CALSOFT POWDER

Ήπιος καθαρισμός επιφανειών

με ειδικό ασβεστούχο υδατικό διάλυμα με πολύ χαμηλή πίεση (0,5 έως 3 bar)
και καθαριστική ικανότητα ισοδύναμη με υδροαμμοβολή 500 bar,
χωρίς προξένηση φθοράς ή απώλεια επιφανειακής μάζας
στις καθαριζόμενες επιφάνειες.

Πελατολόγιο

 • Λότζια (Δημαρχείο Ηρακλείου): Η εφαρμογή έγινε το 2009 και καλύφθηκε από πολλά τηλεοπτικά κανάλια της Κρήτης, επειδή μετά από πολλές αποτυχημένες δοκιμές επιτέλους ένα σημαντικό πρόβλημα της πόλης του Ηρακλείου λυνόταν. Η τελευταία λύση που είχε απομείνει στο Δήμο Ηρακλείου ήταν να αλλάξουν τις πέτρες μία μία, πράγμα που θα σήμαινε τεράστιο κόστος. Η μεγάλη δυσκολία στο συγκεκριμένο έργο ήταν ο ιδιαίτερα μαλακός πωρώλιθος, που δεν επιδεχόταν καμία μηχανική καταπόνηση, επειδή τριβόταν αμέσως. Πατήστε εδώ για να δείτε το βίντεο της εφαρμογής:

   

  Στο πιο πάνω βίντεο παρατηρήστε τα εξής στοιχεία που καταδεικνύουν τα σημαντικά πλεονεκτήματα της μεθόδου:
  – Κάτω δεξιά, στο ύψος των ποδιών του χειριστή, βλέπετε μία αποτυχημένη
  προσπάθεια απομάκρυνσης ενός γκράφιτι βυσινί χρώματος, η οποία έγινε με ειδικό
  μηχάνημα καθαρισμού αρχαιοτήτων με lazer, που θα χρειαζόταν πολλούς μήνες για
  να ολοκληρώσει με αυτόν τον ημιτελή τρόπο τον καθαρισμό, τον οποίο το δικό μας
  συνεργείο ολοκλήρωσε μέσα σε 9 ημέρες.
  – Ο χειριστής φοράει σαγιονάρες, επειδή δεν έχει κανένα φόβο για διαβρωτικά χημικά
  που θα πέσουν στα πόδια του.
  – Είναι φανερό το πόσο χαλαρά κρατάει το λάστιχο, επειδή δεν έχει υψηλή πίεση. Ο
  συγκεκριμένος καθαρισμός έγινε με πίεση 1bar.
  – Το λάστιχο που χρησιμοποιεί είναι ένα κοινό λάστιχο ποτίσματος, όχι υψηλής πίεσης.
  – Η ροή του νερού φαίνεται καθαρά πόσο ήπια είναι.
  – Η ταχύτητα του καθαρισμού είναι ικανοποιητική, αν και πιο αργή από μία υδροβολή
  ή αμμοβολή, που όμως δεν ήταν δυνατό να εφαρμοστούν στον πολύ μαλακό
  πωρώλιθο 400 ετών της Λότζιας του Ηρακλείου, που είναι διατηρητέο μνημείο.
  – Δείτε το τελικό αποτέλεσμα του καθαρισμού στη Λότζια στο τέλος του κειμένου, στην
  ενότητα ”Φωτογραφίες έργων”.

 • Άλλοι πελάτες μας:
  ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΒΟΥΛΗΣ (πρώην Καπνεργοστάσιο στη Λένορμαν): από όλα τα
  συνεργεία που δοκιμάστηκαν μόνο το δικό μας κρίθηκε κατάλληλο για αυτό το
  δύσκολο έργο με ιδιαίτερα ευαίσθητες επιφάνειες
  FOKAS Πολυκατάστημα, Ερμού και Βουλής
  ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ (Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού)
  ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΑΘΗΝΩΝ (Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας)
  ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ, κτίριο οδού Πανεπιστημίου
  ΕΣΗΕΑ (Ένωση Συντακτών, κτίριο στην οδό Ακαδημίας)
  ΕΚΕΔΙ (Εθνικό Κέντρο Διαβήτη, οδός Πλουτάρχου 3, Αθήνα)
  ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, κολώνες κτιρίων οδών Πατησίων & Σολωμού: καθαρισμός από
  γκράφιτι, καυσαέριο, αφισοκόλληση και περιττώματα πτηνών (κουτσουλιές): δεν
  έμεινε κανένα ίχνος από το οξύ της κουτσουλιάς στην επιφάνεια
  ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, στο Καστρί: πριν από την
  ανάθεση έγινε δοκίμιο καθαρισμού σε εξωτερικό τοίχο πάνω από φυτεμένο έδαφος
  και ο πελάτης έλεγξε ότι τα φυτά όχι μόνο δεν τα βλάπτει αλλά τα ωφελεί
  κιόλας το απόβλητο που προκαλείται από τη μέθοδο, επειδή είναι ασβεστούχο.
  Πράγματι, μερικούς μήνες αργότερα είδαμε στις περιοχές όπου είχε γίνει κοντά
  καθαρισμός του κτιρίου τα φυτά σαφώς υγιέστερα και πιο ανεπτυγμένα. Υπάρχει,
  εξάλλου σχετική πιστοποίηση από το ΙΓΜΕ σχετικά με την αβλαβή σύσταση του
  CALSOFT POWDER (βλ. πιο κάτω: Πιστοποιήσεις).

