Αδιαβροχοποίηση υφασμάτινων και δερμάτινων ειδών εν ψυχρώ
(υποδήματα, τσάντες, ζώνες, σαλόνια, ρούχα, καλύμματα, χαλιά κτλ.)

Προβλήματα προς επίλυση:
Τρία σημαντικά προβλήματα που σχετίζονται με τα δερμάτινα και υφασμάτινα είδη είναι τα εξής:

  1. η γήρανσή τους (ξεθώριασμα, σκάσιμο κτλ.) εξαιτίας της έκθεσής τους σε υγρασία, ήλιο, ρύπους κτλ.
  2. το λέκιασμά τους από ελαιώδεις ουσίες
  3. η προστασία των ποδιών και ολόκληρου του σώματος από λιμνάζοντα νερά και από τη βροχή

Η λύση που προτείνει η τεχνολογία WinWet:
Το πρόβλημα της γήρανσης αντιμετωπίζεται σε μεγάλο βαθμό από τον αδιαβροχοποιητή Hydrophobe, ο οποίος πέρα από την υδροφοβία που προσδίδει στα υφάσματα και στα δέρματα όπου εφαρμόζεται, τα προστατεύει και από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου και από διάφορους ρύπους, στους οποίους δεν επιτρέπει να εισχωρήσουν μέσα στους πόρους του δέρματος ή τις ίνες του υφάσματος, με αποτέλεσμα να πλένονται πολύ πιο εύκολα.

Επιπλέον, όταν πρόκειται για είδη ένδυσης (μπουφάν, παπούτσια και άλλα ρούχα) το ακρυλικό υλικό Hydrophobe προστατεύει όποιον τα φοράει από τη βροχή ή από νερά που λιμνάζουν μέσα σε λακκούβες, τα οποία δεν εισχωρούν πλέον μέσα στο πόδι, γιατί το δέρμα και οι ραφές του παπουτσιού έχουν αδιαβροχοποιηθεί εντελώς.

Τρόπος λειτουργίας:
Χάρη στη διεισδυτική ικανότητα του White Spirit στο οποίο είναι διαλυμένη και στους ειδικούς διεισδυτές που περιέχει, η ρητίνη εισέρχεται στους πόρους ή τις ίνες του δέρματος ή του υφάσματος αντίστοιχα. Στη συνέχεια, καθώς το White Spirit εξατμίζεται, η ρητίνη στεγνώνει. Τότε, καθώς έρχεται σε επαφή με τον αέρα, αρχίζει ο πολυμερισμός («πλαστικοποίηση») της ρητίνης. Με την ολοκλήρωση του πολυμερισμού (σε διάστημα τριών ημερών) όλοι οι υδατοπερατοί πόροι και οι ίνες έχουν σφραγιστεί και δεν υπάρχει πλέον καμία δίοδος για το νερό και την υγρασία, ενώ αντίθετα οι πιο μικροί μη υδατοπερατοί πόροι παραμένουν ανοικτοί και επιτρέπουν τη διαπνοή, ώστε να «αναπνέει» το δέρμα ή το ύφασμα, πράγμα πολύ σημαντικό για την υγεία, όταν πρόκειται για είδη ένδυσης και υπόδησης. Επιπλέον, χάρη στην ειδική σύνθεση της ρητίνης, δε σχηματίζεται επιφανειακό φιλμ και έτσι δε μεταβάλλεται καθόλου η υφή της επιφάνειας και δε γίνεται σκληρή ή υπερβολικά στιλπνή, ούτε ξεφλουδίζει.

Μοιράσου το στα social media