Betostal F/18

το διεισδυτικό υγρομονωτικό ακρυλικό αστάρι

Αγοράστε τώρα το Betostal F/18 από το e-shop μας
 ή επικοινωνήστε μαζί μας για τυχόν ερωτήσεις
1. Ταυτότητα του προϊόντος
Κατηγορία WINWET: 1. Διεισδυτικά υγρομονωτικά & ενισχυτικά αντοχών
Περιγραφή προϊόντος: Μικρομοριακή διεισδυτική ακρυλική αυτοπολυμεριζόμενη υδατοδιαλυτή ρητίνη εμποτισμού, για αστάρωμα, υγρομόνωση και ενίσχυση μηχανικών αντοχών σοβάδων και άλλων επιφανειών. Συμπολυμερές γαλάκτωμα με βάση το νερό.
Δεδομένα ασφαλείας: Δεν περιέχει καρκινογόνους διαλύτες, έχει ως βάση το νερό. Για περισσότερες λεπτομέρειες διαβάστε το Φύλλο Δεδομένων Ασφαλείας του προϊόντος.
Υλικά πάνω στα οποία εφαρμόζεται: Οριζόντιες και κατακόρυφες επιφάνειες μπετόν ή σοβά (π.χ. τοίχοι, τοιχία θεμελίων, φρεατίων, δεξαμενών, δάπεδα μπετόν κτλ.)
2. Στοιχεία για τη λειτουργία του προϊόντος
Ποια προβλήματα
λύνει το προϊόν και
με ποιους τρόπους:
Το προϊόν αυτό αρχικά σχεδιάστηκε για να καλύψει το κενό που υπήρχε στην αγορά όσον αφορά τα αστάρια που χρησιμοποιούνται πριν τη βαφή. Τα αστάρια που χρησιμοποιούν διαλύτες αφενός είναι ανθυγιεινά για τους ελαιοχρωματιστές και αφετέρου δεν προσφέρουν τέλειο αποτέλεσμα, καθώς δεν προσφύονται απόλυτα στο σοβά ούτε έχουν την απαιτούμενη συγκολλητικότητα για να σταθεί επάνω τους το χρώμα.
Από την άλλη μεριά, έγιναν κάποιες προσπάθειες με οικολογικά αστάρια νερού, τα οποία δεν έβλαπταν μεν την υγεία των ελαιοχρωματιστών, όμως είχαν ακόμα μικρότερη πρόσφυση και συγκολλητικότητα από τα αστάρια νεφτιού.
Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα προβλήματα, οι δημιουργοί των προϊόντων Winwet σχεδίασαν αυτήν την πρωτοποριακή μικρομοριακή ρητίνη, η οποία επιτυγχάνει πρωτοφανή διείσδυση μέσα στους πόρους του σοβά, έχει δε πολύ μεγάλη συγκολλητικότητα. Έτσι, δημιουργήθηκε στην Ελλάδα το πρώτο παγκοσμίως υγρομονωτικό αστάρι νερού με τόσο άριστες ιδιότητες.
Όσοι τεχνίτες το έχουν δοκιμάσει μας λένε ότι είναι εξαιρετικό, καθώς σταθεροποιεί τέλεια το υπόστρωμα (σοβάς, εμφανές μπετόν ή άλλο) και δεν το αφήνει να βγάλει καθόλου σκόνη, με αποτέλεσμα το χρώμα να “πιάνει” τέλεια επάνω στην επιφάνεια.
Αποδείχθηκε, μάλιστα, τόσο αποτελεσματικό που τώρα πια χρησιμοποιείται ευρέως και για τη στερέωση του ίδιου του σοβά, με απευθείας εφαρμογή πάνω στην επιφάνεια που πρόκειται να σοβατιστεί, καθώς χάρη στη βαθιά πρόσφυση που πετυχαίνει μέσα στους πόρους του μπετόν ή σε όποια άλλη επιφάνεια πρόκειται να σοβατιστεί και χάρη στη μεγάλη συγκολλητικότητά του είναι ικανό να αντέχει χωρίς κανένα πρόβλημα ακόμα και το βάρος του σοβά, του μαρμαροκονιάματος και άλλων φορτίων που συχνά κρεμιούνται πάνω στους σοβατισμένους τοίχους (πίνακες ζωγραφικής κτλ.).