Παρουσίαση της μεθόδου CALSOFT POWDER

Το υλικό CALSOFT POWDER είναι ένα κονίαμα (πούδρα) που περιέχει κατά 95% ενώσεις του ασβεστίου και κατά 5% ενώσεις του μαγνησίου και άλλες ανόργανες ύλες. Ακριβής ανάλυση του υλικού αναφέρεται στο πιστοποιητικό του ΙΓΜΕ. Το μέγεθος του κάθε κόκκου είναι μόνο 100 μικρά (1/10 του χιλιοστού), με αποτέλεσμα να μην τραυματίζει τις επιφάνειες όταν προσπίπτει σε αυτές. Αν πάρει κάποιος λίγη πούδρα στο χέρι του και την τρίψει, δε νιώθει καθόλου την τριβή, είναι ένα πολύ ”ευγενικό” υλικό με σκληρότητα 1,5 μονάδες, όταν το πιο μαλακό μάρμαρο έχει 2 μονάδες σκληρότητα και το πιο σκληρό 7 μονάδες, πράγμα που σημαίνει ότι είναι φυσικά αδύνατο να υποστεί οποιαδήποτε φθορά από αυτήν την πούδρα ακόμα και το πιο μαλακό και ευαίσθητο μάρμαρο.
Αυτή η πούδρα, μαζί με νερό και αέρα, σχηματίζει ένα λεπτόρευστο γαλάκτωμα που ψεκάζεται με μπεκ διαμέτρου 2 έως 12 χιλιοστών. Η διάμετρος του μπεκ επιλέγεται ανάλογα με το είδος της επιφάνειας και των ρύπων που θέλουμε να απομακρύνουμε. Ομοίως και η πίεση, που είναι από 0.5 έως 3 bar, πάντα δηλαδή πολύ χαμηλή πίεση, μικρότερη και από την πίεση ενός δικτύου ύδρευσης, που συνήθως κυμαίνεται μεταξύ 3 και 6 bar. Έτσι, εξασφαλίζεται ότι η μηχανική ορμή του νερού δεν θα συμπαρασύρει μόρια ή και ολόκληρες φλύδες από την ευαίσθητη επιφάνεια, όπως συμβαίνει με την υδροβολή και την αμμοβολή.
Η διαφορά της μεθόδου CALSOFT POWDER από άλλες μεθόδους είναι ότι οι άλλες μέθοδοι δεν είναι σε θέση να ψεκάσουν το μίγμα από πούδρα, νερό και αέρα σε σταθερή και ομοιόμορφη αναλογία από δύο χιλιοστά μπεκ και με μισό bar πίεση. Η ομοιομορφία του μίγματος σε όλη τη διάρκεια της παραγωγής του γαλακτώματος είναι μία λεπτόμέρεια που έχει καθοριστική σημασία, επειδή μόνο έτσι δεν έχουμε ξαφνική εκτόξευση μεγάλης ποσότητας πούδρας που προκαλεί φθορά σε ευαίσθητες επιφάνειες.
Το μυστικό της ομοιομορφίας είναι τόσο στην ανάμιξη όσο και στη διοχέτευση. Ο σχεδιαστής του μηχανήματος, που ολοκλήρωσε το σχεδιασμό του μετά από 10 χρόνια έρευνας και δοκιμών, δηλώνει: ”Και να το διαλύσει κάποιος το μηχάνημα δεν θα βρει το μυστικό της ομοιόμορφης τροφοδοσίας του γαλακτώματος!”
Κάποια άλλα συνεργεία, που έχουν παρόμοιο σύστημα, χρησιμοποιούν και άμμο στο μίγμα τους, όχι σκέτη πούδρα, γιατί με τη σκέτη πούδρα τούς φράζουν τα μπεκ όταν το έργο απαιτεί να χρησιμοποιήσουν μπεκ με διάμετρο κάτω από 12 χιλιοστά. Το αποτέλεσμα είναι ότι η άμμος τραυματίζει τις ευαίσθητες επιφάνειες, ακόμα και σε αυτές τις χαμηλές πιέσεις.
Το μηχάνημα ανάμιξης και τροφοδοσίας, που έχει όγκο μισό κυβικό, μεταφέρεται στον τόπο του έργου μέσα σε φορτηγάκι, μαζί με ένα κομπρεσέρ πάνω σε τρέιλερ.
Η μέθοδος είναι αυτάρκης, δηλαδή δεν γίνεται καθόλου τρίψιμο ή ξύσιμο της επιφάνειας με κανένα άλλο εργαλείο.
Εκτός από αυτήν την πούδρα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε άλλο λεπτόκοκκο κονίαμα. Όποιο άλλο υλικό και να χρησιμοποιηθεί, όχι μόνο αυτήν την πούδρα, ο ψεκασμός θα γίνει ομοιόμορφος, όπως για παράδειγμα χώμα κοσκινισμένο. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε το ίδιο το χώμα της περιοχής του έργου μαζί με μικρή ποσότητα από την πούδρα CALSOFT POWDER, έτσι ώστε τα απόνερα που θα πέσουν στο χώμα μετά των καθαρισμό, για παράδειγμα στα μνημεία της Αρχαίας Ολυμπίας, να μη λερώσουν το έδαφος και δημιουργήσουν αντιαισθητική διχρωμία στο χώμα.
Γενικά μπορούμε συνεπώς να φροντίσουμε ώστε το απόνερο που θα δημιουργήσουμε να έχει το επιθυμητό χρώμα. Αυτό είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα της μεθόδου, όταν το δάπεδο είναι πορώδες κάτω και δεν θέλουμε να αλλάξει χρώμα επειδή θα πέσουν πάνω του τα απόνερα.

