Πυροπροστασία φυτών

(γεωργικών καλλιεργειών, δασών, εκτάσεων με ξερά χόρτα, κήπων κτλ.)
(παρεμπόδιση της εξάπλωσης της πυρκαγιάς με ψεκασμένες ζώνες
πυροπροστασίας αλλά και με άμεση κατάσβεση της φωτιάς με ψεκασμό)

Το καλοκαίρι του 2007 η χώρα μας υπέστη μία καταστροφή χωρίς προηγούμενο.
Όλοι μας φοβόμαστε τι θα γίνει κάποια επόμενα καλοκαίρια, καθώς δεν μάθαμε ποτέ
με βεβαιότητα ποιοι και γιατί διέπραξαν αυτό το έγκλημα.

Τώρα μπορούμε να προστατευθούμε,
με έναν πολύ απλό και οικονομικό τρόπο:

Δύο σπίρτα με μεγάλη κεφαλή φωσφόρου και μακρύ ξυλάκι
χειρολαβής βραδύκαυστο, ανάβουν ταυτόχρονα και τοποθετούνται στο μέσο
της κάθε ντάνας των ξερών
χόρτων. Τα αψέκαστα
χόρτα παίρνουν φωτιά
σχεδόν αμέσως από τη
φλεγόμενη κεφαλή
του σπίρτου.

Η φωτιά επεκτείνεται,
αν και υπάρχει άπνοια,
στα αψέκαστα χόρτα,
ενώ στα ψεκασμένα εξακολουθεί να καίγεται
η κεφαλή του σπίρτου
χωρίς άλλη ανάφλεξη.

Η έκταση της φωτιάς
στα αψέκαστα χόρτα μεγαλώνει ραγδαία,
ενώ στα ψεκασμένα μόλις αρχίζει να προχωράει
η φλόγα στη χειρολαβή
του σπίρτου.

Τα αψέκαστα χόρτα έχουν σχεδόν εξολοκλήρου καεί, ενώ στα ψεκασμένα καίει
ακόμα η φλόγα της χειρολαβής του σπίρτου.
Σε λίγο θα σβήσει και αυτή χωρίς καμία μετάδοση της καύσης στα χόρτα, τα
οποία παραμένουν ως έχουν.

Με το ελληνικής τεχνολογίας πρωτοποριακό
οικολογικό* ψεκαζόμενο αντιαναφλεκτικό υγρό
Ektovil verde

μπορεί ο καθένας (ιδιώτες, καλλιεργητές, δασοφύλακες, τοπική αυτοδιοίκηση,
επιχειρηματίες κτλ.) να δημιουργήσει ψεκασμένες ζώνες πυροπροστασίας
κατά μήκος αγροτικών ή δασικών δρόμων ή περιμετρικά γύρω από κτήματα
και κτίρια και να αποσοβήσει την καταστροφή, με πολύ χαμηλό κόστος.

Το μήνυμα αυτό απευθύνεται:

 1. σε όσους θέλουν να προστατεύσουν τις περιουσίες τους ή περιοχές που ανήκουν στην αρμοδιότητά τους από τη φωτιά,
 2. σε όσους διαθέτουν την υποδομή και τις απαραίτητες γνωριμίες στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα, για να συνεργαστούν μαζί μας, είτε ως αντιπρόσωποι είτε ως μεταπωλητές, στην προσπάθειά μας να διαδώσουμε αυτήν την ιδέα και να προωθήσουμε το προϊόν σε ιδιοκτήτες εκτάσεων και σε άλλους ενδιαφερόμενους ιδιωτικούς, δημοτικούς και δημόσιους φορείς,
 3. σε όσους διαθέτουν οχήματα με εξοπλισμό για ψεκασμό του υλικού μέσα από δασικούς και αγροτικούς δρόμους,
 4. σε όσους έχουν τις απαιτούμενες διασυνδέσεις στο εξωτερικό, για να εξαχθεί αυτή η πρωτοποριακή ελληνική τεχνολογία και σε άλλες χώρες.

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να ασχοληθούμε!

Ας μην το αφήσουμε για την τελευταία στιγμή, όπως δυστυχώς κάνουμε συχνά στην Ελλάδα. Τώρα πρέπει να γίνουν οι επαφές, οι γνωριμίες, οι συζητήσεις, οι δοκιμές, οι πιστοποιήσεις, η εκπαίδευση των συνεργείων ψεκασμού και πολλές άλλες προετοιμασίες, για να προλάβουμε να είμαστε έτοιμοι την ερχόμενη Άνοιξη, για να μη μας βρει ποτέ ξανά απροετοίμαστους ο άγνωστος εχθρός!
Μπορείτε να παραγγείλετε άμεσα μία μικρή ποσότητα Ektovil Verde για δοκιμή.
Θα εντυπωσιαστείτε. Το αποτέλεσμα είναι απόλυτο. Ακόμα και τα ξερά χόρτα δεν αναφλέγονται, με κανένα τρόπο, ακόμα και αν τους ρίξετε αναμμένο στουπί. Μόλις καεί το στουπί, η φωτιά θα σβήσει και τα ξερά χόρτα θα έχουν μείνει ανέπαφα! (βλέπε φωτογραφίες πιο πάνω).

