Υδρόφοβα, Ελαιόφοβα, Ανθεκτικά στο UV

Οι ακρυλικές ρητίνες αυτής της κατηγορίας έχουν τα εξής κοινά γνωρίσματα:

 1. Είναι λιγότερο διεισδυτικές από τις ρητίνες Betostal και σχηματίζουν διαφανές προστατευτικό φιλμ στις επιφάνειες όπου εφαρμόζονται. Το φιλμ αυτό είναι αόρατο και μπορεί να είναι πολύ λεπτό έως αρκετά παχύ, δηλαδή αισθητό ή μη αισθητό από την αφή, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε εφαρμογής.
 2. Είναι υδρόφοβα, δηλαδή απωθούν τα σταγονίδια του νερού που συνήθως επικάθηνται σε διάφορες επιφάνειες (ακόμα και αν είναι αδιαβροχοποιημένες με ακρυλικές ρητίνες εμποτισμού) με αποτέλεσμα να τις προστατεύουν από τη μούχλα, την υγρασία, την παγοπληξία και άλλες αιτίες φθοράς.
 3. Αντέχουν σε συνεχή επαφή με το νερό ή το βρεγμένο χώμα, χωρίς να φθείρονται.
 4. Έχουν πολύ υψηλό δείκτη προστασίας από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου.
 5. Έχουν πρόσθετες ιδιότητες, όπως ελαιοφοβία, αντοχή στα οξέα που παράγουν οι ρίζες των φυτών κτλ.

Για τους πιο πάνω λόγους χρησιμοποιούνται με τους εξής δύο τρόπους:

 • ως τελικό προστατευτικό στρώμα σε πολλές εφαρμογές της τεχνολογίας WinWet, όπως είναι η υγρομόνωση σε ταράτσες και σε τοίχους, η στεγανοποίηση σε θεμέλια, ζαρντινιέρες, τοιχία στήριξης εδάφους, πισίνες, δεξαμενές κτλ.
 • μόνα τους, χωρίς να έχουν προηγηθεί άλλα υλικά Winwet, σε εφαρμογές όπως είναι η προστασία των κεραμιδιών από την παγοπληξία, η προληπτική προστασία προϋπάρχουσας επικαλυπτικής υγρομόνωσης ή στεγανοποίησης με ασφαλτόπανα επικαλυπτικές ρητίνες κ.ά.

Τα υλικά αυτής της κατηγορίας είναι τα εξής:

 • Contraqua 7/50: H πολύπλευρη προστασία επιφανειών
  Υδρόφοβη και ελαιόφοβη ρητίνη με πολύ καλό δείκτη προστασίας UV για υγρομόνωση και αποφυγή ρωγμών, ξεφλουδίσματος, λερώματος και ξεθωριάσματος σε βαμμένους τοίχους, κεραμίδια κ.ά. κατακόρυφες και επικλινείς επιφάνειες. Αποτρέπει την παγοπληξία σοβάδων και χρώματος. Επειδή εφαρμόζεται αραιωμένη, δε δημιουργεί πέτσα και κατά συνέπεια δεν ξεφλουδίζει. Επιτυγχάνει και μερική θερμομόνωση από το ψύχος, γιατί διατηρεί τους τοίχους στεγνούς και άρα καταργεί την ψύξη λόγω εξάτμισης.
 • Betocryl
  H ρητίνη που αντέχει μέσα στο νερό: Υγρομονωτική ρητίνη που αντέχει σε συνεχή επαφή με το νερό ή το βρεγμένο χώμα. Αδιάλυτη σχηματίζει παχύ φιλμ που είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στην επαφή με οξέα και άλλα χημικά. Ιδανική για το φινίρισμα σε στεγανοποίηση ζαρντινιέρας.
 • Cerosil
  Ακρυλική υδατοδιαλυτή ρητίνη με εδικό μίγμα κεριών, που παρέχει στις επιφάνειες αδιαβροχία και υδροφοβία. Είναι ιδανική για σκουρόχρωμες επιφάνειες, επειδή δεν προκαλεί καμία αισθητική αλλοίωση. Αντέχει στην ηλιακή ακτινοβολία και παραμένει αναλλοίωτη για πολλά χρόνια.
 • Stainblocker, ελαιόφοβο και υδρόφοβο προστατευτικό υλικό: Ενδείκνυται για όλων των ειδών τις επιφάνειες. Δεν προκαλεί καμία χρωματική αλλοίωση της επιφάνειας, ούτε προσδίδει γυαλάδα. Ουσίες που θα πέσουν στην επιφάνεια αφαιρούνται εύκολα με ένα βρεγμένο πανί. Επιτυγχάνει, επίσης, και απόλυτη αδιαβροχοποίηση των επιφανειών πάνω στις οποίες εφαρμόζεται, προσδίδοντάς τους τέλεια υδροφοβία. Με το Stainblocker μπορείτε να είστε ήσυχοι ότι οι τοίχοι σας δε θα γεμίσουν graffiti, ότι τα μπαλκόνια σας δε θα καταστραφούν από τις κουτσουλιές και ότι μετά το barbeque δε θα αφήσετε πίσω σας μία βεράντα με ανεξίτηλους λεκέδες στο δάπεδο.
 • Aquablock, υδρόφοβη ακρυλική ρητίνη: δείτε πιο κάτω, στην κατηγορία 5.
 • Stainsealer, υδρόφοβη ακρυλική ρητίνη: δείτε πιο κάτω, στην κατηγορία 5.
Μοιράσου το στα social media