STAINBLOCKER

Ελαιόφοβο και υδρόφοβο προστατευτικό υλικό

1. Anti-graffity για βαμμένους τοίχους,
μάρμαρα, αυτοκίνητα, τρένα κτλ.
2. Προστασία από κηλίδες και κουτσουλιές
σε δάπεδα, πέτρα, μωσαϊκό κτλ.

Αγοράστε τώρα το STAINBLOCKER από το e-shop μας
ή επικοινωνήστε μαζί μας για τυχόν ερωτήσεις

Υδατοδιαλυτό διαφανές υγρό, προϊόν νανοτεχνολογίας

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα ρύπανσης των τοίχων των κτιρίων των πόλεων αλλά και πινακίδων, οχημάτων κτλ. είναι τα graffiti που κάποιοι συνηθίζουν να ζωγραφίζουν. Επίσης, ένα άλλο συνηθισμένο πρόβλημα είναι οι κηλίδες που σχηματίζονται σε πορώδεις επιφάνειες δαπέδων και πάγκων εργασίας εξαιτίας ελαιωδών και λιπαρών ουσιών, καφέ, σοκολάτας κτλ., καθώς και από τις κουτσουλιές των πουλιών σε βεράντες, μπαλκόνια κτλ. Μέχρι σήμερα όλες οι προσπάθειες απορρύπανσης ελάχιστα πρακτικά αποτελέσματα είχαν και μόνο σε σκληρές επιφάνειες όπως π.χ. σε γρανίτες είχαν κάποια πενιχρά αποτελέσματα. Μία προηγμένη χημική βιομηχανία στην Αμερική διέθεσε το 2006 στην αγορά μια νέα χημική ένωση με σύνθεση βασισμένη στο fluoroalkyl acrylat σε οικολογική υδατοδιαλυτή μορφή, η οποία λόγω της μικρομοριακής της δομής εισχωρεί παντού και, χάρη σε κάποια ηλεκτροστατικά φαινόμενα που αναπτύσσονται, προσδίδει στις επιφάνειες αντιρρυπαντικές ιδιότητες. Το STAINBLOCKER, που περιέχει αυτή τη χημική ένωση, ενδείκνυται για εφαρμογή σε όλων των ειδών τις οικοδομικές επιφάνειες, όπως π.χ. μάρμαρα, γρανίτες, πλάκες Καρύστου, βαμμένες μεταλλικές επιφάνειες, βαμμένους τοίχους κτλ.

Καθαρισμός της επιφάνειας και εφαρμογή του προϊόντος:
Αν η επιφάνεια είναι ήδη λερωμένη, θα πρέπει να καθραιστεί με ξύσιμο με γυαλόχαρτο ή με το GRAFFITI REMOVER, αν πρόκειται για graffiti, ή με το SUPER GEO, αν πρόκειται για κηλίδες από λάδια και άλλους ρύπους. Αν πρόκειται για βαμμένη επιφάνεια, η πιο απλή λύση είναι να ξαναβαφτεί.
Για εκτεταμένες επιφάνειες η Smart Technical Solutions διαθέτει εξειδικευμένα συνεργεία για την ολοσχερή απομάκρυνση του graffiti ή άλλων ρύπων που έχουν εισχωρήσει σε πορώδεις επιφάνειες, με εγγύηση ότι αυτές δεν θα φθαρούν καθόλου, ακόμα και αν είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες.
Αφού καθαριστεί η επιφάνεια από σκόνες και διάφορους ρύπους, σε περίπτωση που η επιφάνεια είναι πορώδης ή σαθρή, εφαρμόζεται για λόγους οικονομίας και συνοχής, αντίστοιχα, το κατάλληλο υλικό, ανάλογα με το είδος της επιφάνειας (BETOSTAL 2/14 ή BETOSTAL SLV ή άλλο). Στη συνέχεια εφαρμόζεται ένα χέρι αδιάλυτο STAINBLOCKER με πινέλο, ρολό ή σπρέι. Το STAINBLOCKER δεν προκαλεί καμία χρωματική αλλοίωση της επιφάνειας, ούτε προσδίδει γυαλάδα. Το υλικό στεγνώνει εύκολα, ανάλογα και με τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος, όμως αποκτά τις πλήρεις ελαιόφοβες και υδρόφοβες ιδιότητές του μετά από 48 ώρες λόγω της αντίδρασης του πολυμερισμού.

