • όσα αναφέρονται στη Λίστα Εξοπλισμού Εφαρμογών Winwet
 • όσα αναφέρονται στο κείμενο που αφορά το συγκεκριμένο πεδίο εφαρμογής του προϊόντος
Προετοιμασία επιφάνειας πριν την εφαρμογή: Πρέπει η επιφάνεια να είναι στεγνή και καλά σκουπισμένη, ώστε οι πόροι της να είναι ανοικτοί. Αν υπάρχουν ρωγμές που έχουν ένα μικρό άνοιγμα, έστω και κλάσμα του χιλιοστού, θα πρέπει να καλυφθούν είτε με Armofix είτε με επισκευαστικό τσιμέντο που θα περιέχει Betoplex.
Προστασία άλλων επιφανειών: Επειδή, όταν στεγνώσει πάνω σε μάρμαρα, πλακάκια, μέταλλα κ.ά. επιφάνειες, πολύ δύσκολα καθαρίζεται, προστατέψτε τέτοιες επιφάνειες με νάιλον ή εφημερίδες. Σε περίπτωση που στάξει, σκουπίστε άμεσα καλά την επιφάνεια με βρεγμένο πανί ή χαρτί, πριν αρχίσει ο πολυμερισμός της ρητίνης.
Αραίωση: 1 μέρος ρητίνη σε 4 μέρη νερό. Προσοχή: Είναι σημαντικό να τηρηθούν οι οδηγίες αραίωσης, ώστε το διάλυμα να είναι υδαρές και να επιτευχθεί καλή διείσδυσή του μέσα στους πόρους.
Αριθμός περασμάτων: Απαιτούνται δύο χέρια ή περισσότερα, μέχρι να επέλθει κορεσμός. Τότε θα διαπιστώσετε ότι το υλικό δε θα διεισδύει άλλο και θα παραμένει στην επιφάνεια. Προσοχή: Ορισμένες περιοχές της επιφάνειας μπορεί να είναι πιο απορροφητικές από άλλες. Θα πρέπει να συνεχιστεί η εφαρμογή, μέχρι να κορεστούν και αυτές.
Δε χρειάζεται να στεγνώσει το ένα χέρι για να περαστεί το επόμενο.
Τρόποι εφαρμογής: 1. Χυτό: χύνουμε την αραιωμένη ρητίνη λίγη-λίγη και την απλώνουμε με φαρδιά σκούπα με σκληρό τρίχωμα.
2. Ψεκασμός με ψεκαστήρα (πιο ξεκούραστος τρόπος): συνιστάται ηλεκτρικός ψεκαστήρας με βαρέλι, γιατί ο χειροκίνητος ψεκαστήρας πλάτης είναι πολύ κουραστικός για μεγάλες επιφάνειες. Ο τρόπος αυτός δε συνιστάται για κλειστούς χώρους χωρίς αερισμό ή για χώρους με αντικείμενα που δεν πρέπει να λερωθούν. Ο ψεκαστήρας πρέπει να πλένεται καλά αμέσως μετά τη χρήση, αλλιώς καταστρέφεται.
Απαιτούμενος χρόνος για την εφαρμογή: Η εφαρμογή της ρητίνης είναι πολύ απλή και γρήγορη:

 1. Χυτό, με σκούπα: περίπου 40 λεπτά για επιφάνεια 100 m2
 2. Με ηλεκτρικό ψεκαστήρα: περίπου 20 λεπτά για επιφάνεια 100 m2
 3. Με ψεκαστήρα πλάτης: περίπου 60 λεπτά για επιφάνεια 100 m2

(Οι χρόνοι αφορούν τη συνολική εργασία, όχι μόνο το ένα χέρι.)

Καιρικές συνθήκες κατά την εφαρμογή: Δεν παίζουν κανένα ρόλο, αφού η εφαρμογή γίνεται σε εσωτερικούς χώρους. Το ψύχος και η υγρασία απλά καθυστερούν λίγο τον πολυμερισμό, χωρίς όμως να επιδρούν αρνητικά στην ποιότητα του αποτελέσματος.
