ANTITHERM

Αυτό το προϊόν ανήκει στο σύστημα μονωτικών υλικών WINWET.

Οικοδομικό λευκό, λείο* χρώμα τοίχων, με αντιθερμικές ιδιότητες

https://sts.gr/wp-content/uploads/2015/06/WINWET-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%B2%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82-151020-%CE%BA%CE%B9%CE%BB%CF%8E%CE%BD.jpg

Αγοράστε τώρα το ANTITHERM από το e-shop μας
 ή επικοινωνήστε μαζί μας για τυχόν ερωτήσεις

ΠΡΟΪΟΝ ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

4 σε 1
λεία* βαφή + στεγάνωση** + θερμομόνωση + ηχομόνωση***
… και όλα αυτά με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος ανά m2.

Τα έργα εξοικονόμησης ενέργειας σε κτίρια
χρηματοδοτούνται από προγράμματα επιδοτήσεων.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

*To ANTITHERM είναι σχεδόν λείο, όχι εντελώς λείο, επειδή περιέχει κόκκους διογκωμένου οψιδιανού. Είναι κατάλληλο για εσωτερικούς και εξωτερικούς τοίχους. Το AEROZYL είναι μία ανακλαστική βαφή ρελιέφ με πολύ μεγαλύτερους κόκκους, βατή, κατάλληλη και για ταράτσες. To ANTITHERM είναι επίσης κατάλληλο για εφαρμογή σε ταράτσες, με την προϋπόθεση της τελικής προστασίας με το διαφανές AQUABLOCK.
** Η θερμομόνωση αφορά μόνο τη θερμική ακτινοβολία, που όμως είναι ο ισχυρότερος από τους τρεις
τρόπους με τους οποίους μεταδίδεται η θερμική ενέργεια (βλ. αναλυτική εξήγηση στο κείμενο πιο κάτω).
*** Η ηχομόνωση αφορά μόνο κτυπογενείς θορύβους, όχι ομιλίες και άλλους ήχους.

Η θερμομόνωση των κτιρίων είναι υποχρεωτική στις χώρες
της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την 1η Ιανουαρίου 2009.

Για να δείτε το ΦΕΚ που αναφέρεται στις ”ψυχρές βαφές”,
πατήστε εδώ και διαβάστε το άρθρο 8, που αναφέρεται
στην εφαρμογή τους σε ταράτσες και σε τοίχους.

Σύντομη παρουσίαση του προϊόντος

Με την πρόοδο της νανοτεχνολογίας διαπιστώθηκε ότι τα μόρια του διογκωμένου οψιδιανού όχι μόνο είναι ικανά να ανακλούν την προσπίπτουσα υπό μορφή κύματος θερμική ενέργεια που δέχονται, αλλά και να δυσκολεύουν την δια της αγωγής μεταφερόμενη θερμική ενέργεια λόγω επαφής σωμάτων με διαφορετικές θερμοκρασίες.

Η πιο αξιόπιστη διαπίστωση είναι αυτή που μπορούμε να κάνουμε εμείς οι ίδιοι με την αίσθηση της αφής της παλάμης του χεριού μας ως ακολούθως:

Σε ένα σκιερό τμήμα εξωτερικού τοίχου έχει βαφτεί μία επιφάνεια 35cm x 35cm με ANTITHERM. Η θερμοκρασία περιβάλλοντος, άρα και του τοίχου, είναι για πολλές μέρες 5-6°C. Εάν με την παλάμη μας πιέσουμε τη βαμμένη επιφάνεια και κατόπιν το άβαφο τμήμα του τοίχου, θα διαπιστώσουμε ότι η λευκή αυτή επιφάνεια είναι εντυπωσιακά λιγότερο κρύα από τον υπόλοιπο τοίχο. Δηλαδή το χρώμα, παρά το ελάχιστο πάχος του, δυσκολεύει το πέρασμα της θερμότητας εξ επαφής από το χέρι μας, που μπορεί να έχει θερμοκρασία 36°C, προς τον τοίχο των 5-6°C. Κατά αυτόν το τρόπο εμποδίζεται η εσωτερική θερμότητα του κτιρίου να εξέλθει τον χειμώνα προς το εξωτερικό περιβάλλον. Το αντίθετο συμβαίνει το καλοκαίρι. Όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι περίπου 38°C, τότε με την παλάμη του χεριού μας διαπιστώνουμε ότι η βαμμένη με ANTITHERM επιφάνεια είναι εντυπωσιακά δροσερή, ενώ ο υπόλοιπος τοίχος είναι χλιαρός. Αυτά τα απλά πειράματα δείχνουν πόσο αποτελεσματική είναι η μονωτική ικανότητα του μικρού πάχους του φιλμ του ANTITHERM στην εξ επαγωγής διαδιδόμενη θερμική ενέργεια.

