LEXIN Comfort Heating

Σύστημα Θέρμανσης με Υπέρυθρη Θερμότητα

Τα έργα εξοικονόμησης ενέργειας σε κτίρια
χρηματοδοτούνται από προγράμματα επιδοτήσεων.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.


Βασική αρχή λειτουργίας:
Η θερμότητα μεταδίδεται από τα θερμαντικά σώματα απευθείας στους τοίχους, στο δάπεδο, στο ταβάνι και στα αντικείμενα και όχι άμεσα στον αέρα, ο οποίος θερμαίνεται έμμεσα, από τη θερμότητα που εκπέμπουν τα αντικείμενα

40% οικονομικότερο από τους συμβατικούς τρόπους θέρμανσης
25% οικονομικότερο από τη θέρμανση με φυσικό αέριο

Αν οι πιο κάτω ερωτήσεις σας αντιπροσωπεύουν,
τότε σίγουρα η ιδανική λύση για σας είναι το σύστημα θέρμανσης Lexin Comfort Heating

Μήπως…

Αν ναι,
τότε σας ενημερώνουμε ότι …

1. ΣΠΑΤΑΛΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ (& ΧΡΗΜΑΤΩΝ)

… το κόστος θέρμανσης με πετρέλαιο, αέριο και ηλεκτρισμό σάς έχει γίνει δυσβάσταχτο; … το σύστημα Lexin Comfort Heating καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλη μέθοδο θέρμανσης..
… σας έχει απασχολήσει σοβαρά η εξεύρεση
εναλλακτικής, πιο οικονομικής λύσης στο πρόβλημα της θέρμανσης;
… το σύστημα Lexin Comfort Heating είναι η πιο οικονομική λύση που υπάρχει σήμερα στην αγορά.
… κάθε φορά που ανοίγετε για αρκετή ώρα πόρτα ή παράθυρο αγχώνεστε για τη θερμότητα που χάνεται; … με το σύστημα Lexin Comfort Heating δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε, επειδή η απώλεια του θερμού αέρα αναπληρώνεται πολύ γρήγορα, καθώς ο αέρας θερμαίνεται συνέχεια από όλα τα αντικείμενα του χώρου και τους τοίχους, το δάπεδο και το ταβάνι, και όχι άμεσα από τα θερμαντικά σώματα.
… σας προβληματίζει η θερμότητα που χάνεται από τις χαραμάδες που αφήνουν οι πόρτες και τα παράθυρα;
… σας στενοχωρεί η σκέψη ότι οι εξωτερικοί τοίχοι, που είναι πιο κρύοι από τη θερμοκρασία του χώρου, ψύχουν το χώρο, προκαλώντας έτσι σπατάλη θερμότητας και άρα χρημάτων; … το σύστημα Lexin Comfort Heating θερμαίνει απευθείας όλους τους τοίχους και το ταβάνι, με αποτέλεσμα να έχουν την ίδια θερμοκρασία με το χώρο σας και να μην τον ψύχουν. Κατά συνέπεια, το σύστημα επιτυγχάνει σε μεγάλο βαθμό και θερμομόνωση του κτιρίου, δεν είναι απλά ένα σύστημα θέρμανσης. Έτσι, η κατασκευή επιπλέον θερμομόνωσης δεν είναι πλέον τόσο αναγκαία.
… το κόστος της θερμομόνωσης που θέλετε να εφαρμόσετε στην ταράτσα σας, σάς φαίνεται υπερβολικά υψηλό;

