NOURIVIT  Αυστρίας

Φυσικό (Μη Χημικό) Ανόργανο Λίπασμα
και Βιολογικό Υλικό Φυτοπροστασίας
Διαφυλλικής Εφαρμογής

Οικολογική και Οικονομική Μέθοδος για τη Θρέψη και Προστασία των Φυτών,
τη Βελτίωση της Ποιότητας και την Αύξηση της Ποσότητας της Συγκομιδής.

Σε αυτήν την ενότητα θα αναρτηθούν προσεχώς αναλυτικές πληροφορίες για την τεχνολογία NOURIVIT, με την οποία οι καλλιεργητές μπορούν να έχουν τα ακόλουθα οφέλη:

 • Σημαντική μείωση του κόστους παραγωγής.
 • Πιο εύκαμπτα και ανθεκτικά φυτά.
 • Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του φυτού, που δεν προσβάλλεται πλέον από ασθένειες.
 • Βελτιωμένη ποιότητα καρπού.
 • Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του καρπού μετά τη συγκομιδή (shelf life).
 • Μεγαλύτερη παραγωγή χάρη στην καλύτερη πρόσληψη και αφομοίωση των θρεπτικών συστατικών του χώματος (βελτίωση του μεταβολισμού των φυτών).
 • Μείωση της κατανάλωσης νερού χάρη στην αύξηση της αντοχής των φυτών στην ξηρασία.
 • Συντόμευση της χρονικής περιόδου βλάστησης.

Ο κυριότερος σκοπός των γεωργικών καλλιεργειών είναι η παραγωγή ειδών διατροφής. Παράλληλα με την ποσότητα των παραγόμενων προϊόντων, επίσης η ποιότητα και η βιωσιμότα και αειφόρος ανάπτυξη παίζουν έναν όλο και πιο σημαντικό ρόλο. Ένας επιπλέον παράγοντας είναι το “πώς” γίνεται η παραγωγή, δηλαδή αν γίνεται σε αρμονία με τους φυσικούς κύκλους όπως είναι η τήρηση μίας συγκεκριμένης εναλλασσόμενης καλλιέργειας ή η αρνητική επίπτωση της υπέρμετρης χρήσης τεχνητών λιπασμάτων ή γεωργικών παρασιτοκτόνων. Αυτές οι παράμετροι γίνονται ολοένα και πιο σημαντικές για τους αγρότες, καθώς επίσης και για τους καταναλωτές.

Σε αυτό το σημείο έρχεται η ολοκληρωμένη λύση με το συνδυασμό των δύο φυσικών προϊόντων διαφυλλικής λίπανσης NOURIVIT και NOURIVIT PLUS, που αναπτύχθηκαν μετά από έρευνα αυστριακών επιστημόνων που είχαν εστιάσει την προσοχή τους ακριβώς σε αυτές τις παραμέτρους. Το αντικείμενο της έρευνας ήταν η δημιουργία ενός συνδυασμού οργανικών και ανόργανων ουσιών (μικροοργανισμών και φυσικών ορυκτών) για την ευρεία εφαρμογή τους στις γεωργικές καλλιέργειες, με σκοπό την ουσιαστική συνεισφορά στη φυτοπροστασία παράλληλα με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη των φυτών και την αύξηση της συγκομιδής.

Το ανόργανο λίπασμα NOURIVIT (μίγμα ορυκτών με ειδική επεξεργασία) παρασκευάζεται από φυσικές ορυκτές πρώτες ύλες που αλέθονται και ταξινομούνται με ειδικό τρόπο χωρίς καθόλου χημικά πρόσθετα.

Η μέθοδος παραγωγής του ανόργανου λιπάσματος NOURIVIT διασφαλίζει το βέλτιστο μέγεθος των κόκκων, ώστε να μπορεί να εφαρμόζεται ως ένα αγνό βοήθημα για το φυτό με φυλλική λίπανση με ψεκασμό. Σε συνδυασμό με τους μικροοργανισμούς αποτελεί μία ολοκληρωμένη, φυσική, οικολογική και ιδιαίτερα οικονομική λύση για την ανάπτυξη των φυτών.