Εκεί όμως που το ANTITHERM είναι ασυναγώνιστο, είναι στην ανάκλαση της ηλιακής θερμικής ακτινοβολίας (συντελεστής εκπεμψιμότητας), η οποία αποτελεί τα 2/3 της ολικής θερμικής ενέργειας που δέχεται εξωτερικά ένα κτίριο το καλοκαίρι.

Μαρτυρίες πελατών

Πολλοί πελάτες μας εκφράζουν προφορικά και γραπτά την ικανοποίησή τους τονίζοντας ότι δεν πίστευαν ότι οι ανακλαστικές βαφές μας θα είχαν τόσο καλά αποτελέσματα. Ενδεικτικά σας παραπέμπουμε στο www.michanikos.gr, όπου αναφέρεται το εξής σχόλιο από ένα μηχανικό με έδρα τα Χανιά Κρήτης:

“Τελευταία και αφού έψαξα αρκετά και μέσα από το site σας άκουσα την προτροπή για επάλειψη της ταράτσας μου με Aerozyl. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Είμαι στο σπίτι τύπου μεζονέτας 4 χρόνια και είναι η πρώτη φορά κατά την οποία είναι εφικτός ο ύπνος το μεσημέρι (καλοκαίρι) στον πάνω όροφο. Μιλάω για την περιοχή των Χανίων και θερμοκρασίες >33-35 σχεδόν καθημερινά. Χωρίς να κάνω διαφήμιση στο υλικό πιστεύω ότι δουλεύει παρα πολύ καλά.”

Θεωρητική εξήγηση της αρχής λειτουργίας

Ως γνωστό, η θερμική ακτινοβολία διαπερνά όπως τα «ερτζιανά κύματα» όλα τα συμβατικά μονωτικά, γι αυτό και οι συμβατικές μονώσεις ακόμα και σε μεγάλο πάχος τους θερινούς μήνες ελάχιστα προσφέρουν. (Δεσμεύουν μόνο το 1/3 της προσπίπτουσας θερμικής ενέργειας χάρη στη μικρή αγωγιμότητά τους).

Τα φωτοανακλαστικά χρωματικά επιχρίσματα πυριτόλιθου με βάση το διογκωμένο οψιδιανό μικροπρισματικής φύσης και πυριτικής βάσης είναι η εξέλιξη στον τομέα της «χρωμοανακλαστικής», η οποία ξεκίνησε πριν αρκετά χρόνια με την μοριοκεραμική όπου ένα πλήθος ψιλών κεραμικών μικροσφαιριδίων παρουσίαζε ένα κενό αέρος στο εσωτερικό τους. Το μειονέκτημα των κεραμικών σφαιριδίων βρισκόταν στην υψηλή θερμοχωρητικότητα της κεραμικής ύλης με αποτέλεσμα να αποδίδουν μόνο κάτω από ορισμένες συνθήκες φάσματος και περιβάλλοντος.

Αναλυτικότερη παρουσίαση της αρχής λειτουργίας θα βρείτε στη σελίδα Ανακλαστικές ή Ψυχρές Βαφές. Με τη μελέτη του κειμένου αυτής της σελίδας, απαντώνται απορίες και διαλύονται αμφιβολίες που είναι φυσικό να υπάρχουν, καθώς όλοι έχουμε συνηθίσει στην ιδέα ότι η θερμομόνωση απαιτεί παχύ υλικό. Αυτό είναι σωστό εν μέρει, όμως η ανακλαστική θερμομόνωση είναι πολύ πιο σημαντική από το παχύ υλικό, όπως έχει πλέον αποδειχθεί.

Ειδικότερα, για τον διογκωμένο οψιδιανό θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα παρουσίασης του AEROZYL.

Χαρακτηριστικά – Πλεονεκτήματα – Εφαρμογές

Το ANTITHERM ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές του Υπουργείου Ανάπτυξης, όσο αφορά το συντελεστή ολοφασματικής ανάκλασης (> 70%) της ηλιακής ακτινοβολίας σύμφωνα με το πρότυπο ASTM E1918 και το συντελεστή εκπομπής (>70%) θερμικής ακτινοβολίας, σύμφωνα με τις μετρήσεις που έγιναν στο εργαστήριο ηλιακών και ενεργειακών συστημάτων του πυρηνικού κέντρου ερευνών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ».