Στη συνέχεια αυτή η μικρομοριακή και ιδιαίτερα διεισδυτική ρητίνη χρησιμοποιήθηκε και για τη στεγανοποίηση κατακόρυφων επιφανειών, επειδή σε τέτοιες επιφάνειες τα Betostal SLN και Betostal 2/14 λόγω της βαρύτητας δεν προλάβαιναν να διεισδύσουν σε αρκετά μεγάλο βάθος μέσα στους πόρους. Και σε αυτήν την εφαρμογή, όπως και στη στεγανοποίηση δαπέδων υπογείων και ισογείων που υπέφεραν από την ανερχόμενη υγρασία, είχε άριστο αποτέλεσμα. Έτσι, σήμερα χρησιμοποιείται και ως αστάρι και ως υγρομονωτική ρητίνη.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στη σελίδα: Ξεφλούδισμα Χρωμάτων Λόγω Κακής Πρόσφυσης στο Υπόστρωμα
Αρχή λειτουργίας και τρόπος δράσης: Χάρη στη διεισδυτική ικανότητα του νερού στο οποίο είναι διαλυμένη και στους ειδικούς διεισδυτές που περιέχει καθώς και στην ιδιαίτερα μικρομοριακή δομή της, η ρητίνη εισέρχεται εύκολα και σε πολύ μεγάλο βάθος μέσα στους πόρους και τις τριχοειδείς ρωγμές του μπετόν και του σοβά. Στη συνέχεια, καθώς το νερό εξατμίζεται, η ρητίνη στεγνώνει. Τότε, καθώς έρχεται σε επαφή με τον αέρα, αρχίζει ο πολυμερισμός («πλαστικοποίηση») της ρητίνης. Με την ολοκλήρωση του πολυμερισμού όλοι οι υδατοπερατοί πόροι και οι τριχοειδείς ρωγμές έχουν οριστικά σφραγιστεί και δεν υπάρχει πλέον καμία δίοδος για το νερό και την υγρασία, ενώ αντίθετα οι πιο μικροί μη υδατοπερατοί πόροι παραμένουν ανοικτοί και επιτρέπουν τη διαπνοή, ώστε να «αναπνέει» το κτίριο. Το αδιόρατο επιφανειακό φιλμ που τυχόν θα σχηματιστεί πάνω από την επιφάνεια λόγω πλεονάσματος υλικού δε μεταβάλλει την υφή της επιφάνειας, δεν την κάνει ολισθηρή, δε συμμετέχει καθόλου στην υγρομόνωσή της και γι’ αυτό είναι εντελώς αδιάφορο αν θα διατηρηθεί ή θα φθαρεί από τριβές, κτυπήματα κτλ.
Οφέλη:
 1. Προστατεύει οριζόντιες ή κατακόρυφες επιφάνειες μπετόν (ταράτσες, δάπεδα κτλ.) από την υγρασία και τις μηχανικές φθορές.
 2. Σε συνδυασμό με το Smaltofix δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα της ανερχόμενης υγρασίας λόγω υδροφόρου ορίζοντα σε δάπεδα και σε τοίχους ισογείων και υπογείων.
 3. Ως αστάρι που περνιέται πάνω στο σοβά πριν από το βάψιμο δυναμώνει τις αντοχές του σοβά, ενώ ταυτόχρονα “δένει“ απόλυτα με τη ρητίνη του χρώματος και δεν επιτρέπει το ξεφλούδισμά του.
 4. Ως αστάρι που περνιέται πάνω σε εμφανές μπετόν πριν το βάψιμο δεν επιτρέπει το ξεφλούδισμα της μπογιάς. (Για 100% προστασία της μπογιάς συνιστάται ένα χέρι υδρόφοβη ρητίνη Aquablock ως τελική στρώση.)
 5. Ως αστάρι που περνιέται πάνω σε λείο μπετόν, εξασφαλίζει καλή πρόσφυση και σταθερή στερέωση του σοβά.
