SAFE TREE

Ελληνικό Σύστημα Δενδροφύτευσης Χωρίς ή με Ελάχιστο Πότισμα

Κατοχυρωμένο με διεθνές δίπλωμα ευρεσιτεχνίας
Με έγκριση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ: SAFE TREE
(ζητήστε μας τον κωδικό πρόσβασης)

Το SAFE TREE είναι ένα απλό και έξυπνο σύστημα που παρακρατά και αποταμιεύει το νερό του ποτίσματος ή της βροχής κάτω από το φυτό παρεμποδίζοντας την εξάτμιση του νερού και προωθώντας στο φυτό ακριβώς την ποσότητα νερού που χρειάζεται για να αναπτύσσεται με ταχύτητα και απόλυτη υγεία.

Το νερό που αποθηκεύεται κάτω από το φυτό δεν βλάπτει το φυτό. Αντίθετα, μάλιστα, το σύστημα προστατεύει το ριζικό σύστημα απο ασθένειες, καθώς είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε εξασφαλίζει τον επαρκή αερισμό των ριζών.

Δενδρύλλιο φυτευμένο με το σύστημα SAFE TREEΤο σύστημα είναι σχεδιασμένο ώστε να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τους υδάτινους πόρους, με αποτέλεσμα να επιτρέπει την ανάπτυξη πλούσιων και υγιέστατων δασών σε περιοχές όπου δεν βρέχει επί πολλούς μήνες συνεχόμενα. Σε περιοχές χωρίς καθόλου βροχή συνδυάζεται με σύστημα παραγωγής νερού από την υγρασία του αέρα.

Παρά τη φαινομενική απλότητά του, το σύστημα χρειάστηκε τριάντα χρόνια συστηματικής έρευνας ερευνητικής ομάδας σχεδόν πλήρους απασχόλησης, για να φτάσει στην τελική μορφή του, με το σωστό σχεδιασμό και τη σωστή επιλογή υλικών με τις απαραίτητες ιδιότητες ώστε να προσφέρουν όλα τα πολύ σημαντικά οφέλη που αναφέρονται πιο κάτω.

Στη διπλανή φωτογραφία βλέπετε ένα δενδρύλλιο φυτεμένο με τη μέθοδο SAFE TREE και μία επιγραφή που γράφει “ΟΧΙ ΠΟΤΙΣΜΑ”.

Η αρχή λειτουργίας του συστήματος

  • Το σύστημα διαθέτει μία πλαστική λεκάνη από συνθετικό φύλλο, η οποία τοποθετείται μετά από μικρή εκσκαφή μέσα στο χώμα. Εκεί συλλέγεται το νερό της βροχής ή του ποτίσματος.
  • Μέσα στη λεκάνη υπάρχει ειδικά επεξεργασμένο αφρώδες ορυκτό, το οποίο έχει την ιδιότητα να προωθεί σταδιακά προς τα πάνω το νερό, καθώς οι ρίζες του υπερκείμενου φυτού απορροφούν την ποσότητα του νερού που χρειάζεται.
  • Πάνω από την πλαστική λεκάνη με το αφρώδες ορυκτό υπάρχει compost και χώμα και από πάνω υπάρχει ένα πλαστικό ταψί από συνθετικό υλικό, το οποίο λειτουργεί ως συλλέκτης του νερού, το οποίο διοχετεύει στο υποκείμενο χώμα και τη λεκάνη που υπάρχει από κάτω, μέσω της τρύπας που έχει στο κέντρο.
  • Το πλαστικό ταψί παίζει δύο ακόμα σημαντικούς ρόλους: διατηρεί τη θερμοκρασία του ριζικού συστήματος σταθερή και δεν επιτρέπει την εξάτμιση των υδρατμών, ώστε να μη σπαταλάται το συσσωρευμένο στη λεκάνη νερό. Είναι, δηλαδή, εκτός από συλλέκτης νερού προς αποθήκευση, και μονωτής θερμότητας και φράγμα υδρατμών.
  • Το φυτό αναπτύσσει το ριζικό του σύστημα μέσα από την τρύπα του ταψιού προς την περιοχή όπου υπάρχει νερό, δηλαδή προς την υποκείμενη λεκάνη. Παράλληλα, ένα μέρος του ριζικού συστήματος υπερσκελίζει τη λεκάνη και αναπτύσσετε έξω από αυτήν. Τα πρώτα 2-3 χρόνια η ανάπτυξη του φυτού εξαρτάται άμεσα από την αποθηκευμένη ποσότητα νερού στη λεκάνη. Στη συνέχεια, το ριζικό σύστημα έχει πλέον αναπτυχθεί αρκετά βαθιά γύρω και έξω και κάτω από τη λεκάνη, ώστε το φυτό να έχει πλέον αυτονομηθεί. Παρόλα αυτά, για πολλά χρόνια ακόμα οι ρίζες που βρίσκονται μέσα στη λεκάνη θα τροφοδοτούν το φυτό με άθφονο νερό, μέχρις ότου η λεκάνη να βιοδιασπαστεί και να μην είναι σε θέση πλέον να συγκρατεί νερό.