Συγκεκριμένα, έχει συντελεστή ανάκλασης 75% και συντελεστή εκπομπής 90%.

Το ANTITHERM είναι υδατικής βάσης οικολογικό χρώμα για εσωτερικούς και εξωτερικούς τοίχους.

Δεν περιέχει καρκινογόνες ενώσεις, βαρέα μέταλλα, φορμαλδεΰδες, διαλύτες, είναι άοσμο, δουλεύεται σε κλειστούς χώρους.

Το ANTITHERM αντικαθιστά τα κλασικά χρώματα τοίχου προσφέροντας ταυτόχρονα εντυπωσιακά θερμομονωτικά αποτελέσματα σε οικοδομές και δώματα που δεν έχουν θερμομόνωση, αλλά ακόμα και σε αυτά που έχουν βελτιώνει κατά πολύ τις θερμοκρασίες περιβάλλοντος ιδιαίτερα τους θερμούς μήνες. Σε περιοχές με υγρασία αποφεύγονται οι υγροποιήσεις στους εσωτερικούς τοίχους.

Πιστοποιήσεις από τον Δημόκριτο

Τα πιο κάτω έγγραφα είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου:
– Απορροφητικότητα θερμικής ακτινοβολίας (absorptance)
– Εκπεμψιμότητα θερμικής ακτινοβολίας (emittance)

Εφαρμογή σε σωληνώσεις, δεξαμενές, πάνελ πολυουρεθάνης κ.ά. μεταλλικές εγκαταστάσεις

Το ANTITHERM είναι κατάλληλο για θερμομονωτική βαφή σωληνώσεων κλιματισμού, για την αποφυγή συμπύκνωσης υδρατμών στις εξωτερικές επιφάνειες σε δίκτυα ψύξης, καθώς και για τη μείωση της απώλειας θερμότητας σε δίκτυα θέρμανσης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τελική βαφή σε σωληνώσεις, boilers και δεξαμενές, και γενικά σε μεταλλικές κατασκευές, αντί του RUSTBLOCKER, σε περιπτώσεις όπου το ζητούμενο είναι να επιτευχθεί και θερμομόνωση παράλληλα με την προστασία του μετάλλου από την οξείδωση. Με την προσθήκη μικρής ποσότητας πρόσμικτης ακρυλικής ρητίνης ACRYPLEX μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και σε στιλπνές επιφάνειες χωρίς καλή πρόσφυση. Πριν από την εφαρμογή του ANTITHERM, ασταρώνουμε την επιφάνεια με το αντιδιαβρωτικό αστάρι μετάλλων FERACRYL και μετά την εφαρμογή του μπορούμε να το προστατεύσουμε για πολλά χρόνια από παγετό, ήλιο και άλλες αιτίες φθοράς περνώντας ένα χέρι AQUABLOCK. Αυτή η εφαρμογή είναι κατάλληλη και για θερμομονωτικά πάνελ πολυουρεθάνης, για ακόμα καλύτερη μόνωση θερμότητας, και για τη ζέστη και για το κρύο.

Οδηγίες χρήσης

Εφαρμόζεται με ρολό ή πιστόλι ψεκασμού.
Κατανάλωση 200–300 gr/m² τα δύο χέρια, ανάλογα με την τραχύτητα της επιφάνειας. Πριν την εφαρμογή του περνάμε αστάρι BETOSTAL F/18.
Σε περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει καμία άλλη θερμομόνωση μπορεί να περαστεί και τρίτο χέρι για ακόμα καλύτερο ανακλαστικό αποτέλεσμα.
Η τελική προστασία πάνω από τη βαφή συνιστούμε να γίνεται είτε με CONTRAQUA 7/50 είτε με AQUABLOCK είτε με STAINBLOCKER, ανάλογα με τις ανάγκες προστασίας της κάθε εφαρμογής.

