Betostal SLV

αδιαβροχοποιητής αρμών, μαρμάρου, πέτρας

Αγοράστε τώρα το Betostal SLV από το e-shop μας
ή επικοινωνήστε μαζί μας για τυχόν ερωτήσεις
1. Ταυτότητα του προϊόντος
Κατηγορία WINWET: 5. Προϊόντα για πέτρα, μάρμαρα, μωσαϊκό, αρμούς κτλ.
Περιγραφή προϊόντος: Διεισδυτική ακρυλική αυτοπολυμεριζόμενη μη υδατοδιαλυτή ρητίνη εμποτισμού, αραιωμένη σε White Spirit, για την αδιαβροχοποίηση κεραμικών και πετρωδών επιφανειών και των αρμών τους
Δεδομένα ασφαλείας: Δεν περιέχει καρκινογόνους διαλύτες, περιέχει μόνο White Spirit, που είναι το πιο οικολογικό και αβλαβές διαλυτικό μέσο που υπάρχει μετά το νερό. Για περισσότερες λεπτομέρειες διαβάστε το Φύλλο Δεδομένων Ασφαλείας του προϊόντος.
Προσοχή: Όλα τα προϊόντα που περιέχουν White Spirit, όταν εφαρμόζονται σε κλειστούς χώρους, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με όλες τις προφυλάξεις, επειδή το White Spirit, όταν εισπνέεται για πολλή ώρα σε μεγάλη συγκέντρωση, προκαλεί πρόσκαιρη αδιαθεσία με ζαλάδες και εμετούς. Θα πρέπει τα παράθυρα (εάν υπάρχουν) να είναι ανοικτά, το σύστημα εξαερισμού να λειτουργεί, ο τεχνίτης να κάνει συχνά διαλείμματα για να βγαίνει στον καθαρό αέρα κτλ.
Υλικά πάνω στα οποία εφαρμόζεται: Πέτρα, μάρμαρο, κεραμικά πλακίδια και ψηφίδες, αρμοί, πλάκες Καρύστου, μωσαϊκό, γαρμπιλομωσαϊκό, διακοσμητικά τούβλα και άλλες πετρώδεις και κεραμικές επιφάνειες με τους αρμούς τους
2. Στοιχεία για τη λειτουργία του προϊόντος
Ποια προβλήματα λύνει το προϊόν και με ποιους τρόπους: 1. Οι πέτρινοι τοίχοι συχνά αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγρασίας που διαπερνά τους αρμούς και χαλάει το σοβά. Το Betostal SLV λύνει οριστικά το πρόβλημα, καθώς δίνει υδροφοβία στη λάσπη των αρμών, ακόμα και αν αυτοί είναι κατασκευασμένοι από λάσπη αδιάβροχου τσιμέντου. Επιπλέον, αδιαβροχοποιεί τους πόρους της πέτρας, ενώ ταυτόχρονα ζωντανεύει το χρώμα της, χωρίς να το κάνει αντιαισθητικά γυαλιστερό και χωρίς τον κίνδυνο να ξεφλουδίσει με τον καιρό, επειδή δε δημιουργεί πέτσα αλλά κάνει μόνο εμποτισμό.
2. Σε πλακοστρωμένες ταράτσες ή μπαλκόνια
το νερό διεισδύει και φτάνει στην πλάκα διαμέσου ραγισμάτων ή των αρμών. Το Betostal SLV εισχωρεί βαθιά μέσα στους αρμούς, ενώ εμποτίζει έστω και επιφανειακά το μαρμάρινο πλακάκι. Φυσικά, αδιαβροχοποιεί και τους παράπλευρους τοίχους και τα τοιχία των ταρατσών.
3. Το μωσαϊκό των μπαλκονιών
συνηθίζει να σχηματίζει αδιόρατες ρωγμές και σπηλαιώσεις, μέσα από τις οποίες το νερό φτάνει στον κάτω όροφο: η υγρασία διαπερνά την πλάκα, με αποτέλεσμα να φουσκώνουν τα χρώματα και οι σοβάδες των ταβανιών των αντίστοιχων κάτω μπαλκονιών ή δωματίων, αν πρόκειται για βεράντα σε ρετιρέ και όχι για μπαλκόνι.
