Υγρομόνωση όλων των επιφανειών σκυροδέματος κτιρίου

Προβλήματα προς επίλυση:

  1. Ο μεταλλικός οπλισμός του σκυροδέματος των κτιρίων εξαιτίας της υγρασίας, της ηλεκτρόλυσης και άλλων αιτίων σταδιακά οξειδώνεται και αδυνατίζει, μειώνοντας έτσι τη στατική επάρκεια του κτιρίου.
  2. Καθώς οξειδώνεται ο χαλύβδινος οπλισμός, διογκώνεται και διαρρηγνύει τις κολώνες, τα δοκάρια και τις πλάκες του μπετόν, μειώνοντας έτσι ακόμα περισσότερο τη στατική επάρκεια του κτιρίου, ενώ παράλληλα δημιουργούνται διοδοι για το νερό της βροχής, που με τη σειρά του επιταχύνει τη διάβρωση του οπλισμού κοκ.
  3. Επίσης, η υγρασία που συσσωρεύεται μέσα στο μπετόν ενός κτιρίου αποτελεί αιτία για σπατάλη θερμότητας που καταναλώνεται για την εξάτμιση αυτής της υγρασίας.
  4. Η υγρασία διεισδύει μέσα σε επιφάνειες εμφανούς σκυροδέματος και, όταν πέσει η θερμοκρασία τη νύκτα κάτω από το μηδέν, παγώνει και καταργεί τη συνοχή του μπετόν και το αποσαθρώνει.
  5. Η ενανθράκωση του σκυροδέματος, που μειώνει σημαντικά τις μηχανικές αντοχές του και την αντοχή του σε περίπτωση σεισμού, επιταχύνεται όταν είναι εκτεθειμένο στην υγρασία και τον πάγο.

Η λύση που προτείνει η τεχνολογία WinWet:

Με έναν απλό ψεκασμό όλων των επιφανειών από σκυρόδεμα ενός κτιρίου (κολώνες, δοκάρια, δάπεδα, ταβάνια, κλιμακοστάσιο κτλ.) με τη ρητίνη εμποτισμού Betostal F/18 πριν ξεκινήσει η τοιχοποιία, εξασφαλίζεται πλήρης αδιαβροχοποίηση των επιφανειών αυτών με πολύ χαμηλό κόστος και σε ελάχιστο χρόνο.

Παράλληλα οι επιφάνειες αποκτούν συγκολλητικές ιδιότητες, που ευνοούν την εφαρμογή σοβά, κόλλας πλακιδίων, χρώματος και οποιουδήποτε άλλου υλικού πρόκειται να τις καλύψει. Επίσης, με τη μέθοδο αυτή καταργείται εντελώς η ανάγκη για αστάρωμα σε εμφανές μπετόν πριν το βάψιμο. Να σημειωθεί ότι η συγκολλητικότητα αυτή δε σημαίνει ότι η επιφάνεια αποκτά αντιαισθητική κολλώδη υφή ούτε ότι επικολλάται πάνω της η σκόνη ή το καυσαέριο.

Τέλος, όλες οι επιφάνειες αποκτούν μεγάλη συνοχή και αποτρέπεται η φθορά τους λόγω απότριψης, συστολοδιαστολών, τριβών, κρούσεων, δονήσεων κτλ.

Σε περιπτώσεις επιφανειών που πρόκειται να παραμείνουν εμφανείς (χωρίς σοβά ή βαφή) στην τελική μορφή του κτιρίου συνιστάται επιπλέον η εφαρμογή μίας υδρόφοβης ρητίνης: Contraqua 7/50 ή Aquablock. Ιδιαίτερα το Aquablock ζωντανεύει το γκρίζο χρώμα του τσιμέντου και κάνει την επιφάνεια πιο όμορφη.

Για την περαιτέρω προστασία του μεταλλικού οπλισμού από την ηλεκτρόλυση και τη χημική οξείδωση δείτε τη σελίδα STOPCOR, όπου παρουσιάζεται μία αποτελεσματική μέθοδος καθοδικής αντιδιαβρωτικής προστασίας μεταλλικών κατασκευών κάθε είδους.

Η εφαρμογή των πιο πάνω υλικών:
Τα πιο πάνω υλικά μπορούν να εφαρμοστούν είτε από τα εξειδικευμένα συνεργεία της Smart Technical Solutions σε όλη την Ελλάδα είτε από οποιονδήποτε τεχνίτη ή άλλο άτομο που έχει μία σχετική εξοικείωση με παρόμοιες εργασίες. Σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής των υλικών, αν έχετε απορίες που δεν διευκρινίζονται από τις οδηγίες της συσκευασίας, επικοινωνήστε μαζί μας.

PENETRON, εναλλακτική πρόταση για τη στεγανοποίηση σκυροδέματος:
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αμερικάνικη τεχνολογία χημικής δράσης PENETRON, που αναπτύσσει αδιάβροχους κρυστάλλους μέσα στους πόρους και στις τριχοειδείς ρωγμές του σκυροδέματος, πατήστε εδώ. Αυτή η τεχνολογία απαιτεί για την εφαρμογή της εξειδικευμένο συνεργείο και δεν μπορεί να εφαρμοστεί από ανειδίκευτους. Σε αρκετές περιπτώσεις αποτελεί μονόδρομο, αν θέλουμε να έχουμε 100% στεγανοποίηση. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε την πιο κατάλληλη από τις δύο τεχνολογίες ανάλογα με το ειδικό πεδίο εφαρμογής σας.

Μοιράσου το στα social media