Για να σας στείλουμε αναλυτικότερη παρουσίαση της αρχής λειτουργίας του συστήματος, μαζί με το σχετικό σχεδιάγραμμα, επικοινωνήστε μαζί μας.

Πεδία εφαρμογής

Πρόκειται, δηλαδή, για μία πολύ μεγάλη και σοβαρή επένδυση που έχει γίνει από Έλληνες ερευνητές, με σκοπό τη δυναμική παρέμβαση σε παγκόσμιο επίπεδο, σε πολλούς τομείς. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε τη σχετική σελίδα στο Αριστερό Μενού ή πατήστε εδώ.

Η λύση σε μεγάλα προβλήματα της ανθρωπότητας

Το σύστημα SAFE TREE είναι σε θέση να δώσει λύση σε μερικά από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η ανθρωπότητα ως κληρονομιά από την ανεξέλεγκτη τεχνολογική ανάπτυξη των προηγούμενων γενεών. Για να δείτε τη σχετική παρουσίαση, πατήστε εδώ ή δείτε το Αριστερό Μενού.

Πλεονεκτήματα και οφέλη του συστήματος SAFE TREE

Τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη που παρέχει η εφαρμογή του συστήματος σε όλους τους πιο πάνω τομείς είναι πολλαπλά. Για να τα διαβάσετε, πατήστε εδώ ή δείτε το Αριστερό Μενού.

Αυτοποτιζόμενες γλάστρες με την ίδια αρχή λειτουργίας

Πληροφοριακά αναφέρουμε εδώ την ύπαρξη αυτού του καταναλωτικού προϊόντος, που βασίζεται ακριβώς στην ίδια αρχή λειτουργίας. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Επενδυτική πρόταση

  • Για την εμπορική ανάπτυξη αυτής της πολύτιμης τεχνολογίας στο εξωτερικό, θα χρειαστούν επενδυτές, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
  • Επικοινωνήστε μαζί μας, για να σας στείλουμε ένα προσχέδιο σχετικά με τις επενδύσεις που θα χρειαστεί να γίνουν, τόσο για τη μαζική κατασκευή και εφαρμογή, όσο και για τη δικτύωση και την ανάπτυξη των απαραίτητων δημοσίων σχέσεων.
  • Προς το παρόν, η διαθεσιμότητα του προϊόντος περιορίζεται μόνο στην Ελλάδα, όπου είναι εφικτή και η εφαρμογή και παρακολούθηση των εφαρμογών από εξειδικευμένο προσωπικό.

Τιμές και ελάχιστες ποσότητες παραγγελίας.

Επικοινωνήστε μαζί μας, για να σας ενημερώσουμε σχετικά. Πάντως, το βέβαιο είναι ότι σε όλων των ειδών τις εφαρμογές το εφάπαξ κόστος των υλικών και της τοποθέτησης είναι σαφώς χαμηλότερο από τα μεγάλα οφέλη που προσφέρει το σύστημα ανέξοδα για πολλά χρόνια μετά την τοποθέτησή του κάτω από το φυτό που φυτεύουμε.

Μοιράσου το στα social media