4. Υγρομόνωση ταράτσας που έχει πίσσα
από παλιότερη αποτυχημένη υγρομόνωση: Σε αυτήν την περίπτωση για την υγρομόνωση της ταράτσας συνιστάται αντί του Betostal SLN το Betostal SLV, το οποίο χάρη στο white spirit που περιέχει διαπερνά την πίσσα και διεισδύει στους πόρους του μπετόν και τους στεγανοποιεί. Επειδή το Betostal SLV είναι πιο ακριβό από το Betostal SLN, αυτή η λύση προτείνεται μόνο για τις περιπτώσεις που η παλιά πίσσα είναι καλά κολλημένη στην πλάκα και δε φεύγει με τίποτα.
5. Σπασμένα ή ξεκολλημένα πλακάκια ή πέτρινες πλάκες λόγω παγοπληξίας:
Συχνά σε αυλές με κρύο κλίμα το πλακόστρωτο πάσχει από το φαινόμενο της παγοπληξίας, κατά το οποίο η υγρασία που εισχωρεί μέσα στους αρμούς και στους πόρους της πέτρας, όταν παγώσει, διαστέλλεται και σπάει μικρά τμήματα της πέτρας, συνήθως σε σχήμα φλούδας, ενώ παράλληλα καταργεί τη συνεκτικότητα της λάσπης και η πέτρα ξεκολλάει, πράγμα επικίνδυνο ιδιαίτερα σε πλακόστρωτα σκαλοπάτια όπου πολλά ατυχήματα έχουν συμβεί επειδή μία ξεκολλημένη πλάκα έφυγε από τη θέση της την ώρα που κάποιος ανυποψίαστος περαστικός είχε στηρίξει πάνω της όλο το βάρος του σώματός του. Και σε αυτήν την περίπτωση το Betostal SLV προλαμβάνει το πρόβλημα 100%.
Εναλλακτικά, προτείνουμε για όλες τις πιο πάνω εφαρμογές το πιο εξελιγμένο – και ελαφρώς ακριβότερο – υλικό Aquablock.
Αρχή λειτουργίας και τρόπος δράσης: Χάρη στη διεισδυτική ικανότητα του White Spirit στο οποίο είναι διαλυμένη και στους ειδικούς διεισδυτές που περιέχει, η ρητίνη εισέρχεται σε μεγάλο βάθος μέσα στους πόρους και τις τριχοειδείς ρωγμές των αρμών και της πέτρας, των μαρμάρων, των κεραμικών πλακιδίων κτλ. Στη συνέχεια, καθώς το White Spirit εξατμίζεται, η ρητίνη στεγνώνει. Τότε, καθώς έρχεται σε επαφή με τον αέρα, αρχίζει ο πολυμερισμός («πλαστικοποίηση») της ρητίνης. Με την ολοκλήρωση του πολυμερισμού όλοι οι υδατοπερατοί πόροι και οι τριχοειδείς ρωγμές έχουν οριστικά σφραγιστεί και δεν υπάρχει πλέον καμία δίοδος για το νερό και την υγρασία, ενώ αντίθετα οι πιο μικροί μη υδατοπερατοί πόροι παραμένουν ανοικτοί και επιτρέπουν τη διαπνοή, ώστε να «αναπνέει» το κτίριο. Το αδιόρατο επιφανειακό φιλμ που τυχόν θα σχηματιστεί πάνω από την επιφάνεια λόγω πλεονάσματος υλικού δε μεταβάλλει την υφή της επιφάνειας, δεν την κάνει ολισθηρή, δε συμμετέχει καθόλου στην υγρομόνωσή της και γι’ αυτό είναι εντελώς αδιάφορο αν θα διατηρηθεί ή θα αδυνατίσει και θα εξαφανιστεί με τον καιρό.
Σημείωση: Όταν πρόκειται για τριχοειδείς ρωγμές, το Betostal SLV τις γεμίζει και τις στεγανοποιεί άριστα και μόνιμα, με την προϋπόθεση ότι δε θα ασκηθούν στο μέλλον επάνω τους τέτοιες δυνάμεις που θα τις ανοίξουν ξανά. Αν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, πάνω από το Betostal SLV προστίθεται Armofix. Σε περίπτωση ανοικτών ρωγμών, αυτές γεμίζονται με επισκευαστικό τσιμέντο που περιέχει Betoplex ή Polibond Elastico.
