OXYGENEO PRIME

Σύστημα Οξυγόνωσης και Χλωρίωσης Πισίνας
με Ηλεκτρόλυση Θαλασσινού Αλατιού

Το σύστημα OXYGENEO PRIME διαθέτει έναν κυλινδρικό θάλαμο ηλεκτροδίων τιτανίου, ο οποίος εγκαθίσταται με bypass μετά το φίλτρο της πισίνας και μέσα στον οποίο, με την εφαρμογή συνεχούς ηλεκτρολυτικού ρεύματος συμβαίνουν τα εξής ηλεκτροχημικά φαινόμενα:

  1. Κάποια μόρια του νερού διασπώνται για μερικά νανοδευτερόλεπτα σε πέντε μορφές ενεργού οξυγόνου, οι οποίες οξειδώνουν όλες τις οργανικές ενώσεις και τις χλωραμίνες και άλλες οργανικές ουσίες που παράγονται από το χλώριο.
  2. Παράγεται φυσικό χλώριο από την ηλεκτρόλυση του αλατιού (NaCl) που μπορεί να περιέχει το νερό, αν είναι εξαρχής υφάλμυρο ή θαλασσινό ή εάν έχουμε προσθέσει επαρκή ποσότητα αλατιού για αυτό το σκοπό.

Αυτά τα δύο φαινόμενα, συνδυαζόμενα μεταξύ τους, επιτυγχάνουν μία ικανοποιητική απολύμανση του νερού και καταργούν την ανάγκη για χρήση χλωρίου ή άλλων απολυμαντικών μέσων.

Σε συνδυασμό με τους ενεργούς μικροοργανισμούς το σύστημα εξασφαλίζει μία εντελώς οικολογική και ακίνδυνη πισίνα. Σε σύγκριση με το σύστημα OXYGENEO PLUS έχει τα εξής πλεονεκτήματα:

  • χαμηλότερο κόστος αγοράς, καθώς δεν διαθέτει θάλαμο ηλεκτροδίων χαλκού και αργύρου
  • μικρότερο κόστος κατανάλωσης ρεύματος
  • μικρότερο κόστος αντικατάστασης ηλεκτροδίων
  • μηδενικές παρενέργειες (ενώ το σύστημα με το χαλκό μπορεί να χρωματίσει τις επιφάνειες της πισίνας και τα μαλλιά των λουομένων αν δεν προσεχθεί η συγκέντρωση του χαλκού)
  • πιο απλή λειτουργία, χωρίς ανάγκη για επιτήρηση της συγκέντρωσης του χαλκού
  • συνδυάζεται με τους ενεργούς μικροοργανισμούς, οι οποίοι σε περιβάλλον που περιέχει χαλκό και άργυρο εξολοθρεύονται.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Μοιράσου το στα social media