Οι λιανικές τιμές είναι:
– Πλαστικό δοχείο του 1 λίτρου: 11,75 ευρώ
– Πλαστικό μπιτόνι των 5 λίτρων: 38,75 ευρώ
– Πλαστικό μπιτόνι των 20 λίτρων: 135,00 ευρώ
– Πλαστικό βαρέλι των 120 λίτρων: 810,00 ευρώ

Οι τιμές δε συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ και έξοδα αποστολής.
Για μεγάλες παραγγελίες δίνονται σημαντικές εκπτώσεις.
Επιβεβαιώστε τις τιμές όταν θα παραγγείλετε, επειδή μπορεί να έχουν αλλάξει.
Μπορείτε, επίσης, να δείτε τον Τιμοκατάλογο Μονωτικών Υλικών Winwet.

Ελάχιστη ποσότητα παραγγελίας και άλλοι όροι συνεργασίας

Για παραλαβή από την έδρα της εταιρείας ή των τοπικών αντιπροσώπων της δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Για αποστολή ισχύουν οι περιορισμοί ελάχιστης παραγγελίας που αναφέρονται στη σελίδα Όροι Συνεργασίας με Πελάτες.

Αραίωση και καλυπτικότητα: 40-50 λίτρα προϊόν αραιωμένα σε ίση ποσότητα νερού καλύπτουν 1.000 τ.μ. (ένα στρέμμα) ή δημιουργούν μία ζώνη πυροπροστασίας πλάτους 15 μέτρων και μήκους 65 μέτρων. Η πιο πάνω καλυπτικότητα αφορά επιφάνεια χορτολιβαδικής έκτασης. Σε περίπτωση ψεκασμού θάμνων ή δέντρων απαιτείται μεγαλύτερη ποσότητα υλικού, οπότε η καλυπτικότητα ανά λίτρο μειώνεται ανάλογα.

* Το Ektovil Verde χαρακτηρίζεται ως οικολογικό προϊόν, επειδή δε βλάπτει την αναπνοή ή άλλες ζωτικές λειτουργίες των φυτών, και μάλιστα, μετά τις πρώτες βροχές, μετατρέπεται σε λίπασμα. Επίσης, δεν περιέχει συστατικά που μπορεί να βλάψουν τα έντομα και άλλα ζώα που έρχονται σε επαφή με ψεκασμένα φυτά, ή να κάνουν τοξικό το μέιλ που παράγουν οι μέλισσες.

Μερικά δύσκολα προβλήματα προς επίλυση:

