BIO-FAT-BREAKER

Βιολογικό υγρό διάσπασης λιπών

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ
ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗ
ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΛΙΠΑΡΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ

 • ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ
 • ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ
 • ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΒΟΘΡΩΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΩΝ Ή ΣΤΕΓΑΝΩΝ
 • ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

Για μεγαλύτερη οικονομία και ταχύτητα προτιμήστε το BIO-FAT-BREAKER PLUS.

Α. Τα συνήθη προβλήματα των εγκαταστάσεων αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού.

 1. Λίπη, λάδια και οργανικά στερεά που περιέχουν τα λύματα σταδιακά φράζουν σιφόνια, αγωγούς, βόθρους, λιποπαγίδες, φρεάτια κτλ.
 2. Οι αντλίες λυμάτων και γενικά ο εξοπλισμός της εγκατάστασης καταστρέφονται από τα λιπαρά.
 3. Τα συσσωρευμένα λιπαρά, καθώς αποσυντίθενται, προκαλούν έντονη δυσοσμία.
 4. Οι μονάδες βιολογικού καθαρισμού δε λειτουργούν σωστά, κυρίως εξαιτίας του χλωρίου και άλλων συστατικών των λυμάτων.

Β. Η «εύκολη» λύση των καυστικών χημικών και τα μειονεκτήματά της.
Τα καυστικά χημικά διαλύουν εύκολα, αποτε-λεσματικά και άμεσα τα συσσωρευμένα λιπαρά, όμως:

 1. προκαλούν σημαντική φθορά στους σωλήνες και σε ολόκληρη την εγκατάσταση,
 2. έχουν υψηλό και επαναλαμβανόμενο κόστος,
 3. είναι ανθυγιεινά και επικίνδυνα και γι’ αυτό απαιτούνται ειδικές στολές για τη χρήση τους,
 4. διασπώνται δύσκολα και μολύνουν το περιβάλλον,
 5. δεν διατηρούν το αποχετευτικό δίκτυο καθαρό, απλά το καθαρίζουν όταν έχει ήδη φράξει, με αποτέλεσμα σε περιόδους αιχμής το πρόβλημα να εμφανίζεται αιφνιδιαστικά και με μεγάλη ένταση,
 6. εξολοθρεύουν τους μικροοργανισμούς του βιολογικού καθαρισμού, μειώνοντας έτσι την απόδοσή του.

Γ. Βιολογική διάσπαση οργανικών λιπαρών λυμάτων με το οικολογικό υγρό BIO-FAT-ΒREAKER.

Το υγρό BIO-FAT-BREAKER δρα με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Δεν είναι καυστικό, είναι ένα βιολογικό υγρό που περιέχει φυσικά βακτήρια, τα οποία ερχόμενα σε επαφή με τα λιπαρά απόβλητα τα τρώνε ώσπου τα διαλύουν εντελώς μέσα σε δύο με τρεις εβδομάδες (βλ. Φωτογραφίες), καταπολεμώντας έτσι και τη δυσοσμία που αυτά αναδύουν. Σε αντίθεση με τα καυστικά χημικά, το BIO-FAT-BREAKER:

 1. δεν προκαλεί καμία φθορά στην εγκατάσταση,
 2. αποτελεί μία ιδιαίτερα οικονομική λύση, καθώς αφενός η τιμή του είναι προσιτή και αφετέρου καταναλώνεται σε πολύ μικρές ποσότητες, δεδομένου ότι τα βακτήρια που περιέχει αναπαράγονται κάθε είκοσι λεπτά και δημιουργούν αποικίες που επιβιώνουν μέχρι να εξαντληθεί τελείως η τροφή τους,
 3. είναι απόλυτα αβλαβές για τον άνθρωπο, γιατί τα βακτήρια αυτά έχουν υποστεί αυστηρή αντιβιοτική επεξεργασία,
 4. είναι βιοδιασπώμενο και δε βλάπτει το περιβάλλον,
 5. δεν ξεβουλώνει απλά, αλλά διατηρεί σταθερά καθαρό το αποχετευτικό δίκτυο, εφόσον συνεχίζουμε να ρίχνουμε μία μικρή συμπληρωματική ποσότητα κάθε 8 με 10 ημέρες,
 6. όχι μόνο δεν εμποδίζει τη σωστή λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού, αλλά αντίθετα συνιστάται η τακτική χρήση του και στους βιολογικούς, ώστε να παραμένουν πάντα στα μέγιστα επίπεδα απόδοσης.

