Ακρυλικά Μονωτικά Υλικά Winwet

Σοβάτισμα τοίχων και άλλων επιφανειών
με αδιάβροχο ελαστικό σοβά χωρίς ασβέστη

με άριστη εργασιμότητα και τέλεια πρόσφυση, χωρίς ρηγματώσεις κατά το στέγνωμα,
με αντοχή σε συστολοδιαστολές και δονήσεις, χωρίς άσπρα στίγματα,
χωρίς την υδροφιλία και το ραδιενεργό καίσιο του ασβέστη

Προβλήματα προς επίλυση:

Μερικά συνήθη προβλήματα που σχετίζονται με το σοβά είναι τα εξής:

  1. Η ρηγμάτωση κατά το στέγνωμα, που μειώνει τη μελλοντική αντοχή του σοβά σε δονήσεις, συστολοδιαστολές, κρούσεις κτλ. και επιτρέπει στην υγρασία να εισχωρεί στο εσωτερικό του κτίσματος.
  2. Η υδροφιλία του ασβέστη, που κάνει το σοβά να τραβάει την υγρασία σαν σφουγγάρι.
  3. Η κακή ποιότητα του ασβέστη τα τελευταία χρόνια, που περιέχει σαθρά πετρώματα, που ρηγματώνουν εύκολα.
  4. Η έλλειψη ελαστικότητας, που μειώνει της αντοχές του σοβά σε συστολοδιαστολές λόγω αυξομειώσεων θερμοκρασίας.
  5. Η κακή εργασιμότητα και η ανεπαρκής συγκολλητικότητα κατά την εφαρμογή του σοβά πάνω στην τοιχοποιία ή στο τοιχίο ή σε όποια άλλη επιφάνεια σοβατίζεται. Είναι σημαντικό και για την ταχύτητα της εργασίας και για την ποιότητα του σοβά η λάσπη να γλιστράει εύκολα στο μυστρί και να κολλάει καλά στην επιφάνεια.
  6. Το φράξιμο των εκτοξευτήρων σοβά, που απαιτεί συχνά σταματήματα για απόφραξη και καθυστερεί το έργο.
  7. Τα αντιαισθητικά λευκά στίγματα που εμφανίζονται μερικές φορές λίγο καιρό μετά το βάψιμο του σοβά και οφείλονται στην κακή ποιότητα του ασβέστη που χρησιμοποιήθηκε.

Η λύση που προτείνει η τεχνολογία WinWet:

Η ελαστική και αδιάβροχη αυτοπολυμεριζόμενη ρητίνη Sovaplex DS, όταν χρησιμοποιείται ως πρόσμικτη μέσα στο σοβά, αντικαθιστά εντελώς τον ασβέστη και δίνει λύσεις σε όλα τα πιο πάνω προβλήματα, για τους λόγους που αναλύονται στο κείμενο παρουσίασης του προϊόντος.

Να σημειωθεί ότι το Sovaplex DS υπερτερεί απέναντι σε όλα τα άλλα πρόσμικτα της αγοράς που επίσης αντικαθιστούν τον ασβέστη, γιατί δε δίνει απλά στη λάσπη εργασιμότητα και συγκολλητικότητα όπως εκείνα αλλά επιπλέον εξασφαλίζει στο σοβά αδιαβροχία, ελαστικότητα και μη ρηγμάτωση κατά το στέγνωμα.

Επιπλέον, δεν είναι latex, συνεπώς αντέχει για απεριόριστα χρόνια στο αλκαλικό περιβάλλον του τσιμέντου χωρίς να χάνει την ελαστικότητα και την αδιαβροχία του, ενώ τα προϊόντα latex μετά από λίγα χρόνια χάνουν εντελώς αυτές τις σημαντικές ιδιότητες, οπότε αρχίζει να περνά υγρασία μέσα από το σοβά και αρχίζουν να δημιουργούνται ρωγμές και αποκολλήσεις εξαιτίας της ανελαστικότητάς του.

Το Sovaplex DS προστίθεται σε πολύ μικρή αναλογία (1 λίτρο στα 50 κιλά τσιμέντο), αφού αραιωθεί σε μικρή ποσότητα νερού και στον πεταχτό (ψιλό) σοβά (πρώτη στρώση) και στον χονδρό σοβά (δεύτερη στρώση) και στο μαρμαροκονίαμα (τρίτη στρώση). Να σημειωθεί ότι δε δημιουργεί κανένα πρόβλημα κατά το τρίψιμο του μαρμάρου. Όσοι τεχνίτες χρησιμοποιούν το προϊόν για πρώτη φορά δεν μπορούν να πιστέψουν πώς μπορεί ο σοβάς χωρίς καθόλου ασβέστη και με τόσο μικρή ποσότητα ρητίνης να έχει τόσο καλές ιδιότητες.

Από οικονομική άποψη το Sovaplex DS έχει περίπου το ίδιο κόστος με τον ασβέστη, ή και χαμηλότερο, ανάλογα με την αναλογία ασβέστη που συνηθίζει να χρησιμοποιεί ο κάθε τεχνίτης. Επιπλέον, είναι πολύ πιθανό σε πολλές εφαρμογές το Sovaplex DS να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε ακόμα μικρότερη αναλογία, αυτό είναι κάτι που μπορεί να το δοκιμάσει ο τεχνίτης κάνοντας διάφορα δοκίμια με διαφορετικές δοσολογίες και εξετάζοντας τις ιδιότητές τους αφού στεγνώσουν.

Υπενθυμίζουμε ότι μετά το σοβάτισμα το ιδανικό αστάρι για βάψιμο πάνω στο σοβά είναι το Betostal F/18, το οποίο εκτός της άριστης πρόσφυσης που εξασφαλίζει για το χρώμα, συμπληρώνει και την αδιαβροχία που πέτυχε στο σοβά το Sovaplex DS.

Για δύσκολες περιπτώσεις όπου ο σοβάς δύσκολα στερεώνεται λόγω λείας επιφάνειας μπορείτε να διαβάσετε τα κεφάλαια «Στεγανοποίηση και αστάρωμα επιφάνειας για σοβάτισμα» και «Προετοιμασία (αστάρωμα) λείας επιφάνειας για σοβάτισμα».

Για το αστάρωμα, τη βαφή και την τελική προστασία της επιφάνειας δείτε το κεφάλαιο που αναφέρεται στις κατακόρυφες εξωτερικές επιφάνειες.

Η εφαρμογή των υλικών:

Τα πιο πάνω υλικά μπορούν να εφαρμοστούν είτε από τα εξειδικευμένα συνεργεία της Smart Technical Solutions σε όλη την Ελλάδα είτε από οποιονδήποτε τεχνίτη ή άλλο άτομο που έχει μία σχετική εξοικείωση με παρόμοιες εργασίες. Σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής των υλικών, αν έχετε απορίες που δεν διευκρινίζονται από τις οδηγίες της συσκευασίας, επικοινωνήστε μαζί μας.

Μοιράσου το στα social media