Πεδία εφαρμογής της μεθόδου CALSOFT POWDER

Μερικά μόνο από τα πολλά πεδία εφαρμογής στα οποία η μέθοδος CALSOFT POWDER αποτελεί μονόδρομο για τους ιδιοκτήτες εγκαταστάσεων είναι τα εξής:
– καθαρισμός γκράφιτι από τοίχους, μάρμαρα, μέταλλα, μπετόν, κτλ.
– ήπιος καθαρισμός μαρμάρων χωρίς σβουράκι ή διαβρωτικά χημικά που τα καταστρέφουν
– αποχρωματισμός μετάλλων
– αποχρωματισμός σοβάδων, artificiel ή κοινών
– ήπιος καθαρισμός ευαίσθητων προσόψεων artificiel, που από το νόμο απαγορεύεται να βάφονται
– καθαρισμός σκουριάς, αλάτων, καυσαερίων, μούχλας και άλλων ρύπων από κάθε είδους επιφάνεια
– καθαρισμός δεξαμενών, εξωτερικά και εσωτερικά
– αντιεκρηκτικού τύπου καθαρισμός δεξαμενών καυσίμων
– βαθύς καθαρισμός κάδων απορριμμάτων (για απόσμηση και απλό καθαρισμό κάδων πατήστε εδώ)

Καθαρισμός αντιεκρηκτικού τύπου με τη μέθοδο CALSOFT POWDER
σε δεξαμενές καυσίμων κ.ά. εγκαταστάσεις με υψηλό κίνδυνο έκρηξης ή ανάφλεξης