Μία παρατήρηση για την αισθητική:
Επειδή το ANTITHERM προκειμένου να είναι ισχυρά θερμομονωτικό δεν περιέχει επαρκή ποσότητα χρωστικής τιτανίου, δεν πετυχαίνει απόλυτη κάλυψη της επιφάνειας όπως ένα πλαστικό ακρυλικό χρώμα σαν το COVERLACK. Γι’ αυτό το λόγο, για να είναι το αποτέλεσμα αισθητικά όμορφο και η επιβάνεια ομοιόμορφη, συνιστούμε να  λαμβάνονται τα εξής μέτρα:
1. Πριν από την εφαρμογή του ANTITHERM θα πρέπει τα στοκαρίσματα να “αγριεύονται” ή να λειαίνονται ώστε να μη διαφέρουν από την υπόλοιπη επιφάνεια.
2. Για να μη φεγγίζει ο στόκος κάτω από το χρώμα, προτιμήστε για το στοκάρισμα το υλικό POLIBOND ELASTICO με τσιμέντο αντί του κοινού στόκου της αγοράς.
3. Για κάλυψη επιφανειών με σκούρα ή έντονα χρώματα συνιστούμε να περαστεί σαν πρώτο χέρι ένα λευκό χρώμα σαν το COVERLACK και στη συνέχεια τα δύο χέρια ANTITHERM, για καλύτερη κάλυψη. Εναλλακτικά, για εξοικονόμηση χρόνου και υλικών, μπορεί να μην περαστεί ένα ξεχωριστό χέρι λευκό χρώμα αλλά να γίνει στο πρώτο χέρι του ANTITHERM ανάμιξη με λευκό χρώμα σε αναλογία 50%, ώστε το πρώτο χέρι να επιτύχει επαρκή κάλυψη των στοκαρισμένων επιφανειών και άλλων ατελειών του υποστρώματος. Η ανακλαστική απόδοση του ANTITHERM δεν πρόκειται να μειωθεί με αυτόν τον τρόπο.

Χρήση και σε ταράτσες

Αν και το ANTITHERM αρχικά σχεδιάστηκε για μη βατές επιφάνειες (τοίχοι, λαμαρίνες, ελενίτ κτλ.), στην πράξη χρησιμοποιείται συχνά και σε ταράτσες που περπατιούνται. Σε αυτήν την περίπτωση, για μεγαλύτερες αντοχές σε μηχανικές φθορές που προκαλεί το περπάτημα, συνιστούμε την εφαρμογή της διαφανούς ρητίνης AQUABLOCK ως τελική προστασία.

Μόνωση και εξοικονόμηση θερμότητας το χειμώνα

Το χειμώνα ένα θερμαινόμενο κτίριο, όταν δεν είναι μονωμένο σωστά, αποτελεί μία διαρκή πηγή θερμότητας, η οποία μεταφέρεται στον ατμοσφαιρικό αέρα και χάνεται στο περιβάλλον. Η μεταφορά της θερμότητας αυτής γίνεται κυρίως σε μορφή υπέρυθρης ακτινοβολίας. Εφαρμόζοντας το ANTITHERM σους περιμετρικούς τοίχους εσωτερικά καθώς και στο ταβάνι του τελευταίου αλλά και των ενδιάμεσων ορόφων, η θερμότητα (δηλαδή η υπέρυθρη ακτινοβολία) που παράγεται από τα θερμαντικά σώματα, πριν εισχωρήσει μέσα στη μάζα των τοίχων και της πλάκας της ταράτσας και χαθεί στο περιβάλλον, συναντά τους διογκωμένους πολυεδρικούς κόκκους οψιδιανού του ANTITHERM, που την ανακλούν και την επιστρέφουν μέσα στο κτίριο. Έτσι, το κτίριο παραμένει ζεστό και το σύστημα θέρμανσης, που δέχεται εντολές από το θερμοστάτη, λειτουργεί πολύ λιγότερες ώρες ανά 24ωρο.

Επιπρόσθετη εξοικονόμηση ενέργειας τις βροχερές ημέρες του χειμώνα μπορεί να επιτευχθεί αν στους εξωτερικούς τοίχους και στην ταράτσα εφαρμοστεί ένα υδρόφοβο υλικό όπως είναι το CONTRAQUA 7/50 ή το STAINBLOCKER ή το AQUABLOCK. Το υδρόφοβο υλικό δεν επιτρέπει τη συγκράτηση υγρασίας στις εξωτερικές επιφάνειες του κτιρίου, με αποτέλεσμα τόσο οι τοίχοι (σοβάδες και δομικά στοιχεία τοιχοποιίας) όσο και η πλάκα μπετόν της ταράτσας να παραμένουν εντελώς στεγνά, πράγμα που σημαίνει ότι δεν καταναλώνεται θερμική ενέργεια για το στέγνωμά τους, δηλαδή για την εξάτμιση της υγρασίας η οποία διαποτίζει τους τοίχους στα περισσότερα κτίρια, αλλά και σε όσες ταράτσες δεν έχουν επαρκή μόνωση υγρασίας. Για περισσότερες πληροφορίες για αυτήν την εφαρμογή πατήστε εδώ.