Το BIO-FAT-BREAKER έχει δοκιμαστεί με άριστα αποτελέσματα ακόμα και σε βάλτο στην Κέρκυρα, όπου με μία βάρκα το χύσαμε σε διάφορα σημεία της επιφάνειας του βάλτου και η δυσοσμία σταδιακά εξαφανίστηκε εντελώς!

ΧΡΗΣΗ Σε Λιποπαγίδες, Φρεάτια, Βόθρους, Δεξαμενές.
Αρχική δοσολογία: 1 lt ΒΙΟ-FAT-BREAKER για κάθε 1000 lt λυμάτων προστίθεται απευθείας στο σύστημα. Επαναλάβετε τη δοσολογία κάθε 24 ώρες για 2 ή 3 ημέρες.
Συντήρηση: 0,25 lt ΒΙΟ-FAT-BREAKER για κάθε 1000 lt λυμάτων ανά 7 – 10 ημέρες.
Συμβουλή για οικονομία στους βόθρους:
Για οικονομία υλικού μπορείτε να αδειάσετε πρώτα το βόθρο και να αφήσετε μόνο λίγα κυβικά λυμάτων, ώστε να χρειαστείτε λιγότερα λίτρα. Βέβαια, σε αυτήν την περίπτωση θα επιτευχθεί διάνοιξη των πόρων του εδάφους μόνο στον πυθμένα και στα τοιχώματα μέχρι το ύψος της στάθμης. Τα τοιχώματα πάνω από το ύψος της στάθμης ενδέχεται να διανοιχθούν και αυτά σε δεύτερη φάση, αν προλάβει να ανεβεί η στάθμη πριν διανοιχθεί ο πυθμένας, οπότε το υλικό που θα περιέχουν τα λύματα θα δράσει και πάνω από το ύψος όπου θα βρίσκεται αρχικά η στάθμη.

Καθαρισμός Σιφονιών και Σωληνώσεων.
Χρησιμοποιήστε 100 ml ΒΙΟ-FAT-BREAKER κάθε 8 – 10 ημέρες. Το προϊόν διερχόμενο από τις σωληνώσεις του δικτύου διασπά τα λιπαρά απόβλητα και συντηρεί το σύστημα διατηρώντας τους αγωγούς καθαρούς.

Καθαρισμός Σωλήνων, Λιποπαγίδων
Η παρακάτω διαδικασία πρέπει να ακολουθείται όταν χρησιμοποιούμε το ΒΙΟ-FAT-BREAKER για να διατηρούμε τις σωληνώσεις και τις λιποπαγίδες καθαρές. Εάν το σύστημα δεν έχει καθαρισθεί, χρησιμοποιούμε καθημερινώς 100 ml ΒΙΟ-FAT-BREAKER για κάθε 4000 lt αποβλήτων, για μια εβδομάδα. Στη συνέχεια 100 ml ανά 4000 lt κάθε 7 – 10 ημέρες.
Χρησιμοποιούμε το προϊόν στις δοσολογίες που αναφέραμε όταν δεν χρησιμοποιείται το σύστημα, για να συγκρατηθεί το προϊόν μέσα στο κύκλωμα. Ξεκινάμε τη χρήση από τα ψηλότερα σημεία του συστήματος.
Εάν δεν μπορούμε να περιμένουμε 2 – 4 ώρες μετά την τελευταία χρήση χημικών ή λιπαρών που βρέθηκαν στο σύστημα, τότε θα πρέπει ν’ αφήσουμε να τρέξει κρύο νερό στις σωληνώσεις για μερικά δευτερόλεπτα, έτσι ώστε η εσωτερική θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 35o C πριν προσθέσουμε ΒΙΟ-FAT-BREAKER.
Χρησιμοποιώντας τακτικά το ΒΙΟ-FAT-BREAKER αποφεύγονται τα μπλοκαρίσμα-τα των αγωγών, η δημιουργία δυσάρεστων οσμών, και το σύστημα αποδίδει καλύτερα κατά τις περιόδους υπερφόρτωσης. Το ΒΙΟ-FAT-BREAKER έχει ουδέτερο PH και δεν βλάπτει το σύστημα. Αντικαθιστά τη χρήση καυστικών χημικών. Διατηρεί το σύστημα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.
Το ΒΙΟ-FAT-BREAKER δε βλάπτει το περιβάλλον. Είναι βιοδιασπώμενο.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Εμφάνιση: Γαλακτώδες λευκό υγρό.
Οσμή: Ελαφρά αρωματισμένο.
Πλήρως διαλυτό σε νερό.
Ασφαλές στο περιβάλλον, πλήρως βιοδιασπώμενο.
Περιέχονται κατ’ ελάχιστον 10 δισεκατομμύρια αερόβια βακτήρια ανά λίτρο.
Δεν αναφλέγεται.

