Παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας με Ψυχρή Σύντηξη

Η αμιγώς ελληνική τεχνολογία της ψυχρής σύντηξης, που αποτελεί τη νέα εποχή για την ενέργεια και το περιβάλλον για την ανθρωπότητα, εφαρμόζεται και στην παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας ως εξής:

Η θερμική ενέργεια που παράγεται από τους αντιδραστήρες ψυχρής σύντηξης μετατρέπεται εύκολα σε ηλεκτρική, είτε με την παραγωγή ατμού (θερμοηλεκτρικά εργοστάσια) είτε με stirling engines είτε με άλλες μεθόδους μετατροπής θερμικής ενέργειας σε ηλεκτρική.

Η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται μπορεί είτε να χρησιμοποιηθεί σε κτιριακές ή βιομηχανικές εγκαταστάσεις είτε να πωληθεί σε άλλους χρήστες ή μεταπωλητές όπως είναι η ΔΕΗ.

Ακολουθεί μία ενδιαφέρουσα σύγκριση με τα φωτοβολταϊκά πάρκα:

  1. Μία μονάδα παραγωγής 5MW απαιτεί διαθέσιμη έκταση μόλις 16m2, ενώ αντίστοιχη μονάδα φωτοβολταϊκών απαιτεί έκταση 100.000m2!
  2. Το κόστος κατασκευής μίας τέτοιας μονάδας ψυχρής σύντηξης είναι λιγότερο από 1.000.000€, ενώ το αντίστοιχο κόστος των φωτοβολταϊκών είναι 12.000.000€.
  3. Με την ψυχρή σύντηξη η ενέργεια που παράγεται είναι συνεχόμενη 24 ώρες το 24ωρο, ενώ με τα φωτοβολταϊκά η ενέργεια παράγεται μόνο τις ώρες της ηλιοφάνειας.
  4. Η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με ψυχρή σύντηξη δεν χρειάζεται συντήρηση για να αποδίδει ικανοποιητικά, ενώ τα φωτοβολταϊκά απαιτούν τακτικούς καθαρισμούς των κρυστάλλων τους, για να διατηρούν την απόδοσή τους στα μέγιστα επίπεδα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας είτε για ηλεκτροδότηση των εγκαταστάσεών σας είτε για πώληση ηλεκτρικής ενέργειας στη ΔΕΗ ή σε τρίτους, επικοινωνήστε μαζί μας.

Μοιράσου το στα social media