Τεχνολογία Merus

Πλεονεκτήματα των δακτυλίων επεξεργασίας νερού Merus
με τη μέθοδο των μικρομοριακών ταλαντώσεων

Δ. Ανύπαρκτες παρενέργειες

  1. Εξουδετέρωση (όχι αφαίρεση) συστατικών του νερού.Η τεχνολογία Merus δεν αφαιρεί ούτε προσθέτει συστατικά στο νερό, απλά εξουδετερώνει (με φυσικό και όχι με χημικό τρόπο) τα συστατικά εκείνα που συνήθως δημιουργούν προβλήματα επικαθίσεων (π.χ. τα άλατα), αλλάζοντας τη φυσική (όχι τη χημική) συμπεριφορά τους μέσα και έξω από το δίκτυο.Η χημική ανάλυση, καθώς και όλα τα μετρήσιμα μεγέθη του νερού (σκληρότητα, ολικά διαλυτά στερεά, αγωγιμότητα, pH κτλ.), παραμένουν αναλλοίωτα. Αυτό σημαίνει ότι η τεχνολογία Merus δεν μπορεί να έχει τις ανεπιθύμητες παρενέργειες που έχουν άλλες μέθοδοι επεξεργασίας νερού που αφαιρούν ή προσθέτουν συστατικά στο νερό.Για παράδειγμα, με την αποσκλήρυνση, τον απιονισμό και την αντίστροφη όσμωση αφαιρούνται μεταλλικά στοιχεία, με αποτέλεσμα το νερό να τα αναζητά στο περιβάλλον του και να διαβρώνει τα μεταλλικά δίκτυα για να τα ανακτήσει. Η λύσεις για την αντιμετώπιση αυτής της παρενέργειας είναι η πρόσμιξη μαλακού νερού με σκληρό στην κατάλληλη αναλογία και η προσθήκη χημικών βελτιωτικών νερού που μειώνουν τη διαβρωτική του δράση.

    Αυτές οι διαδικασίες, όμως, προκαλούν επιπλέον κόστος και δεν είναι ευέλικτες, καθώς δεν προλαμβάνουν αστάθμητους παράγοντες, όπως είναι η ανθρώπινη αμέλεια, η βλάβη της δοσομετρικής αντλίας, η αιφνίδια αυξομείωση της σκληρότητας του εισερχόμενου νερού κτλ. Η τεχνολογία Merus καταργεί εντελώς όλη αυτήν την πολυπλοκότητα.

  2. Ο εξοπλισμός της εγκατάστασης δε φθείρεται εξαιτίας των δακτυλίων Merus.Η αφαίρεση αλάτων με την αποσκλήρυνση, τον απιονισμό και την αντίστροφη όσμωση κάνει το νερό διαβρωτικό. Ο χημικός καθαρισμός διαβρώνει τα μεταλλικά μέρη του δικτύου, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να τρυπάνε. Επίσης, όπως και ο μηχανικός καθαρισμός, τα κάνει τραχιά, με αποτέλεσμα μετά να μαζεύουν άλατα πιο γρήγορα. Ακόμα, ο μηχανικός καθαρισμός καταστρέφει το γαλβάνισμα σε σωλήνες ή την μπογιά σε πισίνες. Η θέρμανση σε συνδυασμό με το σφυροκόπημα αποκολλά μεν τις επικαθίσεις, αλλά παραμορφώνει τους σωλήνες.Αντίθετα, οι φυσικές μέθοδοι, όπως είναι η τεχνολογία Merus δεν τραυματίζουν με κανέναν τρόπο το δίκτυο. Επιπλέον, αντίθετα, η τεχνολογία Merus (και όχι οι άλλες φυσικές μέθοδοι) όχι μόνο δεν προκαλεί φθορές στις εγκαταστάσεις, αλλά τις προστατεύει κιόλας, καθώς αφαιρεί την καφέ-κόκκινη σκουριά και αφήνει στη θέση της ένα μαύρο αδρανές στρώμα παθητικοποίησης από κεκορεσμένο επιτεταρτοξείδιο του σιδήρου (μαγνητίτη), που δεν επιτρέπει την περαιτέρω οξείδωση των καθαρισμένων πρώην οξειδωμένων επιφανειών.
Μοιράσου το στα social media