Τεχνικοί Ασφαλείας

Καινοτόμες & Οικολογικές Τεχνικές Προτάσεις
χρήσιμες για το σημαντικό έργο τους

Η Smart Technical Solutions προτείνει στους τεχνικούς ασφαλείας τις πιο κάτω τεχνικές λύσεις, τις οποίες μπορούν να εισηγούνται στις εταιρείες και οργανισμούς που τους έχουν αναθέσει τα θέματα ασφαλείας των εγκαταστάσεών τους.

Επειδή οι σελίδες στις οποίες γίνεται παραπομπή είναι πολλές και μπορεί να μην έχετε το χρόνο να τις μελετήσετε όλες διεξοδικά, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας για όσα από τα πιο κάτω θέματα σας ενδιαφέρουν.

 1. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΕΡΑ
  Σε αυτήν την ενότητα αναφέρονται μέθοδοι για εξασφάλιση υγιεινού αέρα στους χώρους εργασίας για την αντιμετώπιση του “σύνδρομου άρρωστου κτιρίου”, καθώς επίσης στους χώρους επεξεργασίας και συσκευασίας τροφίμων, σε χειρουργεία και άλλους ευαίσθητούς χώρους.
  Το πρόβλημα της λεγεωνέλλας που μεταδίδεται μέσα από τους αεραγωγούς του κλιματισμού βρίσκει επίσης λύση με τις προτεινόμενες μεθόδους.
 2. ΔΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
  1. Ολισθηρά δάπεδα
   Πολλά ατυχήματα με κατάγματα συμβαίνουν σε κοινόχρηστους χώρους με ολισθηρά δάπεδα, ιδίως σε εξωτερικούς χώρους όταν βρέχει ή φέρνει ο αέρας σκόνη, αλλά και σε εσωτερικούς χώρους, όταν βρέχονται ή λερώνονται με λιπαρές ή ελαιώδεις ουσίες.
   Η διαφανής ρητίνη εμποτισμού AQUABLOCK δίνει οριστική λύση στις περιπτώσεις.
   Επίσης, σε κάθε επαγγελματικό χώρο είναι σημαντικό να υπάρχει επαρκής ποσότητα PEAT SORB έτοιμο για χρήση, όταν πέφτουν λάδια ή πετρέλαιο ή άλλοι υδρογονάνθρακες στο δάπεδο (αντί ροκανίδι, που δεν είναι τόσο αποτελεσματικό).
   Τέλος, για τον αποτελεσματικό καθαρισμό των δαπέδων σε βάθος ώστε να μην είναι ολισθηρά, συνιστούμε το SUPER GEO ή άλλους οικολογικούς διαλύτες νανοτεχνολογίας, ανάλογα με το είδος των ρύπων.
  2. Διαβρωμένος μεταλλικός οπλισμός σκυροδέματος
   Αυτό είναι ένα πρόβλημα που συναντάμε συχνά σε παλαιότερα κτίρια, αλλά και σε νεότερα, αν δεν έχει ληφθεί εξαρχής πρόνοια για την πρόληψη του προβλήματος. Οι προτάσεις μας για την πρόληψη, που τις θεωρούμε απαραίτητες για κάθε κτίριο, είτε έχει εμφανές πρόβλημα είτε όχι, είναι οι εξής:
   Καθοδική Προστασία Χαλύβδινου Οπλισμού Σκυροδέματος
   – Στεγανοποίηση σκυροδέματος, όπου είναι εμφανές, με το σύστημα PENETRON
   – Στεγανοποίηση σοβάδων, τοίχων, δαπέδων, ταρατσών κ.ά. επιφανειών με τα υλικά WINWET
   Σε περίπτωση όπου το πρόβλημα έχει ήδη προχωρήσει, απαιτείται άμεση παρέμβαση, που περιγράφεται στη σελίδα Επισκευή σε κολώνες, δοκάρια και πλάκες μπετόν.
   Σε περίπτωση που υπάρχει Ανερχόμενη υγρασία σε δάπεδα και τοίχους υπογείων και ισογείων, το πρόβλημα είναι ακόμα πιο επείγον να αντιμετωπιστεί, επειδή ο μεταλλικός οπλισμός διαβρώνεται ήδη από τη βάση του κτιρίου και αυτό μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στατικότητας στο κτίριο. Στην ενότητα Στεγανοποίηση επιφανειών με συνεχή επαφή με νερό ή υγρασία θα βρείτε και άλλες σημαντικές πληροφορίες σχετικά με διάφορες περιπτώσεις όπου ο χαλύβδινος οπλισμός διαβρώνεται εξαιτίας της συνεχούς επαφής του με υγρασία.