Κατώτατη θερμοκρασία πολυμερισμού: 12°C. (Τις ώρες που η θερμοκρασία πέφτει κάτω από τους 12°C ο πολυμερισμός προσωρινά αναστέλλεται και ξαναρχίζει όταν η θερμοκρασία ανέβει ξανά. Αν, όμως, η θερμοκρασία πέσει κάτω από τους 3°C πριν ολοκληρωθεί ο πολυμερισμός, τότε το νερό αρχίζει να παγώνει, το ίδιο και οι ειδικοί διεισδυτές που περιέχει η ρητίνη, με αποτέλεσμα να χάνει τη συνεκτικότητα και την αδιαβροχία της. Γι’ αυτό θα πρέπει να αποφεύγεται η εφαρμογή της ρητίνης όταν κάνει πολύ κρύο. Όταν πλέον έχει πολυμεριστεί, η παγωνιά δεν προκαλεί καμία φθορά στη ρητίνη.)
Χρόνος στεγνώματος: Μέσα σε λίγη ώρα η ρητίνη έχει απορροφηθεί από την επιφάνεια και μέσα σε λίγες ώρες στεγνώνει εντελώς.
Χρόνος ολοκλήρωσης του πολυμερισμού: 4 ημέρες ή λιγότερο. Τις ζεστές και ξηρές ημέρες του καλοκαιριού ο πολυμερισμός διαρκεί περίπου 24 ώρες.
Αν η επιφάνεια βραχεί πριν ολοκληρωθεί ο πολυμερισμός της ρητίνης: Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Με ένα ακόμα χέρι η ζημιά αποκαθίσταται απόλυτα.
Δυνατότητα βαφής μετά την εφαρμογή: Η επιφάνεια μπορεί να βαφτεί αμέσως μετά το στέγνωμα της ρητίνης.
Δυνατότητα χρωματισμού με πρόσμικτο χρώμα: Δεν έχει νόημα η ανάμιξη της ρητίνης με χρώμα πριν την εφαρμογή της, επειδή δεν είναι επικαλυπτική και κατά συνέπεια δεν μπορεί να χρωματίσει την επιφάνεια στην οποία θα εφαρμοστεί.
Οδηγίες χρήσης: Πατήστε εδώ για να δείτε σε μορφή αρχείου PDF την ετικέτα με τις οδηγίες χρήσης που είναι κολλημένη πάνω στο προϊόν.
(Η σελίδα αυτή είναι υπό κατασκευή)
4. Αντοχές του εφαρμοσμένου προϊόντος
Ανθεκτικότητα σε συστολοδιαστολές, δονήσεις και σεισμούς: Πολύ καλή. Η πολυμερισμένη ρητίνη μέσα στους πόρους και τις τριχοειδείς ρωγμές δεν ξεχειλώνει ούτε σχίζεται εξαιτίας της κίνησης και των εσωτερικών τριβών που προκαλούν τέτοια φαινόμενα.
Ανθεκτικότητα σε κτυπήματα και τριβές: Πολύ καλή
Συμπεριφορά σε όξινο και σε αλκαλικό περιβάλλον: Η πολυμερισμένη ρητίνη δεν προσβάλλεται από το αλκαλικό περιβάλλον που δημιουργούν π.χ. τα αδρανή υλικά ούτε από το όξινο περιβάλλον που προκαλούν διάφορες χημικές ουσίες.
Αντοχή στις μεταβολές θερμοκρασίας: Χάρη στην ελαστικότητά της η πολυμερισμένη ρητίνη αντέχει σε απότομες μεταβολές της θερμοκρασίας.
Αντοχή σε ακραίες θερμοκρασίες: Άριστη, ακόμα και σε μεγάλο καύσωνα και σε παγωνιά σαν αυτές που συμβαίνουν μόνο σε ορισμένες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.
Αντοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου: Πολύ καλή.
