Ξηρασία: Θεραπευτική Αποχή από Τροφή και Νερό

Themos2Την προηγούμενη Πέμπτη ήρθε κάποιος στο γραφείο μου και μου μετέδωσε έναν ιό. Σε λίγες ώρες ήμουν άρρωστος. Το επόμενο πρωί, την Παρασκευή, ξύπνησα με πόνο στο λαιμό και μπουκωμένη μύτη. Σηκώθηκα, έφαγα ένα καλό πρωινό και ξεκίνησα την ημέρα μου. Στην αρχή ήμουν καλά, όμως προς το μεσημέρι άρχισα πάλι να νιώθω άσχημα. Δεν έφαγα τίποτα άλλο όλη μέρα, επειδή μου είχε κοπεί η όρεξη.

Τα σαββατοκύριακο είχα διάφορες δραστηριότητες κανονισμένες, και έτσι υποχρώθηκα να είμαι αρκετές ώρες έξω. Έφαγα πρωί και μεσημέρι και τις δύο μέρες. Ένιωθα άρρωστος όλη μέρα. Την έβγαλα με αντιπυρετικά.

Την Δευτέρα αποφάσισα να ακολουθήσω τη συμβουλή ενός γιατρού για τον οποίο μου έχουν μιλήσει με τα καλύτερα λόγια τουλάχιστον τέσσερα διαφορετικά άτομα από το περιβάλλον μου. Εγώ προσωπικά δεν τον έχω γνωρίσει. Η ειδικότητά του είναι νηστειολόγος και θεραπεύει τους ασθενείς του χωρις φάρμακα, με πρόγραμμα νηστείας ή πολύ ελαφριάς και ελεγχόμενης διατροφής. Ονομάζεται Γιάννης Παπαγιαννόπουλος. Περισσότερα σχετικά με τη μέθοδό του θα βρείτε στο www.fastingtherapy.gr.

Δεν ξέρω ποια είναι ακριβώς η οδηγία που θα μου έδινε ο ίδιος, πάντως εγώ έκανα πλήρη αποχή από τροφή και νερό για 36 ώρες, δηλαδή από την Κυριακή το απόγευμα μέχρι την Τρίτη το πρωί. Έχω ακούσει ότι αυτή είναι μία οδηγία που έχει δώσει σε άλλους. Αυτή η πολύ απλή και αποτελεσματική θεραπευτική αγωγή ονομάζεται “ξηρασία”, όπως μου έχουν πει. Φυσικά, δεν έχει καμία παρενέργεια όπως έχουν τα φάρμακα. Αντίθετα, ο οργανισμός αποτοξινώνεται και καθαρίζει.

Την Δευτέρα το απόγευμα ξαφνικά έγινα εντελώς καλά, τόσο που μπορούσα να τρέχω στο δρόμο, χωρίς να κουράζομαι. Ο κρύος αέρας του Δεκεμβρίου μού έκανε καλό, αντί να με αρρωσταίνει, όπως συνέβαινε τις προηγούμενες ημέρες. Το βράδυ κοιμήθηκα ήσυχα για πρώτη φορά μετά από μέρες. Το πρωί της Τρίτης, δηλαδή σήμερα, ξύπνησα εντελώς φρέσκος και ξεκούραστος.

Θεμιστοκλής Λυκιαρδόπουλος

Μοιράσου το στα social media