Στοκάρισμα τριχοειδών ρωγμών σε σοβάδες,
βαμμένους τοίχους, εμφανές μπετόν κ.ά. επιφάνειες

Πρόβλημα προς επίλυση:

Όταν μία ρωγμή στοκάρεται, υπάρχει πάντα η πιθανότητα κάποια στιγμή να δημιουργηθεί ρωγμή στο ίδιο ακριβώς σημείο για τις ίδιες αιτίες που είχε δημιουργηθεί και η αρχική ρωγμή. Ο λόγος είναι ότι οι αιτίες (συστολοδιαστολές, δονήσεις κτλ.) δε σταματούν να υπάρχουν και είναι φυσιολογικό οι πιέσεις που ασκούνται να εκτονώνονται στα πιο ασθενή σημεία, όπως είναι για παράδειγμα μία παλιά επισκευασμένη ρωγμή.

Οι λύσεις που προτείνει η τεχνολογία WinWet:

Καταρχήν, η τριχοειδής ρωγμή πρέπει να σκαφτεί λίγο για να μεγαλώσει σε βάθος και σε πλάτος. Στη συνέχεια πρέπει να γεμιστεί με έναν από τους εξής τρόπους:

  1. με στόκο που θα περιέχει μία μικρή ποσότητα ελαστικής ακρυλικής ρητίνης Betoplex ή Polibond Elastico
  2. ελαστική ρητίνη Armofix σκέτη ή με λίγο τσιμέντο, για να μοιάζει με το χρώμα του σοβά ή του μπετόν και να μη φεγγίζει άσχημα κάτω από το χρώμα, όταν ξαναβαφτεί η επιφάνεια

Και στις δύο περιπτώσεις η ελαστικότητα και η συγκολλητικότητα των ρητινών εξασφαλίζουν στη ρωγμή μεγάλη αντοχή, ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα ξανά στο ίδιο σημείο.

Σημείωση: Μετά το στοκάρισμα των ρωγμών έπεται η βαφή και η τελική προστασία με υδρόφοβα υλικά που θα κρατούν μακριά την υγρασία και τον πάγο, για την αποφυγή νέας ρηγμάτωσης. Δείτε σχετικά τις σελίδες:

  1. Ελαιοχρωματισμοί με απλές ή ανακλαστικές βαφές και τελική προστασία επιφανειών
  2. Βαφή σε εμφανές μπετόν
  3. Προστασία βαμμένων επιφανειών

Η εφαρμογή των υλικών:

Τα υλικά που αναφέρονται στις πιο πάνω εφαρμογές μπορούν να εφαρμοστούν είτε από τα εξειδικευμένα συνεργεία της Smart Technical Solutions σε όλη την Ελλάδα είτε από οποιονδήποτε τεχνίτη ή άλλο άτομο που έχει μία σχετική εξοικείωση με παρόμοιες εργασίες. Σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής των υλικών, αν έχετε απορίες που δεν διευκρινίζονται από τις οδηγίες της συσκευασίας, επικοινωνήστε μαζί μας.

Μοιράσου το στα social media