Εταιρείες Συλλογής & Ανακύκλωσης Τηγανελαίου (Τηγανόλαδου)
Καθαρισμός Δοχείων Συλλογής

Τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί σε πολλά μέρη της Ελλάδας εταιρείες συλλογής και ανακύκλωσης τηγανόλαδου (τηγανελαίου). Οι εταιρείες αυτές συλλέγουν τα μεταχειρισμένα τηγανόλαδα από εστιατόρια, ψητοπωλεία, fast food και ταβέρνες, καθώς επίσης και από νοικοκυριά με ανεπτυγμένη οικολογική συνείδηση. Στη συνέχεια διαθέτουν το τηγανέλαιο σε βιομηχανίες παραγωγής βιοκαυσίμων και βιολιπαντικών στην Ελλάδα, αλλά και σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτή η διαδικασία, όπως και κάθε άλλη επαγγελματική δραστηριότητα εξάλλου, έχει και τις δυσκολίες της, οι οποίες κοστίζουν σε χρόνο και σε χρήματα. Μία από τις κύριες δυσκολίες είναι ο καθαρισμός των πλαστικών δοχείων συλλογής από τα λάδια που χύνονται στα εξωτερικά τοιχώματά τους. Ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται τέλειος, δεδομένου ότι αυτά τα δοχεία εκτίθενται σε χώρους όπου τα βλέπουν πολλοί άνθρωποι και είναι εντελώς αντιαισθητικό να είναι βρώμικα. Επιπλέον, τα ξεραμένα λάδια μυρίζουν άσχημα και γίνονται εστία ανάπτυξης μικροβίων, κάτι το οποίο δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να συμβαίνει σε χώρους μαζικής εστίασης, που είναι χώροι υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά ούτε και στις ιδιωτικές κουζίνες κατοικιών.

Στην εταιρεία μας έχουμε δεχτεί αρκετές φορές τηλεφωνήματα από εταιρείες που ασχολούνται με την συλλογή τηγανόλαδου, οι οποίες μας ζητούν μία λύση για αυτό το πρόβλημά τους. Όπως μας έχουν εξηγήσει επανειλημμένα, η διάσπαση των χυμένων τηγαλόλαδων και η απομάκρυνσή τους από τα πλατικά δοχεία είναι επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία, και ποτέ δεν μπορεί να γίνει σε απόλυτο βαθμό, εξαιτίας των μικροπόρων που έχουν τα πλαστικά δοχεία, οι οποίοι απορροφούν το λάδι, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καθαριστούν σε βάθος με τις συμβατικές μεθόδους καθαρισμού.

Δύο είναι οι καινοτόμες και οικολογικές λύσεις που τους προτείνουμε στους επαγγελματίες πελάτες μας αυτού του κλάδου της αγοράς, για να λύσουν το πρόβλημα της ρύπανσης των δοχείων συλλογής τηγανελαίων:

Η πρώτη λύση είναι η τεχνολογία καθαρισμού με υπερήχους MORANTZ ULTRASONICS. Αυτή η λύση προϋποθέτει την αγορά ενός αρκετά ακριβού μηχανήματος. Το μηχάνημα αυτό έχει μία ανοξείδωτη δεξαμενή. μέσα στην οποία τοποθετούνται τα δοχεία γεμάτα με νερό. Παράλληλα, η δεξαμενή γεμίζεται με νερό, το οποίο θερμαίνεται. Στη συνέχεια, ξεκινάει η εκπομπή υπερήχων, οι οποιοι καθαρίζουν σε βάθος όλους τους μικροσκοπικούς πόρους των πλαστικών δοχείων. Ακόμα και αν βάλουμε ένα καθαρισμένο και φαινομενικά καθαρό δοχείο μέσα σε αυτή τη δεξαμενή, θα δούμε το νερό να λερώνεται, πράγμα που σημαίνει ότι ο καθαρισμός που είχε γίνει δεν είχε πάει σε βάθος. Η μέθοδος αυτή όχι μόνο καθαρίζει τέλεια αλλά επιπλέον απολυμαίνει απόλυτα τα δοχεία. Έχει, όμως, όπως είπαμε ένα υψηλό κόστος αρχικής επένδυσης. Επίσης, απαιτεί έναν χρόνο αναμονής για τη θέρμανση του νερού. Όμως, ο καθαρισμός αυτός καθαυτός γίνεται μέσα σε δευτερόλεπτα, ή το πολύ σε 1-2 λεπτά της ώρας.

