Επικαλυπτικά στεγανοποιητικά με ισχυρή πρόσφυση

Τα προϊόντα αυτής της κατηγορίας έχουν το κοινό χαρακτηριστικό της πολύ ισχυρής πρόσφυσης και της συμπαγούς στεγανοποίησης που επιτυγχάνεται με την κάλυψη ή το γέμισμα εκτεταμένων επιφανειών ή αρμών, ρωγμών, τρυπών, κοιλοτήτων, ξεφλουδισμένων περιοχών, σπασμένων τμημάτων κτλ. Για μεγαλύτερες μηχανικές αντοχές και για καλύτερο γέμισμα κενών ή εξομάλυνση ατελειών και προεξοχών σε επιφάνειες σαν αυτές που αφήνει ο ξυλότυπος σε τοιχία, εφαρμόζονται σε πολλές περιπτώσεις και με μικρή προσθήκη τσιμέντου. Αυτά τα προϊόντα έχουν πρακτικά μηδενική γήρανση στο χρόνο και δε ρηγματώνουν, δεν ξεραίνονται, δεν καταστρέφονται από τον ήλιο, τον πάγο, το αλκαλικό περιβάλλον του σκυροδέματος και άλλους παράγοντες που κατά κανόνα διαλύουν άλλα υλικά γεμίσματος και στεγανοποίησης σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Χάρη στις πιο πάνω ιδιότητές τους και επιπλέον χάρη στο μοναδικό συνδυασμό ελαστικότητας και ισχυρής πρόσφυσης του Armofix και στη μεγάλη αντοχή του Smaltofix και του Smaltolack σε αρνητικές και θετικές πιέσεις, τα προϊόντα αυτά βρίσκουν πολλές διαφορετικές εφαρμογές σε όλες τις φάσεις κατασκευής μίας οικοδομής, από τα θεμέλια μέχρι τις ταράτσες και τα κεραμίδια.

Δεν έχουν καμία σχέση με άλλα επικαλυπτικά υλικά της αγοράς, καθώς δε σχηματίζουν φθαρτή πέτσα όπως οι συνήθεις επαλειφόμενες επικαλυπτικές ρητίνες ή οι βαφές αλουμινίου ούτε συμπαγή επικάλυψη ξεχωριστή από την καλυπτόμενη επιφάνεια όπως τα ασφαλτόπανα, αλλά αντίθετα μετά τον πολυμερισμό τους σχηματίζουν ένα στρώμα επικάλυψης με ισχυρή πρόσφυση και πολλαπλό «ρίζωμα» βαθιά μέσα στους πόρους της επιφάνειας.

  • Armofix
    Γεμιστικό και στεγανοποιητικό ρωγμών & αρμών: Πρωτοποριακή παχύρρευστη αδιάβροχη ελαστική ρητίνη για γέμισμα αρμών διαστολής, ρωγμών κ.ά. κοιλωμάτων όπου απαιτείται αδιαβροχία μαζί με άριστη πρόσφυση, ελαστικότητα, βατότητα και αντοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία. Χρησιμοποιείται σκέτη ή αναμιγμένη με τσιμέντο, όταν η εφαρμογή απαιτεί μεγαλύτερες αντοχές σε έντονες συστολοδιαστολές, μηχανικές φθορές κτλ.
  • Smaltofix
    Tο αδιάβροχο λευκό του Λευκού Οίκου: Λευκό ή χρωματιστό ρητινούχο υλικό που στεγανοποιεί αρνητικές πιέσεις σε υπόγεια με ένα απλό πέρασμα με ρολό πάνω στον υγρό τοίχο του υπογείου. Σε συνδυασμό με το Betocryl στεγανοποιεί θεμέλια, δεξαμενές, πισίνες, ζαρντινιέρες κτλ. χωρίς τσιμεντοκονία. Επίσης, αποτελεί τέλειο φράγμα υδρατμών (αντί της πίσσας, που δεν αντέχει για πολλά χρόνια) για προστασία της θερμομόνωσης ταράτσας με πολυουρεθάνη. Επιπλέον, παρέχει ανακλαστική θερμομόνωση από τη ζέστη. Επιτυγχάνει και μερική θερμομόνωση από το ψύχος, γιατί διατηρεί ταράτσες και τοίχους στεγνούς και άρα καταργεί την ψύξη λόγω εξάτμισης.
  • Smaltolack
    Υλικό υψηλών αντοχών, που περιέχει το ηφαιστειογενές ορυκτό “οψιδιανός” και έναν ειδικό συνδυασμό ακρυλικών ρητινών, που χάρη στην ελαστικότητα και τη σκληρότητά του εξασφαλίζει στα δάπεδα αντοχή σε φορτία, κρούσεις, τριβές, συστολοδιαστολές, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από τα εποξειδικά δάπεδα, με το επιπλέον πλεονέκτημα του πολύ αργού ρυθμού γήρανσης, του χαμηλού κόστους και της απλής εφαρμογής, αφού είναι ενός και όχι δύο συστατικών.

Σημείωση: Για στεγανοποίηση τοιχίων κ.ά. επιφανειών βλ. και POLYUREA 91PU250.

Μοιράσου το στα social media