Καθαρισμός ρύπων που θα πέσουν σε επιφάνεια με εφαρμοσμένο STAINBLOCKER:
Μετά τον πολυμερισμό λάδια, λίγδες, χρώματα, κουτσουλιές κ.ά. ουσίες που θα πέσουν στην επιφάνεια αφαιρούνται εύκολα με ένα βρεγμένο πανί ακόμα και μετά από 24 ώρες ή και περισσότερη διάρκεια παραμονής τους πάνω στην επεξεργασμένη επιφάνεια. Ειδικότερα, όταν πρόκειται για μαρκαδόρους ή σπρέι σε τοίχους, απαιτείται τρίψιμο με σφουγγάρι, ζεστό νερό με πίεση και ένα κατάλληλο απορρυπαντικό όπως το JET CLEAN. Σε μάρμαρα ή γρανίτες μπορεί να χρειαστεί τρίψιμο με ένα πανί βρεγμένο με ασετόν. Με το STAINBLOCKER μπορείτε να είστε ήσυχοι ότι οι τοίχοι σας δε θα γεμίσουν graffiti, ότι τα μπαλκόνια σας δε θα καταστραφούν από τις κουτσουλιές και ότι μετά το barbeque δε θα αφήσετε πίσω σας μία βεράντα με ανεξίτηλους λεκέδες στο δάπεδο.

Αδιαβροχοποίηση επιφανειών και άλλα είδη προστασίας τους:
Το STAINBLOCKER επιτυγχάνει επίσης και απόλυτη αδιαβροχοποίηση των επιφανειών πάνω στις οποίες εφαρμόζεται, προσδίδοντάς τους τέλεια υδροφοβία (το νερό μαζεύεται στην επιφάνεια σαν μπίλιες όπως ο υδράργυρος), ενώ παράλληλα τις προστατεύει και από φθορές εξαιτίας του πάγου, του ήλιου, της αλμύρας κτλ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το STAINBLOCKER είναι ένα άριστο υδρόφοβο και ελαιόφοβο υλικό, όμως δεν προσδίδει συνοχή σε σαθρές επιφάνειες όπως άλλα υλικά της οικογένειας Winwet. Κατά συνέπεια, δεν είναι σε θέση να προστατεύσει επιφάνειες όπως αρμούς πλακιδίων, τσιμεντένια δάπεδα κτλ., από φθορές εξαιτίας μηχανικής απότριψης λόγω τριβών. Για το σκοπό αυτό συνιστούμε άλλα υλικά, όπως είναι για παράδειγμα το BETOSTAL 2/14, αν πρόκειται για τσιμεντένια δάπεδα, και το BETOSTAL SLV, αν πρόκειται για αρμούς πλακιδίων. Και στις δύο αυτές περιπτώσεις, το STAINBLOCKER μπορεί να εφαρμοστεί μετά από αυτά τα υλικά (αφού στεγνώσουν καλά) για να προσθέσει στη συνοχή που θα έχουν πετύχει την ελαιοφοβία που ίσως να είναι επίσης επιθυμητή για προστασία από λεκέδες, graffiti κτλ.

Δοκιμή ελαιοφοβίας εφαρμοσμένου υλικού:
Το STAINBLOCKER χρειάζεται 2 ημέρες για να αποκτήσει τις πλήρεις ιδιότητές του, γι’ αυτό θα πρέπει η όποια δοκιμή ποιότητας να γίνει αφού περάσουν 48 ώρες, αλλιώς μπορεί να μη δείξει καλή συμπεριφορά σε λάδια και άλλους ρύπους.

