AGROCARE

Τρόπος Εγκατάστασης

Το σύστημα AGROCARE μπορεί να χρησιμοποιηθεί με 4 τρόπους:
– πάνω σε μηχάνημα ψεκασμού εδάφους (12V DC)
– σε αεροπλάνο για αεροψεκασμό (12V DC)
– σε κεντρική δεξαμενή παρασκευής διαλύματος ψεκασμού (220V AC)
– στην τροφοδοσία νερού πλυντηρίων και συσκευαστηρίων (220V AC)
Στις περιπτώσεις των 220V AC γίνεται σύνδεση με μετασχηματιστή.

1. Σε σύστημα ψεκασμού εδάφους ή αεροψεκασμού

Και στις δύο αυτές περιπτώσεις ο θάλαμος με τα ηλεκτρόδια χαλκού τοποθετείται στη διάταξη ανακυκλοφορίας που υπάρχει στο βυτίο του ψεκαστικού μηχανήματος ή στη δεξαμενή του αεροσκάφους για τη συνεχή ανάδευση του διαλύματος, μετά την αντλία. Με τη βοήθεια του κατάλληλου test kit χαλκού τον πρώτο καιρό, και εμπειρικά στη συνέχεια, φροντίζουμε ώστε η συγκέντρωση των ιόντων χαλκού να είναι στο 1 έως 2 ppm. Το test kit μέτρησης χαλκού παραδίδεται μαζί με το σύστημα.

Η παρεμβολή του θαλάμου με τα ηλεκτρόδια δεν προκαλεί καμία πτώση πίεσης, επειδή η διατομή του θαλάμου είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν του σωλήνα ανακυκλοφορίας. Γι’ αυτό, άλλωστε, για τη σύνδεσή του απαιτούνται τα κατάλληλα συστολικά εξαρτήματα, που μπορεί να τα προμηθευτεί κάποιος από οποιοδήποτε κατάστημα υδραυλικών ειδών.

2. Σε δίκτυο άρδευσης

Επίσης, ο χαλκωτής AGROCARE μπορεί να συνδεθεί σε μόνιμη βάση και στην κεντρική παροχή του δικτύου άρδευσης, για ακόμα καλύτερη προστασία των φυτών από ασθένειες και για την προστασία του δικτύου από τα άλατα, που είναι πολύ σημαντική ιδιαίτερα όταν πρόκειται για στάγδην άρδευση.

Αν υπάρχει δεξαμενή, συνιστάται η τοποθέτηση της συσκευής με διάταξη ανακυκλοφορίας με επιστροφή του νερού στη δεξαμενή, έτσι ώστε το νερό να έρχεται αρκετές φορές σε επαφή με τα ηλεκτρόδια του χαλκού πριν καταναλωθεί. Αν δεν υπάρχει διάταξη ανακυκλοφορίας, τότε απλά τοποθετείται στην κεντρική παροχή του δικτύου της άρδευσης.

Και στις δύο περιπτώσεις συνιστάται η χρήση ενός υδροκυκλωνικού φίλτρου πριν από τη συσκευή για την απομάκρυνση των στερεών σωματιδίων (χώμα, άμμος κτλ.) που θα μπορούσαν να φράξουν όχι μόνο τη συσκευή αλλά και τις μικρές τρύπες των μπεκ ή της στάγδην άρδευσης.

Εναλλακτικά, στο δίκτυο άρδευσης, όταν το νερό έχει υψηλό οργανικό φορτίο, μπορεί να εγκατασταθεί ο τύπος OXYGENEO της τεχνολογίας AQUACARE, που διαθέτει και δεύτερο θάλαμο, με ηλεκτρόδια τιτανίου, για την οξυγόνωση του νερού και την οξείδωση του οργανικού φορτίου. Έτσι, προστατεύονται τα φυτά από ασθένειες που προέρχονται από τη μόλυνση του νερού άρδευσης, κάτι που είναι συχνό φαινόμενο.

Για μεγάλες παροχές νερού σε δίκτυα άρδευσης απαιτείται ο τύπος ETERNAL, που διαθέτει ηλεκτρόδια χαλκού με πολύ μεγαλύτερη μάζα.

Τέλος, θα πρέπει σε αυτό το σημείο να τονίσουμε και μία ακόμα καινοτόμο ελληνική τεχνολογία αντιμετώπισης των αλάτων και άλλων παραγόντων που δυσχεραίνουν την ανάπτυξη των φυτών και την επαρκή και υγιή καρποφορία. Πρόκειται για την τεχνολογία MAX GROW. Πατήστε εδώ, για να ενημερωθείτε αναλυτικά.

3. Στην τροφοδοσία πλυντηρίων και συσκευαστηρίων αγροτικών προϊόντων

Για την αύξηση της διάρκειας ζωής των προϊόντων μετά τη συγκομιδή, είτε συσκευάζονται σε πλαστική συσκευασία είτε μένουν ελεύθερα συσκευασίας, προσαρμοζουμε μία συσκευή AGROCARE στο σωλήνα τροφοδοσίας προς το πλυντήριο του συσκευαστηρίου. Τα ιόντα χαλκού που μεταδίδει η συσκευή στο νερό θα προστατεύσουν τα προϊόντα από βακτήρια και μύκητες και θα διατηρήσουν την εμφάνισή τους όμορφη και ελκυστικής για πολύ περισσότερες ημέρες.

Η εγκατάσταση της συσκευής γίνεται και σε αυτήν την περίπτωση είτε σε δεξαμενή με διάταξη ανακυκλοφορίας είτε απευθείας στη γραμμή ύδρευσης, αν δεν υπάρχει δεξαμενή.

Πληροφοριακά αναφέρουμε ότι και σε αυτήν την εφαρμογή, η ελληνική τεχνολογία MAX GROW προσφέρει επίσης αντίστοιχα οφέλη.

Δείτε στο επόμενο θέμα αυτής της ενότητας την Αρχή Λειτουργίας του συστήματος AGROCARE.

Μοιράσου το στα social media