Εναλλακτικά, προτείνουμε για όλες τις πιο πάνω εφαρμογές το πιο εξελιγμένο – και ελαφρώς ακριβότερο – υλικό Aquablock.
Οφέλη: 1. Προστατεύει τους εσωτερικούς χώρους κατοικιών που έχουν επένδυση από πέτρα, πλακάκια, μάρμαρα, μωσαϊκό κτλ. από την υγρασία και τη μούχλα.
2. Επιτυγχάνει μερική θερμομόνωση από το ψύχος, επειδή δε δαπανάται η μεγάλη ποσότητα θερμότητας που συνήθως δαπανάται για την εξάτμιση της υγρασίας που εισέρχεται μέσα στο μπετόν όταν δεν έχει γίνει σωστή στεγανοποίησή του.
3. Προστατεύει τα μάρμαρα, την πέτρα, τα μωσαϊκά από το σπάσιμο ή το ξεκόλλημα εξαιτίας του πάγου ή άλλων μηχανικών αιτίων (τριβές, κρούσεις κτλ.), καθώς και από τη ρύπανση, καθώς το Betostal SLV πλένεται εύκολα και δεν επιτρέπει στη βρωμιά να διεισδύσει σε βάθος.
4. Ζωντανεύει τα χρώματα, χωρίς να δίνει αντιαισθητική γυαλάδα. Για πιο έντονο γυάλισμα χρησιμοποιήστε το ειδικό βερνίκι πέτρας Brilux.
5. Προσδίδει στους αρμούς ελαστικότητα και συνεκτικότητα και μεγαλύτερες αντοχές σε συστολοδιαστολές, μικροσεισμούς, δονήσεις διάφορες, με αποτέλεσμα να μη ραγίζουν και η συνοχή και η αντοχή του πλακόστρωτου, του μωσαϊκού ή της τοιχοποιίας να παραμένει ακέραια και μάλιστα να ενισχύεται.
Πλεονεκτήματα έναντι άλλων μεθόδων: 1. Δε δημιουργεί πέτσα και κατά συνέπεια δεν ξεφλουδίζει.
2. Δεν είναι ολισθηρό. Είναι απόλυτα βατό.
3. Δεν υπάρχει μέχρι σήμερα στην αγορά άλλο υλικό που να σφραγίζει σε τέτοιο βάθος τους αρμούς και τους πόρους σε μωσαϊκά, πέτρα, μάρμαρο, πλάκες Καρύστου κτλ. Ακόμα και στα κεραμικά πλακάκια οι αόρατες τριχοειδείς ρωγμές ή οι πόροι που μπορεί να έχουν δημιουργηθεί από κατασκευαστική ατέλεια σφραγίζονται.
Σύγκριση με άλλα υλικά της οικογένειας Winwet: Το Betostal SLV σε σύγκριση με το Betostal SLN δεν έχει καμία άλλη διαφορά πέρα από το ότι αραιώνεται σε White Spirit αντί του νερού. Είναι αρκετά ακριβότερο και χρησιμοποιείται μόνο σε περιπτώσεις όπου το Betostal SLN δεν είναι κατάλληλο: πέτρες, μωσαϊκά, μάρμαρα, πλακάκια, πλάκες Καρύστου, αρμοί κτλ., επειδή στις επιφάνειες αυτές απαιτείται ακόμα μεγαλύτερη διεισδυτική ικανότητα από αυτήν που εξασφαλίζει το νερό.
Σε σύγκριση με το βερνίκι Brilux είναι πιο αδιάβροχο και πιο διεισδυτικό, αλλά δε δίνει τόσο όμορφο φινίρισμά όσο το βερνίκι. Γι’ αυτό σε πολλές περιπτώσεις, όταν και η αδιαβροχία και το βερνίκωμα είναι εξίσου σημαντικά, χρησιμοποιούνται και τα δύο προϊόντα διαδοχικά. Αυτή η πρακτική συνιστάται και για έναν ακόμα λόγο: επειδή το Betostal SLV παραμένει κολλώδες για αρκετές ημέρες, για να μπορεί να περπατηθεί άμεσα, χρειάζεται ένα πέρασμα με Brilux ή Stainblocker από πάνω.
