Ενδοδαπέδια Θέρμανση

Μία σημαντική εξέλιξη της τεχνολογίας, που προσφέρει εξοικονόμηση ενέργειας,
πιο ποιοτική και υγιεινή θέρμανση, αισθητική και πολλά άλλα πλεονεκτήματα.

Τα έργα εξοικονόμησης ενέργειας σε κτίρια
χρηματοδοτούνται από προγράμματα επιδοτήσεων.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Εισαγωγή

Είναι γεγονός ότι η τεχνολογία έχει κάνει μεγάλη πρόοδο στην κατασκευή κτιρίων και στον εξοπλισμό τους. Αυτό φυσικά δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο και τον τομέα της θέρμανσης που είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα για την κατασκευή ενός κτιρίου. Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι η θέρμανση βασιζόταν στη μελέτη μονοσωλήνιου και δισωλήνιου δικτύου που αποτελούνταν κυρίως απο σωληνώσεις σιδήρου. Η μεγάλη εξέλιξη όμως στην τεχνολογία των υλικών κατέστησε δυνατό το σύστημα της ενδοδαπέδιας θέρμανσης, η οποία αποτελεί αξιόπιστη λύση στον τομέα της θέρμανσης, με μεγάλα πλεονεκτήματα που συμβάλλουν στην επιλογή του από τον επενδυτή. Να σημειώσουμε ότι στις αναπτυγμένες χώρες της Ευρώπης η ενδοδαπέδια θέρμανση είναι ευρέως διαδεδομένη και εφαρμόζεται εδώ και αρκετά χρόνια.

Τι είναι η ενδοδαπέδια θέρμανση

Η ενδοδαπέδια θέρμανση, που θεωρείται από πολλούς καινοτομία στο πεδίο των εφαρμογών θέρμανσης, αποτελεί τεχνική που εμφανίζεται στην αρχαιότητα με βασική καύσιμη ύλη τα καυσόξυλα και μέσο μετάδοσης τον αέρα, που διαχέονταν σε υπόγεια κανάλια κάτω από το δάπεδο.

Η σύγχρονη ενδοδαπέδια θέρμανση λειτουργεί με νερό χαμηλής θερμοκρασίας, από 30°C έως 45°C, που κυκλοφορεί σε σωλήνες εγκιβωτισμένους στο δάπεδο. Η θέρμανση διαχέεται ομοιόμορφα στο χώρο μέσω ακτινοβολίας ζεσταίνοντάς τον και προσφέροντας μία αίσθηση θερμικής θαλπωρής, με χαμηλότερο λειτουργικό κόστος.

Η χρήση του δαπέδου ως θερμαντικό σώμα είναι το χαρακτηριστικό που προσδίδει στην ενδοδαπέδια θέρμανση την πλειοψηφία των πλεονεκτημάτων που εμφανίζει. Η Smart Technical Solutions στη συνεχή προσπάθειά της να προσφέρει προїόντα υψηλής ποιότητας και αξιόπιστες υπηρεσίες προς τους καταναλωτές, προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις που αφορούν τη μελέτη και την εφαρμογή και εγκατάσταση ενδοδαπέδιων συστημάτων.

Πλεονεκτήματα:

• Θερμική άνεση και υγιεινό περιβάλλον
• Ομοιόμορφη θερμοκρασία στο χώρο, θέρμανση με μείωση της θερμοκρασίας από τα πόδια προς το κεφάλι και εξάλειψη της ξηρότητας του αέρα λόγω χαμηλών θερμοκρασιών
• Μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας
Χαμηλότερες θερμοκρασίες λειτουργίας καυστήρα, μείωση απωλειών από την οροφή, μη ύπαρξη ρευμάτων αέρα. Κόστος λειτουργίας της τάξης του 30-40% οικονομικότερο από την κλασική θέρμανση
• Απόλυτη ελευθερία στη διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων. Δεν υπάρχουν καμίας μορφής εμπόδια στο χώρο μας όπως γίνεται με την κλασική θέρμανση όπου υπάρχουν τα σώματα του καλοριφέρ (panels), συνεπώς έχουμε μεγάλη οικονομία ωφέλιμου χώρου
• Καθαροί χώροι
Λόγω χαμηλών θερμοκρασιών και έλλειψης ρευμάτων αέρα δεν υπάρχουν μαυρίσματα στους τοίχους του χώρου που θερμαίνεται.
• Φιλικό προς το περιβάλλον
• Ασφάλεια
• Απόσβεση κόστους. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι ανάλογα βέβαια με την κάθε περίπτωση ξεχωριστά, πραγματοποιείται μία απόσβεση της επένδυσης σε περίπου 3 χρόνια
• Δυνατότητα συνδυαστικής λειτουργίας με άλλα θερμαντικά συστήματα. Είναι δυνατό σε μία πολυκατοικία μερικά διαμερίσματα να λειτουργούν με ενδοδαπέδια και τα υπόλοιπα με την κλασική θέρμανση.
• Πρακτικό και εύκολο στην εφαρμογή

Καταλαβαίνουμε, λοιπόν, ότι η ενδοδαπέδια θέρμανση είναι μια πρακτική και οικονομική λύση. Φυσικά εμείς απο την πλευρά μας κατέχοντας την τεχνική γνώση ως μηχανικοί δεν έχουμε παρά να ενθαρρύνουμε και να ενημερώσουμε τον καταναλωτή να επενδύσει σε αυτό το σύστημα θέρμανσης και να του δώσουμε να καταλάβει ότι η επένδυσή του αυτή αποτελεί από τις πλέον καλύτερες λύσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

_________________________________

Για την αντιμετώπιση της ανερχόμενης υγρασίας σε ισόγεια θερμαινόμενα δάπεδα συνιστούμε είτε τη στεγανωτική ακρυλική βαφή Smaltofix είτε το σύστημα Penetron, το οποίο στεγανοποιεί το σκυρόδεμα σε όλο του το πάχος, χάρη στη μοναδική τεχνολογία ανάπτυξης στεγανών πυριτικών κρυστάλλων μέσα στους πόρους και τα τριχοειδή του σκυροδέματος.

Άλλα θέματα σχετικά με κυκλώματα θέρμανσης:

  • BOILER CLEANER Καθαριστικό Υγρό για Κυκλώματα Θέρμανσης
  • BOILER LIQUID Σφραγιστικό Υγρό για Θέρμανσης
  • HEIFI-TOP & FERROCLEAN Φίλτρανση Νερού και Εξαέρωση
  • HYDRA RESTER Αντιπληγματικά Εξαρτήματα για Υδραυλικές Εγκαταστάσεις
Μοιράσου το στα social media