 1. Προληπτική προστασία κατοικιών στην ύπαιθρο:
  Το κάψιμο των ξερών χόρτων γύρω από κατοικημένα κτήματα ή καλλιεργημένα χωράφια είναι μία συνήθης πρακτική μέθοδος για την πρόληψη του κινδύνου της πυρκαγιάς. Η μέθοδος αυτή, όμως, έχει αρκετό κόστος σε χρόνο και σε κούραση, επιπλέον ο καπνός μολύνει το περιβάλλον και προκαλεί παράπονα από τους γείτονες. Τέλος, δεν είναι απόλυτα εγγυημένη, γιατί δεν μπορεί πάντα να επεκταθεί σε αρκετά μεγάλη έκταση γύρω από το κτήμα (είτε λόγω κακής προσβασιμότητας είτε για άλλους λόγους), ούτε είναι βέβαιο ότι η φωτιά δε θα βρει κάποια στιγμή καινούργια χόρτα για να περάσει προς το κτήμα.
 2. Προστασία κατοικιών όταν ήδη έχει ξεσπάσει πυρκαγιά:
  Όταν βλέπουμε τη φωτιά να πλησιάζει προς το σπίτι μας, καταβρέχουμε τη γύρω περιοχή και το ίδιο το σπίτι για να το σώσουμε, όμως το νερό εξατμίζεται πολύ πριν έρθει η φωτιά, εξαιτίας της υψηλής θερμοκρασίας που αναπτύσσεται σε όλη την περιοχή.
 3. Ζώνες πυροπροστασίας δασών:
  Για την προστασία των δασών η καθιερωμένη πρακτική είναι η δημιουργία ζωνών πυροπροστασίας, που δημιουργούνται με την αφαίρεση δέντρων, θάμνων και χόρτων σε μεγάλο πλάτος και για μεγάλα μήκη. Αυτή η διαδικασία έχει μεγάλο κόστος, το οποίο πρέπει να επαναλαμβάνεται σε τακτά διαστήματα, επειδή συνέχεια φυτρώνουν καινούργια φυτά μέσα στις ζώνες. Επιπλέον, έχει το μειονέκτημα ότι είναι μία καταστροφική μέθοδος, επειδή καταστρέφει ένα μικρό ποσοστό από τα δέντρα του δάσους. Είναι, θα λέγαμε, ένα αναγκαίο κακό.
 4. Καταστροφή αγροτικών καλλιεργειών από τη φωτιά:
  Οι αγροτικές καλλιέργειες βρίσκονται συχνά σε χειρότερη μοίρα από τα δάση, επειδή σε αυτές δεν έχει καθιερωθεί η δημιουργία ζωνών πυροπροστασίας. Έτσι, σε περίπτωση πυρκαγιάς γίνονται καίγονται πολύ πιο γρήγορα από τα δάση.
 5. Πυρκαγιές από τσιγάρα στους εξοχικούς δρόμους:
  Κατά μήκος των εξοχικών δρόμων που διασχίζουν δασώδεις ή θαμνώδεις περιοχές υπάρχει πάντα κίνδυνος πυρκαγιάς από τσιγάρα που πετούν απρόσεκτοι οδηγοί και επιβάτες αυτοκινήτων.
 6. Το νερό εξατμίζεται πριν σβήσει τη φωτιά:
  Όταν οι πυροσβέστες ή τα πυροσβεστικά αεροπλάνα ρίχνουν νερό κατευθείαν πάνω στη φωτιά, η μεγαλύτερη ποσότητα εξατμίζεται πριν προλάβει να τη σβήσει.
 7. Κίνδυνος αναζωπύρωσης:
  Επειδή πάντα υπάρχει ο φόβος της αναζωπύρωσης, οι πυροσβέστες είναι υποχρεωμένοι να κάνουν οικονομία στο νερό και να περιμένουν για πολλές ώρες αφού σβήσουν τη φωτιά καθηλωμένοι σε κάποιες περιοχές, αντί να πάνε πιο κάτω σε άλλες περιοχές όπου η φωτιά μαίνεται ακόμα.
 8. Διάβρωση πυροσβεστικών αντλιών και αεροπλάνων:
  Κάποια επιβραδυντικά υλικά καύσης διαβρώνουν τα μέταλλα, με αποτέλεσμα να καταστρέφουν τις αντλίες και τα πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Οι λύσεις που προτείνει η τεχνολογία WinWet:

Το Ektovil Verde είναι ένα επαναστατικό προϊόν που λύνει όλα τα πιο πάνω προβλήματα, καθώς με έναν απλό ψεκασμό αραιωμένο σε νερό 1 προς 1 κάνει όλα τα φυτά πάνω στα οποία πέφτει άφλεκτα, ενώ ταυτόχρονα όχι μόνο δεν τα βλάπτει αλλά μετατρέπεται και σε ένα πολύ καλό λίπασμα όταν ξεπλυθεί από τις βροχές. Για την αφλεκτοποίηση και των νέων φυτών που ξεφυτρώνουν σε μία έκταση συνιστάται η επανάληψή του σε τακτά διαστήματα. Συγκεκριμένα, τα πιο πάνω προβλήματα λύνονται ως εξής:

