Διάβρωση Μετάλλων σε Υπαίθρια Κλιματιστικά Μηχανήματα

Περιγραφή του προβλήματος

Όλες οι μεταλλικές κατασκευές που εκτίθενται σε υπαίθριους χώρους παρουσιάζουν προβλήματα διάβρωσης εξαιτίας της χημικής οξείδωσης που προκαλείται από την παρουσία του οξυγόνου σε συνδυασμό με το νερό της βροχής και διάφορους διαβρωτικούς παράγοντες της ατμόσφαιρας, όπως είναι κάποια είδη ρύπων που βρίσκονται στις πόλεις, η αλμύρα της θάλασσας, η όξινη βροχή, τα περιττώματα των πτηνών και άλλοι. Επιπλέον, υπάρχει και το φαινόμενο της ηλεκτρόλυσης, που επιτείνει τη διάβρωση.

Το πρόβλημα της διάβρωσης γίνεται ακόμα πιο έντονο όταν πρόκειται για ψυκτικά κλιματιστικά μηχανήματα, τα οποία το καλοκαίρι λειτουργούν ως μονάδες ψύξης, με αποτέλεσμα οι μεταλλικές επιφάνειές τους να είναι πιο ψυχρές από τον αέρα. Έτσι, η υγρασία που περιέχει ο αέρας συμπυκνώνεται σε μορφή σταγονιδίων πάνω στις γυμνές χαλύβδινες επιφάνειες και με την παρουσία του οξυγόνου συμβαίνει η οξείδωση του μετάλλου.

οξειδωμένη βάση κλιματιστικού μηχανήματος

οξειδωμένη βάση κλιματιστικού μηχανήματος

Οι λύσεις που προτείνει η Smart Technical Solutions

Η αντιμετώπιση του προβλήματος έχει δύο σκέλη: επισκευή υπάρχουσας φθοράς και πρόληψη για μελλοντικές φθορές:

  1. Επισκευή υπάρχουσας φθοράς
    Με χρήση του μετατροπέα σκουριάς FEROFIX, του αντισκωριακού ασταριού FERACRYL και της ειδικής αντισκωριακής βαφής RUSTBLOCKER γίνεται ολοκληρωμένη επισκευή και αποκλείεται το ενδεχόμενο να αναπτυχθεί εκ νέου σκουριά κάτω από το χρώμα. Επιπλέον με την εφαρμογή της διαφανούς υδρόφοβης ακρυλικής ρητίνης AQUABLOCK πάνω από τη βαφή εξασφαλίζεται η ακόμα μεγαλύτερη προστασία της.
  2. Πρόληψη για μελλοντικές φθορές
    Η τεχνολογία καθοδικής προστασίας STOPCOR προστατεύει τις μεταλλλικές κατασκευές από τη διάβρωση εξαιτίας της ηλεκτρόλυσης. Μία συσκευή STOPCOR PLUS συνδέεται σε κάθε κλιματιστικό μηχάνημα. Το μέγεθος της συσκευής εξαρτάται από το μέγεθος του μηχανήματος. Οι συσκευές STOPCOR PLUS προστατεύουν από τη διάβρωση όχι μόνο τις εξωτερικές επιφάνειες αλλά και τον εναλλάκτη θερμότητας και τα άλλα υδραυλικά εξαρτήματα του κλιματιστικού μηχανήματος, καθώς επίσης και ολόκληρο το δίκτυο των σωληνώσεων του κυκλώματος κλιματισμού.

Και για τα δύο πιο πάνω θέματα μπορείτε να βρείτε αναλυτική παρουσίαση στη σελίδα Επισκευή οξειδωμένων (σκουριασμένων) σιδερένιων και χαλύβδινων κατασκευών.

__________________________________________

Σημείωση:                                                          
Επειδή αυτός ο δικτυακός τόπος ενημερώνεται καθημερινά με νέα τεχνικά θέματα και προστίθενται σε αυτόν συνεχώς νέες καινοτόμες και οικολογικές τεχνικές προτάσεις, είναι πολύ πιθανό η πιο πάνω ενημέρωση να μην είναι πλήρης. Γι’ αυτό το λόγο, για την πιο ολοκληρωμένη ενημέρωσή σας, σας συνιστούμε να αναζητήσετε και άλλες ενδιαφέρουσες τεχνικές προτάσεις μέσα στις ενότητες προϊόντων & υπηρεσιών στις οποίες θα βρεθείτε καθώς θα κάνετε κλικ σε διάφορα σημεία του πιο πάνω κειμένου. Είναι πολύ πιθανό να βρείτε εκεί κάποια πρόσφατα αναρτημένα θέματα που αφορούν το τεχνικό πρόβλημά σας αλλά δεν έχουν ακόμα καταχωρηθεί στο πιο πάνω κείμενο.
Εναλλακτικά, μπορείτε να αναζητήσετε στην ενότητα Νέα Θέματα καταχωρίσεις σχετικές με το τεχνικό πρόβλημά σας, οι οποίες είναι πιθανό να έχουν γίνει μετά το Νοέμβριο του 2012, που είναι ο μήνας της τελευταίας ενημέρωσης της παρούσας σελίδας.

 

Μοιράσου το στα social media