Δάπεδο πρώτου ορόφου πολυκατοικίας με πυλωτή:
στεγάνωση και ταυτόχρονη θερμομόνωση

Τα έργα εξοικονόμησης ενέργειας σε κτίρια
χρηματοδοτούνται από προγράμματα επιδοτήσεων.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Πρόβλημα προς επίλυση:
Οι κάτοικοι του πρώτου ορόφου σε πολυκατοικίες με πυλωτή συχνά παραπονούνται ότι το χειμώνα από το πάτωμα μπαίνει κρύο. Αυτό οφείλεται αφενός μεν στο πραγματικό κρύο που διαπερνά το ταβάνι της πυλωτής και εισχωρεί στο δάπεδο του πρώτου ορόφου και αφετέρου στην υγρασία που συσσωρεύεται στο ταβάνι της πυλωτής, η οποία απορροφάται από το μπετόν, εισέρχεται στη θερμαινόμενη κατοικία, όπου λόγω της θέρμανσης εξατμίζεται και εξατμιζόμενη προκαλεί επιπλέον ψύξη, που επιδεινώνει  το ήδη υπάρχον πρόβλημα του κρύου.

Η λύση που προτείνει η τεχνολογία WinWet:
Η μέθοδος Winwet, χάρη στην υδροφοβία που δίνει σε βαμμένους σοβάδες και σε επιφάνειες από εμφανές μπετόν, επιτυγχάνει τουλάχιστον να κρατήσει μακριά από το ταβάνι της πυλωτής την υγρασία, η οποία έτσι δε συγκεντρώνεται εκεί σε μορφή σταγονιδίων, με αποτέλεσμα να μη διεισδύει προς το δάπεδο του πρώτου ορόφου και να μην εντείνει το πρόβλημα του κρύου.

Η εφαρμογή είναι απλή:
Εφαρμόζουμε την υδρόφοβη ρητίνη Contraqua 7/50 ή Aquablock με ρολό, ένα χέρι, αραιωμένο σε τριπλάσια ποσότητα νερού, στο ταβάνι της πυλωτής. Σε περίπτωση που το ταβάνι είναι άβαφο ή το χρώμα του έχει φθαρεί, συνιστάται η εφαρμογή της ρητίνης εμποτισμού Betostal F/18, δύο χέρια, με ρολό, αραιωμένης σε τετραπλάσια ποσότητα νερού πριν την εφαρμογή του Contraqua 7/50 ή του Aquablock. (Το Aquablock έχει δύο αισθητικά πλεονεκτήματα όταν εφαρμόζεται σε χρωματιστές επιφάνειες :
1. δεν κάνει αντιαισθητικά λευκά νερά όπως το Contraqua 7/50
2. ζωντανεύει τα χρώματα και τα κάνει να φαίνονται μονίμως ελαφρώς σαν βρεγμένα

Ενίσχυση με ανακλαστική (ψυχρή) θερμομονωτική βαφή:
Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα συνιστάται η εφαρμογή της βαφής Antitherm (λεία) ή Aerozyl (ρελιέφ) σε 3 στρώσεις, η οποία δεν επιτρέπει στη θερμική (υπέρυθρη) ακτινοβολία των σωμάτων θέρμανσης να διαφύγει από το δάπεδο προς το χώρο της πυλωτής. Η εφαρμογή της ανακλαστικής βαφής γίνεται μετά το αστάρι Betostal F/18 και πριν την τελική στρώση Contraqua 7/50 ή Aquablock.

Περαιτέρω ενίσχυση με θερμομονωτικές πλάκες ή θερμομονωτικό σοβά:
Ακόμα μεγαλύτερη θερμομόνωση μπορεί να επιτευχθεί αν πριν την εφαρμογή των πιο πάνω υλικών κατασκευαστεί πλήρης επαγωγική θερμομόνωση με πλάκες πολυστερίνης ή άλλα θερμομονωτικά υλικά ή με θερμομονωτικό σοβά. Περισσότερα για αυτό το θέμα δείτε στην ενότητα Μόνωση Θερμότητας.
Ειδικότερα, αν χρησιμοποιηθούν οι θερμομονωτικές πλάκες ινοβάμβακα INOTHERM, μπορούν απλά να στερωθούν στο ταβάνι της πυλωτής χωρίς καμία άλλη παρέμβαση, επειδή δεν βλάπτονται από την έκθεσή τους σε υγρασία, όπως βλάπτονται άλλα θερμομονωτικά υλικά, και δεν πέφτει σταδιακά η απόδοσή τους. Στην περίπτωση αυτή το κόστος ελαχιστοποιείται. Αυτή η λύση κρίνεται ως η πιο αποτελεσματική από όλες τις πιο πάνω, και ιδιαίτερα οικονομική.

Η εφαρμογή των πιο πάνω υλικών:
Τα πιο πάνω υλικά μπορούν να εφαρμοστούν είτε από τα εξειδικευμένα συνεργεία της Smart Technical Solutions σε όλη την Ελλάδα είτε από οποιονδήποτε τεχνίτη ή άλλο άτομο που έχει μία σχετική εξοικείωση με παρόμοιες εργασίες.  Σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής των υλικών, αν έχετε απορίες που δεν διευκρινίζονται από τις οδηγίες της συσκευασίας, επικοινωνήστε μαζί μας.

Μοιράσου το στα social media