  3. Κίνδυνος πτώσης αντικειμένων ή πάγου από τη στέγη
   Σε επικλινείς στέγες, αλλά και σε επίπεδες ορισμένες φορές, υπάρχει ο κίνδυνος πτώσεις κεραμιδιών, σοβάδων, μαρμάρων και άλλων αντικειμένων. Επίσης, όταν χιονίζει και το χιόνι μετατρέπεται σε πάγο, είναι πολύ επικίνδυνη η πτώση αιχμηρών κομματιών πάγου, όταν κινούνται άνθρωποι από κάτω.
   Για όλα αυτά τα πρόβληματα, οι λύσεις που προτείνουμε είναι οι εξής:
   – Σωστή συγκόλληση με χρήση των κατάλληλων πρόσμικτων υλικών στο μίγμα του κονιάματος
   – Αδιαβροχοποίηση τελικής επιφάνειας και αρμών για την αποφυγή της αποσάθρωσης λόγω πάγου
   Προστασία ταρατσών, κεραμοσκεπών, επικλινών στεγών από το βάρος του χιονιού
   Κεραμοσκεπές & κεκλιμένες στέγες κάθε είδους – υγρομόνωση και προστασία από παγοπληξία
   – Θερμαντικές ταινίες ICE FREE για τα λυώσιμο του χιονιού πριν μετατραπεί σε πάγο
  4. Αμίαντος (καρκινογόνος)
   Αν έχει χρησιμοποιηθεί αμίαντος σε στέγαστρα ή άλλες κατασκευές, υπάρχει μία καλή λύση για να μην εκλύει στην ατμόσφαιρα τα σωματίδια που τον κάνουν καρκινογόνο. Δείτε τη σελίδα Αμίαντος (π.χ. Ελενίτ) και άλλα πορώδη υλικά – υγρομόνωση & θερμομόνωση.
  5. Επίφοβες μεταλλικές κατασκευές (π.χ. εξωτερικές σκάλες κινδύνου)
   Δείτε στη σελίδα Επισκευή οξειδωμένων (σκουριασμένων) σιδερένιων και χαλύβδινων κατασκευών μία ολοκληρωμένη λύση κατά της διάβρωσης αυτών των κατασκευών, ώστε να μην γίνουν κάποια στιγμή επικίνδυνες στη χρήση τους.
  6. Ξύλινες κατασκευές
   Για να ενημερωθείτε για την προστασία τους από τη φωτιά και άλλους παράγοντες πατήστε εδώ.
 3. ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ – ΠΥΡΟΣΒΕΣΗ
  Δείτε εδώ τη σχετική ενότητα και τις λύσεις που περιλαμβάνει.
 4. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ
  Επειδή μία ξαφνική βλάβη μπορεί να γίνει αιτία για διάφορους κινδύνους, συνιστούμε την πρόληψη από ζημιές με ένα σύστημα ελληνικής τεχνολογίας, που ελαχιστοποιεί τις φθορές εξαιτίας της κακής ποιότητας ηλεκτροδότησης. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.
 5. ΔΙΚΤΥΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ
  1. Επικαθίσεις αλάτων
   Οι επικαθίσεις αλάτων στα δίκτυα ύδρευσης γίνονται η αιτία για τη συσσώρευση μικροοργανισμών, που μολύνουν το νερό της ύδρευσης. Στην ενότητα Άλατα, πουρί, άλγη και άλλες επικαθίσεις θα βρείτε αρκετές αξιόπιστες λύσεις για αυτό το πρόβλημα.
  2. Οξείδωση & ηλεκτρόλυση
   Οι οξειδωμένοι σωλήνες ρυπαίνουν το νερό με σκουριά.
   – Η διάβρωση λόγω οξείδωσης ή ηλεκτρόλυσης αδυνατίζει τα τοιχώματα των σωληνώσεων και υπάρχει κίνδυνος διαρροής ή και πλημμύρας ακόμα.
   Οι λύσεις για αυτά τα προβλήματα περιγράφονται στις ενότητες:
   Οξείδωση (Εσωτερική – Εξωτερική)
   Ηλεκτρολυτική Διάβρωση
  3. Επεξεργασία νερού
   Στην ενότητα Επεξεργασία νερού θα βρειτε λύσεις για

