Στεγάνωση-υγρομόνωση σε περλομπετόν, αφρομπετόν,
ελαφροσκυρόδεμα
κ.ά. επιφάνειες με πολύ μεγάλους πόρους

Σε τέτοιες επιφάνειες (που συνήθως αποτελούν τσιμεντοκονία ρύσεων ταράτσας) πριν από την εφαρμογή των υγρομονωτικών ρητινών εμποτισμού απαιτείται να περαστεί πρώτα μία λεπτή χυτή ινοπλισμένη αυτοεπιπεδούμενη τσιμεντοκονία αποτελούμενη από τσιμέντο, άμμο, νερό και Betoplex, ώστε να καλυφθούν οι μεγάλοι πόροι τους με μία τσιμεντοκονία η οποία θα είναι ελαστική, σχετικά αδιάβροχη, ανθεκτική σε μηχανικές καταπονήσεις και δε ρηγματώνει πολύ κατά το στέγνωμα.

Εναλλακτικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί κόλλα πλακιδίων αραιωμένη σε πολύ νερό και Betoplex (σε αναλογία 3 μέρη νερό προς ένα μέρος ρητίνη), ώστε να είναι υδαρής και να χυθεί μέσα στους πόρους και να τους γεμίσει. Σε αυτήν την περίπτωση, όμως, θα πρέπει από πάνω να τοποθετηθεί πλακάκι ή άλλο σταθερό υλικό, για να μην τραυματίζεται η επιφάνεια από το περπάτημα ή άλλα μηχανικά αίτια.

Στη συνέχεια, περνιέται με ρολό ή βούρτσα ή ψεκασμό δύο χέρια, αραιωμένη σε τετραπλάσια ποσότητα νερού, η διεισδυτική υγρομονωτική ρητίνη Betostal SLN, η οποία σφραγίζει τους πόρους και τις τριχοειδείς ρωγμές της τσιμεντοκονίας.

Τέλος, εφαρμόζουμε την υδρόφοβη ρητίνη Contraqua 7/50 με ρολό, ένα χέρι, αραιωμένο σε τριπλάσια ποσότητα νερού, ώστε η επιφάνεια εκτός από αδιάβροχη να γίνει και υδρόφοβη, ελαιόφοβη, ανθεκτική στον ήλιο, στον πάγο, στους ρύπους κτλ.

Προαιρετικά πριν την εφαρμογή του Contraqua 7/50 μπορεί να βαφτεί η επιφάνεια με το ακρυλικό πλαστικό χρώμα Coverlack 935 ή το λευκό στεγανωτικό Smaltofix, το οποίο έχει και ανακλαστικές ιδιότητες και εξασφαλίζει έτσι δροσιά το καλοκαίρι μέσα στο κτίριο. Για ακόμα περισσότερη δροσιά, αλλά και για σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας το χειμώνα, συνιστούμε την ανακλαστική (ψυχρή) θερμομονωτική βαφή Antitherm ή Aerozyl. Σε αυτήν την περίπτωση το τελικό υλικό που προτείνεται είναι το Aquablock  αντί του Contraqua 7/50.

Εναλλακτικά, αν δεν υπάρχει ανάγκη να είναι ιδιαίτερα βατή η επιφάνεια, αντί της τσιμεντοκονίας, μπορεί εξαρχής να καλυφθεί η πορώδης επιφάνεια με Smaltofix με πρόσμιξη τσιμέντου 30% έως 50%, δύο χέρια, το οποίο επιτυγχάνει ταυτόχρονα κλείσιμο των μεγάλων πόρων, στεγανοποίηση, λευκή επιφάνεια, υδροφοβία και ελαιοφοβία. Κατά συνέπεια, είναι πιο συμφέρουσα λύση και από οικονομική άποψη και από άποψη ταχύτητας στην εφαρμογή. Αν οι πόροι είναι υπερβολικά μεγάλοι, ίσως χρειαστεί περισσότερο τσιμέντο στο πρώτο χέρι. Προσοχή: Η πρόσμιξη του τσιμέντου πρέπει να γίνεται πάντα με ηλεκτρικό αναδευτήρα, για πιο ομοιογενή μάζα, ώστε να μη ρηγματώνει κατά το στέγνωμα.

Με τις πιο πάνω μεθόδους καταργούνται άλλες επικαλυπτικές μέθοδοι, όπως είναι η πίσσα και τα ασφαλτόπανα.

Η εφαρμογή των πιο πάνω υλικών:
Τα πιο πάνω υλικά μπορούν να εφαρμοστούν είτε από τα εξειδικευμένα συνεργεία της Smart Technical Solutions σε όλη την Ελλάδα είτε από οποιονδήποτε τεχνίτη ή άλλο άτομο που έχει μία σχετική εξοικείωση με παρόμοιες εργασίες. Σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής των υλικών, αν έχετε απορίες που δεν διευκρινίζονται από τις οδηγίες της συσκευασίας, επικοινωνήστε μαζί μας.

Μοιράσου το στα social media