Ένα μοναδικό πλεονέκτημα της μεθόδου CALSOFT POWDER είναι ότι ο καθαρισμός πραγματοποιείται χωρίς να προξενεί κανέναν απολύτως κίνδυνο έκρηξης ή ανάφλεξης, σε περιοχές όπου υπάρχει τέτοια επικινδυνότητα και όπου η αμμοβολή και η υδροαμμοβολή, επειδή κατά την εκτόξευση του υλικού με υψηλή πίεση η τριβή των κόκκων μεταξύ τους προκαλεί σπινθήρες, απαγορεύονται ή προϋποθέτουν χρονοβόρες και πανάκριβες προετοιμασίες (άδειασμα δεξαμενών καυσίμων, απομάκρυνση εύφλεκτων αερίων κτλ.).
Έτσι, η ECOSOFT CLEANING SERVICES είναι ίσως το μοναδικό συνεργείο παγκοσμίως που μπορεί να αναλάβει καθαρισμούς δεξαμενών σε διυλιστήρια ή σε εγκαταστάσεις εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών όπως είναι η BP, η SHELL, η ΕΚΟ και άλλες, αλλά και σε δεξαμενές φυσικού αερίου, υγραερίου και υγρών καυσίμων σε βιομηχανίες και σε μεγάλες κτιριακές εγκαταστάσεις, χωρίς να αδειάσουν πρώτα οι δεξαμενές, πράγμα που σημαίνει μεγάλη οικονομία χρόνου, ευκολία, μείωση εξόδων και το κυριότερο, αποκλεισμός του ενδεχομένου για ατύχημα και απώλεια ανθρώπινων ζωών.
Ο καθαρισμός των δεξαμενών από τη σκουριά και τα άλατα που προκαλεί το νερό της βροχής ή το νερό της ψύξης των δεξαμενών, ή η αλμύρα του αέρα σε παραθαλάσσιες περιοχές, είναι μία διαδικασία απαραίτητη και αναπόφευκτη, για να μην προχωρήσει η διάβρωση και καταστρέψει τη δεξαμενή αλλά και για να απομακρυνθούν οι επικαθίσεις αλάτων που παρεμποδίζουν την επαρκή ψύξη της με το νερό ψύξης. Επίσης, ο αποχρωματισμός των δεξαμενών για την επαναβαφή τους γίνεται εύκολα με τη μέθοδο CALSOFT POWDER. Τέλος, με την κατάλληλη ρύθμιση της πίεσης και της αναλογίας υλικού, μπορεί να γίνει καθαρισμός χωρίς να πειραχτεί καθόλου η βαφή του μετάλλου.
Η Smart Technical Solutions μετά τον καθαρισμό των δεξαμενών αναλαμβάνει και την αντισκωριακή προστασία και την επαναβαφή τους με διαδοχική χρήση των υλικών , και , καθώς και την αντιδιαβρωτική καθοδική προστασία τους με την τεχνολογία .
Εκτός από τον καθαρισμό και τον αποχρωματισμό δεξαμενών, η αντιεκρηκτικού τύπου μέθοδος καθαρισμού CALSOFT POWDER μπορεί να βρει γενικότερα εφαρμογές σε χώρους υψηλής επικινδυνότητας, όταν πρέπει μέσα σε αυτούς τους χώρους να γίνει καθαρισμός ενός μηχανήματος ή ενός δαπέδου ή μίας οποιασδήποτε επιφάνειας, οπότε η αμμοβολή και η υδροαμμοβολή αποκλείονται λόγω επικινδυνότητας, ακόμα και όταν αντί της άμμου χρησιμοποιηθούν άλλα υλικά με μικρότερο συντελεστή τριβής, όπως είναι η ανθρακική ή η καυστική σόδα.

Καθαρισμός αεροσκαφών με τη μέθοδο CALSOFT POWDER

Η μέθοδος CALSOFT POWDER βρίσκει επίσης εφαρμογή στον καθαρισμό αεροσκαφών, είτε είναι ιδιωτικά είτε είναι αεροσκάφη εταιρειών για μαζική μεταφορά επιβατών ή εμπορευμάτων.
Με αυτήν τη μέθοδο ήπιου καθαρισμού μπορεί να γίνει καθαρισμός του ειδικού κράματος αλουμινίου των αεροσκαφών εξωτερικά: αποχρωματισμός χωρίς φθορά του αλουμινίου, ώστε να είναι έτοιμο για επαναβαφή ή απλός καθαρισμός των ρύπων χωρίς να φθαρεί η βαφή.

Απομάκρυνση γκράφιτι από μάρμαρα με CALSOFT POWDER

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που είναι στο τέλος του κειμένου, το μάρμαρο καθαρίστηκε εντελώς από το graffiti με τη μέθοδο CALSOFT POWDER , χωρίς να θαμπώσει ή να αγριέψει η επιφάνειά του και να μειωθεί η γυαλάδα του. Καμία άλλη μέθοδος καθαρισμού δεν μπορεί να δώσει στο μάρμαρο την αρχική του στιλπνότητα σε τοσο μεγάλο βαθμό.
Επίσης, η ECOSOFT CLEANING SERVICES προτείνει στη συνέχεια, μετά τον καθαρισμό του μαρμάρου, την εφαρμογή του ελαιόφοβου και αντικολλητικού υλικού Stainblocker, που κάνει εύκολο τον μελλοντικό καθαρισμό από καυσαέρια, γκράφιτι, αφίσες, κόλλες, λάδια και άλλους ρύπους.

