Η δασκάλα είπε στους μαθητές της τάξης της να φέρουν την επόμενη μέρα ο καθένας από μία ηλεκτρική συσκευή από το σπίτι τους.

Πράγματι, έφεραν την άλλη μέρα τα παιδάκια τοστιέρες, μίξερ, ραδιόφωνα και άλλες συσκευές. Ο Τοτός εμφανίστηκε με ένα καρότσι, μέσα στο οποίο κουβαλούσε μία βαριά και ογκώδη φιάλη οξυγόνου, μαζί με όλα τα παρελκόμενά της.

– Τι είναι αυτό, Τοτέ; Πού το βρήκες, παιδάκι μου; ρώτησε η δασκάλα, ενώ ήδη στο πρόσωπό της ζωγραφιζόταν μία έντονη ανησυχία.

– Το οξυγόνο του παππού μου, κυρία. Εσείς δεν μας είπατε να φέρουμε μία συσκευή από το σπίτι μας; Είπα κι εγώ να πρωτοτυπήσω. Όλοι φέρανε ραδιοφωνάκια και τοστιέρες.

– Καλά, Τοτέ, και ο παππούς σου τι είπε που του πήρες το οξυγόνο; ρώτησε η δασκάλα, με την αγωνία να θέλει να της πετάξει τα μάτια έξω από τις κόγχες.

– Εεεεεεεεεεεεεεεεεεεε! Έκανε ο Τοτός, ρουφώντας τον αέρα προς τα μέσα, για να αναπαραστήσει την αντίδραση του άμοιρου γέροντα που του πήρε ο εγγονός του ξαφνικά τη φιάλη οξυγόνου και πέθανε από ασφυξία.

(black humor)

___________________________________

Το τεχνικό μήνυμα του ανέκδοτου

Για να μη βρεθείτε στη δύσκολη θέση του παππού του Τοτού και να έχετε τα πνευμόνια σας πάντα στην ίδια καλή κατάσταση όπως όταν ήσασταν έφηβοι, φροντίστε, εάν εργάζεστε σε κλιματιζόμενο κτίριο με κεντρική εγκατάσταση κλιματισμού και αεραγωγούς, να γίνει άμεσα ένας καθαρισμός των αεραγωγών σας.

Στην Ελλάδα σε ελάχιστες κτιριακές εγκαταστάσεις δίνεται η απαραίτητη προσοχή από τους ιδιοκτήτες και τους συντηρητές σε αυτό το πολύ σημαντικό θέμα, που είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία των εργαζομένων.

Αν, λοιπόν, εσείς ή κοντινά σας πρόσωπα εργάζεστε σε τέτοιους χώρους, μπορείτε να είστε σχεδόν βέβαιοι ότι δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα. Αν, μάλιστα, έχετε διάφορα συμπτώματα, όπως πονοκεφάλους, ναυτία, τάση για εμετό, τσούξιμο στα μάτια, δύσπνοια, άσθμα, αλεργίες, κόπωση κτλ., τότε μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι καταστρέφετε την υγεία σας και εσείς και οι συνάδελφοί σας εργαζόμενοι καθημερινά μέσα σε αυτόν τον χώρο εργασίας.

Σε αυτήν την περίπτωση, είναι επείγον να επικοινωνήσετε μαζί μας για να υποβάλουμε στους υπευθύνους του κτιρίου μία μελέτη και προσφορά για τον πλήρη καθαρισμό των αεραγωγών, που πρέπει κανονικά να επαναλαμβάνεται κάθε λίγα χρόνια.

Μοιράσου το στα social media