SAFE TREE

Η Λύση σε Μεγάλα Προβλήματα της Ανθρωπότητας

Το σύστημα SAFE TREE είναι σε θέση να δώσει λύση σε μερικά από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η ανθρωπότητα ως κληρονομιά από την ανεξέλεγκτη τεχνολογική ανάπτυξη των προηγούμενων γενεών.

Τα παγκόσμια προβλήματα της ανθρωπότητας που μπορεί να λύσει οριστικά το SAFE TREE:

 • Ερημοποίηση
  Σήμερα γνωρίζουμε ότι μεγάλες επιφάνειες της Γης απογυμνώνονται από φυτά είτε εξαιτίας πυρκαγιών είτε λόγω των κλιματικών αλλαγών που προξενεί η δραστηριότητα του ανθρώπου πάνω στον πλανήτη μας. Διαπιστώνουμε, λοιπόν, ότι η φύση δεν μπορεί πια να αναγεννηθεί από μόνη της και χρειάζεται βοήθεια.
  Για παράδειγμα, το 35% του ελλαδικού χώρου βρίσκεται σε υψηλό κίνδυνο ερημοποίησης. Το ίδιο ποσοστό ισχύει και σε παγκόσμια κλίματα. Σε αυτό το ποσοστό θα πρέπει να προσθέσουμε τις ήδη υπάρχουσες ερήμους και τις σαβάνες, όπου η ανάπτυξη των φυτών είναι από αδύνατη έως πολύ δύσκολη.
  Οι συνέπειες αυτού του φαινομένου είναι καταστροφικές, καθώς το διοξείδιο του άνθρακα που παράγει ο άνθρωπος χρειάζεται πολύ περισσότερα δέντρα από αυτά που έχει ο πλανήτης μας για να μετατρέπεται επαρκώς σε οξυγόνο. Έτσι, το φαινόμενο του θερμοκηπίου μάς απειλεί άμεσα.
 • Πείνα και δίψα
  Περίπου 2.500.000.000 άνθρωποι υποφέρουν σήμερα από την πείνα και τη δίψα. Η δενδροφύτευση σε ευρεία κλίμακα θα προσφέρει οριστική λύση, καθώς το κλίμα θα επανέλθει, οι περίοδοι ξηρασίας θα μειωθούν και τα δέντρα θα παρέχουν επαρκή τροφή στους κατοίκους πολλών περιοχών που σήμερα ερημοποιούνται.
  Μεγάλο μέρος των υπαρχουσών ερήμων και σαβαβανών θα μετατραπούν σε εύφορα πεδία παραγωγής φρούτων, καρπών, ουσιών, γεωργικών προϊόντων για την καταπολέμηση της πείνας στον πλανήτη, του οποίου ο πληθυσμός μέχρι το 2050 θα φτάσει τα 10.000.000.000 ατόμων.
 • Λειψυδρία
  Λόγω της λειψυδρίας σε πολλές περιοχές του πλανήτη, μεταξύ των οποίων και κάποιες περιοχές της Ελλάδας, θεωρείται πολυτέλεια το πότισμα καλλωπιστικών φυτών και δέντρων σε δημόσιους χώρους ή ιδιωτικούς κήπους, επειδή το νερό είναι δυσεύρετο και πολύ ακριβό. Για τον ίδιο λόγο, εγκαταλείπονται και πολλές γεωργικές καλλιέργειες. Η λύση των γεωτρήσεων, για φθηνό και άφθονο νερό, έχει το πρόβλημα ότι ο υδροφόρος ορίζοντας έχει γίνει υφάλμυρος σε πολλές περιοχές, εξαιτίας της υπεράντλησης. Η μείωση του απαιτούμενου νερού για το πότισμα στο 1/20 είναι σαφώς μία λύση σε αυτό το επίσης πολύ μεγάλο πρόβλημα
 • Το φαινόμενο του θερμοκηπίου
  Η ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα CO2  που παράγει σήμερα η ανθρωπότητα έχει ξεπεράσει τα επιτρεπτά όρια. Αναγκάζονται να το θάβουν μέσα στη γη για να μη διαχυθεί στην ατμόσφαιρα προκαλώντας το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Όμως, αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος δεν είναι σωστός.
  Ο φυσιολογικός τρόπος καταπολέμησής του είναι να φυτέψουμε πολλά φυτά τα οποία απορροφούν το CO2   και παράγουν οξυγόνο. Η αναδάσωση τεράστιων εκτάσεων της γης θα οδηγήσει στη σταθεροποίηση των κλιματολογικών συνθηκών και τη μη αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη, της οποίας οι συνέπειες στο οικολογικό σύστημα είναι απρόβλεπτες.

Η λύση:

Ο μόνος τρόπος για να αντιστραφεί η σημερινή ζοφερή πραγματικότητα είναι η δενδροφύτευση με σωστό, ορθολογικό και αποτελεσματικό τρόπο. Αυτή τη δυνατότητα την παρέχει μόνο το ελληνικού σχεδιασμού σύστημα SAFE TREE, για τους λόγους που παρουσιάζονται αναλυτικά εδώ.

Μοιράσου το στα social media