 1. Προληπτική προστασία κατοικιών στην ύπαιθρο: Ένας απλός ψεκασμός του αντιαναφλεκτικού υλικού πάνω στα ξερά χόρτα στην αρχή του καλοκαιριού και άλλος ένας μετά από κάποιες καλοκαιρινές καταιγίδες που πιθανόν να έρθουν είναι αρκετός.
 2. Προστασία κατοικιών όταν ήδη έχει ξεσπάσει πυρκαγιά: Σε περίπτωση που δεν έχετε λάβει τα μέτρα σας από πριν, αν έχετε τουλάχιστον φροντίσει να έχετε αποθηκευμένο αντιαναφλεκτικό υλικό, ένας ψεκασμός όταν η πυρκαγιά πλησιάζει προς το σπίτι είναι και πάλι αρκετός. Το υλικό δρα άμεσα και χωρίς χρονική καθυστέρηση κάνει όλα τα χόρτα, θάμνους και δέντρα άφλεκτα. Προϋπόθεση, βέβαια, είναι να τύχει να είστε στο σπίτι σας όταν θα πιάσει φωτιά.
 3. Ζώνες πυροπροστασίας δασών: Χάρη στο Ektovil Verde καταργείται η ανάγκη για την αντιαισθητική αποξήλωση δέντρων και θάμνων σε μεγάλα φάρδη και μήκη μέσα στα δάση. Οι ίδιοι οι δασικοί και οι αγροτικοί δρόμοι μπορούν να μετατραπούν σε ζώνες πυροπροστασίας και να δημιουργήσουν αποκομμένες μεταξύ τους πυροστεγείς περιοχές γης που δεν μπορούν να μεταδώσουν φωτιά η μία στην άλλη. Αρκεί να γίνει ένας προσεκτικός ψεκασμός στην αρχή του καλοκαιριού δεξιά και αριστερά από αυτούς τους δρόμους, σε αρκετά μέτρα βάθος, ώστε να αποτραπεί η μετάδοση της φωτιάς από το θερμικό κύμα ή από την εκτόξευση κουκουναριών. Ο ψεκασμός αυτός μπορεί να γίνει και αφού ξεσπάσει η πυρκαγιά σε μία περιοχή, αρκεί να προλάβουν τα πυροσβεστικά οχήματα να καταβρέξουν δεξιά και αριστερά από τους γύρω δρόμους με διάλυμα Ektovil Verde και να εγκλωβίσουν τη φωτιά πριν αυτή μεταδοθεί πέρα από τα όρια αυτών των δρόμων.
 4. Καταστροφή αγροτικών καλλιεργειών από τη φωτιά: Οι αγροτικές καλλιέργειες, που κατά κανόνα δεν προστατεύονται από ζώνες πυροπροστασίας όπως τα δάση, μπορούν και αυτές να προστατευθούν άριστα όπως τα δάση με ψεκασμό δεξιά και αριστερά από τους αγροτικούς δρόμους. Μετά τις πρώτες βροχές το αντιαναφλεκτικό υλικό θα ξεπλυθεί από τα φυτά και θα μετατραπεί σε λίπασμα.
 5. Πυρκαγιές από τσιγάρα στους εξοχικούς δρόμους: Και σε αυτήν την περίπτωση η λύση είναι να γίνεται ένας ψεκασμός δεξιά και αριστερά από τους δρόμους στην αρχή του καλοκαιριού και να ανανεώνεται μετά από καταιγίδες που ξεπλένουν το υλικό από τα φυτά.
 6. Το νερό εξατμίζεται πριν σβήσει τη φωτιά: Εάν το νερό που ρίχνουν οι πυροσβέστες ή τα πυροσβεστικά αεροπλάνα περιέχει Ektovil Verde, τότε η φωτιά σβήνει αμέσως, καθώς το νερό κυριολεκτικά «καταπίνει» τις φλόγες. Έτσι, γίνεται μεγάλη εξοικονόμηση και νερού και χρόνου. Και το νερό και ο χρόνος που εξοικονομούνται είναι πολύτιμα για τους πυροσβέστες, που προλαβαίνουν έτσι να σβήσουν πολλαπλάσιο μήκος μετώπων φωτιάς σε μία μέρα.
 7. Κίνδυνος αναζωπύρωσης: Επιπλέον, η φωτιά που έχει κατασβεστεί με νερό που περιέχει Ektovil Verde δεν υπάρχει περίπτωση να αναζωπυρωθεί. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει λόγος να χάνουν χρόνο οι πυροσβέστες στην επιτήρηση περιοχών που ήδη έχουν σβήσει τη φωτιά και μπορούν άμεσα να προχωρήσουν σε άλλα μέτωπα της πυρκαγιάς.
 8. Διάβρωση πυροσβεστικών αντλιών και αεροπλάνων: Το Ektovil Verde δε διαβρώνει τα μέταλλα, όπως κάποια επιβραδυντικά καύσης. Επιπλέον, δεν είναι απλά ένα επιβραδυντικό καύσης, επιτυγχάνει ακαριαία και οριστική κατάσβεση της φωτιάς, καταπίνοντας κυριολεκτικά τις φλόγες και αποκλείοντας το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης.

Για τους πιο πάνω λόγους η πρότασή μας είναι όλοι οι Δήμοι, οι κοινότητες, οι δασικές υπηρεσίες, αλλά και οι κατοικίες στην ύπαιθρο να ψεκάζουν με αντιαναφλεκτικό υγρό Ektovil Verde τις επικίνδυνες περιοχές (π.χ. κατά μήκος των εξοχικών δρόμων, κοντά σε πυλώνες της ΔΕΗ, γύρω από αποθήκες εύφλεκτων υλικών κτλ.), ενώ παράλληλα να διατηρούν και αρκετή ποσότητα υλικού σε στοκ μαζί με δύο ψεκαστήρες, για την άμεση αντιμετώπιση της φωτιάς, αν ξεσπάσει σε άλλες μη ψεκασμένες περιοχές.

Δείτε επίσης:
GEO FIRE PROTECTOR (GFP): Ένα εισαγόμενο πιστοποιημένο υλικό πυροπροστασίας και πυρόσβεσης.

Μοιράσου το στα social media