   • Φίλτρα Κεντρικής Παροχής Νερού
    Τα σωματίδια που συσσωρεύονται στον πυθμένα μίας δεξαμενής ύδρευσης ή σε άλλα σημεία ενός δικτύου ύδρευσης αποτελούν εστίες ανάπτυξης μικροβίων. Η σωστή φίλτρανση επιβάλλεται.
   • Φίλτρα Πόσιμου Νερού
    Φίλτρα με ενεργό άνθρακα και υπεριώδη ακτινοβολία για την κεντρική παροχή ή για τις βρύσες.
   • Απολύμανση Νερού
    Διάφορες  μέθοδοι και αναλώσιμα υλικά για την απολύμανση του νερού ύδρευσης.
   • Ιδιαίτερη σημασία έχει το πρόβλημα της λεγεωνέλλας, που απειλεί την υγεία, ακόμα και τη ζωή, όσων εισπνεύσουν υδρατμούς από νερό μολυσμένο από αυτό το βακτήριο. Στην ενότητα LEGIONCARE, σύστημα για την προστασία από τη Λεγεωνέλλα (Legionella) και τις επικαθίσεις αλάτων θα βρείτε την πιο αξιόπιστη από τις υπάρχουσες λύσεις σήμερα σε αυτό το πολύ σημαντικό πρόβλημα, που υπάρχει κυρίως σε δίκτυα ζεστού νερού χρήσης (ντους και βρύσες ζεστού νερού), σε πύργους ψύξης, όπου εξατμίζονται μεγάλες ποσότητες χλιαρού νερού και σε υπαίθρια δίκτυα σωληνώσεων εκτεθειμένων στον ήλιο και τη ζέστη.
    (δείτε και την επόμενη ενότητα για την επεξεργασία αέρα)
   • Επεξεργασία Νερού σε Πισίνες, Spa, Συντριβάνια
    Σε αυτήν την ενότητα, που αφορά κυρίως τουριστικές μονάδες, θα βρείτε πολλές πληροφορίες σχετικά με την καταστροφή που προξενεί το χλώριο στην υγεία μας και στο περιβάλλον, καθώς επίσης αξιόπιστες εναλλατικές λύσεις για οικολογικές πισίνες.
   • Αφαίρεση Αλάτων & Μετάλλων
    Για τη μετατροπή ακατάλληλου νερού σε πόσιμο.
   • Τριτοβάθμια Επεξεργασία Λυμάτων & Ανάκτηση του Νερού για Πότισμα / Άρδευση
    Λύσεις για εξασφαλισμένο ακίνδυνο πότισμα στο γκαζόν με νερό ανακτημένο από αστικά λύματα.
Μοιράσου το στα social media