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ
Σε δροσερό και σκιερό μέρος. Το δοχείο να είναι κλειστό όταν δεν χρησιμοποιείται

ΦΥΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης:
Αποφύγετε την εισπνοή και την επαφή με τα μάτια και το δέρμα. Σε περίπτωση επαφής με τα μάτια ξεπλύνετε αμέσως με άφθονο νερό και ζητείστε ιατρική βοήθεια.
Μετά την επαφή με το δέρμα ξεπλύνετε άμεσα με άφθονο νερό.

ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Στις αρχές και μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1970, έγινε φανερό ότι η ελλιπής διαχείριση των βιομηχανικών αποβλήτων στις Η.Π.Α., στην Ευρώπη και στα υπόλοιπα βιομηχανικά ανεπτυγμένα κράτη του κόσμου, είχε δημιουργήσει σοβαρή μόλυνση σε ποταμούς, λίμνες και θάλασσες.
Η απάντηση ήταν να δημιουργηθούν νόμοι για την διαχείριση και την ποσότητα των αποβλήτων που θα μπορούσαν οι βιομηχανίες να αποβάλουν στο περιβάλλον. Στις Η.Π.Α. τέθηκαν αυστηροί κανονισμοί για την ποσότητα και την ποιότητα των αποβλήτων.
Η ομοσπονδία EPA οργανώθηκε γι΄ αυτό τον σκοπό και οι εταιρείες μηνιαίως της αναφέρουν ποσότητα και ποιότητα αποβλήτων. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο οι εταιρείες ελέγχονται διαρκώς και επιβάλλονται πολύ αυστηρά πρόστιμα εάν δεν τηρούν την νομοθεσία.
Έτσι οι βιομηχανίες και οι εταιρείες γενικά που έχουν απόβλητα (ξενοδοχεία, οργανισμοί κτλ.) εκπαιδεύουν το προσω-πικό τους και τηρούν τους νόμους. Το ίδιο γίνεται και στη ναυτιλία για τη μόλυνση των θαλασσών από τις σεντίνες και τις δεξαμενές. Η χρησιμοποίηση επεξεργασιών για την διάσπαση των οργανικών αποβλήτων έχει αρχίσει προ 80 ετών.
Τα τελευταία 20-25 χρόνια αυτές έχουν εξελιχθεί και έχουν μεγιστοποιήσει την αποτελεσματικότητά τους. Τώρα πια χρησιμοποιούνται φυσικά βακτήρια που ήδη υπάρχουν στα απόβλητα. Δημιουργούμε ένα περιβάλλον που τους επιτρέπει να τρώνε τα οργανικά υλικά που περιέχει το σύστημα.
Αυτή η μέθοδος άρχισε να εφαρμόζεται στις αρχές της δεκαετίας του ΄70 και αυξήθηκε η χρησιμοποίησή της στη δεκαετία του ΄80.
Η ωφελιμότητα αυτών των βακτηρίων στη βιομηχανική επεξεργασία λυμάτων, είναι ότι μπορούν και διορθώνουν ένα σύστημα το οποίο είναι εκτός σωστής λειτουργίας, ώστε να αποφεύγονται υψηλά πρόστιμα από την διάθεση αποβλήτων ελλιπώς επεξεργασμένων. Ήδη τελευταία το ΥΠΕΧΩΔΕ, κάνει λόγο για πρόστιμα ύψους έως και 300.000 ευρώ σε ξενοδοχεία που ρίχνουν στις θάλασσες απόβλητα τα οποία είτε δεν έχουν υποστεί επεξεργασία, είτε είναι ελλιπώς επεξεργασμένα.
Γι’ αυτές τις εφαρμογές προσφέρονται πλέον προϊόντα τα οποία αφενός είναι φιλικά προς το περιβάλλον και αφετέρου είναι ελκυστικά στον πελάτη από οικονομική και πρακτική άποψη.
Όσο προχωρούμε στην δεκαετία του ’90, υπάρχει μια συνεχώς διογκούμενη παγκόσμια έμφαση στη διατήρηση του περιβάλλοντος. Όλα δείχνουν ότι η βιοτεχνολογία θα αποτελέσει το θεμέλιο λίθο για την ανάπτυξη πολλών προϊόντων για την προστασία του περιβάλλοντος.
Πιστεύουμε ότι οι μεγάλες βιομηχανίες που θα κάνουν τα πρώτα βήματα στην ανάπτυξη, παραγωγή και διάθεση των βιολογικών προϊόντων για την επίλυση των προβλημάτων, θα προτιμηθούν από τους πελάτες. Το μέλλον της βιοτεχνολογίας θα είναι συναρπαστικό.

ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Τα βακτήρια είναι μονοκύτταροι οργανισμοί που δε φαίνονται με γυμνό μάτι παρά μόνο με μικροσκόπιο. Αναπαράγονται διαχωριζόμενα σε δύο ομοιόμορφους οργανισμούς. Αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται ανά 20 λεπτά κάτω από σωστές συνθήκες. Μερικά μπορούν και δημιουργούν προστατευτικούς μανδύες αντίστασης για να προστατεύονται από αντίξοες συνθήκες του περιβάλλοντος. Σε αυτή τη μορφή επιζούν χωρίς να είναι ενεργά και ενεργοποιούνται όταν βρεθούν στο κατάλληλο περιβάλλον.
Τα βακτήρια στις συσκευασίες μας είναι απόλυτα απομονωμένα από απόβλητα παρόμοια με αυτά που περιέχονται στα λύματα. Έχουν τη δυνατότητα να τρώνε και να ρευστοποιούν (επεξεργάζονται) λίπη, άμυλο, πρωτεΐνες, απορρυπαντικά και κυτταρίνη.
Δεν έχουν παραχθεί με τη μέθοδο της γενετικής μηχανικής και έχουν δοκιμαστεί προσεκτικά για να είναι ασφαλή στον άνθρωπο. Πρέπει να ακολουθούνται οι οδηγίες χρήσεως, ώστε να χρησιμοποιούνται σωστά και να μην έρχονται σε επαφή με ανοικτά τραύματα.
Πως μπορούν τόσο μικροί οργανισμοί να επεξεργάζονται απόλυτα τα οργανικά συστατικά των αποβλήτων;
Έχουν τη δυνατότητα να τρώνε διαλυμένα οργανικά συστατικά. Αυτό επιτυγχάνεται με την έκκριση χημικών που λέγονται ένζυμα μέσα στα απόβλητα που περιβάλλουν το βακτήριο.
Αυτά τα ένζυμα διασπούν μεγάλα οργανικά μόρια σε πιο μικρά, τόσο όσο να μπορούν να μεταφερθούν διαμέσου της μεμβράνης των βακτηρίων. Αυτή η διαδικασία λέγεται απορρόφηση. Όταν τα βακτήρια μπορούν και διασπούν μεγάλα αδιάλυτα σώματα, συνδέονται μαζί τους εκκρίνοντας ένζυμα πάνω σε αυτά και στη συνέχεια γίνεται κατάτμησή τους σε μικρότερα τμήματα, κάνοντας την απορρόφηση πιο εύκολη.
Η διατροφή των βακτηρίων ονομάζεται BOD (Βιοχημική Ζήτηση Οξυγόνου). Όταν τα απόβλητα διοχετεύονται σε καθαρό περιβάλλον (ποτάμια, λίμνες, θάλασσα), αυτό σημαίνει BOD για τα βακτήρια και άμεση διέγερση για ανάπτυξή τους.
Εφόσον το οξυγόνο του περιβάλλοντος είναι περιορισμένο, αυτό θα χρησιμοποιηθεί πιο γρήγορα από τα βακτήρια.
Το EPA (Environmental Protection Agency) έδωσε κατευθυντήριες οδηγίες για τα απόβλητα, πόσα βακτήρια επιτρέπεται να αποβάλλει ένα σύστημα επεξεργασίας. Ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζεται είναι τα αιωρούμενα στερεά που θολώνουν την επιφάνεια του νερού και δεν επιτρέπουν τη διάχυση του ηλιακού φωτός.
Όταν όμως τα απόβλητα έχουν την σωστή αντιμετώπιση, τα βακτήρια τα απορροφάνε ή ενώνονται μαζί τους και κατακάθονται στον πυθμένα. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να γνωρίζουμε πόση οξυγόνωση απαιτείται και ποιες είναι οι σωστές συνθήκες για να έχουμε σωστή επεξεργασία.
Εφόσον τα πιο πολλά βακτήρια χρειάζονται οξυγόνο για να αναπτυχθούν, σημαντική είναι η ύπαρξη οξυγόνου στο σύστημα.
Στις σηπτικές δεξαμενές είναι μικρή η ύπαρξη οξυγόνου γι’ αυτό και η διάσπαση είναι πιο αργή.
Σημαντικά στοιχεία για την ανάπτυξη των βακτηρίων είναι το pH και η θερμοκρασία. Το pH πρέπει να είναι μεταξύ 5,5 και 8,5, με ιδανικό το 7,2. Η ταχεία ανάπτυξη των βακτηρίων μειώνει το pH και δημιουργείται υποπροϊόν οξύ και μεταβολή του οξυγόνου σε διοξείδιο του άνθρακος. Η σωστή θερμοκρασία για να αναπτυχθούν τα βακτήρια είναι 35ºC. Η ανάπτυξη αρχίζει από τους 7,2ºC και έως τους 43,3ºC έχουμε σωστή ανάπτυξη. Οι χαμηλές θερμοκρασίες επηρεάζουν αρνητικά την ανάπτυξη των βακτηρίων.
Υπολογίζεται ότι κάθε πτώση της θερμοκρασίας κατά 10ºC μειώνει τον μεταβολισμό τους κατά περίπου 50% και έτσι η ανάπτυξή τους γίνεται πιο αργή.
Τα βακτήρια, όπως και τα φυτά, χρειάζονται αμμωνία και ενώσεις ορθοφωσφόρου για την ανάπτυξή τους. Τα στοιχεία αυτά βρίσκονται στα ανθρώπινα απόβλητα και στα απορρυπαντικά που πέφτουν στις αποχετεύσεις των χώρων υγιεινής και των βιομηχανιών.
Οι μεγάλες ποσότητες μετάλλων, όπως είναι ο μόλυβδος, το ασήμι, ο υδράργυρος, το αρσενικό κ.ά., είναι επιβλαβείς στον άνθρωπο, ομοίως και στα βακτήρια, τα οποία δεν έχουν την ικανότητα να τα διασπάσουν. Επίσης, επιβλαβείς είναι και οι μεγάλες ποσότητες αλάτων που υπάρχουν στα συστήματα, γι’ αυτό προσπαθούμε τα βακτήρια που χρησιμοποιούμε να είναι ανεκτικά στα άλατα.