Καθαρισμός μνημείων και αρχαιοτήτων με CALSOFT POWDER

Η νομοθεσία προβλέπει ότι τον καθαρισμό σε μνημεία άνω των 100 ετών απαιτείται άδεια από τη Συντήρηση Αρχαιοτήτων. Η συνήθης πρακτική δυστυχώς είναι ότι μετά την έκδοση της άδειας αναλαμβάνει τον καθαρισμό ένα συνεργείο αμμοβολής ή υδροαμμοβολής, με αποτέλεσμα να αγριεύουν οι επιφάνειες, να χάνουν την όμορφη εικόνα παλαιότητας που είχαν και να είναι επιρρεπείς σε εκ νέου ρύπανση από το καυσαέριο, χώματα, μούχλα και άλλους ρύπους, επειδή οι πόροι τους είναι πλέον ανοικτοί. Η μέθοδος CALSOFT POWDER, αντίθετα, αφαιρεί μόνο τους ρύπους και διατηρεί την παλαιότητα της επιφάνειας και τους πόρους της κλειστούς.
Δεδομένου ότι μόνο αυτή η μέθοδος έχει πιστοποιηθεί από την Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού ενώ οι άλλες έχει αποδειχθεί ότι προκαλούν φθορά στα μνημεία, αποτελεί ουσιαστικά μονόδρομο για τους ευσυνείδητους ιδιοκτήτες ή υπεύθυνους διαχείρισης μνημείων. Σε πολύ μεγάλο βαθμό η μέθοδος CALSOFT POWDER καταργεί την ανάγκη για μηχανικό καθαρισμό των μνημείων με τα ειδικά εργαλεία που χρησιμοποιούν οι συντηρητές μνημείων για να τα καθαρίζουν χωρίς να τους προκαλούν φθορές, που είναι μία εργασία με πολύ μεγάλο κόστος σε χρόνο και σε χρήματα.
Για μεγαλύτερη προστασία συνιστάται και η χρήση του εντελώς ουδέτερου οπτικά Stainblocker.

Σύγκριση της μεθόδου CALSOFT POWDER με άλλες μεθόδους

Αμμοβολή:
Εκτός από το μεγάλο πλεονέκτημα του ήπιου καθαρισμού χωρίς καμία φθορά, αλλοίωση ή άνοιγμα των πόρων της επιφάνειας, η μέθοδος CALSOFT POWDER έχει και ένα εξίσου σοβαρό πλεονέκτημα έναντι της αμμοβολής: είναι εντελώς οικολογική και εντελώς ακίνδυνη για το χειριστή αλλά και για τους ενοίκους του χώρου, που δεν επιτρέπεται να έρθουν σε επαφή με επικίνδυνα τοξικά κατάλοιπα μετά τον καθαρισμό. Συγκεκριμένα, η μέθοδος CALSOFT POWDER χρησιμοποιεί την εντελώς μη τοξική πούδρα με βάση το ανθρακικό ασβέστιο και άλλα επίσης μη τοξικά αδρανή υλικά, ενώ αντίθετα η αμμοβολή χρησιμοποιεί τα εξής:
– Η μαύρη αμμοβολή έχει αρσενικό, δηλητήριο απαγορευμένο από την Ε.Ε., και άλλα βλαβερά υλικά.
– Η άσπρη αμμοβολή περιέχει χαλαζία, που είναι επίσης απαγορευμένος για εισπνοή.

Υαλοβολή και βολή με διττανθρακική σόδα:
Η μέθοδος CALSOFT POWDER είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος ως προς τον καθαρισμό και η πιο αβλαβής ως προς τη μη φθορά των βαλλόμενων επιφανειών, ακόμα και όταν συγκρίνεται με αυτές τις δύο γνωστές και ευρέως χρησιμοποιούμενες μεθόδους, οι οποίες θεωρούνται μέχρι σήμερα ως οι πιο ”μαλακές” και κατάλληλες για ευαίσθητες επιφάνειες.