Αντοχή σε συνεχή επαφή με νερό ή υγρό χώμα ή άλλη μορφή υγρασίας: Μετά τον πολυμερισμό της η ρητίνη δε διαλύεται στο νερό, αν όμως παραμείνει σε συνεχή επαφή με νερό ή υγρασία για πολλές εβδομάδες είναι πιθανό να αρχίσει να γαλακτωματοποιείται. Στην πράξη, βέβαια, αυτό το ενδεχόμενο δεν υπάρχει, γιατί σε όλες τις υπαίθριες εφαρμογές της και στις περισσότερες εφαρμογές της σε δάπεδα εσωτερικού χώρου η ρητίνη αυτή καλύπτεται από το Contraqua 7/50, το οποίο έχει ακόμα μεγαλύτερη (πρακτικά απεριόριστη) αντοχή στη συνεχή επαφή με το νερό.
Αντοχή σε θετική πίεση: Μεγάλη
Αντοχή σε αρνητική πίεση: Μέτρια, γι’ αυτό και δε συνιστάται για τη στεγανοποίηση θεμελίων, υπογείων, εξωτερικών επιφανειών δεξαμενών και άλλων επιφανειών στις οποίες το νερό ασκεί αρνητική πίεση. Στις περιπτώσεις αυτές χρησιμοποιούνται οι πιο διεισδυτικές και πιο αδιάβροχες μικρομοριακές ρητίνες Betostal SLN και Betostal F/18.
Διάρκεια ζωής: Απεριόριστη. Η πολυμερισμένη ρητίνη δε χάνει τις ιδιότητές της με την πάροδο του χρόνου, αφενός επειδή σαν υλικό έχει πρακτικά ανύπαρκτη γήρανση (δεν ξεραίνεται και δεν αποσυντίθεται) και μεγάλη ελαστικότητα (δεν ξεχειλώνει ούτε σκίζεται με συστολοδιαστολές) και αφετέρου επειδή μέσα στους πόρους είναι απόλυτα προστατευμένη από μηχανικές φθορές.
Περιοδικές προληπτικές επαναλήψεις εφαρμογής: Δε θεωρείται απαραίτητη η επανάληψη για λόγους πρόληψης κάθε λίγα χρόνια.
5. Φυσικές ιδιότητες του προϊόντος
Μορφή του προϊόντος πριν την εφαρμογή του: Γαλακτώδες λεπτόρρευστο υγρό
Μορφή του προϊόντος μετά την εφαρμογή και τον πολυμερισμό του: Ενιαία διαφανής, άχρωμη, αδιάβροχη συνεκτική ελαστική μάζα διάχυτη μέσα σε όλους τους πόρους και τις τριχοειδείς ρωγμές του μπετόν
Ελαστικότητα: Καλή
Συγκολλητικότητα: Καλή
Πρόσφυση – διείσδυση: Μεγάλη
Επικάλυψη: Μικρή και ασήμαντη για την αποτελεσματικότητα του προϊόντος
Αεροδιαπερατότητα και ατμοδιαπερατότητα: Ναι, επειδή όμως το Betostal 2/14 από τότε που δημιουργήθηκε το Betostal SLN δε χρησιμοποιείται πλέον για υγρομόνωση ταρατσών, αυτή η θετική ιδιότητα του προϊόντος είναι περιττή.
Ικανότητα γεμίσματος κοιλοτήτων και ρωγμών: Όλες οι λεπτόρευστες διεισδυτικές ρητίνες Winwet γεμίζουν τριχοειδείς ρωγμές και πόρους. Σε περίπτωση που κάποιες ρωγμές δεν είναι τριχοειδείς αλλά έχουν ένα μικρό άνοιγμα, έστω και κλάσμα του χιλιοστού, δείτε πιο πάνω: «Προετοιμασία επιφάνειας πριν την εφαρμογή».
Διαλυτότητα στο νερό: Πριν εφαρμοστεί και πολυμεριστεί, η ρητίνη διαλύεται σε νερό.
Αδιαβροχία: Πολύ καλή
Υδροφοβία και ελαιοφοβία: Όχι. Για να επιτευχθεί υδροφοβία και ελαιοφοβία της επιφάνειας επιπλέον της αδιαβροχίας, απαιτείται πέρασμα ένα χέρι με Contraqua 7/50.