 6. Προστασία εμφανούς σοβά: Διατηρεί το σοβά για απεριόριστο χρονικό διάστημα χωρίς φθορές και απότριψη πριν έρθει η ώρα για το βάψιμό του. (Σε περίπτωση που δεν πρόκειται να βαφτεί, συνιστάται περαιτέρω προστασία με Aquablock ή Contraqua 7/50, για απόλυτη υδροφοβία εκτός της αδιαβροχίας, αλλά και για τη δραστική μείωση της κατανάλωσης καυσίμων για τη θέρμανση του κτιρίου. Τα δύο αυτά υλικά μπορούν να εφαρμοστούν και μετά τη βαφή, αν πρόκειται να βαφτεί ο σοβάς αργότερα.)
 7. Επιτυγχάνει μερική θερμομόνωση από το ψύχος, επειδή δε δαπανάται η μεγάλη ποσότητα θερμότητας που συνήθως δαπανάται για την εξάτμιση της υγρασίας που εισέρχεται μέσα στο μπετόν όταν δεν έχει γίνει σωστή στεγανοποίησή του. (Για ακόμα καλύτερη θερμομόνωση μέσω υδροφοβίας δείτε την ακριβώς προηγούμενη παράγραφο.)
Πλεονεκτήματα έναντι άλλων μεθόδων:
 • Είναι μικρομοριακό. Σφραγίζει πόρους διαμέτρου έως 0,05 μικρών. (πολύ ψιλή κοκκομετρία)
 • Δεν γερνάει στο χρόνο, γιατί δεν είναι λάστιχο.
 • Είναι υδρόφοβο, όχι απλά αδιάβροχο.
 • Αντέχει μεγάλο φορτίο βάρους χάρη στη μεγάλη συγκολλητική ικανότητά του. Σε αντίθεση με άλλα αστάρια νερού της αγοράς, το Betostal F/18 δεν είναι απλά κολλώδες, αλλά διεισδύει και πολυμερίζεται μέσα στους πόρους του σοβά, ώστε να κρατάει άνετα το βάρος του σοβά.
 • Επιτρέπει τη διαπνοή, ώστε οι τοίχοι να «αναπνέουν».
 • Δε χρειάζεται επανάληψη κάθε λίγα χρόνια.
 • Έχει χαμηλό κόστος.
 • Εφαρμόζεται απλά και γρήγορα από ανειδίκευτο άτομο, χωρίς συνεργεία.
 • Είναι διαφανές και άχρωμο.
 • Δε φθείρεται από τον ήλιο.
 • Δεν καλύπτει το πρόβλημα της υγρασίας, χάρη στη διείσδυση το αντιμετωπίζει στη ρίζα του.
 • Δεν έχει καμία σχέση με άλλα οικολογικά αστάρια νερού που αρχικά τα υποδέχτηκε με ενθουσιασμό η αγορά επειδή καταργούσαν τους καρκινογόνους διαλύτες, όμως στη συνέχεια αποδείχθηκαν ανεπαρκή, με αποτέλεσμα οι τεχνίτες και οι εργολάβοι ελαιοχρωματιστές να επιστρέψουν στα αστάρια διαλύτου, τα οποία σε πολλές χώρες της Ευρώπης έχουν καταργηθεί για λόγους υγείας. Το Betostal F/18, επειδή δεν είναι μόνο αστάρι αλλά είναι ταυτόχρονα και μικρομοριακή διεισδυτική ρητίνη, δεν έχει κανένα από τα προβλήματα που παρουσίασαν τα άλλα αστάρια νερού. Είναι δε πολύ πιο αποτελεσματικό και αξιόπιστο και από τα αστάρια διαλύτου, επειδή το νερό που περιέχει το πλαστικό χρώμα χρειάζεται αστάρι νερού για να «δέσει», ενώ αντίθετα με το αστάρι διαλύτου το δέσιμο δεν μπορεί ποτέ να γίνει τόσο καλό. Η τεχνολογία προχωράει, αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το δεχτούν και οι πιο συντηρητικοί τεχνίτες. Άλλωστε, κανείς δεν ασταρώνει πλέον με την πατροπαράδοτη μέθοδο που επικρατούσε επί 2000 χρόνια, δηλαδή με αστάρι παρασκευασμένο από αυγά και κατσικίσιο γάλα! Ακόμα και οι πιο συντηρητικοί τεχνίτες και εργολάβοι δέχτηκαν κάποια στιγμή να δοκιμάσουν και τα αστάρια διαλύτου και διαπίστωσαν τη διαφορά. Το ίδιο έχει αρχίσει να συμβαίνει και σήμερα, καθώς οι τεχνίτες και οι εργολάβοι εγκαταλείπουν σταδιακά τα αστάρια διαλύτου και προτιμούν το Betostal F/18.