Συντήρηση:
Στις περιοχές όπου υπάρχει συχνή διέλευση βαρέων οχημάτων το STAINBLOCKER θα πρέπει να εφαρμοστεί ξανά μετά από λίγα χρόνια ή ακόμα καλύτερα θα είναι να περνιέται προληπτικά ένα χέρι μία φορά το χρόνο μόνο σε αυτές τις περιοχές. Η κατανάλωση υλικού θα είναι πολύ μικρότερη τότε, καθώς θα έχουν κορεστεί οι πόροι της επιφάνειας από τις παλαιότερες εφαρμογές. Υπάρχει, βέβαια, και η δυνατότητα να μη γίνεται αυτή η περιοδική συντήρηση κάθε χρόνο και να περιμένουμε να φθαρεί το υλικό μετά από κάποια χρόνια, οπότε θα δούμε στις περιοχές όπου κινούνται τα βαρέα οχήματα και πάλι κάποιους ρύπους να απορροφώνται από την επιφάνεια. Τότε προβαίνουε ξανά στον καθαρισμό της επιφάνειας και εφαρμόζουμε ξανά το STAINBLOCKER. Ίσως αυτή η τακτική να είναι και η πιο οικονομική.

Για εναλλακτική λύση αντί του STAINBLOCKER, με αρκετά υψηλότερο αρχικό κόστος και μηδενικό κόστος συντήρησης (διάρκεια ζωής μεγαλύτερη από 20 χρόνια), προτιμήστε το ισχυρότατης πρόσφυσης υλικό FPU51PC101, το οποίο έχει επιπλέον τη διαφορά ότι ζωντανεύει ιδιαίτερα τα χρώματα της επιφάνειας, ενώ το STAINBLOCKER δεν τα αλλάζει καθόλου. Επιπλέον, το FPU51PC101 είναι ιδανικό για συνεχή επαφή με το νερό, όπως π.χ. στην περίπτωση της στεγανοποίησης μίας δεξαμενής εσωτερικά, πράγμα που δεν ισχύει για το STAINBLOCKER.

Προστασία από την ανερχόμενη (ανιούσα) υγρασία και τις αρνητικές πιέσεις
Το STAINBLOCKER έχει και μία ακόμα πολύ σημαντική εφαρμογή. Χάρη στα ηλεκτροστατικά φαινόμενα που αναπτύσσονται λόγω της σύστασής του, εφαρμόζεται ως πρώτο υλικό σε δάπεδα και σε τοίχους που υποφέρουν από ανερχόμενη (ανιούσα) υγρασία και αρνητικές πιέσεις, αντίστοιχα. Αυτά τα ηλεκτροστατικά φαινόμενα απωθούν με αρκετά ισχυρές δυνάμεις την υγρασία, αποτελώντας έτσι ένα αόρατο φράγμα που το νερό δεν μπορεί να το διαπεράσει, εκτός από σπάνιες περιπτώσεις, όπου η πίεση του νερού θα μεγαλώσει υπερβολικά πολύ. Στη συνέχεια, εφαρμόζονται άλλα υλικά, τα οποία αναφέρονται σε άλλες σελίδες του δικτυακού τόπου μας, όπως π.χ. στη σελίδα περί ανερχόμενης υγρασίας.

Τιμή, Συσκευασία, Καλυπτικότητα

Δείτε τον τιμοκατάλογο προϊόντων Winwet.

Ελάχιστη ποσότητα παραγγελίας και άλλοι όροι συνεργασίας

Για παραλαβή από την έδρα της εταιρείας ή των τοπικών αντιπροσώπων της δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Για αποστολή ισχύουν οι περιορισμοί ελάχιστης παραγγελίας που αναφέρονται στη σελίδα Όροι Συνεργασίας με Πελάτες.

Αγοράστε τώρα το STAINBLOCKER από το e-shop μας
ή επικοινωνήστε μαζί μας για τυχόν ερωτήσεις

Μοιράσου το στα social media