GEO FIRE PROTECTOR® (GFP)

Πυροπροστασία & Πυρόσβεση

για κτίρια, βιομηχανίες, δάση, εκτάσεις κτλ.
με το πιστοποιημένο αντιαναφλεκτικό & κατασβεστικό υλικό

Με τη χρήση του πρωτοποριακού αντιαναφλεκτικού και κατασβεστικού υλικού GFP αποφεύγεται ή ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος περιβαλλοντικών καταστροφών, που οι συνέπειές τους είναι τραγικές τόσο για το περιβάλλον όσο και για τον άνθρωπο.

Χαρακτηριστικά:

  • Μη τοξικό
  • Άοσμο
  • Άχρωμο
  • 100% βιοδιασπώμενο
  • Δεν επηρεάζει τη χλωρίδα και την πανίδα
  • Υδατοδιαλυτό

Πεδία εφαρμογής – δυνατότητες του υλικού:

1. ΔΑΣΗ – ΔΑΣΥΛΛΙΑ – ΠΑΡΚΑ – ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ

Ως αντιαναφλεκτικό υλικό ενδείκνυται για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών σε δάση, δασύλλια, πάρκα, ιδιαίτερα σε ευαίσθητες περιοχές όπως είναι οικιστικές περιοχές, στρατιωτικές εγκαταστάσεις, αρχαιολογικοί χώροι, κατασκηνώσεις, οικισμοί σε πευκόφυτες περιοχές κ.ά.

Η διαβροχή της επιφάνειας με το GFP για τη δημιουργία αντιπυρικής ζώνης μπορεί να γίνει είτε κατά τη διάρκεια εξελισσόμενης πυρκαγιάς είτε στην αρχή της θερινής περιόδου όπου το GFP θα διαλυθεί μετά από μία δυνατή βροχή.

Όταν χρησιμοποιείται ως αντιαναφλεκτικό, η διάλυσή του με νερό θα πρέπει να είναι από 30% έως 50% όταν η ρίψη του γίνεται από επίγεια σταθερά ή κινητά πυροσβεστικά, ψεκαστικά συστήματα. Για εναέρια συστήματα (ελικόπτερα, αεροσκάφη) η διάλυση του αντιαναφλεκτικού GFP θα πρέπει να είναι από 30% έως αυτούσιο.

Ως κατασβεστικό υλικό το GFP διαλύεται σε νερό από 10 έως 30% όταν η ρίψη του γίνεται από επίγεια σταθερά ή κινητά πυροσβεστικα, ψεκαστικά συστήματα.

Με τη ρίψη του GFP στη φωτιά πραγματοποιείται άμεση κατάσβεση και αποφεύγεται ο κίνδυνος των αναζωπυρώσεων που δίνει το επιχειρησιακό πλεονέκτημα στις επίγειες δυνάμεις να επιχειρούν την κατάσβεση με ασφάλεια και να μην καταναλώνουν χρόνο στην απλή επιτήρηση περιοχών όπου έχει γίνει ήδη κατάσβεση της φωτιάς.

Για εναέρια συστήματα (ελικόπτερα, αεροσκάφη) η διάλυση του κατασβεστικού GFP σε νερό θα πρέπει να είναι από 10% έως 50%.

2. ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ

Το GFP μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υλικό πυροπροστασίας και κατάσβεσης στους χώρους συγκέντρωσης απορριμμάτων (χωματερές) ανοικτού ή κλειστού τύπου. Έτσι, αποφεύγονται πυρκαγιές από την αυγοανάφλεξη των απορριμμάτων, που συμβαίνει εξαιτίας χημικών αντιδράσεων που παράγουν αέριους υδρογονάνθρακες, σε συνδυασμοό με τη θερμική ακτινοβολία του ήλιου ή άλλους παράγοντες.

3. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ & ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΕΥΦΛΕΚΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

Σε μεταλλουργίες, διυλιστήρια, χαρτοποιίες κ.ά. βιομηχανίες και αποθήκες με εύφλεκτα υλικά το GFP παρέχει ασφαλή λύση και ως πυροπροστατευτικό αλλά και ως κατασβεστικό υλικό. Ως πυροπροστατευτικό μπορεί να διοχετεύεται με δοσομέτρηση σε περιοχές όπου αναπτύσσονται υψηλές θερμοκρασίες και παράγονται σπινθήρες ή να ψεκάζεται ή να εφαρμόζεται με ρολό ή βούρτσα σε επιλεγμένες περιοχές ή ζώνες, ώστε σε περίπτωση πυρκαγιάς αυτή να περιοριστεί μόνο σε ένα τμήμα του συνολικού χώρου.

4. ΕΞΟΧΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

Για κατοικίες που βρίσκονται μέσα σε δασώδεις περιοχές η διατήρηση επαρκούς ποσότητας GFP σε δεξαμενή σε συνδυασμό με την ύπαρξη ψεκαστικού μηχανισμού σε διαρκή ετοιμότητα παρέχει απόλυτη ασφάλεια για τη σωτηρία της κατοικίας σε περίπτωση πυρκαγιάς. Για κατοικίες που δεν κατοικούνται συνέχεια υπάρχει ή δυνατότητα εγκατάστασης αυτόματου συστήματος ψεκασμού με πύργο για αυτόματη μίξη, με τηλεχειριζόμενο περιστρεφόμενο σύστημα, με ακτίνα ψεκασμού 70 μέτρα, το οποίο μπορεί να ενεργοποιείται με τηλεφωνική εντολή σε περίπτωση πυρκαγιάς, ενώ όλοι οι κάτοικοι του σπιτιού απουσιάζουν.

Εγκρίσεις:

  1. Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος
  2. Γενικό Χημείο του Κράτους

Διάρκεια ζωής υλικού:

  • Συσκευασμένο ή αποθηκευμένο σε δεξαμενή διατηρείται τουλάχιστον για 15 χρόνια.
  • Εφαρμοσμένο σε επιφάνεια (ψεκασμένο ή εφαρμοσμένο με ρολό ή βούρτσα) διατηρείται επίσης τουλάχιστον για 15 χρόνια, εκτός αν ξεπλυθεί με άφθονο νερό.

Πελατολόγιο:

Στην Ελλάδα το GFP έχει εφαρμοστεί μέχρι τώρα κυρίως από την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και από ιδιώτες. Στο εξωτερικό η χρήση του έχει διαδοθεί περισσότερο.

 

 

Μοιράσου το στα social media