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΒΑΚΤΗΡΙΩΝ ΣΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ
Γνωρίζοντας πλέον σε ποιο περιβάλλον ζουν και αναπτύσσονται τα βακτήρια, ας δούμε πως μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε στην επεξεργασία των αποβλήτων. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα σωστά βακτήρια για τη διάσπαση των αποβλήτων σε ορισμένο χρόνο.
Πρέπει να λάβουμε υπόψη:
1. Το χρονικό διάστημα της διάσπασης
2. Το είδος και την ισχύ της διάσπασης.
3. Το περιβάλλον μέσα στο σύστημα επεξεργασίας των αποβλήτων.
Το χρονικό διάστημα που είναι αναγκαίο για τη διάσπαση αποβλήτων από τα βακτήρια ονομάζεται RETENTION TIME.
Όσο μεγαλύτερο είναι το RETENTION TIME, τόσο περισσότερα απόβλητα διασπώνται. Τα περισσότερα συστήματα έχουν συνεχή ροή αποβλήτων.
Έτσι, έχουμε μεγάλες ποσότητες βακτηρίων έτοιμων να πραγματοποιήσουν διάσπαση μεγάλων ποσοτήτων αποβλήτων αλλά και σημαντική ποσότητα βακτηρίων που είναι έτοιμα για αναπαραγωγή.
Τα πρόσθετα βακτήρια που ρίχνουμε στο σύστημα βοηθούν τα ήδη υπάρχοντα για πιο γρήγορη διάσπαση των αποβλήτων σε δύσκολες περιπτώσεις, όταν τα υπάρχοντα στο σύστημα δεν επαρκούν ποσοτικά ή δεν έχουν επαρκή ικανότητα γι’ αυτό.

