Στεγανοποίηση μόνιμα υγρών επιφανειών

(π.χ. υπόγεια, τοιχία δεξαμενών, νωπές ταράτσες κτλ.)

Πρόβλημα προς επίλυση:

Σε πολλές περιπτώσεις είναι ανάγκη να στεγανοποιηθεί μία υγρή επιφάνεια άμεσα, επειδή το πρόβλημα της υγρασίας είναι επείγον και δεν υπάρχει η δυνατότητα να περιμένουμε μέχρι να στεγνώσει η επιφάνεια (π.χ. μία ταράτσα σε περίοδο βροχών). Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, δεν πρόκειται ποτέ να στεγνώσει η επιφάνεια όσο και να περιμένουμε, ακριβώς επειδή υπάρχει πρόβλημα στεγανότητας (π.χ. τα εξωτερικά τοιχία μίας δεξαμενής ή τα τοιχία υπογείου με πρόβλημα υγρασίας το χειμώνα).

Μέχρι τώρα οι λύσεις που εφαρμόζονται σε τέτοιες δύσκολες περιπτώσεις δημιουργούν πολλά λειτουργικά προβλήματα στους ιδιοκτήτες. Για παράδειγμα, όταν βρέχει και η ταράτσα μπάζει νερά, η μόνη λύση είναι ο κουβάς στα σημεία που στάζει και η υπομονή μέχρι να έρθει η Άνοιξη, για να μπορέσουν να γίνουν οι εργασίες υγρομόνωσης. Ή στην περίπτωση της δεξαμενής που χάνει νερά, η λύση είναι να αδειαστεί η δεξαμενή, να περιμένουμε να στεγνώσει και μετά να αρχίσουν οι εργασίες στεγανοποίησής της.

Υπάρχουν πολλά ακόμα παραδείγματα μεγάλης ταλαιπωρίας εξαιτίας της αδυναμίας των παραδοσιακών επικαλυπτικών μεθόδων να στεγανοποιήσουν ήδη υγρές επιφάνειες. Μερικά από αυτά είναι οι ζαρντινιέρες που πρέπει να αδειαστούν για να στεγανοποιηθούν από μέσα, οι τοίχοι μηχανοστασίων σε πισίνες που χάνουν νερά, τα φρεάτια ανελκυστήρων που πλημμυρίζουν, η ανερχόμενη υγρασία σε δάπεδα και τοίχους, που για την επισκευή τους πρέπει κανείς να περιμένει να έρθει το καλοκαίρι για να πέσει ο υδροφόρος ορίζοντας, και άλλα.

Η λύση που προτείνει η τεχνολογία WinWet:

Η τεχνολογία WinWet προσφέρει για πρώτη φορά τη δυνατότητα στεγανοποίησης υγρών επιφανειών. Συγκεκριμένα, το λευκό ρητινούχο προϊόν Smaltofix εφαρμόζεται υποχρεωτικά πάνω σε υγρές επιφάνειες για να αποκτήσει βαθιά πρόσφυση και διείσδυση μέσα στους πόρους τους. Χρησιμοποιείται είτε αυτούσιο είτε με πρόσμικτό τσιμέντο για τη δημιουργία παχύτερου στρώματος. Η υγρασία της επιφάνειας «δένει» με τη ρητίνη και με το τσιμέντο και το αποτέλεσμα είναι μία ολόστεγνη επιφάνεια λίγες ώρες μετά την εφαρμογή. Στις περιπτώσεις των αρνητικών πιέσεων, μάλιστα, η επιφάνεια θα παραμείνει στεγνή και μετά την εφαρμογή. Στην περίπτωση της ταράτσας η βροχή θα πέφτει πάνω στην επιφάνεια και θα παραμένει εκεί, χωρίς να διεισδύει μέσα στο κτίριο.

Στις περιπτώσεις υπέργειων τσιμεντένιων δεξαμενών που έχουν διαρροή το Smaltofix συμπληρώνει τη δουλειά που κάνει στα εξωτερικά τοιχία το ταχύπηκτο υδραυλικό τσιμέντο Hydraulic Cement Damtite. Συγκεκριμένα, το υδραυλικό τσιμέντο σφραγίζει μέσα σε πέντε λεπτά τις τρύπες που χάνουν νερό, ενώ το Smaltofix εφαρμόζεται σε όλη την επιφάνεια και σταματάει το γενικευμένο φαινόμενο της διαρροής μέσα από τους πόρους και τις τριχοειδείς ρωγμές του μπετόν. Μέσα σε λίγες ώρες, μόλις δηλαδή το Smaltofix στεγνώσει, οι εξωτερικές επιφάνειες των τοιχίων της δεξαμενής, λευκές πλέον, είναι εντελώς στεγνές και δεν υγραίνονται ξανά.

Η εφαρμογή των υλικών:

Όλα τα πιο πάνω υλικά μπορούν να εφαρμοστούν είτε από τα εξειδικευμένα συνεργεία της Smart Technical Solutions σε όλη την Ελλάδα είτε από οποιονδήποτε τεχνίτη ή άλλο άτομο που έχει μία σχετική εξοικείωση με παρόμοιες εργασίες. Σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής των υλικών, αν έχετε απορίες που δεν διευκρινίζονται από τις οδηγίες της συσκευασίας, επικοινωνήστε μαζί μας.

PENETRON, εναλλακτική πρόταση για τη στεγανοποίηση σκυροδέματος:

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αμερικάνικη τεχνολογία χημικής δράσης PENETRON, που αναπτύσσει αδιάβροχους κρυστάλλους μέσα στους πόρους και στις τριχοειδείς ρωγμές του σκυροδέματος, πατήστε εδώ. Αυτή η τεχνολογία απαιτεί για την εφαρμογή της εξειδικευμένο συνεργείο και δεν μπορεί να εφαρμοστεί από ανειδίκευτους. Σε αρκετές περιπτώσεις αποτελεί μονόδρομο, αν θέλουμε να έχουμε 100% στεγανοποίηση. Ειδικότερα, δείτε τη σελίδα που αφορά τη στεγανοποίηση ακόμα και το χειμώνα.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε την πιο κατάλληλη από τις δύο τεχνολογίες ανάλογα με το ειδικό πεδίο εφαρμογής σας.

Μοιράσου το στα social media