Σύγκριση με άλλα υλικά της οικογένειας Winwet: Είναι πιο μικρομοριακό από το Betostal SLN, με αποτέλεσμα να έχει καλύτερη διείσδυση και πρόσφυση, γι’ αυτό και προτιμάται σε κατακόρυφες επιφάνειες όπου η διείσδυση πρέπει να επιτευχθεί ακαριαία, πριν η δύναμη της βαρύτητας παρασύρει το υλικό προς τα κάτω. Έχει μεγαλύτερη συγκολλητικότητα και γι’ αυτό το λόγο είναι ένα άριστο αστάρι, τόσο για την πρόσφυση του χρώματος όσο και για την συγκόλληση και συγκράτηση του σοβά πάνω σε λείες ή βαμμένες επιφάνειες.
Πείραμα ελέγχου της αποτελεσματικότητας του προϊόντος: Κείμενο υπό κατασκευή. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες ή για να μας ζητήσετε να αναρτήσουμε το κείμενο αυτής της σελίδας μέσα σε 48 ώρες.
Πεδία εφαρμογής: Αυτός ο χώρος θα καλυφθεί προσεχώς με συνδέσμους (links) που θα οδηγούν σε ένα ξεχωριστό κείμενο για κάθε διαφορετικό πεδίο εφαρμογής του προϊόντος.
3. Η εφαρμογή του προϊόντος
Απαραίτητος εξοπλισμός για την εφαρμογή: Για την εφαρμογή της ρητίνης θα πρέπει να έχετε στη διάθεσή σας όσα αναφέρονται στη Λίστα Εξοπλισμού Εφαρμογών Winwet.
Προετοιμασία επιφάνειας πριν την εφαρμογή: Πρέπει η επιφάνεια να είναι στεγνή και καλά σκουπισμένη, ώστε οι πόροι της να είναι ανοικτοί. Αν υπάρχουν ρωγμές που έχουν ένα μικρό άνοιγμα, έστω και κλάσμα του χιλιοστού, θα πρέπει να καλυφθούν είτε με Armofix είτε με επισκευαστικό τσιμέντο που θα περιέχει Betoplex.
Προστασία άλλων επιφανειών: Επειδή, όταν στεγνώσει πάνω σε μάρμαρα, πλακάκια, μέταλλα κ.ά. επιφάνειες, πολύ δύσκολα καθαρίζεται, προστατέψτε τέτοιες επιφάνειες με νάιλον ή εφημερίδες. Σε περίπτωση που στάξει, σκουπίστε άμεσα καλά την επιφάνεια με βρεγμένο πανί ή χαρτί, πριν αρχίσει ο πολυμερισμός της ρητίνης.
Αραίωση: Ως υγρομονωτικό: 1 μέρος ρητίνη προς 4-6 μέρη νερό
Ως αστάρι: 1 μέρος ρητίνη προς 2 έως 7 μέρη νερό. Όσο πιο απορροφητικό είναι το μπετόν, τόσο μικρότερη είναι και η αραίωση. Επίσης, όσο μεγαλώνει η αραίωση, τόσο μικραίνει η αδιαβροχία (η οποία σε περίπτωση εφαρμογής του Contraqua 7/50 πάνω από το χρώμα είναι περιττή), χωρίς όμως να μειώνεται η ποιότητα του ασταριού, δηλαδή η συγκολλητικότητα και η πρόσφυση.
Προσοχή: Είναι σημαντικό να τηρηθούν οι οδηγίες αραίωσης, ώστε το διάλυμα να είναι υδαρές και να επιτευχθεί καλή διείσδυσή του μέσα στους πόρους.
