Συνεργεία Μονώσεων Υγρασίας & Θερμότητας

Καινοτόμες & Οικολογικές Τεχνικές Προτάσεις

Τα συνεργεία μονώσεων μπορούν να ωφεληθούν πολύ από μία συνεργασία με τη Smart Technical Solutions, εξοικονομώντας χρόνο και χρήματα στα έργα τους και παράλληλα αφήνοντας πίσω τους μόνο ικανοποιημένους πελάτες. Αφού διαβάστε τη σχετική εισαγωγή, που αφορά τα συνεργεία όλων των ειδικοτήτων, μπορείτε να μελετήσετε το πιο κάτω κείμενο.

Σημείωση: Αν δεν έχετε αρκετό χρόνο για να μελετήσετε όλες τις παραγράφους του πιο κάτω κειμένου και τις σελίδες στις οποίες αυτές παραπέμπουν, διαβάστε μόνο τους τίτλους των παραγράφουν και επικοινωνήστε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε προφορικά για τα θέματα που σας ενδιαφέρουν.

  1. ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ ΒΑΨΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΜΟΝΩΣΗ ΜΙΑΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ
    Γι’ αυτό, σας προτείνουμε να διαβάσετε και τη σελίδα Συνεργεία Ελαιοχρωματισμού. Εκεί θα βρείτε αρκετές χρήσιμες συμβουλές που μπορείτε να τις εφαρμόζετε σε πελάτες σας που επιθυμούν την επισκευή και τη στεγανοποίηση ή ακόμα και θερμομόνωση σε βαμμένες επιφάνειας χωρίς τη δημιουργία πρόσθετου όγκου και χωρίς υψηλό κόστος.
  2. ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ PENETRON
    Η εταιρεία PENETRON, με έδρα την Αμερική, έχει αναπτύξει από τη δεκαετία του 1970 μία σειρά υλικών “crystal growth”, τα οποία έχουν το μοναδικό χαρακτηριστικό της σταδιακής ανάπτυξης στεγανών αλλά διαπνεόντων πυριτικών κρυστάλλων μέσα σε όλο το πάχος του σκυροδέματος (σε τοιχία, θεμέλια, κολώνες, πλάκες, δοκάρια, δεξαμενές, τεχνητά φράγματα σε λίμνες και πολλές άλλες εφαρμογές).
    Πρόκειται για τη μοναδική μέθοδο που εγγυάται την απόλυτη στεγανοποίηση σκυροδέματος, ακόμα και για μελλοντικές ρωγμές που θα δημιουργηθούν αρκετές δεκαετίες μετά την αρχική εφαρμογή! Τα υλικά αυτά ήρθαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα στα μέσα της δεκαετίας του 2000 και από τότε η χρήση τους εξαπλώνεται από χρόνο σε χρόνο με γρήγορους ρυθμούς, παρά την κατακόρυφη πτώση της οικοδομής, που ξεκίνησε στην Ελλάδα ακριβώς εκείνη την περίοδο, δηλαδή λίγο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Αυτό αποδεικνύει ότι αναγνωρίζονται από τον τεχνικό κόσμο, που εγκαταλείπει τα συμβατικά υλικά και προτιμά να επιλέγει για τα έργα του τα υλικά “crystal growth”.
    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτήν την εκπληκτική τεχνολογία δείτε τη σελίδα PENETRON, Σύστημα Στεγανοποίησης Σκυροδέματος.
  3. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΤΟΥ ΟΠΛΙΣΜΟΥ
    Οι πελάτες σας θα το εκτιμήσουν ιδιαίτερα, αν τους προτείνετε έναν ασφαλή τρόπο ώστε να μη διαρρηγνύεται το μπετόν σε κολώνες και δοκάρια εξαιτίας της διάβρωσης και διόγκωσης του μεταλλικού οπλισμού που προξενεί ρωγμές και απαιτεί επισκευή και βάψιμο. Δείτε σχετικά τη σελίδα Καθοδική Προστασία Χαλύβδινου Οπλισμού Σκυροδέματος.
