ΣΥΣΚΕΥΗ WATT-MISERΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΣΕ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ

Τα έργα εξοικονόμησης ενέργειας σε κτίρια χρηματοδοτούνται από προγράμματα επιδοτήσεων. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Ο φωτισμός είναι ένας από τους υψηλότερους τομείς απορρόφησης ηλεκτρικής ενέργειας στις σύγχρονες πόλεις και το ύψος της απαιτούμενης δαπάνης για την κάλυψη των αναγκών αυτών αυξάνεται από χρόνο σε χρόνο, όσο περισσότερο ανεβαίνει το βιοτικό επίπεδο και αυξάνονται οι απαιτήσεις του πληθυσμού για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.
Η εδρεύουσα στη Μεγάλη Βρετανία, ειδικευμένη στον τομέα εξοικονόμησης ενέργειας, εταιρεία Watt Solutions SA πέτυχε να βελτιώσει την αποδοτικότητα των εγκαταστάσεων φωτισμού σε ποσοστό κατά μέσο όρο 20% και μερικές φορές πολύ περισσότερο και να παρατείνει την διάρκεια ζωής ενός λαμπτήρα σε ποσοστό –αν μέσο όρο– 100%.

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ
Αρκετά συχνά εμφανίζεται το φαινόμενο να συγχέεται η αναγραφόμενη ισχύς του κατασκευαστή πάνω σε έναν λαμπτήρα με την κατανάλωση του. Καταναλωτής της ισχύος δεν είναι ο ίδιος ο λαμπτήρας αλλά η αντίσταση του λαμπτήρα.
Έτσι για μία λάμπα 1000W/230V το ρεύμα που διαρρέει τον λαμπτήρα είναι:
I =W/V = 1000/230 = 4,35Amps και η αντίσταση του λαμπτήρα
R=P / I² => R=1000/ 4,35² = 52,9O hms
Εάν τώρα μειώσουμε την τάση στα 207V από τον τύπο V=I*R προκύπτει:
I = 207/52.9 = 3,91 Amps.
Και επίσης : P= I² * R = 3,91*52,9 = 809Watt
Από τα παραπάνω προκύπτει μια εξοικονόμηση στην κατανάλωση της τάξεως του 19,1%.

Η Λύση του WATT-MISER
Η συσκευή εξοικονόμησης ενέργειας τοποθετείτε στην σειρά ανάμεσα στην παροχή του ρεύματος και τον λαμπτήρα – ή ανάμεσα στην κεντρική παροχή του ρεύματος και στις ασφάλειες ή τον υπο-πίνακα του δικτύου φωτισμού εάν μιλάμε για κεντρική εγκατάσταση.

Τρόπος Λειτουργίας
Η συσκευή Watt Μiser αποτελείται εσωτερικά από δύο χάλκινα τυλίγματα: ένα πρωτεύον και ένα δευτερεύον. Το πρωτεύον συνδέεται σε σειρά με την φάση και έχει τόσες σπείρες ώστε από μόνο του να μην επιφέρει καμία επίδραση στην παρεχόμενη τάση. Ακριβώς απέναντι από το πρωτεύον είναι ένα δεύτερο μικρότερο τύλιγμα με φορά τυλίγματος ανάποδη από του προαναφερόμενου. Ο τρόπος σύνδεσης του αποτελεί πατέντα του Αγγλικού οίκου και είναι αυτός ο λόγος που επιφέρει την πτώση τάσης στην παροχή.

Εκτός από την εξοικονόμηση στο ρεύμα η συσκευή Watt Miser μειώνει και κατά 10% την θερμότητα στο σώμα του λαμπτήρα συνέπεια που απορρέει από την μείση της τάσης και της έντασης στην παροχή του λαμπτήρα.
Το γεγονός αυτό ύστερα από μία σειρά πειραματικών μετρήσεων απέδειξε ότι η χρήση του εξοικονομητή ρεύματος Watt Miser επεκτείνει την διάρκεια ζωής της λάμπας – κατά μέσο όρο- σε ποσοστό 100%.

Τα Χαρακτηριστικά WATT-MISER
Αγγλικό προϊόν κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου στην Αγγλία.
Αποκλειστικά δικαιώματα παγκόσμιας εκμετάλλευσης από τον Αγγλικό οίκο Watt Solutions LTD.
Απόλυτα εναρμονισμένη τεχνολογία με τα standard ΙΡ21.
Συμβατή τεχνολογία με συστήματα alarm, χρονομετρητές, ηλεκτρονικά voltmeters κτλ.

Ελάχιστη ποσότητα παραγγελίας και άλλοι όροι συνεργασίας

Για παραλαβή από την έδρα της εταιρείας ή των τοπικών αντιπροσώπων της δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Για αποστολή ισχύουν οι περιορισμοί ελάχιστης παραγγελίας που αναφέρονται στη σελίδα Όροι Συνεργασίας με Πελάτες.

Μοιράσου το στα social media