OXONE PS16

Ενεργό Οξυγόνο για την Απολύμανση του Εδάφους Πριν και Μετά τη Φύτευση

Για την προστασία του ριζικού συστήματος των φυτών από ζωύφια και ασθένειες

Όπως είναι γνωστό, η σωστή προετοιμασία του εδάφους πριν τη φύτευση είναι καθοριστικής σημασία για την ανάπτυξη υγιών φυτών που θα δώσουν μεγάλη παραγωγή.

Ένα πολύ σημαντικό μέρος αυτής της προετοιμασίας είναι η απαλλαγή του εδάφους από μικροοργανισμούς, ζωύφια και βακτήρια, σκουλίκια, νηματώδες, μύκητες κ.ά. που βλάπτουν το φυτό ή πολλές φορές δεν αφήνουν καν το σπόρο να βλαστήσει.

Για την ολοκληρωμένη απολύμανση του εδάφους χρησιμοποιούνται συνήθως είτε προϊόντα με ιόντα χαλκού, όπως το POLYDEX, είτε συσκευές που εμπλουτίζουν το νερό της άρδευσης με ιόντα χαλκού, όπως είναι το AGROCARE.

Επίσης, οι πλύσεις του εδάφους με όξινο υδατικό διάλυμα με pH 2-3 πριν τη φύτευση είναι μία μέθοδος που χρησιμοποιείται από τους γεωπόνους για την απολύμανση του εδάφους. Οι πλύσεις αυτές γίνονται με άφθονη ποσότητα νερού, έτσι ώστε η οξύτητα να κατέβει τουλάχιστον στα 60cm βάθος και να επιτευχθεί πλήρης απολύμανση και κάθαρση από ζωύφια σε όλη την περιοχή όπου πρόκειται να αναπτυχθούν οι ρίζες των φυτών που θα φυτευτούν.

Παράλληλα με τις πιο πάνω μεθόδους, ή αντί αυτών, προτείνουμε τη χρήση του όξινου ενεργού οξυγόνου OXONE PS16 (μονοϋπερθειικό κάλιο), τόσο για την αρχική απολύμανση του εδάφους όσο και για τον εμπλουτισμό του νερού άρδευσης στη συνέχεια. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα αυτής της μεθόδους είναι ότι δεν αφήνει καμία υπολειμματική τοξικότητα στο έδαφος. Επιπλέον, το θείο και το κάλλιο που περιέχει είναι συστατικά ωφέλιμα για τα φυτά.

Επίσης, ένα άλλο πλεονέκτημά του είναι ότι το υδατικό διάλυμα που περιέχει ενεργό οξυγόνο OXONE PS16 παραμένει όξινο για 3 μήνες τουλάχιστον, πράγμα που καθιστά αυτή τη μέθοδο κατάλληλη και για υδροπονικές καλλιέργειες, όπου το ίδιο νερό κυκλοφορεί για αρκετό καιρό και μας ενδιαφέρει να μην αναπτύσσονται άλγη και ασθένειες στα φυτά. Καλό είναι, πάντως, να μετριέται τακτικά η οξύτητα του διαλύματος, επειδή υπάρχει περίπτωση το ενεργό οξυγόνο να καταναλωθεί νωρίτερα από τους 3 μήνες, λόγω της απολυμαντικής του δράσης.

Επιπλέον, το ενεργό οξυγόνο επιτρέπει την επαρκή οξυγόνωση του ριζικού συστήματος, αποτρέποντας έτσι την ανάπτυξη άλγης, ασθενειών και σηψιρριζίας, που είναι ίσως τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υδροπονικές καλλιέργειες.

Τέλος, έχει ένα σημαντικό οικονομικό πλεονέκτημα, καθώς είναι ένα αρκετά φθηνό υλικό, που χρησιμοποιείται σε αραίωση 1:80.000, προκειμένου να έχουμε συγκέντρωση 12ppm, που είναι επαρκής για την απολυμαντική δράση.

Αν, όμως, θέλουμε να αυξήσουμε την οξύτητα του διαλύματος, αυξάνουμε τη συγκέντρωση, δεδομένου ότι το OXONE PS16 είναι ελαφρώς όξινο και κατεβάζει το pH.

Οικολογική διάσταση του θέματος (πολύ σημαντική)
Το OXONE PS16 δεν σκοτώνει τα ψάρια σε λίμνες. Έχει δοκιμαστεί επανειλημμένα ως προς αυτό το ζήτημα. Επίσης, δεν βλάπτει το στρώμα του όζοντος όπως άλλα απολυμαντικά μέσα που χρησιμοποιούνται για την απολύμανση του εδάφους πριν από τη φύτευση και εκλύουν αέρια όπως το βρώμιο και το χλώριο, που είναι καταστροφικά για το όζον και, κατ’ επέκταση, για τις ίδιες τις καλλιέργειες που υποτίθεαι ότι προστατεύουν, αλλά και για όλες τους ζωντανούς οργανισμούς που κατοικούν στον πλανήτη μας. Ένα παράδειγμα τέτοιου μη οικολογικού και καταστροφικού για το όζον απολυμαντικού μέσου είναι το βρωμιούχο μεθύλιο, που συνεχίζει δυστυχώς να χρησιμοποιείται για την απολύμανση του εδάφους πολλών καλλιεργειών, όπως είναι για παράδειγμα η καλλιέργεια της φράουλας.

Αυτή η πρόνοια, όταν λαμβάνεται, εξασφαλίζει υγιή φυτά και αυξημένη παραγωγή, πόσο μάλλον όταν συνδυάζεται και με τις άλλες καινοτόμες μεθόδους που προτείνουμε στην ίδια ενότητα όπου βρίσκεται η παρούσα σελίδα, όπως είναι ο ηλεκτροστατικός ψεκασμός με τις συσκευές AGROCARE και η χρήση των συσκευών MAX GROW.

Παράλληλα, συνιστούμε σε όλους τους δενδροκαλλιεργητές που φυτεύουν νέα δενδρύλλια ή θάμνους να προτιμήσουν τη μέθοδο δενδροφύτευσης SAFE TREE αντί της συμβατικής μεθόδους, για να έχουν πολύ μεγάλη οικονομια στο νερό ύδρευσης (μείωση κατά 95%!) και υγιέστερα και πιο καρποφόρα δέντρα ή θάμνους.

OXONE, μονοϋπερθειικό κάλιο
(2KHSO5·KHSO4·K2SO4)
μία χημική ένωση με πολλές εφαρμογές

Ελάχιστη ποσότητα παραγγελίας και άλλοι όροι συνεργασίας

Για παραλαβή από την έδρα της εταιρείας ή των τοπικών αντιπροσώπων της δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Για αποστολή ισχύουν οι περιορισμοί ελάχιστης παραγγελίας που αναφέρονται στη σελίδα Όροι Συνεργασίας με Πελάτες.

Μοιράσου το στα social media