Το ανόργανο λίπασμα NOURIVIT εισέρχεται στο εσωτερικό των φύλλων (μεσοκυττάριος χώρος) μέσω της επιφάνειάς τους (επιδερμίδα), καθώς επίσης και μέσω ανοιγμάτων (στομάτια). Χάρη στο πολύ μικρό μέγεθος των κόκκων (μόνο λίγα μικρά), διαπερνούν τα κυτταρικά τοιχώματα και εισέρχονται στο κυτόπλασμα. Έτσι επιτυγχάνεται ενίσχυση του σχηματισμού χλωροπλαστών. Κατά τη διάρκεια της αφομοίωσης με τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης, που οδηγεί στο σχηματισμό μορίων σακχάρων και αμύλου, το ανόργανο λίπασμα ενσωματώνεται στη διαδικασία ανάπτυξης και αποθήκευσης πολύ πιο γρήγορα από ό,τι τα συμβατικά λιπάσματα εδάφους.

Στα πρώτα στάδια της ανάπτυξης του φυτού, αυτό συνεπάγεται αυξημένο ρυθμό ανάπτυξης του κυττάρου και, παράλληλα, υψηλή παραγωγή χλωροφύλλης. Όλα αυτά συμβαίνουν με τη βέλτιστη αξιοποίηση της διαθέσιμης ποσότητας νερού, το οποίο έτσι εξοικονομείται σε σημαντικό βαθμό. Ο συνδυασμός όλων αυτών των διαδικασιών οδηγεί σε μία σημαντική συνόμευση της περιόδου βλάστησης.

Διαλυμένο σε νερό, το ανόργανο λίπασμα NOURIVIT μπορεί να εφαρμοστεί σε όλων των ειδών τα καλλιεργούμενα φυτά, από το στάδιο έκπτυξης 3-5 φύλλων, με χρήση κατάλληλου ψεκαστικού εξοπλισμού, σε μορφή υδρονέφωσης απευθείας επάνω στα φύλλα. Εφαρμόζεται περίπου κάθε 10-14 ημέρες. Συνολικά χρειάζονται 3 ή 4 εφαρμογές κατά την περίοδο της βλάστησης.

Όταν εφαρμόζεται μόνο του, μπορεί να αναμιχθεί με όλα ανεξαιρέτως τα λιπάσματα και παρασιτοκτόνα της αγοράς. Δεν πρέπει να εφαρμόζεται κάτω από το άμεσο φως του ήλιου ή λίγο πριν βρέξει, επειδή απαιτούνται περίπου τρεις ώρες για να απορροφηθεί εντελώς από το φυτό. Η καλύτερη ώρα της ημέρας για την εφαρμογή είναι τις πρώτες πρωινές ώρες. Το ψεκαστικό μηχάνημα θα πρέπει να καθαρίζεται προσεκτικά μετά τη χρήση.

Το βιολογικό υλικό NOURIVIT PLUS (ενεργοί μικροοργανισμοί) δεν είναι γενετικά τροποποιημένο (δεν είναι μεταλλαγμένο) και αποτελείται από μύκητες, καλλιέργειες γαλακτικού οξέως και βακτήρια φωτοσύνθεσης. Υποβοηθά τον μεταβολισμό της οργανικής ύλης που περιέχουν οι θρεπτικές ουσίες οι οποίες διατίθενται στο φυτό από το έδαφος και δημιουργεί συνθήκες που δεν επιτρέπουν την ύπαρξη και ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών.

Με την εφαρμογή του ανόργανου λιπάσματος NOURIVIT PLUS στα φύλλα και την ταυτόχρονη εφαρμογή των ενεργών μικροοργανισμών, επιτυγχάνεται η βέλτιστη κατανομή και πυκνότητα του ψεκαστικού διαλύματος στην επιφάνεια των φύλλων.

Το βιολογικό υλικό επηρεάζει το μικροβιακό περιβάλλον με τέτοιο τρόπο ώστε οι μικροοργανισμοί ζύμωσης να υπερισχύουν. Αυτοί οι μικροοργανισμοί εξαλείφουν προϊόντα αποδόμησης όπως είναι το υδρόθειο, το διοξείδιο του άνθρακα και η αμμωνία. Κατά τη διαδικασία της χώνεψης, παράγουν νέες ωφέλιμες ουσίες μέσα από αυτά τα προϊόντα, όπως είναι τα αμινοξέα, τα σάκχαρα και οι βιταμίνες, οι οποίες είναι σημαντικές για την ανάπτυξη των φυτών.

