Επισκευή αρμών ανάμεσα σε πλάκες κάθε είδους

Πρόβλημα προς επίλυση:

Σε πλακοστρώσεις κάθε είδους κάποια στιγμή συμβαίνει να αρχίσει η φθορά του υλικού αρμολόγησης, που έχει σαν βάση το τσιμέντο. Η φθορά αυτή συνήθως συνίσταται στην αποσάθρωση που υφίσταται το υλικό αρμολόγησης εξαιτίας του ήλιου και της παγοπληξίας. Το πρόβλημα αυτό παρουσιάζεται σε κάθε είδους πλακοστρώσεις, όπως είναι για παράδειγμα:

  • κεραμικά πλακάκια σε ταράτσα, πισίνα, αυλή κτλ.
  • πλάκες Καρύστου
  • μαρμάρινες πλάκες
  • τσιμεντόπλακες

Οι λύσεις που προτείνει η τεχνολογία WinWet:

Πρώτη περίπτωση:

Αν ο αρμός δεν έχει αποσαθρωθεί και δεν λείπουν τμήματα του γεμιστικού υλικού, τότε δεν είναι απαραίτητο να αδειαστεί για να ξαναγεμιστεί. Αρκεί η κάλυψή του με το παχύρρευστο υλικό Armofix σε σημεία που έχουν ανοίξει ρωγμές και στη συνέχεια ο εμποτισμός του με τη διαφανή υδρόφοβη ακρυλική ρητίνη εμποτισμού Aquablock, το οποίο συνιστάται να εφαρμοστεί και σε ολόκληρη την επιφάνεια για τους εξής λόγους:

  1. ομοιομορφία (αν και είναι διαφανής η ρητίνη, ζωντανεύουν λίγο τα χρώματα όπου εφαρμοστούν)
  2. στεγανοποίηση των πόρων ολόκληρης της επιφάνειας
  3. προστασία από την ανάπτυξη μούχλας
  4. προστασία από ρύπους (το λάδι και άλλοι ρύποι δεν απορροφώνται από τους πόρους, επειδή αυτοί έχουν σφραγιστεί σε βάθος από τη ρητίνη εμποτισμού)
  5. αντιολισθητική προστασία.

Σε περίπτωση που κάποιες ρωγμές δεν είναι τριχοειδείς αλλά έχουν ένα μικρό άνοιγμα, έστω και κλάσμα του χιλιοστού, θα πρέπει, όπως αναφέραμε, πριν από την εφαρμογή της ρητίνης εμποτισμού να εφαρμοστεί με πινέλο το επικαλυπτικό υλικό Armofix, που είναι παχύρρευστο και, καθώς στεγνώνει, δένει άριστα με την επιφάνεια και δεν φθείρεται με τα χρόνια από τον ήλιο, την παγωνιά ή τη ζέστη. Για αισθητικούς λόγους, για να ταιριάζει χρωματικά με το υπόστρωμα, μπορεί να χρωματιστεί είτε με τσιμέντο, για να γίνει γκρίζο, είτε με χρωστική για πλαστικά χρώματα από ένα χρωματοπωλείο.

Δεύτερη περίπτωση:

Αν το υλικό αρμολόγησης έχει αποσαθρωθεί και λείπουν τμήματά του και βλέπουμε ότι και άλλα τμήματά του κινούνται και απομακρύνονται εύκολα, τότε χρειάζεται αποξήλωση το υλικό αρμολόγησης παντού, εκτός αν σε κάποιες περιοχές της κατασκευής είναι σε καλή κατάσταση, οπότε σε αυτήν την περίπτωση περνάμε απευθείας στην παρέμβαση που περιγράψαμε πιο πάνω.

Για την επαναπλήρωση των αδειασμένων αρμών, η ιδανική λύση, που δεν υπάρχει στην αγορά, είναι η δημιουργία υλικού αρμολόγησης με τσιμέντο, κόλλα πλακιδίων και Polibond Elastico χωρίς καθόλου νερό. Αυτό το μίγμα έχει εκπληκτικές ιδιότητες. Γεμίζουμε τους αρμούς με αυτό και παραμένει για πάντα ελαστικό, σαν φρέσκια πλαστελίνη που δεν σκληραίνει ποτέ. Αυτοί οι αρμοί δεν πρόκειται ποτέ πια να ανοίξουν. Στη συνέχεια, προαιρετικά εφαρμόζουμε και το Aquablock, είτε μόνο στους αρμούς είτε σε ολόκληρη την επιφάνεια.

Η εφαρμογή των υλικών:

Τα υλικά που αναφέρονται στις πιο πάνω εφαρμογές μπορούν να εφαρμοστούν είτε από τα εξειδικευμένα συνεργεία της Smart Technical Solutions σε όλη την Ελλάδα είτε από οποιονδήποτε τεχνίτη ή άλλο άτομο που έχει μία σχετική εξοικείωση με παρόμοιες εργασίες. Σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής των υλικών, αν έχετε απορίες που δεν διευκρινίζονται από τις οδηγίες της συσκευασίας, επικοινωνήστε μαζί μας.

Μοιράσου το στα social media