Προστασία ταρατσών και κεραμοσκεπών
από το βάρος του χιονιού και την παγοπληξία

με τη μέθοδο της υδροφοβίας που αποτρέπει τη συσσώρευση μεγάλης ποσότητας χιονιού
και δεν επιτρέπει τη διείσδυση της υγρασίας μέσα στους πόρους των επιφανειών.

Πρόβλημα προς επίλυση:

Η συσσώρευση μεγάλης ποσότητας χιονιού σε ταράτσες και κεραμοσκεπές δημιουργεί τα ακόλουθα προβλήματα (και πιθανόν και άλλα που δεν αναφέρονται εδώ):

  1. Το βάρος του χιονιού προξενεί ζημιές στην κεραμοσκεπή ή επιβαρύνει υπερβολικά την πλάκα.
  2. Το χιόνι που λιώνει από τη θερμότητα του σπιτιού εγκλωβίζεται σε μορφή νερού κάτω από τη μάζα του χιονιού και λιμνάζει για πολλές ημέρες ή και εβδομάδες πάνω στην ταράτσα, με αποτέλεσμα να διαπερνά την πλάκα και να εμφανίζεται στο ταβάνι.
  3. Το χιόνι που παγώνει πάνω στην πλάκα ή στην κεραμοσκεπή διαστελλόμενο σπάει το μπετόν ή τα κεραμίδια αντίστοιχα.
  4. Μεγάλα και βαριά κομμάτια χιονιού ή αιχμηρού πάγου αποκολλώνται και πέφτουν στο έδαφος με κίνδυνο να τραυματίσουν τους περαστικούς.

Παράλληλα, ακόμα και τις ημέρες που δεν χιονίζει, όταν κάνει πολύ κρύο, η υγρασία που συσσωρεύεται πάνω στα κεραμίδια και στη συγκολλητική λάσπη όλη μέρα, τη νύχτα παγώνει, με αποτέλεσμα να ξεκολλάει ή να σπάει τα κεραμίδια (φαινόμενο παγοπληξίας).

Η λύση που προτείνει η τεχνολογία WinWet:

Όλα τα πιο πάνω προβλήματα λύνονται πολύ απλά, αν κάνουμε την ταράτσα ή την κεραμοσκεπή υδρόφοβη. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη ρητίνη Contraqua 7/50. Στην περίπτωση της ταράτσας η επιφάνεια πρέπει πρώτα να περαστεί με δύο χέρια ρητίνη εμποτισμού Betostal SLN για επιπλέον αδιαβροχία σε μεγάλο βάθος μέσα στους πόρους της πλάκας.

Με αυτόν τον τρόπο είναι πολύ πιο δύσκολο να αρχίσει να συσσωρεύεται χιόνι πάνω στην κεραμοσκεπή, επειδή το χιόνι γλιστράει πάνω στην υδρόφοβη επιφάνεια. Επίσης, το χιόνι που λιώνει και παραμένει εγκλωβισμένο σε μορφή νερού σε συνεχή επαφή με την πλάκα δεν υπάρχει πλέον περίπτωση να διεισδύσει μέσα στην πλάκα, επειδή αυτή είναι εντελώς υδρόφοβη και αντέχει σε συνεχή επαφή με το νερό. Ούτε ο πάγος μπορεί να προκαλέσει παγοπληξία, επειδή το νερό δε διεισδύει πλέον στους επιφανειακούς πόρους της επιφάνειας πριν παγώσει, με αποτέλεσμα η διαστολή του κατά το πάγωμα να συμβαίνει έξω από την επιφάνεια και όχι μέσα στους πόρους της.

Εναλλακτικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί το εξίσου υδρόφοβο υλικό Aquablock, που έχει την επιπλέον ιδιότητα ότι δεν προξενεί καμία αισθητική αλλοίωση ενώ παράλληλα ζωντανεύει τα χρώματα των επιφανειών πάνω στις οποίες εφαρμόζεται.

Παράλληλα, με την πιο πάνω μέθοδο προστατεύονται οι επιφάνειες και από την παγοπληξία και αποτρέπεται η αποσάθρωση του σκυροδέματος και το ξεκόλλημα και η θραύση των κεραμιδιών.

Σημείωση: Για ακόμα μεγαλύτερη προστασία ταρατσών και κεραμοσκεπών από τη συσσώρευση χιονιού προτείνουμε τις αυτορυθμιζόμενες θερμαντικές ταινίες Ice Free, οι οποίες προσαρμόζονται σε στρατηγικά επιλεγμένα σημεία της ταράτσας ή της κεραμοσκεπής και λιώνουν το χιόνι θερμαινόμενες με αυτορυθμιζόμενη ένταση ανάλογα με το πόσο χαμηλή είναι η θερμοκρασία.

Η εφαρμογή των υλικών:

Τα πιο πάνω υλικά μπορούν να εφαρμοστούν είτε από τα εξειδικευμένα συνεργεία της Smart Technical Solutions σε όλη την Ελλάδα είτε από οποιονδήποτε τεχνίτη ή άλλο άτομο που έχει μία σχετική εξοικείωση με παρόμοιες εργασίες. Σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής των υλικών, αν έχετε απορίες που δεν διευκρινίζονται από τις οδηγίες της συσκευασίας, επικοινωνήστε μαζί μας.

Μοιράσου το στα social media