Αδιαβροχοποίηση & Υγρομόνωση
τσιμεντοσανίδων, γυψοσανίδων
και

γύψινων διακοσμητικών κατασκευών

Πρόβλημα προς επίλυση:

Οι τσιμεντοσανίδες και οι γυψοσανίδες είναι πορώδεις και υδρόφιλες επιφάνειες και κατά συνέπεια πρέπει να στεγανοποιούνται για να μη δημιουργούν προβλήματα στις κατασκευές όπου χρησιμοποιούνται, είτε είναι εξωτερικού είτε είναι εσωτερικού χώρου, καθώς ακόμα και στην περίπτωση του εσωτερικού χώρου είναι εξίσου σημαντικό να μην απορροφούν ούτε την υγρασία που περιέχει ο αέρας ενός δωματίου, για να συντηρούνται τόσο οι ίδιες και τα χρώματα με τα οποία είναι βαμμένες όσο και οι χώροι τους οποίους αυτές περικλείουν, ο εξοπλισμός και τα αντικείμενα με τον οποίο έρχονται σε επαφή κτλ.

Επίσης, τα διακοσμητικά γύψινα που είναι εκτεθειμένα σε εξωτερικούς αλλά και σε εσωτερικούς χώρους φθείρονται και αυτά από την υγρασία, το χιόνι, την αλμύρα, τον πάγο, τους ρύπους και άλλους παράγοντες και γι’ αυτό χρειάζονται και αυτά προστασία.

Η λύση που προτείνει η τεχνολογία WinWet:

Αν η επιφάνεια δεν είναι βαμμένη, η προστασία ξεκινά με την εφαρμογή της ρητίνης εμποτισμού κατακόρυφων επιφανειών Betostal F/18 (δύο χέρια), η οποία εξασφαλίζει αδιαβροχία σε βάθος μέσα στους πόρους της γύψινης ή της τσιμεντένιας κατασκευής. Στη συνέχεια εφαρμόζουμε την υδρόφοβη και ελαιόφοβη ρητίνη Contraqua 7/50, η οποία επιτυγχάνει απόλυτη προστασία της επιφάνειας από τον πάγο, την αλμύρα, την υγρασία, τους λεκέδες από λίπη, λάδια, καυσαέριο κτλ., χωρίς να αλλοιώνει καθόλου την εμφάνισή της.

Στην περίπτωση βαμμένης επιφάνειας, επειδή δεν υπάρχουν διαθέσιμοι ανοικτοί πόροι για εμποτισμό, μπορεί να παραλειφθεί το Betostal F/18.

Σε περίπτωση μη βαμμένης επιφάνειας που πρέπει να βαφτεί, πρώτα θα εφαρμόσετε το Betostal F/18, το οποίο αποτελεί και ιδανικό αστάρι για το χρώμα, στη συνέχεια το ακρυλικό πλαστικό χρώμα εξωτερικού και εσωτερικού χώρου Coverlack 935 και τέλος το Contraqua 7/50.

Για ακόμα καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα, ιδιαίτερα σε επιφάνειες που έχουν χρώμα και δεν είναι λευκές, συνιστάται αντί του Contraqua 7/50 η χρήση του Aquablock, που είναι εντελώς διαφανές και δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσει λευκές γραμμές πάνω στην επιφάνεια.

Εξοικονόμηση ενέργειας

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την πιο πάνω μέθοδο εξασφαλίζεται και εξοικονόμηση ενέργειας σε θερμαινόμενους χώρους, καθώς δεν ξοδεύεται πλέον περιττή ποσότητα θερμότητας για το στέγνωμα των τσιμεντοσανίδων και των γυψοσανίδων. Επιπλέον, η υγιεινή του χώρου βελτιώνεται πολύ, καθώς η διαρκής έκθεση του ανθρώπου σε υγρό περιβάλλον μέσα σε κλειστό χώρο είναι για πολλούς λόγους επιζήμια για την υγεία του.

Γυψοσανίδα σε εξωτερικούς χώρους αντί της τσιμεντοσανίδας

Με την πιο πάνω μέθοδο η γυψοσανίδα γίνεται όχι μόνο αδιάβροχη αλλά και υδρόφοβη, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί άφοβα να χρησιμοποιείται αντί της τσιμεντοσανίδας σε εξωτερικούς χώρους, χωρίς το φόβο να διαβρωθεί από το νερό και την υγρασία και να καταστραφεί. Έτσι, εξοικονομείται ένα σοβαρό χρηματικό ποσό, αφού η τσιμεντοσανίδα είναι πιο ακριβό υλικό από τη γυψοσανίδα.

Η εφαρμογή των πιο πάνω υλικών:
Τα πιο πάνω υλικά μπορούν να εφαρμοστούν είτε από τα εξειδικευμένα συνεργεία της Smart Technical Solutions σε όλη την Ελλάδα είτε από οποιονδήποτε τεχνίτη ή άλλο άτομο που έχει μία σχετική εξοικείωση με παρόμοιες εργασίες. Σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής των υλικών, αν έχετε απορίες που δεν διευκρινίζονται από τις οδηγίες της συσκευασίας, επικοινωνήστε μαζί μας.

Περισσότερες πληροφορίες:
Σχετικά με αυτό το θέμα μπορείτε να δείτε και τη σελίδα: Προστασία των Βαμμένων Τοίχων και Άλλων Επιφανειών στα Ξενοδοχεία.

Μοιράσου το στα social media