Σε σύγκριση με το Stainblocker έχει το πλεονέκτημα ότι δίνει πολύ καλή συνοχή σε σαθρές επιφάνειες, όμως το Stainblocker εξασφαλίζει άριστη υδροφοβία και ελαιοφοβία (προστασία από graffiti, λεκέδες, λαδιές κτλ.). Γι’ αυτό συνιστάται σε αρμούς πλακιδίων ή μωσαϊκό καθώς και σε άλλα είδη επιφανειών να εφαρμόζεται πρώτα το Betostal SLV και, αφού στεγνώσει, το Stainblocker.
Τέλος, υπάρχει και το νεότερο προϊόν Aquablock, μία ελαφρώς ακριβότερη λύση, με το επιπλέον πλεονέκτημα ότι είναι ένα απόλυτα υδρόφοβο υλικό, ενώ το Betostal SLV είναι λιγότερο υδρόφοβο. Και τα δύο υλικά είναι εντελώς αδιάβροχα και αντιολισθητικά. To Aquablock έχει επίσης το πλεονέκτημα ότι δεν είναι καθόλου κολλώδες τις πρώτες μέρες μετά την εφαρμογή, ενώ το Betostal SLV είναι, πράγμα που σε ορισμένες περιπτώσεις βατών επιφανειών μπορεί να είναι πρόβλημα. To Aquablock, επιπλέον, έχει μεγαλύτερες μηχανικές αντοχές και γι’ αυτό προτιμάται και για την ενίσχυση και αύξηση της συνοχής τσιμεντένιων δαπέδων, πωρόλιθου και άλλων σαθρών επιφανειών, ακόμα και όταν υπόκεινται σε βαριά χρήση, όπως είναι για παράδειγμα ένας χώρος στάθμευσης.
Πείραμα ελέγχου της αποτελεσματικότητας του προϊόντος: Κείμενο υπό κατασκευή.
Πεδία εφαρμογής: Αυτός ο χώρος θα καλυφθεί προσεχώς με συνδέσμους (links) που θα οδηγούν σε ένα ξεχωριστό κείμενο για κάθε διαφορετικό πεδίο εφαρμογής του προϊόντος.
3. Η εφαρμογή του προϊόντος
Απαραίτητος εξοπλισμός για την εφαρμογή: Για την εφαρμογή της ρητίνης θα πρέπει να έχετε στη διάθεσή σας όσα αναφέρονται στη Λίστα Εξοπλισμού Εφαρμογών Winwet.
Προετοιμασία επιφάνειας πριν την εφαρμογή: 1. Καθαρισμός και στέγνωμα επιφάνειας: Πρέπει η επιφάνεια να είναι απόλυτα στεγνή και καλά σκουπισμένη, ώστε οι πόροι της να είναι ανοικτοί. Αν στην επιφάνεια έχει αναπτυχθεί μούχλα και άλλοι φυτικοί οργανισμοί, θα πρέπει αυτοί να απομακρυνθούν με τη χρήση χλωρίνης ή άλλου οικολογικού απολυμαντικού μέσου, όπως είναι το Belcan-C.
2. Επισκευή τρυπών, σπασιμάτων, κοιλοτήτων:
Αν υπάρχουν τρύπες, κοιλότητες, σπασίματα ή ρωγμές που έχουν ένα μικρό άνοιγμα, έστω και κλάσμα του χιλιοστού, θα πρέπει να καλυφθούν είτε με Armofix είτε με επισκευαστικό τσιμέντο που θα περιέχει Betoplex ή Polibond Elastico.
Προστασία άλλων επιφανειών: Επειδή, όταν στάξει πάνω σε επιφάνειες χωρίς να έχει αραιωθεί και χωρίς να απλωθεί ομοιόμορφα πολύ δύσκολα καθαρίζεται, προστατέψτε τις γύρω επιφάνειες με νάιλον ή εφημερίδες. Σε περίπτωση που στάξει, σκουπίστε άμεσα καλά την επιφάνεια με βρεγμένο πανί ή χαρτί, πριν αρχίσει ο πολυμερισμός της ρητίνης.