2. ΥΓΕΙΑ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ

… η υγρασία του χώρου έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία σας; (ρευματισμοί κτλ.) … το σύστημα Lexin Comfort Heating εξασφαλίζει ότι η υγρασία θα παραμένει στα φυσιολογικά επίπεδα, ακόμα και στις πιο υγρές ημέρες του χειμώνα.
… το σπίτι σας μυρίζει υγρασία και ανησυχείτε για την ανάπτυξη μικροβίων, ακάρεων κτλ. μέσα στον αέρα;
… ο ξηρός αέρας που δημιουργείται από τη θέρμανση σας στεγνώνει το στόμα και σας ξεραίνει το δέρμα, με αποτέλεσμα να ξυπνάτε μες στη νύχτα με πολύ κακή διάθεση; … με το σύστημα Lexin Comfort Heatingο αέρας θερμαίνεται ήπια και ομοιόμορφα, δεν υπερθερμαίνεται κατά περιοχές και κατά συνέπεια δεν ξηραίνεται υπερβολικά. Για τον ίδιο λόγο, η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ τουδαπέδου και της οροφής είναι αμελητέα (το πολύ 2°C), σε αντίθεση με τα συμβατικά συστήματα θέρμανσης, τα οποία προκαλούν διαφορά θερμοκρασίας περίπου 8°C, επειδή ο αέρας που θερμαίνεται από τα σώματα κινείται προς τα πάνω.
… συχνά μέσα στο σπίτι νιώθετε το κεφάλι
να ζεσταίνεται και τα πόδια να κρυώνουν;
… η σκόνη που κυκλοφορεί στον αέρα εξαιτίας των ρευμάτων που προκαλούνται από τη θέρμανση του χώρου σάς δυσκολεύει στην αναπνοή; … με τα συμβατικά σώματα ο αέρας θερμαίνεται τοπικά δημιουργώντας ροές αέρα που προκαλούν κυκλοφορία της σκόνης. Με το σύστημα Lexin Comfort Heating ο αέρας δεν θερμαίνεται ανομοιόμορφα από τα σώματα και άρα δεν δημιουργούνται ροές αέρα και κυκλοφορία της σκόνης.
… σας ενοχλεί ή σας προκαλεί αλλεργία η μυρωδιά που παράγεται από τη συσσωρευμένη σκόνη που καίγεται πάνω στα θερμαντικά σώματα; … τα θερμαντικά σώματα Lexin δεν υπερθερμαίνονται για να καεί σκόνη επάνω τους, ούτε έχουν δυσπρόσιτες περιοχές που δεν ξεσκονίζονται εύκολα, όπως τα συμβατικά θερμαντικά σώματα.
… σας θορυβεί το ενδεχόμενο έκρηξης από διαρροή αερίου ή ανάφλεξης λόγω διαρροής πετρελαίου ή αναθυμιάσεων; … προφανώς με το σύστημα Lexin Comfort Heating δεν υπάρχουν τέτοιοι κίνδυνοι.

3. ΦΘΟΡΕΣ & ΖΗΜΙΕΣ

… τα ετήσια κόστη συντήρησης, επισκευών και αντικατάστασης του λέβητά σας, των θερμαντικών σωμάτων και των σωληνώσεων είναι υπέρογκα; … το σύστημα Lexin Comfort Heating δεν απαιτεί καμία δαπανηρή συντήρηση για πολλά χρόνια.
… σας έχει τύχει ποτέ να βρείτε το σπίτι σας πλημμυρισμένο εξαιτίας κάποιας διαρροής του κυκλώματος θέρμανσης; … το σύστημα Lexin Comfort Heating, λόγω της αρχής λειτουργίας του, δεν μπορεί να προξενήσει τέτοιου είδους ζημιές.

4. ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

… σας στενοχωρεί η αντιαισθητική εμφάνιση των σωληνώσεων και των σωμάτων θέρμανσης στο σπίτι σας; …το θερμαντικά σώματα Lexin διακοσμούν με την αισθητική τους το χώρος σας και δεν προκαλούν οπτική ρύπανση με σωλήνες κτλ.
… συσσωρεύονται σταγονίδια (συμπυκνώματα υδρατμών) σε τοίχους και παράθυρα τις κρύες νύχτες του χειμώνα; … με το σύστημα Lexin Comfort Heating το φαινόμενο της συμπύκνωσης υδρατμών καταργείται εντελώς, με αποτέλεσμα να μην αναπτύσσεται ούτε μούχλα στους τοίχους και στα ταβάνια της κουζίνας, της τουαλέτας κτλ.
… αναπτύσσεται μούχλα στους τοίχους εξαιτίας των υδρατμών;

5. ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

… σας έχει κουράσει η έλλειψη αυτονομίας της κεντρικής θέρμανσης; … με το σύστημα Lexin Comfort Heating προφανώς θα έχετε απόλυτη αυτονομία.
… δεν διαθέτετε αρκετό χώρο για την κατασκευή λεβητοστασίου; … το σύστημα Lexin Comfort Heating έχει μηδαμινές απαιτήσεις σε διαθέσιμο χώρο.
… θέλετε να εγκαταστήσετε θέρμανση στο χώρο σας αλλά δεν το αποφασίζετε επειδή σκέφτεστε τη διαδικασία της μηχανολογικής μελέτης και της έκδοσης αδείας ή την αναστάτωση που θα προκαλέσουν οι εργασίες; … το σύστημα Lexin Comfort Heating δεν απαιτεί έκδοση αδείας σε νεόδμητα κτίρια, ούτε περίπλοκη και χρονοβόρα εγκατάσταση, θορύβους, μερεμέτια κτλ.
… σε μεγάλους χώρους εργασίας πρέπει να θερμάνετε ένα μικρό τμήμα τους και δεν βρίσκετε λύση; … το σύστημα Lexin Comfort Heating είναι η ιδανική λύση για τέτοιες περιπτώσεις (π.χ. βιομηχανικές αίθουσες κ.ά.)
… μετά από απουσία πολλών ημερών από το εξοχικό σας ο χώρος είναι παγωμένος ή μυρίζει υγρασία και μούχλα; … με το σύστημα Lexin Comfort Heating μπορείτε να διατηρείτε σταθερά για όσο καιρό λείπετε τη θερμοκρασία στους 17°C, με αμελητέα κατανάλωση ρεύματος.