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΒΑΚΤΗΡΙΩΝ BIO-FAT-BREAKER
Είναι διαθέσιμα σε υγρή μορφή, μαζί με επιφανειοδραστικά στοιχεία σε προσεκτικά ισορροπημένη αναλογία. Τα επιφανειοδραστικά στοιχεία έχουν σαν σκοπό την έναρξη της ανάπτυξης των βακτηρίων όταν αυτά τοποθετούνται στο σύστημα για τη διάσπαση των αποβλήτων.
Τα βακτήρια είναι σε τύπο «σπόρου» και σε ανενεργό κατάσταση, μέχρι να βρεθούν στο κατάλληλο περιβάλλον, στο σύστημα. Όταν προστεθούν τα βακτήρια στο σύστημα, υπάρχει ένας μικρός χρόνος προσαρμογής τους στο περιβάλλον.
Με τον καθαρισμό των δεξαμενών τα βακτήρια αυξάνονται αναλόγως της υπάρχουσας στις δεξαμενές «τροφής». Όταν τελειώσουν την διάσπαση των αποβλήτων, ο μεγαλύτερος αριθμός των βακτηρίων πεθαίνει και ο πληθυσμός τους επιστρέφει στα φυσιολογικά επίπεδα.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΙΔΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ
pH: 5,5 – 8,5 (ιδανικό 7,2)
Διασκορπισμένο: Ο2 1 – 2 ΡΡΜ
Θερμοκρασία: 7,2 – 43,3ºC (ιδανικό 35ºC)
Αμμωνία: 5 ΡΡΜ
Ορθοφωσφορικές ενώσεις: 3 PPM
Ανάμιξη: Πλήρης
Χρόνος δράσεως: 24 – 48 ώρες ελάχιστο

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ
Με την ανάπτυξη αυτών των προϊόντων έχουν καταργηθεί οι παλιές μέθοδοι καθαρισμού των δεξαμενών, εργάτες με ειδικές στολές και καθαρισμός με μηχανικά μέσα, ούτε πλέον χρειάζεται η χρησιμοποίηση οξέων ή άλλων επικίνδυνων καυστικών προϊόντων, τα οποία δεν απορροφώνται από το περιβάλλον.
Μεγάλη εφαρμογή υπάρχει στη συντήρηση και τον καθαρισμό των αποχετευτικών δικτύων στις τουαλέτες και τις κουζίνες στα ξενοδοχεία, σε βιομηχανίες, πλοία, σκάφη αναψυχής κτλ.
Διασπώντας τα λιπαρά των αποβλήτων, περιορίζονται οι οσμές και το σύστημα των σωληνώσεων μένει καθαρό.
Η μέθοδος της συνεχούς και προγραμματισμένης χρήσης βιολογικών προϊόντων εφαρμόζεται ήδη σε έκταση στη ναυτιλία και στη βιομηχανία.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ BIO-FAT-BRAKER ΣΕ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΠΛΟΙΟΥ

Φωτογραφία 1: 1η ημέρα
Η δεξαμενή είναι τελείως βουλωμένη,
τα λιπαρά είναι πηγμένα.
Στο κέντρο ανοίξαμε μια τρύπα και
ρίξαμε ΒΙΟ-FAT-BREAKER.

Φωτογραφία 2: 8η ημέρα
Τα βακτήρια που περιέχονται στο
ΒΙΟ-FAT-BREAKER έχουν αρχίσει
το έργο τους και τα λιπαρά έχουν
αρχίσει να ρευστοποιούνται.

Φωτογραφία 3: 21η ημέρα
Τα λιπαρά είναι πλέον εντελώς
ρευστοποιημένα. Το παχύρρευστο
επιφανειακό στρώμα λίπους έχει
διαλυθεί.

Σημείωση: Για τη συνολική παρουσίαση όλων των μεθόδων χημικού και μηχανικού καθαρισμού υδραυλικών εγκαταστάσεων από σκουριά, άλατα και άλλες ανόργανες και οργανικές επικαθίσεις που προτείνει η Smart Technical Solutions πατήστε εδώ.

ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ
Η συσκευασία των 25 λίτρων κοστίζει 212,50€ + ΦΠΑ.
Η συσκευασία των 5 λίτρων κοστίζει 47,50€ + ΦΠΑ.

Ελάχιστη ποσότητα παραγγελίας και άλλοι όροι συνεργασίας

Για παραλαβή από την έδρα της εταιρείας ή των τοπικών αντιπροσώπων της δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Για αποστολή ισχύουν οι περιορισμοί ελάχιστης παραγγελίας που αναφέρονται στη σελίδα Όροι Συνεργασίας με Πελάτες.

Μοιράσου το στα social media