Αραίωση: Το πρώτο χέρι πάντα πιο αραιωμένο σε White Spirit από το δεύτερο. Όσο πιο απορροφητική είναι η επιφάνεια, τόσο μικρότερη αραίωση απαιτείται, π.χ.:- στην πέτρα, στο μωσαϊκό και στο μάρμαρο η ρητίνη αραιώνεται σε 20% White Spirit στο πρώτο χέρι και καθόλου στο δεύτερο χέρι,- στα κεραμικά πλακάκια το πρώτο χέρι αραιώνεται σε 50% White Spirit (1:1) και το δεύτερο χέρι σε 20-30% White Spirit.
Προσοχή: Είναι σημαντικό να τηρηθούν οι οδηγίες αραίωσης, ώστε το διάλυμα να είναι αρκετά υδαρές, για να επιτευχθεί καλή διείσδυσή του μέσα στους πόρους και τις τριχοειδείς ρωγμές και για να αποφευχθεί η δημιουργία πέτσας πάνω στην επιφάνεια.
Αριθμός περασμάτων: Απαιτούνται δύο χέρια ή περισσότερα, μέχρι να επέλθει κορεσμός. Τότε θα διαπιστώσετε ότι το υλικό δε θα διεισδύει άλλο και θα παραμένει στην επιφάνεια.
Προσοχή: Ορισμένες περιοχές της επιφάνειας μπορεί να είναι πιο απορροφητικές από άλλες. Θα πρέπει να συνεχιστεί η εφαρμογή, μέχρι να κορεστούν και αυτές. Δε χρειάζεται να στεγνώσει το ένα χέρι για να περαστεί το επόμενο.
Τρόποι εφαρμογής: 1. Χυτό: χύνουμε την αραιωμένη ρητίνη λίγη-λίγη και την απλώνουμε με φαρδιά σκούπα με σκληρό τρίχωμα.
2. Με ρολό ή τρίχινη βούρτσα απλώνουμε τη ρητίνη στην επιφάνεια φροντίζοντας να μεταφέρουμε σε όλες τις περιοχές της άφθονο υλικό, ώστε οι πόροι και οι τριχοειδείς ρωγμές να κορεστούν.
Απαιτούμενος χρόνος για την εφαρμογή: Η εφαρμογή της ρητίνης είναι πολύ απλή και γρήγορη:
Χυτό, με σκούπα ή με ρολό ή με βούρτσα: περίπου 40 λεπτά για επιφάνεια 100 m2 (Ο χρόνος αφορά τη συνολική εργασία, όχι μόνο το ένα χέρι.)
Καιρικές συνθήκες κατά την εφαρμογή: Με συννεφιά ή ηλιοφάνεια, με κρύο ή με ζέστη το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς το ίδιο. Ο ήλιος και η ζέστη απλά επιταχύνουν τον πολυμερισμό και την αδιαβροχοποίηση. Αν υπάρχει πρόβλεψη της ΕΜΥ για βροχή, θα πρέπει η εφαρμογή να αναβληθεί.
Κατώτατη θερμοκρασία πολυμερισμού: 3οC. (Τις ώρες που η θερμοκρασία πέφτει κάτω από αυτή τη θερμοκρασία ο πολυμερισμός προσωρινά αναστέλλεται και ξαναρχίζει όταν η θερμοκρασία ανέβει ξανά. Αν, όμως, η θερμοκρασία πέσει κάτω από τους 3οC πριν ολοκληρωθεί ο πολυμερισμός, τότε οι ειδικοί διεισδυτές που περιέχει η ρητίνη αρχίζουν να παγώνουν, με αποτέλεσμα να χάνει τη συνεκτικότητα και την αδιαβροχία της. Γι’ αυτό θα πρέπει να αποφεύγεται η εφαρμογή της ρητίνης όταν κάνει πολύ κρύο. Όταν πλέον έχει πολυμεριστεί, η παγωνιά δεν προκαλεί καμία φθορά στη ρητίνη.)
Χρόνος στεγνώματος: Μέσα σε λίγη ώρα η ρητίνη έχει απορροφηθεί από την επιφάνεια και μέσα σε λίγες ώρες στεγνώνει εντελώς.
