Επισκευή τριχοειδών ρωγμών

σε μάρμαρα, πλακάκια, μωσαϊκό, πέτρα, δάπεδα
εποξειδικής ρητίνης κ.ά. σκληρές επιφάνειες

Πρόβλημα προς επίλυση:

Οι ρωγμές που δημιουργούνται σε τέτοιες επιφάνειες δεν μπορούν να επισκευαστούν με κάποιο επικαλυπτικό υλικό, τόσο για αισθητικούς λόγους όσο και για το λόγο ότι στις περιπτώσεις που οι επιφάνειες αυτές πατιούνται το υλικό αυτό αργά ή γρήγορα θα ξεκολλήσει.

Η λύση που προτείνει η τεχνολογία WinWet:

Η ρητίνη εμποτισμού Betostal SLV είναι ειδικά σχεδιασμένη για την επισκευή τέτοιων ρωγμών. Χρησιμοποιείται χωρίς αραίωση και γεμίζει τις ρωγμές και στη συνέχεια πολυμερίζεται και τις αδιαβροχοποιεί.
Εναλλακτικά προτείνουμε το Aquablock, που έχει μεγαλύτερη υδροφοβία και δεν είναι καθόλου κολλώδες, άρα δεν λερώνεται όταν στεγνώσει.
Και τα δύο υλικά συνιστούμε να εφαρμοστούν σε ολόκληρη την επιφάνεια για τους εξής λόγους:

  1. ομοιομορφία (αν και είναι διαφανή, ζωντανεύουν λίγο τα χρώματα όπου εφαρμοστούν)
  2. στεγανοποίηση των πόρων ολόκληρης της επιφάνειας
  3. προστασία από την ανάπτυξη μούχλας
  4. προστασία από ρύπους (το λάδι και άλλοι ρύποι δεν απορροφώνται από τους πόρους, επειδή αυτοί έχουν σφραγιστεί σε βάθος από τη ρητίνη εμποτισμού)
  5. αντιολισθητική προστασία.

Σε περίπτωση που κάποιες ρωγμές δεν είναι τριχοειδείς αλλά έχουν ένα μικρό άνοιγμα, έστω και κλάσμα του χιλιοστού, θα πρέπει πριν από την εφαρμογή της ρητίνης εμποτισμού να εφαρμοστεί με πινέλο το επικαλυπτικό υλικό Armofix, που είναι παχύρρευστο και, καθώς στεγνώνει, δένει άριστα με την επιφάνεια και δεν φθείρεται με τα χρόνια από τον ήλιο, την παγωνιά ή τη ζέστη. Για αισθητικούς λόγους, για να ταιριάζει χρωματικά με το υπόστρωμα, μπορεί να χρωματιστεί είτε με τσιμέντο, για να γίνει γκρίζο, είτε με χρωστική για πλαστικά χρώματα από ένα χρωματοπωλείο.

Εναλλακτικά, για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ανοιγμένες ρωγμές και το υλικό POLIBOND ELASTICO μαζί με τσιμέντο και κόλλα πλακιδίων, χωρίς νερό. Σε αυτήν την περίπτωση είναι καλύτερα να διανοιχτεί λίγο η ρωγμή, ώστε το υλικό πλήρωσης να τη γεμίσει και να μην προεξέχει. Το υλικό αυτό έχει πολύ μεγάλη ελαστικότητα και συγκολλάται τέλεια με το υπόστρωμα, με αποτέλεσμα να μην ξεκολλάει και να μη σχίζεται ακόμα και σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Παραμένει πάντα εύπλαστο, σαν πλαστελίνη. Το ίδιο υλικό χρησιμοποιείται εξάλλου και για την επισκευή αρμών τσιμεντοκονίας.

Στη συνέχεια, μετά την επισκευή των ανοιγμένων ρωγμών, εφαρμόζουμε και το υδρόφοβο υλικό Aquablock, είτε μόνο στις ρωγμές είτε σε ολόκληρη την επιφάνεια, για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Η εφαρμογή των υλικών:

Τα υλικά που αναφέρονται στις πιο πάνω εφαρμογές μπορούν να εφαρμοστούν είτε από τα εξειδικευμένα συνεργεία της Smart Technical Solutions σε όλη την Ελλάδα είτε από οποιονδήποτε τεχνίτη ή άλλο άτομο που έχει μία σχετική εξοικείωση με παρόμοιες εργασίες. Σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής των υλικών, αν έχετε απορίες που δεν διευκρινίζονται από τις οδηγίες της συσκευασίας, επικοινωνήστε μαζί μας.

Μοιράσου το στα social media