Αριθμός περασμάτων: Απαιτούνται δύο χέρια ή περισσότερα, μέχρι να επέλθει κορεσμός. Τότε θα διαπιστώσετε ότι το υλικό δε θα διεισδύει άλλο και θα παραμένει στην επιφάνεια. Προσοχή: Ορισμένες περιοχές της επιφάνειας μπορεί να είναι πιο απορροφητικές από άλλες. Θα πρέπει να συνεχιστεί η εφαρμογή, μέχρι να κορεστούν και αυτές.
Δε χρειάζεται να στεγνώσει το ένα χέρι για να περαστεί το επόμενο.
Τρόποι εφαρμογής:
 1. Χυτό (μόνο για οριζόντιες επιφάνειες): χύνουμε την αραιωμένη ρητίνη λίγη-λίγη και την απλώνουμε με φαρδιά σκούπα με σκληρό τρίχωμα.
 2. Ψεκασμός με ψεκαστήρα: συνιστάται ηλεκτρικός ψεκαστήρας με βαρέλι, γιατί ο χειροκίνητος ψεκαστήρας πλάτης είναι πολύ κουραστικός για μεγάλες επιφάνειες. Ο ψεκαστήρας πρέπει να πλένεται καλά αμέσως μετά τη χρήση, αλλιώς καταστρέφεται.
 3. Με ρολό ή βούρτσα ασπρίσματος: Φροντίζουμε το ρολό ή η βούρτσα να έχει πάντα άφθονο υλικό, για να γίνει πλήρης κάλυψη των πόρων και των μικρορωγμών.
Απαιτούμενος χρόνος για την εφαρμογή: Η εφαρμογή της ρητίνης είναι πολύ απλή και γρήγορη:

 1. Με ρολό ή βούρτσα ή χυτό με σκούπα: περίπου 40 λεπτά για επιφάνεια 100 m2
 2. Με ηλεκτρικό ψεκαστήρα: περίπου 20 λεπτά για επιφάνεια 100 m2
 3. Με ψεκαστήρα πλάτης: περίπου 60 λεπτά για επιφάνεια 100 m2
 4. Χυτό, με σκούπα: περίπου 40 λεπτά για επιφάνεια 100 m2

(Οι χρόνοι αφορούν τη συνολική εργασία, όχι μόνο το ένα χέρι.)

Καιρικές συνθήκες κατά την εφαρμογή: Με συννεφιά ή ηλιοφάνεια, με κρύο ή με ζέστη το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς το ίδιο. Ο ήλιος και η ζέστη απλά επιταχύνουν τον πολυμερισμό και την αδιαβροχοποίηση. Αν υπάρχει πρόβλεψη της ΕΜΥ για βροχή, θα πρέπει η εφαρμογή να αναβληθεί. Ειδικότερα, σε κατακόρυφες επιφάνειες το ψιλόβροχο κατά τη διάρκεια του ψεκασμού δε βλάπτει, επειδή η διείσδυση είναι εξασφαλισμένη χάρη στον ψεκασμό και επειδή το νερό του ψιλόβροχου δεν έχει την τάση να διεισδύει στους οριζόντιους πόρους κατακόρυφων επιφανειών.
Κατώτατη θερμοκρασία πολυμερισμού: 3οC. Αν η θερμοκρασία πέσει κάτω από τους 3οC πριν ολοκληρωθεί ο πολυμερισμός, τότε το νερό αρχίζει να παγώνει, το ίδιο και οι ειδικοί διεισδυτές που περιέχει η ρητίνη, με αποτέλεσμα να χάνει τη συνεκτικότητα και την αδιαβροχία της. Γι’ αυτό θα πρέπει να αποφεύγεται η εφαρμογή της όταν κάνει πολύ κρύο. Όταν πλέον έχει πολυμεριστεί, η παγωνιά δεν προκαλεί καμία φθορά στη ρητίνη.
Χρόνος στεγνώματος: Μέσα σε λίγη ώρα η ρητίνη έχει απορροφηθεί από την επιφάνεια και μέσα σε λίγες ώρες στεγνώνει εντελώς.
Χρόνος ολοκλήρωσης του πολυμερισμού: 4 ημέρες ή λιγότερο. Τις ζεστές και ξηρές ημέρες του καλοκαιριού ο πολυμερισμός διαρκεί περίπου 24 ώρες.
Αν η επιφάνεια βραχεί πριν ολοκληρωθεί ο πολυμερισμός της ρητίνης: Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Με ένα ακόμα χέρι η ζημιά αποκαθίσταται απόλυτα.