Χρόνος ολοκλήρωσης του πολυμερισμού: 4 ημέρες ή λιγότερο. Τις ζεστές και ξηρές ημέρες του καλοκαιριού ο πολυμερισμός διαρκεί περίπου 24 ώρες.
Αν η επιφάνεια βραχεί πριν ολοκληρωθεί ο πολυμερισμός της ρητίνης: Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Με ένα ακόμα χέρι (αφού στεγνώσει εντελώς η επιφάνεια) η ζημιά αποκαθίσταται απόλυτα.
Δυνατότητα βαφής μετά την εφαρμογή: Η επιφάνεια μπορεί να βαφτεί αμέσως μετά το στέγνωμα της ρητίνης (αν και συνήθως τέτοιου είδους πετρώδεις επιφάνειες δεν προορίζονται για βάψιμο).
Δυνατότητα χρωματισμού με πρόσμικτο χρώμα: Δεν έχει νόημα η ανάμιξη της ρητίνης με χρώμα πριν την εφαρμογή της, επειδή δεν είναι επικαλυπτική και κατά συνέπεια δεν μπορεί να χρωματίσει την επιφάνεια στην οποία θα εφαρμοστεί.
Οδηγίες χρήσης: Πατήστε εδώ για να δείτε σε μορφή αρχείου PDF την ετικέτα με τις οδηγίες χρήσης που είναι κολλημένη πάνω στο προϊόν.
4. Αντοχές του εφαρμοσμένου προϊόντος
Ανθεκτικότητα σε συστολοδιαστολές, δονήσεις και σεισμούς: Πολύ καλή. Η πολυμερισμένη ρητίνη μέσα στους πόρους και τις τριχοειδείς ρωγμές δεν ξεχειλώνει ούτε σχίζεται εξαιτίας της κίνησης και των εσωτερικών τριβών που προκαλούν τέτοια φαινόμενα.
Ανθεκτικότητα σε κτυπήματα και τριβές: Πολύ καλή.
Συμπεριφορά σε όξινο και σε αλκαλικό περιβάλλον: Η πολυμερισμένη ρητίνη δεν προσβάλλεται από το αλκαλικό περιβάλλον που δημιουργούν π.χ. τα αδρανή υλικά ούτε από το όξινο περιβάλλον που προκαλούν οι καιρικές συνθήκες, οι ρίζες φυτών κ.ά.
Αντοχή στις μεταβολές θερμοκρασίας: Χάρη στην ελαστικότητά της η πολυμερισμένη ρητίνη αντέχει σε απότομες μεταβολές της θερμοκρασίας.
Αντοχή σε ακραίες θερμοκρασίες: Άριστη, ακόμα και σε μεγάλο καύσωνα και σε παγωνιά σαν αυτές που συμβαίνουν μόνο σε ορισμένες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.
Αντοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου: Πολύ καλή.
Αντοχή σε συνεχή επαφή με νερό ή υγρό χώμα ή άλλη μορφή υγρασίας: Πολύ καλή: Μετά τον πολυμερισμό της η ρητίνη δε διαλύεται στο νερό και δε γαλακτωματοποιείται, ακόμα και αν παραμείνει σε συνεχή επαφή με νερό ή υγρασία για πολλούς μήνες.
Αντοχή σε θετική πίεση: Μεγάλη.
Αντοχή σε αρνητική πίεση: Μεγάλη, λόγω της βαθιάς διείσδυσης μέσα στους πόρους, που εξασφαλίζει γερό γάντζωμα.
Διάρκεια ζωής: Απεριόριστη. Η πολυμερισμένη ρητίνη δε χάνει τις ιδιότητές της με την πάροδο του χρόνου, αφενός επειδή σαν υλικό έχει πρακτικά ανύπαρκτη γήρανση (δεν ξεραίνεται και δεν αποσυντίθεται) και μεγάλη ελαστικότητα (δεν ξεχειλώνει ούτε σκίζεται με συστολοδιαστολές) και αφετέρου επειδή μέσα στους πόρους είναι απόλυτα προστατευμένη από τον ήλιο, τις καιρικές συνθήκες και μηχανικές φθορές.