Η δεύτερη λύση δεν απαιτεί καμία αρχική επένδυση, ούτε κάποιον χρόνο αναμονής πριν από τον κάθε καθαρισμό, όμως απαιτεί μία κάποια χειρονακτική εργασία κατά τη διάρκεια του καθαρισμού. Πρόκειται για το οικολογικό καθαριστικό και απολυμαντικό υλικό FACTOR HRCF, το οποίο καθαρίζει εύκολα και γρήγορα σε απόλυτο βαθμό τα χυμένα και ξεραμένα λάδια που έχουν κολλήσει πάνω στα εξωτερικά τοιχώματα των δοχείων συλλογής τηγανόλαδου. Προκειμένου να γίνεται ο καθαρισμός όσο το δυνατόν ευκολότερα και γρηγορότερα και με τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα, υπάρχουν κάποιες οδηγίες που συνιστούμε να ακολουθούνται από το άτομο που απασχολείται με αυτήν την εργασία:

  • Θα πρέπει να το ψεκάζει με 1 μέρος ζεστό νερό και 1 μέρος FACTOR HRCF, δηλαδή μισό μισό.
  • Εναλλακτικά, μπορεί ο ψεκασμός να γίνεται με το factor στο 100% χωρις να το ζεστάνει.
  • Στη συνέχεια, να το αφήνει τουλάχιστον 2 λεπτά, για να προλάβει να δράσει
  • Έπειτα, να ψεκάζει ξανά και να τρίβει τα δοχεία με απλό πανί η με το Euroscrubby.
  • Εάν το τρίψει με το Euroscrubby, μετά θα χρειαστεί να το καθαρίσει με καθαρό πανί.
  • Επίσης, καλό θα ήταν να ρίχνει ζεστό νερό επάνω στα δοχεία πριν τον καθαρισμό με λίγη πίεση και μετά να τα ψεκάζει με FACTOR HRCF και να τα αφήνει για 3 με 5 λεπτά και στη συνέχεια να τα τρίβει με νωπό πανί βρεγμένο σε διάλυμα από ζεστό νερό και FACTOR HRCF που θα έχει βάλει σε ενα λεκανάκι.
  • Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει παραγωγική, εάν υπάρχουν πολλά δοχεία για καθαρισμό, ώστε να εκτελούνται τα στάδια του καθαρισμού το ένα μετά το άλλο για όλα τα δοχεία μαζί (οικονομία κλίμακος). Έτσι, δεν θα υπάρχουν χρόνοι αναμονής και ο χρόνος καθαρισμού ανά δοχείο θα μειωθεί σημαντικά.
  • ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο καθαρισμός με χρήση του FACTOR HRCF μπορεί να γίνεται χωρίς κανένα απολύτως προστατευτικό μέσο (γάντια, γυαλιά, μάσκα κτλ.) δεδομένου ότι το υλικό αυτό είναι απόλυτα οικολογικό και δεν φέρει καμία σήμανση στη συσκευασία του.

Η πρώτη και η δεύτερη λύση που αναφέρθηκαν πιο πάνω είναι δυνατό να συνδυαστούν. Δηλαδή, μέσα στο νερό που βάζουμε στην ανοξείδωτη δεξαμενή της μηχανής υπερήχων μπορούμε να προσθέτουμε και μία πολύ μικρή ποσότητα FACTOR HRCF.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να μας δώσετε μία δοκιμαστική παραγγελία ενός δοχείου 5 ή 20 λίτρων FACTOR HRCF, επικοινωνήστε μαζί μας.

Για άλλες εφαρμογές της εντυπωσιακής ελληνικής τεχνολογίας καθαριστικών, προστατευτικών και απολυμαντικών υλικών FACTOR, πατήστε εδώ και δείτε το Αριστερό Μενού.

Μοιράσου το στα social media