Δυνατότητα βαφής μετά την εφαρμογή: Η επιφάνεια μπορεί να βαφτεί αμέσως μετά το στέγνωμα της ρητίνης.
Δυνατότητα χρωματισμού με πρόσμικτο χρώμα: Δεν έχει νόημα η ανάμιξη της ρητίνης με χρώμα πριν την εφαρμογή της, επειδή δεν είναι επικαλυπτική και κατά συνέπεια δεν μπορεί να χρωματίσει την επιφάνεια στην οποία θα εφαρμοστεί.
Οδηγίες χρήσης: Πατήστε εδώ για να δείτε σε μορφή αρχείου PDF την ετικέτα με τις οδηγίες χρήσης που είναι κολλημένη πάνω στο προϊόν.
(Η σελίδα αυτή είναι υπό κατασκευή)
4. Αντοχές του εφαρμοσμένου προϊόντος
Ανθεκτικότητα σε συστολοδιαστολές, δονήσεις και σεισμούς: Πολύ καλή. Η πολυμερισμένη ρητίνη μέσα στους πόρους και τις τριχοειδείς ρωγμές δεν ξεχειλώνει ούτε σχίζεται εξαιτίας της κίνησης και των εσωτερικών τριβών που προκαλούν τέτοια φαινόμενα.
Ανθεκτικότητα σε κτυπήματα και τριβές: Καλή.
Συμπεριφορά σε όξινο και σε αλκαλικό περιβάλλον: Η πολυμερισμένη ρητίνη δεν προσβάλλεται από το αλκαλικό περιβάλλον που δημιουργούν π.χ. τα αδρανή υλικά ούτε από το όξινο περιβάλλον που προκαλούν οι καιρικές συνθήκες, οι ρίζες φυτών κ.ά.
Αντοχή στις μεταβολές θερμοκρασίας: Χάρη στην ελαστικότητά της η πολυμερισμένη ρητίνη αντέχει σε απότομες μεταβολές της θερμοκρασίας.
Αντοχή σε ακραίες θερμοκρασίες: Άριστη, ακόμα και σε μεγάλο καύσωνα και σε παγωνιά σαν αυτές που συμβαίνουν μόνο σε ορισμένες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.
Αντοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου: Πολύ καλή.
Αντοχή σε συνεχή επαφή με νερό ή υγρό χώμα ή άλλη μορφή υγρασίας: Μετά τον πολυμερισμό της η ρητίνη δε διαλύεται στο νερό, αν όμως παραμείνει σε συνεχή επαφή με νερό ή υγρασία για πολλές εβδομάδες είναι πιθανό να αρχίσει να γαλακτωματοποιείται. Στην πράξη, βέβαια, αυτό το ενδεχόμενο δεν υπάρχει, γιατί σε όλες τις εφαρμογές της η ρητίνη αυτή καλύπτεται από άλλη ρητίνη της οικογένειας Winwet, που δε γαλακτωματοποιείται.
Αντοχή σε θετική πίεση: Μεγάλη
Αντοχή σε αρνητική πίεση: Μεγάλη, λόγω της βαθιάς διείσδυσης μέσα στους πόρους, που εξασφαλίζει γερό γάντζωμα, γι’ αυτό και συνιστάται, όπως και το Betostal SLN (συχνά μάλιστα σε συνδυασμό με αυτό λόγω των αλληλοσυμπληρωνόμενων ιδιοτήτων τους), για τη στεγανοποίηση θεμελίων, υπογείων, εξωτερικών επιφανειών δεξαμενών και άλλων επιφανειών στις οποίες το νερό ασκεί αρνητική πίεση.
Διάρκεια ζωής: Απεριόριστη. Η πολυμερισμένη ρητίνη δε χάνει τις ιδιότητές της με την πάροδο του χρόνου, αφενός επειδή σαν υλικό έχει πρακτικά ανύπαρκτη γήρανση (δεν ξεραίνεται και δεν αποσυντίθεται) και μεγάλη ελαστικότητα (δεν ξεχειλώνει ούτε σκίζεται με συστολοδιαστολές) και αφετέρου επειδή μέσα στους πόρους είναι απόλυτα προστατευμένη από τον ήλιο, τις καιρικές συνθήκες και μηχανικές φθορές.