Ταχύτητα εκτέλεσης έργων με τη μέθοδο CALSOFT POWDER

Η μέθοδος καθαρίζει 5-70 τ.μ. ανά ημέρα, ανάλογα με το είδος και την παλαιότητα των ρύπων και το είδος των επιφανειών (πόσο βάθος έχουν οι πόροι τους και πόσο ευαίσθητες είναι σε μηχανικές φθορές). Ένα παράδειγμα ταχύτητας καθαρισμού γκράφιτι στη Λότζια του Ηρακλείου Κρήτης μπορείτε να δείτε στο πιο πάνω βίντεο.


Πιστοποιήσεις της μεθόδου CALSOFT POWDER

 • Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού
  Πιστοποιητικό καταλληλότητας της μεθόδου για τον καθαρισμό ευαίσθητων μνημείων.
  Τέτοιο πιστοποιητικό δεν έχει δοθεί σε κανένα συνεργείο αμμοβολής ή υδροβολής, επειδή καταστρέφουν τις επιφάνειες των μνημείων.
  Αντίγραφο του πιστοποιητικού είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.
 • ΙΓΜΕ (Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών)
  Ανάλυση των συστατικών του υλικού, από την οποία προκύπτει ότι είναι εντελώς αβλαβές για τον άνθρωπο, τα ζώα, τα φυτά και το περιβάλλον.
  Αντίγραφο του πιστοποιητικού είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.

Τιμές & Συσκευασίες

Αυτό το υλικό δεν πωλείται, επειδή χωρίς το κατάλληλο μηχάνημα συνεχούς ομοιόμορφης ανάμιξης και τροφοδοσίας δεν μπορεί να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Το συνεργείο μας αναλαμβάνει, κάνοντας χρήση αυτού του υλικού, να καθαρίσει τις επιφάνειές σας. Το κόστος ανά τ.μ. εξαρτάται από τη δυσκολία του κάθε έργου και τη γεωγραφική περιοχή.
Φωτογραφίες έργων της μεθόδου καθαρισμού CALSOFT POWDER

1. Λότζια (Δημαρχείο Ηρακλείου Κρήτης), μνημείο 400 ετών με ιδιαίτερα μαλακό πωρώλιθο, ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα, που το αποκαταστήσαμε μετά την επιπόλαιη κακοποίησή του.

Η Λότζια στο Ηράλειο Κρήτης.

Θόλος με γκράφιτι Ο ίδιος θόλος μετά τον καθαρισμό
Κολώνα με γκράφιτι Η ίδια κολώνα μετά τον καθαρισμό

2. Ιδιωτική κατοικία επώνυμου πολιτικού προσώπου κοντά στην Ακρόπολη, στην Αθήνα.
Έγινε αποχρωματισμός τοίχου με artificiel σοβά και ταυτόχρονος καθαρισμός από γκράφιτι.

Ο καθαρισμός σε εξέλιξη. Το χρώμα αφαιρείται και το φυσικό χρώμα του artificiel σοβά αποκαλύπτεται σταδιακά. Παράλληλα, αφαιρείται και το γκράφιτι. Ο χειριστής φοράει μάσκα για προστασία των πνευμόνων του από τη σκόνη που σηκώνεται κατά τον καθαρισμό του σοβά από τα χρώματα. Κατά τα άλλα το υλικό CALSOFT POWDER είναι εντελώς μη τοξικό και ακίνδυνο.

3. Δήμος Αθηναίων, κολώνες κτιρίων οδού Σολωμού που καθαρίστηκαν από το γκράφιτι και το καυσαέριο μέχρι το μισό ύψος τους κατά παραγγελία του Δήμου ενόψει μίας εκδήλωσης.

Δύο δείγματα καθαρισμού από καυσαέριο και από γκράφιτι, πριν γίνει η ανάθεση του έργου.

Οι κολώνες καθαρίστηκαν μέχρι το μισό ύψος τους σύμφωνα με την ανάθεση του Δήμου. Βλέπετε στη δεξιά φωτογραφία πώς γυαλίζει το μάρμαρο σαν να ήταν καινούργιο, ανακλά το απέναντι κτίριο σαν καθρέφτης. Αυτό δείχνει ότι η μέθοδος CALSOFT POWDER δεν διαβρώνει καθόλου το μάρμαρο, δεν την κάνει τραχιά, τη διατηρεί λεία και στιλπνή, όπως όταν ήταν εντελώς καινούργια, πριν ρυπανθεί.
____________________________________________

Μοιράσου το στα social media