Βατότητα: Η επιφάνεια περπατιέται άφοβα από την πρώτη στιγμή μετά την εφαρμογή. Τις πρώτες μέρες τα παπούτσια μπορεί να κολλάνε λίγο πάνω στην επιφάνεια, αυτό όμως δεν προκαλεί φθορά της ρητίνης.
Ολισθηρότητα: Δεν προκαλεί ολισθηρότητα, αντίθετα μειώνει την ολισθηρότητα ολισθηρών επιφανειών.
Υφή και εμφάνιση της επιφάνειας μετά την εφαρμογή: Η επιφάνεια παραμένει λίγο κολλώδης μέχρι να ολοκληρωθεί ο πολυμερισμός και για λίγες μέρες ακόμα. Τελικά η υφή της γίνεται όπως ήταν πριν την εφαρμογή, ελάχιστα πιο σκούρα και με λίγο πιο ζωντανά χρώματα, χωρίς όμως γυαλάδα.
6. Ικανοποιημένοι πελάτες
Κατάλογος πελατών: Κατάλογος ικανοποιημένων πελατών με αριθμούς τηλεφώνων και ονόματα αρμοδίων, που είναι πρόθυμοι να σας μεταφέρουν τη θετική εμπειρία τους από το προϊόν.
(Η σελίδα αυτή είναι υπό κατασκευή.)
Περιγραφές εφαρμογών: Περιγραφές εφαρμογών του προϊόντος σε εγκαταστάσεις πελατών μας, οι οποίες αποτελούνται από τις εξής ενότητες:
α. αναλυτική περιγραφή του προβλήματος ή των προβλημάτων που είχε ο πελάτης
β. περιγραφή της λύσης ή των λύσεων που εφαρμόσαμε
γ. με ποιους τρόπους διαπίστωσε ο πελάτης ότι η εφαρμογή είχε επιτυχία
Συστατικές επιστολές Συστατικές επιστολές ικανοποιημένων πελατών που με τη βοήθεια του προϊόντος έλυσαν οριστικά κάποια προβλήματά τους που ως τότε δεν είχαν βρει λύση.
(Η σελίδα αυτή είναι υπό κατασκευή)
Συχνές ερωτήσεις και αντιρρήσεις πελατών: Πατήστε εδώγια να σας απαντηθούν τυχόν απορίες, αμφιβολίες και αντιρρήσεις που συχνά προβάλλουν οι υποψήφιοι αγοραστές του προϊόντος, μαζί με τις έγκυρες απαντήσεις που λαμβάνουν σχετικά με διάφορα θέματα, τα κυριότερα από τα οποία είναι:

 • ­η αρχή λειτουργίας του προϊόντος
 • ­η αξιοπιστία και η αποτελεσματικότητά του
 • ­η διάρκεια ζωής του
 • ­η υγεία και η ασφάλεια κατά τη χρήση του
 • ­ο τρόπος εφαρμογής του
 • ­ειδικές συνθήκες που καθιστούν αμφίβολη την επιτυχία της εφαρμογής
 • ­η εξυπηρέτηση μετά την πώληση (after sales service)
7. Εμπορικές πληροφορίες
Συσκευασία, τιμή,
καλυπτικότητα:
Για τις συσκευασίες, τις τιμές και την καλυπτικότητα πατήστε εδώ.
Ελάχιστη ποσότητα παραγγελίας και άλλοι όροι συνεργασίας: Για παραλαβή από την έδρα της εταιρείας ή των τοπικών αντιπροσώπων της δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Για αποστολή ισχύουν οι περιορισμοί ελάχιστης παραγγελίας που αναφέρονται στη σελίδα Όροι Συνεργασίας με Πελάτες.
Εγγύηση: Για πληροφορίες σχετικά με την εγγύηση των προϊόντων WinWet πατήστε εδώ

Αγοράστε τώρα το Betostal 2/14 από το e-shop μας
ή επικοινωνήστε μαζί μας για τυχόν ερωτήσεις

Μοιράσου το στα social media