Περιοδικές προληπτικές επαναλήψεις εφαρμογής: Δε θεωρείται απαραίτητη η επανάληψη για λόγους πρόληψης κάθε λίγα χρόνια.
5. Φυσικές ιδιότητες του προϊόντος
Μορφή του προϊόντος πριν την εφαρμογή του: Γαλακτώδες λεπτόρρευστο υγρό.
Μορφή του προϊόντος μετά την εφαρμογή και τον πολυμερισμό του: Ενιαία διαφανής, άχρωμη, αδιάβροχη συνεκτική ελαστική μάζα διάχυτη μέσα σε όλους τους πόρους και τις τριχοειδείς ρωγμές του μπετόν ή του σοβά
Ελαστικότητα: Καλή
Συγκολλητικότητα: Πολύ καλή
Πρόσφυση – διείσδυση: Πολύ μεγάλη
Επικάλυψη: Μικρή και ασήμαντη για την αποτελεσματικότητα του προϊόντος
Αεροδιαπερατότητα και ατμοδιαπερατότητα: Ναι, η πολυμερισμένη ρητίνη επιτρέπει τη διαπνοή, επειδή, όπως είναι φυσικό, η αραιωμένη σε νερό ρητίνη διεισδύει μόνο στους υδατοπερατούς πόρους της επιφάνειας, οι οποίοι και στεγανοποιούνται απόλυτα. Αντίθετα, οι πόροι που είναι τόσο μικροί που το νερό δεν μπορεί να εισχωρήσει μέσα τους μένουν ακάλυπτοι. Οι πόροι αυτοί είναι αεροδιαπερατοί και ατμοδιαπερατοί, με αποτέλεσμα να είναι δυνατή η είσοδος φρέσκου αέρα στο κτίριο και η έξοδος των υδρατμών που παράγονται μέσα σε αυτό.
Επιπλέον, πρέπει να σημειωθεί ότι η αεροδιαπερατότητα και η ατμοδιαπερατότητα ευνοούνται και από το γεγονός ότι η ίδια η πολυμερισμένη ρητίνη έχει τέτοια μοριακή δομή που δεν επιτρέπει τη διέλευση του νερού αλλά επιτρέπει τη διέλευση του αέρα και των υδρατμών ανάμεσα από τα μόριά της. Έτσι, εξασφαλίζονται τα ακόλουθα σημαντικά οφέλη:

 1. Το κτίριο αερίζεται επαρκώς και η διαμονή σε αυτό γίνεται υγιεινή και ευχάριστη, γιατί δεν υπάρχει δυσοσμία («κλεισούρα») ούτε ανεπάρκεια οξυγόνου που προκαλεί πονοκεφάλους, υπνηλία, μειωμένη απόδοση κτλ.
 2. Δεν επιδεινώνεται η τάση να σχηματίζονται συμπυκνώματα υδρατμών (σταγονίδια) και μούχλα στα ταβάνια και στους τοίχους.
 3. Χάρη στον επαρκή αερισμό αποφεύγεται η σταδιακή απανθράκωση και εξασθένηση του σκυροδέματος που μπορεί να συμβεί όταν υπάρχει αυξημένη συγκέντρωση του CO2 μέσα στο κτίριο εξαιτίας κακού αερισμού.
Ικανότητα γεμίσματος κοιλοτήτων και ρωγμών: Όλες οι λεπτόρευστες διεισδυτικές ρητίνες Winwet γεμίζουν τριχοειδείς ρωγμές και πόρους. Σε περίπτωση που κάποιες ρωγμές δεν είναι τριχοειδείς αλλά έχουν ένα μικρό άνοιγμα, έστω και κλάσμα του χιλιοστού, δείτε πιο πάνω: «Προετοιμασία επιφάνειας πριν την εφαρμογή».
Διαλυτότητα στο νερό: Πριν εφαρμοστεί και πολυμεριστεί, η ρητίνη διαλύεται σε νερό.
Αδιαβροχία: Άριστη
Υδροφοβία και ελαιοφοβία: Μερική. Για να επιτευχθεί απόλυτη υδροφοβία και ελαιοφοβία της επιφάνειας επιπλέον της αδιαβροχίας, απαιτείται πέρασμα ένα χέρι με Contraqua 7/50.