Τιμή, Συσκευασία, Καλυπτικότητα

Δείτε τον τιμοκατάλογο προϊόντων Winwet.

Ελάχιστη ποσότητα παραγγελίας και άλλοι όροι συνεργασίας

Για παραλαβή από την έδρα της εταιρείας ή των τοπικών αντιπροσώπων της δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Για αποστολή ισχύουν οι περιορισμοί ελάχιστης παραγγελίας που αναφέρονται στη σελίδα Όροι Συνεργασίας με Πελάτες.

Συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης

Εναλλακτικά, η Smart Technical Solutions προτείνει την εφαρμογή ολοκληρωμένου συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης σε ολόκληρο το κτίριο. Συγκεκριμένα, η εταιρεία διαθέτει συνεργεία πιστοποιημένα από την KELYFOS, τη RELIUS/BASF και τη MARMOLINE και αναλαμβάνει ολοκληρωμένα έργα εξωτερικής θερμομόνωσης με χαμηλές τιμές, εξαιρετική ποιότητα και συνέπεια στο χρόνο παράδοσης των έργων.
Επιπλέον, προτείνει το συνδυασμό των δύο μεθόδων, δηλαδή την προσθήκη ανακλαστικής βαφής ANTITHERM πάνω από την εξωτερική θερμομόνωση, ώστε παράλληλα με την εξ επαγωγής και εξ επαφής μετάδοση της θερμότητας να παρεμποδίζεται και η μετάδοσή της διαμέσου της υπέρυθρης ακτινοβολίας. Αυτός ο συνδυασμός είναι ο μόνος που πραγματικά εξασφαλίζει θερμομόνωση που πλησιάζει το 100%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Smart Technical Solutions είναι η μόνη εταιρεία στην αγορά που προτείνει στους πελάτες της και εφαρμόζει στα έργα της τον συνδυασμό αυτών των δύο μεθόδων. Αυτό το γεγονός αποτελεί σημαντικό τεχνικό πλεονέκτημα, με πολύ μικρή οικονομική επιβάρυνση για τον πελάτη, η οποία αποσβένεται σύντομα χάρη στη μεγάλη αύξηση του ποσοστού εξοικονόμησης ενέργειας που επιτυγχάνει.

Συνδυασμός του ANTITHERM με τα θερμαντικά σώματα υπέρυθρης ακτινοβολίας

Εξίσου αξιόλογος, και σίγουρα πιο ενδιαφέρων από οικονομική άποψη, είναι ο συνδυασμός των ανακλαστικών βαφών με τα θερμαντικά σώματα υπέρυθρης ακτινοβολίας. Συγκεκριμένα, η υπέρυθρη ακτινοβολία που εκπέμπεται από τα θερμαντικά σώματα MARCALOR, αποθηκεύεται στους τοίχους, στα ταβάνια και στα διάφορα αντικείμενα του χώρου. Όμως, ένα σημαντικό μέρος αυτής της θερμικής ακτινοβολίας διαπερνά τους τοίχους και τα ταβάνια, επειδή αυτή είναι μία φυσική ιδιότητα της υπέρυθρης ακτινοβολίας. Για να επιτύχουμε τη μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας, συνιστούμε οι περιμετρικοί τοίχοι του κτιρίου και τα ταβάνια του τελευταίου ορόφου να βαφτούν εσωτερικά με ANTITHERM, ώστε σχεδόν όλη η υπέρυθρη ακτινοβολία που εκπέμπεται από τα θερμαντικά σώματα να ανακλάται και να επιστρέφει μέσα στο κτίριο.

Με αυτή τη διπλή εφαρμογή, το κτίριο παραμένει ζεστό για πολλές ώρες, και έτσι ο θερμοστάτης δίνει ακόμα πιο σπάνια εντολή στα θερμαντικά σώματα να ανάψουν. Κατά συνέπεια, οι ώρες λειτουργίας των σωμάτων ανά 24ωρο μειώνονται ακόμα περισσότερο, με αποτέλεσμα το ημερήσιο κόστος να πέφτει ακόμα πιο χαμηλά. Ο συνδυασμός αυτών των δύο τεχνολογιών είναι, πράγματι, η πιο απλή και αποτελεσματική λύση για πραγματικά οικονομική θέρμανση.

Αγοράστε τώρα το ANTITHERM από το e-shop μας
 ή επικοινωνήστε μαζί μας για τυχόν ερωτήσεις

Μοιράσου το στα social media