Περιοδικές προληπτικές επαναλήψεις εφαρμογής: Δε θεωρείται απαραίτητη η επανάληψη για λόγους πρόληψης κάθε λίγα χρόνια. Προαιρετικά, για μεγαλύτερη σιγουριά μπορεί να περνιέται ένα χέρι για ενίσχυση κάθε πέντε ή δέκα χρόνια.
5. Φυσικές ιδιότητες του προϊόντος
Μορφή του προϊόντος πριν την εφαρμογή του: Διαφανές λεπτόρρευστο υγρό
Μορφή του προϊόντος μετά την εφαρμογή και τον πολυμερισμό του: Ενιαία διαφανής, άχρωμη, αδιάβροχη συνεκτική ελαστική μάζα διάχυτη μέσα σε όλους τους πόρους και τις τριχοειδείς ρωγμές των αρμών και των πετρωδών υλικών
Ελαστικότητα: Καλή.
Συγκολλητικότητα: Καλή.
Πρόσφυση – διείσδυση: Μεγάλη.
Επικάλυψη: Μικρή και ασήμαντη για την αποτελεσματικότητα του προϊόντος.
Αεροδιαπερατότητα και ατμοδιαπερατότητα: Η πολυμερισμένη ρητίνη επιτρέπει τη διαπνοή, επειδή διεισδύει μόνο στους υδατοπερατούς πόρους της επιφάνειας, οι οποίοι και στεγανοποιούνται απόλυτα. Αντίθετα, οι πόροι που είναι τόσο μικροί που το White Spirit δεν μπορεί να εισχωρήσει μέσα τους μένουν ακάλυπτοι. Οι πόροι αυτοί είναι αεροδιαπερατοί και ατμοδιαπερατοί, με αποτέλεσμα να είναι δυνατή η είσοδος φρέσκου αέρα στο κτίριο και η έξοδος των υδρατμών που παράγονται μέσα σε αυτό.
Επιπλέον, πρέπει να σημειωθεί ότι η αεροδιαπερατότητα και η ατμοδιαπερατότητα ευνοούνται και από το γεγονός ότι η ίδια η πολυμερισμένη ρητίνη έχει τέτοια μοριακή δομή που δεν επιτρέπει τη διέλευση του νερού αλλά επιτρέπει τη διέλευση του αέρα και των υδρατμών ανάμεσα από τα μόριά της. Έτσι, εξασφαλίζονται τα ακόλουθα σημαντικά οφέλη (τα οποία προφανώς αφορούν μόνο τις εφαρμογές σε πέτρινους τοίχους και σε πλακοστρωμένες ταράτσες):
1. Το κτίριο αερίζεται επαρκώς και η διαμονή σε αυτό γίνεται υγιεινή και ευχάριστη, γιατί δεν υπάρχει δυσοσμία («κλεισούρα») ούτε ανεπάρκεια οξυγόνου που προκαλεί πονοκεφάλους, υπνηλία, μειωμένη απόδοση κτλ.
2. Δεν επιδεινώνεται η τάση να σχηματίζονται συμπυκνώματα υδρατμών (σταγονίδια) και μούχλα στα ταβάνια και στους τοίχους.3. Χάρη στον επαρκή αερισμό αποφεύγεται η σταδιακή απανθράκωση και εξασθένηση του σκυροδέματος που μπορεί να συμβεί όταν υπάρχει αυξημένη συγκέντρωση του CO2 μέσα στο κτίριο εξαιτίας κακού αερισμού.
Ικανότητα γεμίσματος κοιλοτήτων και ρωγμών: Όλες οι λεπτόρευστες διεισδυτικές ρητίνες Winwet γεμίζουν τριχοειδείς ρωγμές και πόρους. Σε περίπτωση που κάποιες ρωγμές δεν είναι τριχοειδείς αλλά έχουν ένα μικρό άνοιγμα, έστω και κλάσμα του χιλιοστού, δείτε πιο πάνω: «Προετοιμασία επιφάνειας πριν την εφαρμογή».
Διαλυτότητα στο νερό: Όχι.
Αδιαβροχία: Άριστη.
Υδροφοβία και ελαιοφοβία: Μερική.