Με αυτή τη διαδικασία, δημιουργούνται στα φυτά συνθήκες στις οποίες  οι ενεργοί μικροοργανισμοί μπορούν να ασκούν μία διαρκή θετική επίδραση πάνω στην ανάπτυξη των φυτών, καθώς επίσης και στην ποιότητα και την υγεία τους, μέσω της ζύμωσης. Το βιολογικό υλικό, συνεπώς, επιφέρει δυναμική ανάπτυξη του φυτού και διασφαλίζει ένα σταθερό βιολογικό περιβάλλον, δηλαδή μία κατάσταση ισορροπίας, για τα φυτά:

 • Μύκητες όπως ο περονόσπορος, η κηλίδωση των φύλλων, η σκωρίαση, η μονίλια, η καπνιά, η ακτινομύκωση και άλλοι τρώγονται από τους ενεργούς μικροοργανισμούς.
 • Βακτηριακές ασθένειες όπως το βακτηριακό κάψιμο, το σάπισμα, τα στίγματα στα φύλλα, το βακτηριακό έλκος ή η προσβολή από ιούς σε τομάτες και αγγούρια αποτρέπονται χάρη στην υγιή ισορροπία του φυτού.
 • Έντομα όπως οι ψείρες, ο θρίπας, οι νυχτοπεταλούδες και άλλα δεν βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να αναπτυχθούν, καθώς τα φυτά δεν εκπέμπουν κανένα σημάδι σήψης. Το ίδιο ισχύει και για τα παράσιτα όπως είναι η νηματώδης, η αράχνη ακάρεως, η αλευρώδης ή λευκή μύγα και άλλα.
 • Οι γυμνοσάλιαγκες και τα σαλιγκάρια βρίσκουν το μίγμα του ανόργανου λιπάσματος με το βιολογικό υλικό μη ελκυστικό και δεν πλησιάζουν καθόλου στα φυτά στα οποία αυτό έχει εφαρμοστεί.

Το βιολογικό υλικό NOURIVIT PLUS χρησιμοποιείται πάντα σε συνδυασμό με το ανόργανο λίπασμα NOURIVIT. Μπορεί και αυτό να εφαρμοστεί σε όλων των ειδών τα καλλιεργούμενα φυτά, από το στάδιο έκπτυξης 3-5 φύλλων, με χρήση κατάλληλου ψεκαστικού εξοπλισμού, σε μορφή υδρονέφωσης απευθείας επάνω στα φύλλα. Και αυτό εφαρμόζεται περίπου κάθε 10-14 ημέρες. Συνολικά χρειάζονται 3 ή 4 εφαρμογές κατά την περίοδο της βλάστησης.

Το μίγμα των δύο υλικών πρέπει να εφαρμόζεται μόνο με πολύ καθαρό ψεκαστικό εξοπλισμό. Η ανάμιξη του μίγματος με λιπάσματα και παρασιτοκτόνα της αγοράς ΔΕΝ επιτρέπεται. Όπως και το σκέτο ανόργανο λίπασμα, έτσι και το μίγμα δεν πρέπει να εφαρμόζεται κάτω από το άμεσο φως του ήλιου ή λίγο πριν βρέξει, επειδή απαιτούνται περίπου τρεις ώρες για να απορροφηθεί από το φυτό. Η καλύτερη ώρα της ημέρας για την εφαρμογή είναι τις πρώτες πρωινές ώρες. Το ψεκαστικό μηχάνημα θα πρέπει να καθαρίζεται προσεκτικά μετά τη χρήση.

Τιμές, Συσκευασίες, Δοσολογίες:

Ελάχιστη ποσότητα παραγγελίας και άλλοι όροι συνεργασίας

Για παραλαβή από την έδρα της εταιρείας ή των τοπικών αντιπροσώπων της δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Για αποστολή ισχύουν οι περιορισμοί ελάχιστης παραγγελίας που αναφέρονται στη σελίδα Όροι Συνεργασίας με Πελάτες.

Μοιράσου το στα social media