Επισκευή σπασμένων κεραμιδιών χωρίς αφαίρεσή τους
και χωρίς καμία αισθητική ανομοιομορφία

Καταργούμε την ανάγκη για αντικατάσταση κεραμιδιών που έχουν σπάσει
και για προσωρινή αφαίρεση των γειτονικών κεραμιδιών.

Πρόβλημα προς επίλυση:

Κατά κανόνα, όταν σπάει ένα κεραμίδι και αρχίζει να περνάει νερό στο εσωτερικό του κτιρίου, η μόνη λύση είναι να απομακρύνουμε προσωρινά όλα τα γειτονικά κεραμίδια που το καλύπτουν, ώστε να μπορέσουμε να το αφαιρέσουμε και να το αντικαταστήσουμε με ένα καινούργιο κεραμίδι. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα πρέπει πρώτα να έχουμε απομακρύνει πολλά ακόμα κεραμίδια που καλύπτουν τα γειτονικά κεραμίδια, ξεκινώντας από κάποια ακριανά σημεία της κεραμοσκεπής.

Γι’ αυτό το λόγο, η επισκευή μίας κεραμοσκεπής δεν είναι συνήθως μία φθηνή και γρήγορη εργασία. Απαιτεί χρόνο και έχει σημαντικό κόστος.

Επιπλέον, το καινούργιο κεραμίδι που τοποθετούμε είναι μία αισθητική παραφωνία, καθώς είναι πιο φωτεινό και πιο καθαρό από τα άλλα πολυκαιρισμένα κεραμίδια της κεραμοσκεπή.

Η λύση που προτείνει η τεχνολογία WinWet:

Χωρίς να πειράξουμε καθόλου τα κεραμίδια, απλά επισκευάζουμε τα σπασμένα τμήματά τους με μίγμα που κατασκευάζουμε από τη ρητίνη POLIBOND ELASTICO και κόλλα πλακιδίων. Κάνουμε το μίγμα αρκετά παχύρρευστο, ώστε να γεμίζει τα κενά χωρίς να χύνεται και να χάνεται στο βάθος τους. Αφήνουμε το μίγμα να στεγνώσει για 1-2 ώρες, μέχρι να διαπιστώσουμε ότι έχει δέσει καλά με το κεραμίδι και έχει γίνει ένα σώμα.

Στη συνέχεια, για να αποκαταστήσουμε και την αισθητική της κεραμοσκεπής, βάφουμε την επισκευασμένη περιοχή με ένα ελαφρώς παχύρρευστο μίγμα που αποτελείται από τη ρητίνη ARMOFIX και μικρή ποσότητα τρίμματος κεραμιδιού, το οποίο εύκολα παράγουμε ξύνοντας ένα κεραμίδι με χοντρό γυαλόχαρτο. Περνάμε πάνω στην επισκευασμένη περιοχή του κεραμιδιού 2-3 χέρια αυτή την βαφή που έχει κεραμιδί χρώμα απόλυτα όμοιο με το χρώμα της υπόλοιπης κεραμοσκεπής.

Το αποτέλεσμα αυτής της απλής και άκοπης επισκεής είναι αισθητικά και λειτουργικά τέλειο: το νερό δεν περνάει πλέον μέσα στο κτίριο και η επισκευή που κάναμε δεν είναι ορατή ούτε αν πλησιάσουμε πολύ κοντά στα κεραμίδια.

Η εφαρμογή των υλικών:

Τα υλικά που αναφέρονται στις πιο πάνω εφαρμογές μπορούν να εφαρμοστούν είτε από τα εξειδικευμένα συνεργεία της Smart Technical Solutions σε όλη την Ελλάδα είτε από οποιονδήποτε τεχνίτη ή άλλο άτομο που έχει μία σχετική εξοικείωση με παρόμοιες εργασίες. Σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής των υλικών, αν έχετε απορίες που δεν διευκρινίζονται από τις οδηγίες της συσκευασίας, επικοινωνήστε μαζί μας.

Γιατί σπάνε τα κεραμίδια και πώς μπορούμε να προλάβουμε αυτή τη ζημιά;

Η πιο συνηθισμένη αιτία για τη θραύση των τοποθετημένων κεραμιδιών είναι η παγοπληξία. Για να δείτε πώς μπορείτε να αποφύγετε το φαινόμενο της παγοπληξίας στην κεραμοσκεπή σας και τις ζημιές που αυτό προξενεί, πατήστε εδώ.

Μοιράσου το στα social media