Ζητούνται Πωλητές για την Τηλεφωνική Πώληση
Διαφόρων Τεχνικών Προϊόντων & Υπηρεσιών

από την τεχνική και εμπορική εταιρεία
Smart Technical Solutions

με έδρα τα Άνω Πατήσια στην Αθήνα

Η δυνατότητα πωλήσεων με τηλεφωνική πώληση

Αρκετά από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Smart Technical Solutions μπορούν να πωληθούν και με τηλεφωνική πώληση. Αυτή η μέθοδος πώλησης έχει δοκιμαστεί κατά καιρούς, αλλά δεν έχει εφαρμοστεί συστηματικά, αν και οι δοκιμές έδειξαν ότι υπάρχει ενδιαφέρον πεδίο δράσης και καλή οικονομική προοπτική για τους πωλητές που θα ασχοληθούν με αυτόν τον τρόπο πώλησης.

Αναζήτηση υπεύθυνων πωλητών και ενός manager τηλεφωνικής πώλησης

Για την ανάπτυξη αυτού του τομέα πωλήσεων, η εταιρεία ζητά πωλητές με εμπειρία στην τηλεφωνική πώληση και έναν υπεύθυνο με εμπειρία στην εύρεση, την οργάνωση και την εκπαίδευση πωλητών αυτής της κατηγορίας. Αυτός ο υπεύθυνος μπορεί είτε να ξεκινήσει από την αρχή ως υπεύθυνος του τμήματος, αν έχει προϋπηρεσία ως μάνατζερ πωλητών τηλεφωνικής πώλησης, ή να ξεκινήσει μαζί με άλλους πωλητές και κάποια στιγμή να αναλάβει τη διεύθυνση του τμήματος της τηλεφωνικής πώλησης της εταιρείας.

Προϊόντα και υπηρεσίες που μπορούν να πωληθούν με τηλεφωνική πώληση

Τα κυριότερα από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της εταιρείας που μπορούν να προωθηθούν με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή με τη λεγόμενη “τηλεφωνική πώληση”, είναι τα εξής:
(με μαύρα γράμματα bold και με θαυμαστικό στο τέλος βλέπετε τις τεχνικές προτάσεις μας που μπορούν να πουληθούν πιο εύκολα και να φέρουν πιο γρήγορο και πιο εύκολο εισόδημα στους πωλητές τηλεφωνικής πώλησης)

Κατηγορίες υποψηφίων πελατών για τους πωλητές τηλεφωνικής πώλησης

Οι πωλητές τηλεφωνικής πώλησης μπορούν να απευθύνονται στις εξής κατηγορίες υποψηφίων πελατών για να τους προτείνουν την εφαρμογή των προϊόντων και των τεχνικών προτάσεων της εταιρείας στις εγκαταστάσεις τους:

Η προϋπηρεσία και τα απαιτούμενα προσόντα των πωλητών τηλεφωνικής πώλησης

Σε αντίθεση με τις άλλες κατηγορίες πωλητών που έχουν δημοσιευθεί στην παρούσα ενότητα, οι πωλητές τηλεφωνικής πώλησης δεν χρειάζεται να διαθέτουν όλα τα απαιτούμενα προσόντα που είναι απαραίτητα για τις άλλες κατηγορίες. Συγκεκριμένα, δεν χρειάζεται να είναι μηχανικοί ή να γνωρίζουν καλά τη χρήση των υπολογιστών, το τυφλό σύστημα δακτυλογράφησης κτλ. Χρειάζεται μόνο να έχουν προϋπηρεσία ως πωλητές τηλεφωνικής πώλησης και να έχουν θέληση για μάθηση, εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και πίστη στο προϊόν ή την υπηρεσία που πουλάνε κάθε φορά.

Ανάγκη για εξειδίκευση των πωλητών σε κάποια αντικείμενα

Και σε αυτήν την κατηγορία πωλητών, όπως και στις άλλες, είναι απαραίτητη η εξειδίκευση των πωλητών σε κάποια αντικείμενα, τα οποία θα πρέπει να γνωρίζουν καλά, καθώς επίσης και τις διαφορετικές εφαρμογές τους σε διαφόρων ειδών εγκαταστάσεις, ώστε να μπορούν να δίνουν λύσεις στους πελάτες και να τους γεννούν αίσθημα εμπιστοσύνης.

Προϋποθέσεις καταλληλότητας πωλητή και όροι συνεργασίας

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις και τους γενικούς όρους συνεργασίας της εταιρείας με τους πωλητές της θα βρείτε εδώ. Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, για τους πωλητές τηλεφωνικής πώλησης δεν ισχύουν όλες οι προϋποθέσεις και όλοι οι όροι συνεργασίας που ισχύουν για τους πωλητές που εργάζονται στη διαχείριση των εισερχόμενων ζητήσεων και στην παρακολούθηση μακροχρόνιων υποθέσεων με πελάτες.

Δυνατότητα συνεργασίας των πωλητών τηλεφωνικής πώλησης με άλλους πωλητές και με τη γραμματεία πωλήσεων

  • Επισημαίνουμε εδώ ότι για τους πωλητές τηλεφωνικής πώλησης υπάρχει πάντα η δυνατότητα, εφόσον το επιθυμούν, να τηλεφωνούν σε πελάτες επιλεγμένους από άλλους πωλητές ή από τη γραμματεία πωλήσεων μέσα από τη βάση δεδομένων της εταιρείας. Σε αυτήν την περίπτωση, ο πωλητής ή το στέλεχος της γραμματείας που επέλεξε πελάτες για τηλεφωνική πώληση είναι υπεύθυνο για την παρακολούθηση του κάθε πελάτη μετά το πρώτο τηλεφώνημα και την εκδήλωση του αρχικού ενδιαφέροντος ή τη δοκιμαστική παραγγελία πιθανόν να έδωσε ο πελάτης, αφού φυσικά λάβει αναλυτική ενημέρωση από τον πωλητή της τηλεφωνικής πώλησης σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν με τον πελάτη κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος.
  • Το ίδιο ισχύει και για τους πελάτες των πωλητών τηλεφωνικής πώλησης που ζητούν να λάβουν γραπτή προσφορά για κάποια υλικά ή να γίνει αυτοψία για κάποιο τεχνικό έργο που τους ενδιαφέρει να γίνει στις εγκαταστάσεις τους.
  • Με άλλα λόγια, οι πωλητές τηλεφωνικής πώλησης μπορούν, αν θέλουν, να έχουν πλήρη υποστήριξη από τους άλλους πωλητές της εταιρείας ή από τα στελέχη της γραμματείας, ώστε να έχουν το χρόνο να ασχολούνται χωρίς μεγάλα διαλείμματα και με σταθερή ορμή με το καθαυτό αντικείμενό τους, που είναι η τηλεφωνική πώληση και όχι η περαιτέρω επικοινωνία με τους πελάτες.
Μοιράσου το στα social media