Ηλιακή Ενέργεια

Σε αυτήν την ενότητα, η Smart Technical Solutions παρουσιάζει τις προτάσεις της για την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας με διάφορους τρόπους, όπως είναι οι εξής:

 • Φωτοβολταϊκά συστήματα
  Φωτοβολταϊκά πάρκα, φωτοβολταϊκά για στέγες, κολώνες φωτισμού εξωτερικών χώρων, προστασία από τη διάβρωση, τα τρωκτικά , τις επικαθίσεις σκόνης, αλάτων, συμβόλαια συντήρησης φωτοβολταϊκών πάρκων.
 • Ηλιακά συστήματα (συλλέκτες και boilers)
  Μελέτη, προμήθεια, κατασκευή και συντήρηση συστημάτων για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης ή θέρμανσης.
 • Φυσικός Ηλιακός Φωτισμός Εσωτερικών Χώρων
  Με πολλαπλάσια απόδοση από τους φωτοσωλήνες και άλλες συμβατικές μεθόδους φυσικού φωτισμού, με πολύ σύντομο χρόνο απόσβεσης και επιδότηση από προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 • Αφαλάτωση θαλασσινού ή υφάλμυρου νερού
  Νέα μέθοδος παραγωγής αφαλατωμένου νερού, που εκμεταλλεύεται την ηλιακή ενέργεια για την εξάτμιση θαλασσινού νερού σε συνθήκες υποπίεσης και στη συνέχεια υγροποίησή του.

Για άλλους τρόπους αξιοποίησης της ηλιακής ενέργειας, που παρέχεται στον πλανήτη σε αφθονία και ελάχιστα αξιοποιείται, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας,

 • είτε για να μας προτείνετε την προώθηση νέων μεθόδων αξιοποίησης της ηλιακής ενέργειας
 • είτε για να μας ρωτήσετε για άλλες δυνατότητες αξιοποίησής της που δεν αναφέρονται πιο πάνω.

Η ηλιακή ενέργεια είναι η κυριότερη από τις μορφές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, επειδή είναι διαθέσιμη σε απεριόριστη αφθονία σε πολύ μεγάλες περιοχές του πλανήτη. Σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει, αλλά και σύμφωνα με την κοινή λογική, είναι προφανές ότι η ηλιακή ενέργεια θα μπορούσε πολύ εύκολα να καλύπτει το 100% των αναγκών της ανθρωπότητας σε ενέργεια. Αυτό αργά ή γρήγορα θα συμβεί, καθώς τα αποθέματα του πετρελαίου κάποια στιγμή θα εξαντληθούν και οι μεγάλες εταιρείες στο χώρο της ενέργειας θα στραφούν αποκλειστικά στην ηλιακή και σε άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Έργο και καθήκον της Smart Technical Solutions, καθώς και όλων των εταιρειών του χώρου, είναι η συστηματική ενημέρωση των μεγάλων καταναλωτών ενέργειας, ώστε να επιταχυνθεί ο ρυθμός αυτής της μεταστροφής, για να περιοριστεί η ζημιά που προξενούν στο περιβάλλον οι συμβατικές πηγές ενέργειας.

Σημείωση:
Αυτή η ανανεώσιμη πηγή ενέργειας (ΑΠΕ), καθώς και όλες οι άλλες μέχρι τώρα γνωστές ΑΠΕ, θα καταστούν ασύμφορες, όταν το κόστος της ενέργειας θα μειωθεί κατακόρυφα, και μάλιστα με μία εντελώς “πράσινη” τεχνολογία, χωρίς απόβλητα, ακτινοβολίες, κινδύνους έκρηξης κτλ. Αυτό θα συμβεί στο προσεχές μέλλον, καθώς η ψυχρή σύντηξη θα αρχίσει να εφαρμόζεται ευρέως πολύ σύντομα, για την παραγωγή θερμότητας, ηλεκτρισμού, κίνησης, ατμού κτλ. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Μοιράσου το στα social media