Πυραμίδες Κατακόρυφης Αγροτικής Καλλιέργειας
(Vertical Farming)

Πρόκειται για μία τεχνολογία που ανέπτυξε μία Ρουμάνα καθηγήτρια και την έχει ήδη εφαρμοστεί με μεγάλη επιτυχία από τη δεκαετία του 1990 για την εξυγίανση υδροβιότοπων και την επεξεργασία υγρών αποβλήτων. Η μέθοδος στηρίζεται σε δύο υδρόβια φυτά που έχουν την ιδιότητα να τρέφονται από όλα τα οργανικά και τοξικά απόβλητα και να πολλαπλασιάζονται με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Τα φυτά αυτά καλλιεργούνται σε πολλά επίπεδα στο εσωτερικό μίας μεγάλης πυραμίδας.

Κατακόρυφη παραγωγή γεωργικών προϊόντων και προστασία τους από ασθένειες και έντομα

Παράλληλα με την επεξεργασία αστικών και βιομηχανικών αποβλήτων και με την εξυγίανση υδροβιότοπων, η μέθοδος της καλλιέργειας φυτών μέσα σε πυραμίδα πολλών επιπέδων εφαρμόζεται επίσης για την αύξηση της γεωργικής παραγωγής. Αυτή η μέθοδος έχει εφαρμοτεί σε κάποιες περιοχές όπου οι συνθήκες το απαιτούν για διάφορους λόγους, όπως είναι για παράδειγμα η Σαουδική Αραβία και η Κίνα.

Αυτή η μέθοδος καθιστά εφικτό τον πολλαπλασιασμό της ετήσιας παραγωγής ανά στρέμμα. Επειδή το κόστος αρχικής επένδυσης είναι σε λογικά επίπεδα, η Smart Technical Solutions προτείνει σε όλους τους καλλιεργητές στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες να υιοθετήσουν αυτή τη λύση, προκειμένου να αυξήσουν σημαντικά το ετήσιο εισόδημά τους, μειώνοντας παράλληλα ή καταργώντας εντελώς τη χρήση των φυτοφαρμάκων που προορίζονται για την καταπολέμηση ασθενειών και εντόμων, τα οποία μέσα στο πυραμιδικό περιβάλλον δεν επιβιώνουν.

Για να εκτιμήσετε αυτήν την πρόταση, δεν έχετε παρά να κάνετε μία απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο. Γνωρίζουμε ότι αυτή η πρόταση ακούγεται παράδοξη και απέχει πολύ από τον μέχρι τώρα τρόπο σκέψης μας. Η εταιρεία μας προσκαλεί τους πιο προοδευτικούς καλλιεργητές να έρθουν για να μία συζήτηση πάνω σε αυτό το πολύ σημαντικό ζήτημα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτήν την οικολογική τεχνολογία πατήστε εδώ.

 

Μοιράσου το στα social media