    Ο συνδυασμός αυτής της μεθόδου με τα υλικά PENETRON που αναφέρθηκαν πιο πάνω, τα οποία πρακτικά κρατούν το μεταλλικό οπλισμό μακριά από οποιαδήποτε υγρασία, εγγυάται την απόλυτη προστασία του μεταλλικού οπλισμού από διαβρώσεις και αποτρέπει το φαινόμενο της ενανθράκωσης του σκυροδέματος, ιδιαίτερα σε παραθαλάσσιες περιοχές με χλωριόντα στον αέρα, που είναι ιδιαίτερα διαβρωτικά.
  4. ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΣΕ ΚΟΛΩΝΕΣ, ΔΟΚΑΡΙΑ, ΠΛΑΚΕΣ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ
    Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να λάβετε λεπτομερείς οδηγίες για το πώς μπορεί να γίνει σωστή επισκευή πριν το βάψιμο, ώστε να θεραπευθεί το πρόβλημα οριστικά και να μην καλυφθεί απλώς με ένα στοκάρισμα και βάψιμο.
    Μπορείτε επίσης να δείτε τη σελίδα Επισκευή σε κολώνες, δοκάρια και πλάκες μπετόν.
  5. ΒΑΦΗ ΣΕ ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ:
    Δείτε τη σελίδα Επισκευή οξειδωμένων (σκουριασμένων) σιδερένιων και χαλύβδινων κατασκευών.
  6. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ
    Δείτε τη σελίδα Προστασία μεταλλικών κατασκευών από τη διάβρωση και τους ρύπους.
  7. ΞΥΛΙΝΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ
    Δείτε τη σελίδα Προστασία ξύλινων κατασκευών από την υγρασία, την ηλιακή ακτινοβολία, την αλμύρα, τον πάγο, τον αέρα, τη σκόνη, τη φωτιά.
  8. ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΟΥ ΕΜΦΑΝΟΥΣ ΜΠΕΤΟΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΛΕΙΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ
    Για να μην έχετε αστοχίες και παράπονα από τους πελάτες σας για ρωγμές και ξεφλουδίσματα, συμβουλευτείτε τη σελίδα Βαφή σε εμφανές μπετόν κ.ά. λείες επιφάνειες.
  9. ΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΗ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ
    Αν θέλετε να κάνετε τους πελάτες σας να σας ευγνωμονούν, εξοικονομήστε τους τα μισά από τα χρήματα που πληρώνουν σήμερα για κλιματισμό το καλοκαίρι και για θέρμανση το χειμώνα, χρησιμοποιώντας την ανακλαστική βαφή ANTITHERM στα έργα σας, στους εσωτερικούς και στους εξωτερικούς τοίχους. Περισσότερα για τις ανακλαστικές βαφές μπορείτε να μάθετε στη σελίδα Ανακλαστικές ή Ψυχρές Βαφές.
  10. ΕΡΓΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ Ή ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ ΜΕ ΜΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ:
    Επίσης, αν αναλαμβάνετε και έργα εξωτερικής θερμομόνωσης, γνωρίστε το μοναδικό θερμομονωτικό υλικό που με πολύ μικρό πάχος επιτυγχάνει καλύτερο αποτέλεσμα από την πολυστερίνη και τα άλλα ογκώδη υλικά, ακριβώς επειδή έχει και υψηλό δείκτη ανακλαστικότητας: INOTHERM Ινοβάμβακας, Ελληνικές Θερμομονωτικές & Ηχομονωτικές Πλάκες από συνθετικές ίνες.
    Στην εσωτερική θερμομόνωση το INOTHERM παρέχει το όφελος της οικονομίας χώρου λόγω του μικρού πάχους του. Επίσης, έχει το πλεονέκτημα ότι αισθητικά είναι αποδεκτό σε αρκετές περιπτώσεις χωρίς κανένα τελικό φινίρισμα. Προαιρετικά, βάφεται, αν χρησιμοποιηθεί το κατάλληλο αστάρι.
  11. ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΜΕΣΩ ΥΔΡΟΦΟΒΙΑΣ
