Ακρυλικά Μονωτικά Υλικά Winwet

Προετοιμασία (αστάρωμα) σοβατισμένης και βαμμένης επιφάνειας

για εκ νέου σοβάτισμα χωρίς γκρέμισμα του παλιού σοβά
καθώς επίσης προετοιμασία και κάθε άλλης λείας επιφάνειας
που δεν έχει καλή πρόσφυση για σοβάτισμα

Προβλήματα προς επίλυση:

Όταν πρόκειται για μεγάλες επιφάνειες, μπορεί να μη συμφέρει να αφιερωθούν πολλές ήμέρες εργασίας στο ξήλωμα όλων των παλιών σοβάδων, απλά και μόνο επειδή κάποιες μικρές περιοχές τους έχουν καταστραφεί. Σε τέτοιες περιπτώσεις το ιδανικό είναι να ξηλωθούν μόνο τα τμήματα του σοβά που έχουν χαλάσει και ο υπόλοιπος βαμμένος τοίχος να παραμείνει όπως είναι, είτε απλά για να ξαναβαφτεί μαζί με τα τμήματα που θα έχουν σοβατιστεί, είτε για να σοβατιστεί και αυτός μαζί με τα χαλασμένα τμήματα του τοίχου και να βαφτούν όλα μαζί στη συνέχεια.

Στη δεύτερη περίπτωση, που μπορεί να είναι υποχρεωτική επιλογή για τον εργολάβο για διάφορους τεχνικούς λόγους, μπαίνει το πρόβλημα πώς θα στερεωθεί ο πεταχτός σοβάς πάνω στη λεία βαμμένη επιφάνεια. Το ζήτημα αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί, αν δε βρεθεί μία πραγματικά αξιόπιστη λύση, θα πρέπει να ξηλωθεί όλος ο παλιός σοβάς πριν αρχίσει το νέο σοβάτισμα, πράγμα που σημαίνει μεγάλο κόστος σε εργατικά, ενώ η άλλη λύση, να σοβατιστεί η επιφάνεια με ρίσκο να μην αντέξει κάποια στιγμή ο σοβάς, αποκλείεται, γιατί σε τέτοια περίπτωση το κόστος της ζημιάς θα είναι πολύ μεγαλύτερο.

Η λύση που προτείνει η τεχνολογία WinWet:

Με την επάλειψη της συγκολλητικής ρητίνης Sovaplex DS, χωρίς αραίωση, πάνω στην επιφάνεια πριν πέσει ο σοβάς, εξασφαλίζεται η επιθυμητή συγκολλητικότητα της επιφάνειας, χάρη στην οποία ο ψιλός πεταχτός σοβάς θα στερεωθεί πάνω στην επιφάνεια χωρίς κανένα πρόβλημα. Επιπλέον, συνιστάται ο σοβάς επίσης να έχει πρόσμικτο Sovaplex DS αντί του ασβέστη, για τους λόγους που περιγράφονται στο κεφάλαιο που αφορά το σοβάτισμα επιφανειών.

Για το αστάρωμα, τη βαφή και την τελική προστασία της επιφάνειας δείτε το κεφάλαιο που αναφέρεται στις κατακόρυφες εξωτερικές επιφάνειες.

Η εφαρμογή των υλικών:

Τα πιο πάνω υλικά μπορούν να εφαρμοστούν είτε από τα εξειδικευμένα συνεργεία της Smart Technical Solutions σε όλη την Ελλάδα είτε από οποιονδήποτε τεχνίτη ή άλλο άτομο που έχει μία σχετική εξοικείωση με παρόμοιες εργασίες. Σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής των υλικών, αν έχετε απορίες που δεν διευκρινίζονται από τις οδηγίες της συσκευασίας, επικοινωνήστε μαζί μας.

Μοιράσου το στα social media