Το Lexin Comfort Heating είναι ένα σύστημα κεντρικής ή μεμονωμένης θέρμανσης που βασίζεται στην υπέρυθρη θερμότητα (παρόμοια με αυτή που παράγει ο ήλιος). Το σύστημα αποτελείται από επίπεδες ορθογώνιες οθόνες (πάνελ) θέρμανσης που μπορούν να τοποθετηθούν στον τοίχο ή στο ταβάνι και διατίθενται σε διάφορα σχέδια. Καταναλώνοντας ελάχιστο ρεύμα, παράγουν υπέρυθρη θερμότητα με αποτέλεσμα να θερμαίνονται αντικείμενα, σώματα, τοίχοι, ταβάνια, άνθρωποι και ό,τι υπάρχει στο χώρο που λειτουργούν. Η θερμότητα αυτή μεταφέρεται στη συνέχεια ομοιόμορφα και με ήπιο τρόπο από τα αντικείμενα στα μόρια του αέρα, χωρίς να παράγεται τοπικά θερμός αέρας από κάποια συσκευή.

Το σύστημα Lexin Comfort Heating είναι κατά 40% οικονομικότερο από τους συμβατικούς τρόπους θέρμανσης (πετρέλαιο και ηλεκτρισμός) και κατά 25% από τη θέρμανση με φυσικό αέριο. Δεν έχει αναλώσιμα και κόστος συντήρησης.

Το σύστημα Lexin Comfort Heating έχει πολλές εφαρμογές όπως:
1. Οικιακή θέρμανση
2. Θέρμανση γραφείων
3. Θέρμανση βεραντών
4. Θέρμανση σε κιόσκι κήπου

Από τι αποτελείται ένα σύστημα Lexin Comfort Heating
Πλέγματα:
Τα πλέγματα παράγουν υπέρυθρο φως που θερμαίνει τα αντικείμενα (και κατ’ επέκταση ο αέρας) του χώρου όπου έχουν τοποθετηθεί.
Πίνακας ελέγχου:
Ο πίνακας ελέγχου μετρά τη θερμοκρασία του δωματίου και την ένταση του υπέρυθρου φωτός.
Τα πλέγματα ενεργοποιούνται και απενεργοποιούνται ανάλογα με την επιθυμητή θερμοκρασία δωματίου.
Θερμοστάτες:
Οι θερμοστάτες μετρούν τη θερμοκρασία δωματίου και στέλνουν τις πληροφορίες στον πίνακα ελέγχου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η απόδοση των συστημάτων Lexin Comfort Heating αυξάνεται ακόμα περισσότερο, όταν η βαφή των περιμετρικών τοίχων και των ταβανιών έχει γίνει με θερμομονωτικό χρώμα που ανακλά την υπέρυθρη θερμότητα. Τα υλικά αυτά έχουν την ιδιότητα να ανακλούν την υπέρυθρη θερμότητα που παράγεται από το Lexin Comfort Heating και να την επιστρέφουν εξολοκλήρου μέσα στο κτίριο, χωρίς να αφήνουν μέρος αυτής να διαπεράσει τους τοίχους και τα ταβάνια και να χαθεί στο περιβάλλον. Έτσι, οι τοίχοι και ταβάνια που δέχονται τη θερμική ενέργεια των σωμάτων Lexin Comfort Heating θερμαίνουν το χώρο και με έναν ακόμα τρόπο, δηλαδή με την ανάκλαση της υπέρυθρης θερμότητας, και όχι μόνο με την εξ επαφής μεταφορά της θερμότητάς τους στον αέρα του χώρου. Με άλλα λόγια, οι τοίχοι, τα ταβάνια, αλλά και τα αντικείμενα του χώρου, γίνονται χάρη στο σύστημα Lexin Comfort Heating, εκτός από θερμαντικά σώματα και πηγές θερμικής ακτινοβολίας, οπότε η θερμαντική τους δράση ενισχύεται. Στην περίπτωση τα πιο πάνω αναφερθέντα ποσοστά εξοικονόμησης ενέργειας και χρημάτων αυξάνονται σημαντικά.

ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ:
Ισοδύναμη ελληνική τεχνολογία, πιο υγιεινή και πολύ πιο οικονομική:

Δείτε τη σελίδα MARCALOR, Οικονομικά Θερμαντικά Σώματα Μαρμάρου, Γρανίτη και Πέτρας

Μοιράσου το στα social media