    Γνωρίζατε ότι με την εφαρμογή ενός υδρόφοβου διαφανούς υλικού στους εξωτερικούς τοίχους πέφτει κατακόρυφα η κατανάλωση της θέρμανσης τις βροχερές ημέρες του χειμώνα; Δείτε τη σελίδα Θερμομόνωση μέσω Υδροφοβίας, που εξηγεί με απλά λόγια αυτό το εντυπωσιακό φαινόμενο.
  12. ΜΟΝΩΣΕΙΣ ΥΓΡΑΣΙΑΣ ΜΕ ΥΛΙΚΑ ΕΜΠΟΤΙΣΜΟΥ
    Τα πλεονεκτήματα των υλικών εμποτισμού (αραιωμένα σε νερό ή white spirit) σε σύγκριση με τα επικαλυπτικά υλικά (ελαστομερή, ασφαλτόπανα, πολυουρεθανικά υλικά κ.ά.) είναι πολλά. Το κυριότερο πλεονέκτημά τους είναι ότι δεν καταστρέφονται από τον ήλιο, επειδή είναι “κρυμμένα” μέσα στους πόρους και τις τριχοειδείς ρωγμές των επιφανειών. Επίσης, σε περίπτωση μεταγενέστερης ρωγμής ή αστοχίας στην εφαρμογή, η επισκευή είναι εντελώς απλή, σε αντίθεση με τα επικαλυπτικά υλικά, που κατά κανόνα χρειάζεται να αποξηλωθούν και να εφαρμοστούν από την αρχή, αν περάσει νερό.
    Αν σας ενδιαφέρει να εμβαθύνετε περισσότερο σε αυτό το θέμα της σύγκρισης των δύο μεθόδων, εμποτισμού και επικάλυψης, μπορείτε να διαβάσετε τις εξής δύο σελίδες:
    Συνήθη προβλήματα μόνωσης και προστασίας επιφανειών
    Πλεονεκτήματα, οφέλη & εγγυήσεις των προϊόντων WinWet
    Στην ενότητα Τα πεδία εφαρμογής της τεχνολογίας WINWET θα βρείτε αναλυτικές οδηγίες για τα πλεονεκτήματα και τον τρόπο εφαρμογής των πρωτοποριακών υλικών WINWET σε ταράτσες, τοίχους, υπόγεια, κεραμοσκεπές, μάρμαρα, πλακάκια, μωσαϊκό, πέτρα και πολλά ακόμα είδη επιφανειών.
    Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να σας εξηγήσουμε αναλυτικά τα μεγάλα πλεονεκτήματα του εμποτισμού έναντι της επικάλυψης.
  13. ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΥΛΙΚΩΝ WINWET
    Γενικά, όλες οι πιο πάνω εφαρμογές έχουν ένα μικρό κόστος υλικών ανά τ.μ. Για να το υπολογίσετε ακριβώς, μπορείτε να συμβουλευτείτε τον Τιμοκατάλογο Μονωτικών Υλικών WINWET ή να επικοινωνήσετε μαζί μας.
  14. ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΓΟΠΛΗΞΙΑΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ
    Ένα πρόβλημα που μπορεί να σας έχουν θέσει αρκετοί πελάτες σας είναι το εξής:
    Οι κάτοικοι των περιοχών όπου η θερμοκρασία πέφτει κάτω από το μηδέν τη νύκτα, το γνωρίζουν το πρόβλημα της παγοπληξίας πολύ καλά. Βλέπουν τους τοίχους τους να ξεφλουδίζουν, το μπετόν στις ταράτσες τους να τρίβεται, τα κεραμίδια να ξεφλουδίζουν, τους αρμούς να διαλύονται κ.ά. Δύο είναι οι λύσεις για αυτά τα προβλήματα και θα τις βρείτε στις σελίδες:

    1. Ice Free, Αυτορυθμιζόμενες ταινίες θέρμανσης
      Θέρμανση επιφανειών για την αποφυγή της συσσώρευσης χιονιού και του σχηματισμού πάγου.
    2. Παγοπληξία Επιφανειών (ρωγμές και σπασίματα λόγω παγετού)
      Τα κατάλληλα υδρόφοβα υλικά που δεν επιτρέπουν τη συσσώρευση χιονιού ή την επικάθιση υγρασίας που τη νύκτα θα παγώσει.

    Και με τις δύο μεθόδους, οι επικλινείς στέγες, για παράδειγμα, μένουν ελεύθερες από χιόνι, ακόμα και στην πιο βαριά χιονόπτωση. Έτσι, αποφεύγονται και ζημιές λόγω του βάρους του χιονιού.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή συμβουλή σχετικά με τα πιο πάνω ή άλλα ειδικά θέματα που αντιμετωπίζετε στα έργα σας.

 

Μοιράσου το στα social media