Ζητούνται Εξωτερικοί Πωλητές για την Πώληση
Διαφόρων Τεχνικών Προϊόντων & Υπηρεσιών

από την τεχνική και εμπορική εταιρεία
Smart Technical Solutions

με έδρα τα Άνω Πατήσια στην Αθήνα

Η δυνατότητα πωλήσεων από εξωτερικούς πωλητές με “ψυχρές επαφές”

Αρκετά από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Smart Technical Solutions μπορούν να πωληθούν και πόρτα-πόρτα από εξωτερικούς πωλητές – ντίλερς. Αυτή η μέθοδος πώλησης έχει δοκιμαστεί κατά καιρούς, αλλά δεν έχει εφαρμοστεί συστηματικά, αν και οι δοκιμές έδειξαν ότι υπάρχει ενδιαφέρον πεδίο δράσης και καλή οικονομική προοπτική για τους πωλητές που θα ασχοληθούν με αυτόν τον τρόπο πώλησης.

Αναζήτηση υπεύθυνων εξωτερικών πωλητών και ενός manager

Για την ανάπτυξη αυτού του τομέα πωλήσεων, η εταιρεία ζητά έμπειρους επαγγελματίες εξωτερικούς πωλητές και έναν υπεύθυνο με εμπειρία στην εύρεση, την οργάνωση και την εκπαίδευση εξωτερικών πωλητών. Αυτός ο υπεύθυνος μπορεί είτε να ξεκινήσει από την αρχή ως υπεύθυνος του τμήματος, αν έχει προϋπηρεσία ως μάνατζερ πωλητών, ή να ξεκινήσει μαζί με άλλους εξωτερικούς πωλητές και κάποια στιγμή να αναλάβει τη διεύθυνση του τμήματος.

Προϊόντα και υπηρεσίες που μπορούν να πωληθούν από εξωτερικούς πωλητές

Τα κυριότερα από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της εταιρείας που μπορούν να προωθηθούν με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή με τη λεγόμενη “ψυχρή επαφή”, είναι τα εξής:
(με μαύρα γράμματα bold και με θαυμαστικό στο τέλος βλέπετε τις τεχνικές προτάσεις μας που μπορούν να πουληθούν πιο εύκολα και να φέρουν πιο γρήγορο και πιο εύκολο εισόδημα στους πωλητές τηλεφωνικής πώλησης)

Κατηγορίες υποψηφίων πελατών για τους εξωτερικούς πωλητές

Οι εξωτερικοί πωλητές μπορούν να απευθύνονται στις εξής κατηγορίες υποψηφίων πελατών για να τους προτείνουν την εφαρμογή των προϊόντων και των τεχνικών προτάσεων της εταιρείας στις εγκαταστάσεις τους:

Η προϋπηρεσία και τα απαιτούμενα προσόντα των εξωτερικών πωλητών

Σε αντίθεση με τις άλλες κατηγορίες πωλητών που έχουν δημοσιευθεί στην παρούσα ενότητα, οι εξωτερικοί πωλητές δεν χρειάζεται να διαθέτουν όλα τα απαιτούμενα προσόντα που είναι απαραίτητα για τις άλλες κατηγορίες. Συγκεκριμένα, δεν χρειάζεται να είναι μηχανικοί ή να γνωρίζουν καλά τη χρήση των υπολογιστών, το τυφλό σύστημα δακτυλογράφησης κτλ. Χρειάζεται μόνο να έχουν προϋπηρεσία ως εξωτερικοί πωλητές και να έχουν θέληση για μάθηση, εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και πίστη στο προϊόν ή την υπηρεσία που πουλάνε κάθε φορά.

Ανάγκη για εξειδίκευση των πωλητών σε κάποια αντικείμενα

Και σε αυτήν την κατηγορία πωλητών, όπως και στις άλλες, είναι απαραίτητη η εξειδίκευση των πωλητών σε κάποια αντικείμενα, τα οποία θα πρέπει να γνωρίζουν καλά, καθώς επίσης και τις διαφορετικές εφαρμογές τους σε διαφόρων ειδών εγκαταστάσεις, ώστε να μπορούν να δίνουν λύσεις στους πελάτες και να τους γεννούν αίσθημα εμπιστοσύνης.

Προϋποθέσεις καταλληλότητας πωλητή και όροι συνεργασίας

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις και τους γενικούς όρους συνεργασίας της εταιρείας με τους πωλητές της θα βρείτε εδώ. Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, για τους εξωτερικούς πωλητές δεν ισχύουν όλες οι προϋποθέσεις και όλοι οι όροι συνεργασίας που ισχύουν για τους πωλητές που εργάζονται και μέσα στα γραφεία και εξωτερικά.

Δυνατότητα συνεργασίας των εξωτερικών πωλητών με άλλους πωλητές και με τη γραμματεία πωλήσεων

  • Επισημαίνουμε εδώ ότι για τους εξωτερικούς πωλητές υπάρχει πάντα η δυνατότητα, εφόσον το επιθυμούν, να πηγαίνουν σε ραντεβού κανονισμένα από άλλους πωλητές ή από τη γραμματεία πωλήσεων της εταιρείας. Σε αυτήν την περίπτωση, ο πωλητής ή το στέλεχος της γραμματείας που έκλεισε το ραντεβού για τον εξωτερικό πωλητή είναι υπεύθυνο για την παρακολούθηση του πελάτη μετά το ραντεβού, αφού φυσικά λάβει αναλυτική ενημέρωση από τον εξωτερικό πωλητή σχετικά με τα όσα συνέβησαν και ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια του ραντεβού.
  • Το ίδιο ισχύει και για τους πελάτες των εξωτερικών πωλητών που ζητούν να λάβουν γραπτή προσφορά για κάποια υλικά ή να γίνει αυτοψία για κάποιο τεχνικό έργο που τους ενδιαφέρει να γίνει στις εγκαταστάσεις τους.
  • Με άλλα λόγια, οι εξωτερικοί πωλητές μπορούν, αν θέλουν, να έχουν πλήρη υποστήριξη από τους άλλους πωλητές της εταιρείας ή από τα στελέχη της γραμματείας, ώστε να έχουν το χρόνο να βρίσκονται συνέχεια έξω και να κάνουν συναντήσεις με πελάτες.
Μοιράσου το στα social media