Βατότητα (αφορά μόνο την εφαρμογή σε οριζόντιες επιφάνειες): Η επιφάνεια περπατιέται άφοβα από την πρώτη στιγμή μετά την εφαρμογή. Τις πρώτες μέρες τα παπούτσια μπορεί να κολλάνε λίγο πάνω στην επιφάνεια, αυτό όμως δεν προκαλεί καμία φθορά στην υγρομόνωση.
Ολισθηρότητα: Δεν προκαλεί ολισθηρότητα, αντίθετα μειώνει την ολισθηρότητα ολισθηρών επιφανειών.
Υφή και εμφάνιση της επιφάνειας μετά την εφαρμογή: Η επιφάνεια παραμένει λίγο κολλώδης μέχρι να ολοκληρωθεί ο πολυμερισμός και για λίγες μέρες ακόμα. Τελικά η υφή της γίνεται όπως ήταν πριν την εφαρμογή, ελάχιστα πιο σκούρα και με λίγο πιο ζωντανά χρώματα, χωρίς όμως γυαλάδα.
6. Ικανοποιημένοι πελάτες
Κατάλογος πελατών: Κατάλογος ικανοποιημένων πελατών με αριθμούς τηλεφώνων και ονόματα αρμοδίων, που είναι πρόθυμοι να σας μεταφέρουν τη θετική εμπειρία τους από το προϊόν.
(Η σελίδα αυτή είναι υπό κατασκευή)
Περιγραφές εφαρμογών: Περιγραφές εφαρμογών του προϊόντος σε εγκαταστάσεις πελατών μας, που αποτελούνται από τις εξής ενότητες:
α. αναλυτική περιγραφή του προβλήματος ή των
προβλημάτων που είχε ο πελάτης
β. περιγραφή της λύσης ή των λύσεων που εφαρμόσαμε
γ. με ποιους τρόπους διαπίστωσε ο πελάτης ότι η εφαρμογή
είχε επιτυχία
Συστατικές επιστολές: Συστατικές επιστολές ικανοποιημένων πελατών που με τη βοήθεια του προϊόντος έλυσαν οριστικά κάποια προβλήματά τους που ως τότε δεν είχαν βρει λύση.
(Η σελίδα αυτή είναι υπό κατασκευή)
Συχνές ερωτήσεις και αντιρρήσεις πελατών: Πατήστε εδώγια να σας απαντηθούν τυχόν απορίες, αμφιβολίες και αντιρρήσεις που συχνά προβάλλουν οι υποψήφιοι αγοραστές του προϊόντος, μαζί με τις έγκυρες απαντήσεις που λαμβάνουν σχετικά με διάφορα θέματα, τα κυριότερα από τα οποία είναι:

 • η αρχή λειτουργίας του προϊόντος
 • η αξιοπιστία και η αποτελεσματικότητά του
 • η διάρκεια ζωής του
 • η υγεία και η ασφάλεια κατά τη χρήση του
 • ο τρόπος εφαρμογής του
 • ειδικές συνθήκες που καθιστούν αμφίβολη την επιτυχία της εφαρμογής
 • η εξυπηρέτηση μετά την πώληση (after sales service)
7. Εμπορικές πληροφορίες
Συσκευασία, τιμή,
καλυπτικότητα:
Για τις συσκευασίες, τις τιμές και την καλυπτικότητα πατήστε εδώ.
Ελάχιστη ποσότητα παραγγελίας και άλλοι όροι συνεργασίας: Για παραλαβή από την έδρα της εταιρείας ή των τοπικών αντιπροσώπων της δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Για αποστολή ισχύουν οι περιορισμοί ελάχιστης παραγγελίας που αναφέρονται στη σελίδα Όροι Συνεργασίας με Πελάτες.
Εγγύηση: Για πληροφορίες σχετικά με την εγγύηση των προϊόντων WinWet πατήστε εδώ.

Αγοράστε τώρα το Betostal F/18 από το e-shop μας
ή επικοινωνήστε μαζί μας για τυχόν ερωτήσεις

Μοιράσου το στα social media