AGROCARE

Αναγνώριση από την Επιστημονική Κοινότητα

To ελληνικού σχεδιασμού και κατασκευής καινοτόμο σύστημα AGROCARE το συνιστούν έγκριτοι επιστήμονες γεωπόνοι στην Ελλάδα. Πιο κάτω παραθέτουμε, για παράδειγμα, ένα απόσπασμα από το βιβλίου του γεωπόνου και οινολόγου κ. Παναγιώτη Τσέτουρα , προέδρου του ΕΛΓΑ και του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Θράκης. με τίτλο ”Η Τέχνη της Αμπελουργίας”, εκδόσεις Σταμούλης, σελίδες 229-230:

«Ηλεκτροστατικός Ψεκασμός
Η νέα μέθοδος εφαρμόζεται πλέον και στην Ελλάδα. Με τον ηλεκτροστατικό ψεκασμό δημιουργείται ποσότητα θετικών ιόντων χαλκού στο νερό, η οποία προσκολλά με μεγάλη δύναμη στην επιφάνεια των φύλλων. των καρπών και των παρασίτων, τα οποία είναι αρνητικά φορτισμένα. Ως αποτέλεσμα έχουμε ομοιόμορφη κάλυψη, περισσότερο καθαρά προϊόντα και μειωμένη ποσότητα φυτοφαρμάκων.
Οι συσκευές ηλεκτροστατικού ψεκασμού λέγονται χαλκωτές και μεταβιβάζουν μια χαμηλή τάση ηλεκτρικού ρεύματος στα ειδικά κατασκευασμένα για το σκοπό αυτό ηλεκτρόδια. Τα ηλεκτρόδια δημιουργούν θετικά φορτισμένα σωματίδια, όταν το νερό περνά από αυτά, τα οποία μοιράζονται στο νερό, με αποτέλεσμα τη μεγάλη αύξηση της προσκολλητικότητας και τη μείωση των φυτοφαρμάκων και του χαλκού μέχρι 70%.
Έχει αποδειχθεί από τα Πανεπιστήμια ότι η πρόσφυση των ιόντων χαλκού με 1 ml/λίτρο που δημιουργούνται από τους χαλκωτές, είναι τόσο ισχυρή όσο τα 1100 ml/λίτρο χαλκού, όπως με τα συνήθη μέσα χρησιμοποιείται σήμερα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ανώτατο όριο χαλκού για το πόσιμο νερό 2 ml/λίτρο. Με τους χαλκωτές διαμορφώνεται η περιεκτικότητα σε επίπεδα που δεν ξεπερνούν το 1 ml/λίτρο. Συνήθως μια δοσολογία χαλκού για ψεκασμό με την κλασική μέθοδο ξεπερνά τα 2000 ml/λίτρο.
Η δυνατότητα των θετικά φορτισμένων ιόντων χαλκού να δημιουργούν ηλεκτροστατικό δεσμό με όλα τα αρνητικά φορτισμένα στοιχεία, όπως είναι τα φύλλα, οι καρποί, οι μικροοργανισμοί και τα παράσιτα, έχει ως αποτέλεσμα την προσκόλληση ακόμη και στην πίσω πλευρά των φύλλων ή των προϊόντων.
Οι χαλκωτές χρησιμοποιούνται εδώ και αρκετά χρόνια στις ΗΠΑ, Ισραήλ, Ισπανία για δημιουργία οικολογικών προϊόντων, προστασία του περιβάλλοντος, υγείας των ανθρώπων και οικονομία. Στην Ελλάδα κατασκευάζονται οι χαλκωτές AGROCARE.»

Σημείωση:
Διευκρινίζουμε ότι η μέθοδος ηλεκτροστατικού ψεκασμού που εφαρμόζεται στην τεχνολογία AGROCARE είναι αμιγώς ελληνική και δεν έχει καμία σχέση με τους χαλκωτές που χρησιμοποιούνται στις άλλες χώρες που αναφέρει στο βιβλίο του ο κύριος Τσέτουρας.

Δείτε στην επόμενη σελίδα αυτής της ενότητας το πελατολόγιο της τεχνολογίας AGROCARE, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Μοιράσου το στα social media