STOPCOR

Ηλεκτροχημική Προστασία από τις Επικαθίσεις Αλάτων

Η τεχνολογία καθοδικής προστασίας STOPCOR έχει αναπτυχθεί από Έλληνα ερευνητή με πολυετή εμπειρία πάνω σε θέματα καθοδικής προστασίας, δηλαδή θέματα προστασίας υδραυλικών και άλλων μεταλλικών εγκαταστάσεων από την ηλεκτροχημική διάβρωση. Αυτή συνεχίζει να είναι η κύρια εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας μέχρι και σήμερα.

Παράλληλα, όμως, η εμπειρία έχει δείξει ότι αυτή η τεχνολογία παρέχει και ένα ακόμα παράπλευρο όφελος πέρα από την εξάλειψη της διάβρωσης: αποτρέπει την επικάθιση των αλάτων, ενώ παράλληλα απομακρύνει και τις προϋπάρχουσες επικαθίσεις που έχουν σχηματιστεί μέσα στα χρόνια.

Αυτό είναι ένα φαινόμενο που έχει εξακριβωθεί επανειλημμένα σε κυκλώματα θέρμανσης και ζεστού νερού χρήσης σε κτίρια, όπως για παράδειγμα σε ξενοδοχεία. Στη σελίδα STOPCOR, τεχνολογία καθοδικής προστασίας και εξοικονόμησης ενέργειας στα κυκλώματα θέρμανσης γίνεται επίσης αναφορά σε αυτό το θέμα.

Δεν έχουν γίνει σχετικές παρατηρήσεις όσο αφορά ανοικτά κυκλώματα, όπως π.χ. δίκτυα ύδρευσης, άρδευσης και πυρόσβεσης, όμως είναι πολύ πιθανό να ισχύει και εκεί το ίδιο φαινόμενου.

Η εξήγηση αυτού του φαινομένου πρέπει να έγκειται στην επιβολή μίας πολύ χαμηλής αρνητικής τάσης που γίνεται από τις συσκευές STOPCOR πάνω σε ολόκληρο το μήκος της υδραυλικής εγκατάστασης. Έτσι, για κάποιους λόγους που ανάγονται σε βαθύτερες γνώσεις ηλεκτροχημείας, η επικάθιση των αλάτων (τα οποία αποτελούνται από θετικά και αρνητικά ιόντα ενωμένα μεταξύ τους) δυσχεραίνεται, σε αντίθεση με αυτό που συμβαίνει σε μία εγκατάσταση που δεν έχει αρνητικοποιηθεί με τη μέθοδο της καθοδικής προστασίας.

Παράλληλα, για τους ίδιους λόγους, οι ήδη υπάρχουσες επικαθίσεις χάνουν την ισχυρή πρόσφυσή τους επάνω στις σωληνώσεις, στους εναλλάκτες, στις σερπαντίνες και στα άλλα μέρη της εγκατάστασεις, και έτσι σταδιακά αποκολλώνται και απομακρύνονται.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αναλυτική ηλεκτροχημική εξήγηση αυτού του φαινομένου επικοινωνήστε μαζί μας.

Στους ιδιοκτήτες υδραυλικών εγκαταστάσεων που έχουν ήδη εγκαταστήσει συσκευές καθοδικής προστασίας STOPCOR για την προστασία από τη διάβρωση, συνιστούμε να αφήσουν ένα χρονικό περιθώριο μερικών μηνών για να διαπιστώσουν από μόνοι τους αν πράγματι παρέμεινε καθαρή η εγκατάστασή τους από επικαθίσεις αλάτων.

  • Αν ναι, τότε θα έχουν λύσει με έναν εξαιρετικά οικονομικό τρόπο ένα πρόβλημα, του οποίου η επίλυση θα τους είχε κοστίσει πολύ περισσότερο με οποιαδήποτε από τις άλλες μεθόδους, είτε συμβατικές είτε προηγμένες.
  • Αν όχι, τους προτείνουμε να επικοινωνήσουν μαζί μας για να τους προτείνουμε να εφαρμόσουν μία μέθοδο που είναι σχεδιασμένη ειδικά για την επίλυση του προβλήματος των επικαθίσεων των αλάτων.
Μοιράσου το στα social media