Βατότητα: Η επιφάνεια περπατιέται αφού στεγνώσει καλά η ρητίνη. Για την αποφυγή δημιουργίας σημαδιών πάνω σε μάρμαρα, πλακάκια κτλ. αποφύγετε να περπατήσετε πάνω τους πριν στεγνώσουν καλά. Τις πρώτες μέρες τα παπούτσια μπορεί να κολλάνε λίγο πάνω στην επιφάνεια, αυτό όμως δεν προκαλεί καμία φθορά στην υγρομόνωση.
Ολισθηρότητα: Δεν προκαλεί ολισθηρότητα, αντίθετα μειώνει την ολισθηρότητα ολισθηρών επιφανειών.
Υφή και εμφάνιση της επιφάνειας μετά την εφαρμογή: Η επιφάνεια παραμένει λίγο κολλώδης μέχρι να ολοκληρωθεί ο πολυμερισμός και για λίγες μέρες ακόμα. Τελικά η υφή της γίνεται όπως ήταν πριν την εφαρμογή, ελάχιστα πιο σκούρα και με λίγο πιο ζωντανά χρώματα, χωρίς όμως γυαλάδα. Σε περίπτωση που η επιφάνεια πρέπει να περπατηθεί άμεσα μετά την εφαρμογή, συνιστούμε την εφαρμογή του Brilux ή του Stainblocker πάνω από το Betostal SLV.
6. Ικανοποιημένοι πελάτες
Κατάλογος πελατών: Κατάλογος ικανοποιημένων πελατών με αριθμούς τηλεφώνων και ονόματα αρμοδίων, που είναι πρόθυμοι να σας μεταφέρουν τη θετική εμπειρία τους από το προϊόν
Περιγραφές εφαρμογών: Περιγραφές εφαρμογών του προϊόντος σε εγκαταστάσεις πελατών μας, που αποτελούνται από τις εξής ενότητες:
a. αναλυτική περιγραφή του προβλήματος ή των προβλημάτων που είχε ο πελάτης
b. περιγραφή της λύσης ή των λύσεων που εφαρμόσαμε
c. με ποιους τρόπους διαπίστωσε ο πελάτης ότι η εφαρμογή είχε επιτυχία
Συστατικές επιστολές: Συστατικές επιστολές ικανοποιημένων πελατών που με τη βοήθεια του προϊόντος έλυσαν οριστικά κάποια προβλήματά τους που ως τότε δεν είχαν βρει λύση
Συχνές ερωτήσεις και αντιρρήσεις πελατών: Πατήστε εδώ για να σας απαντηθούν τυχόν απορίες, αμφιβολίες και αντιρρήσεις που συχνά προβάλλουν οι υποψήφιοι αγοραστές του προϊόντος, μαζί με τις έγκυρες απαντήσεις που λαμβάνουν σχετικά με διάφορα θέματα, τα κυριότερα από τα οποία είναι:­
– η αρχή λειτουργίας του προϊόντος­ η αξιοπιστία και η αποτελεσματικότητά του­ η διάρκεια ζωής του­ η υγεία και η ασφάλεια κατά τη χρήση του­ ο τρόπος εφαρμογής του
– ειδικές συνθήκες που καθιστούν αμφίβολη την επιτυχία της εφαρμογής
– ­ η εξυπηρέτηση μετά την πώληση (after sales service)
7. Εμπορικές πληροφορίες
Συσκευασία, τιμή,
καλυπτικότητα:
Για τις συσκευασίες, τις τιμές και την καλυπτικότητα πατήστε εδώ.
Ελάχιστη ποσότητα παραγγελίας και άλλοι όροι συνεργασίας: Για παραλαβή από την έδρα της εταιρείας ή των τοπικών αντιπροσώπων της δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Για αποστολή ισχύουν οι περιορισμοί ελάχιστης παραγγελίας που αναφέρονται στη σελίδα Όροι Συνεργασίας με Πελάτες.
Εγγύηση: Για πληροφορίες σχετικά με την εγγύηση των προϊόντων WinWet πατήστε εδώ.

Αγοράστε τώρα το Betostal SLV από το e-shop μας
ή επικοινωνήστε μαζί μας για τυχόν ερωτήσεις

Μοιράσου το στα social media