Ολοκληρωμένο Σύστημα Καθαρισμού, Απολύμανσης και Προστασίας Επιφανειών

Εφαρμογές Καθαρισμού σε Πλυντήρια και Συνεργεία Αυτοκινήτων

Το FACTOR MV προσφέρει άμεσες λύσεις σε πολύ δύσκολες περιπτώσεις ρύπων, παρουσιάζοντας εντυπωσιακά αποτελέσματα. Είναι ισχυρό και ασφαλές, έχει διακριτική, ήπια και ευχάριστη οσμή, είναι άφλεκτο, μη τοξικό και φιλικό στο περιβάλλον. Επιπλέον, εξολοθρεύει μύκητες και μικρόβια.

Ο ελάχιστος απαιτούμενος χρόνος, η ευκολία χρήσης και η αποτελεσματικότητά του, καθιστούν το FACTOR MV το ιδανικό προϊόν καθαρισμού για τα πλυντήρια και τα συνεργεία των αυτοκινήτων.

Παρουσιάζει μειωμένο αφρισμό, πράγμα που διευκολύνει πολύ στο πλύσιμο, αλλά και στο ξέβγαλμα, όπου γίνεται μεγάλη εξοικονόμηση νερού.

Επίσης, διαλύεται σε όλους τους τύπους νερού (θαλασσινό, βιομηχανικό, υφάλμυρο, γλυφό και απλό νερό ύδρευσης). Αυτό σημαίνει ότι σε περιοχές με σκληρό και υφάλμυρο νερό δεν είναι πλέον αναγκαία η επεξεργασία του νερού για την αφαίρεση των αλάτων.

Το FACTOR MV είναι απόλυτα συμβατό με όλα τα είδη μηχανολογικού εξοπλισμού για τον καθαρισμό αυτοκινήτων.

ΕΙΔΗ ΡΥΠΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ:

 1. αιθάλη από καυσαέρια
 2. λάδια και άλλοι υδρογονάνθρακες
 3. λάσπες
 4. πίσσες
 5. κουτσουλιές
 6. ίχνη από ελαστικά
 7. και κάθε άλλο είδος οργανικού ή ανόργανου ρύπου

ΤΡΟΠΟΙ ΧΡΗΣΕΙΣ

 1. Εξωτερικά
  Για δύσκολους ρύπους, χωρίς να χρειάζεται να γίνει πρόπλυση, απαιτείται διάλυμα FACTOR MV σε αραίωση από 2% έως 10%. Πλένουμε το αμάξωμα με πίεση περίπου bar και μετά από 4 λεπτά ξεπλένουμε με νερό υπό πίεση. Δεν απαιτείται τρίψιμο με σφουγγάρι ή άλλο μηχανικό μέσο. Για εύκολους ρύπους, ψεκάζουμε το αμάξωμα με διάλυμα 1% ή ακόμα πιο αραιωμένο και κατόπιν ξεπλένουμε με νερό υπό πίεση. Το αμάξωμα θα είναι τελείως καθαρό και δεν απαιτείται τρίψιμο. Δεν θα μείνουν ούτε στίγματα αλάτων, καθώς τα άλατα διαλύονται εντελώς από το προϊόν και απομακρύνονται από την πίεση του νερού κατά το ξέπλυμα.
 2. Μηχανή
  Για το πλύσιμο της μηχανής ψεκάζουμε με αυτούσιο FACTOR MV και το αφήνουμε 3 λεπτά να δράσει. Μετά από 5 λεπτά πλένουμε τη μηχανή με πίεση περίπου 100 bar.
 3. Ζάντες
  Ψεκάζουμε με διάλυμα FACTOR MV αραιωμένο από 1% έως 10%, ανάλογα με την κατάταση της ζάντας, και τρίβουμε ελαφρά με βρεγμένο σφουγγάρι. Μετά από 2-3 λεπτά ξεπλένουμε τη ζάντα με νερό υπό πίεση.
 4. Ψυγείο μηχανής
  Αρχικός καθαρισμός:
  Μέσα στο ψυγείο βάζουμε ποσότητα FACTOR AQUA. ίση με το 2% της ποσότητας του νερού. Με την ανακυκλοφορία ολόκληρο το κύκλωμα ψύξης (ψυγείο, συνδέσεις, σωληνάκια και μηχανή) θα καθαρίσει εντελώς. Μετά από 24 ώρες λειτουργίας της μηχανής εκκενώνουμε το ψυγείο, για να φύγει όλο το βρώμικο νερό που περιέχει πολλή σκουριά και άλατα διαλυμένα.
  Συντήρηση:
  Ξαναγεμίζουμε το ψυγείο με νερό και FACTOR AQUA 0,5% έως 1% για συντήρηση.
 5. Ουρανός
  Αρχικός καθαρισμός:
  Από τον ουρανό του αυτοκινήτου αφαιρούνται εντελώς οι κιτρινίλες του καυσαερίου, της νικοτίνης και όλοι οι λεκέδες που είναι πηγή άσχημης οσμής. Ψεκάζουμε σε νωπό σφουγγάρι αδιάλυτο FACTOR MV και τρίβουμε ελαφρά. Επαναλαμβάνουμε αφαιρώντας με νωπό σφουγγάρι (εύκολο στη χρήση και με μηχανικό μέσο). Ο ουρανός μένει πεντακάθαρος, και μάλιστα προστατεύεται για αρκετούς μήνες από αόρατο φιλμ, ώστε να μη λερώνεται εύκολα.
  Συντήρηση:
  Για τη συντήρηση του ουρανού σε καθαρή κατάσταση, τον πλένουμε ξανά όποτε κρίνουμε ότι χρειάζεται πλύσιμο. Τώρα μειώνουμε την ποσότητα υλικού στο 1/10 ή και λιγότερο. Δηλαδή, η αραίωση μπορεί να είναι από 1:10 έως 1:50.
 6. Δάπεδα, Μοκέτες
  Με έναν απλό ψεκασμό FACTOR LAUNDRY αραιωμένο 1:10 ή χωρίς αραίωση, αν έχουμε δύσκολους ρύπους, και στη συνέχεια με ένα σκούπισμα με πανί ή πίεση νερού ή άλλο μηχανικό μέσο απομακρύνονται όλοι οι ρύποι από πίσσα, λάδια, τσίχλες, χώματα κτλ.
 7. Καθίσματα
  Όλων των ειδών τα καθίσματα (δερμάτινα, αλκαντάρα, υφασμάτινα, τζιν, βελούδο κ.ά.) καθαρίζονται τέλεια με το FACTOR LAUNDRY. Αφαιρούνται γενικά όλοι οι ρύποι (λίπη, αίμα, λάδια κ.ά.), ενώ παράλληλα εξολοθρεύονται τα βακτήρια και τα καθίσματα αποκτούν μία διακριτική και ευχάριστη οσμή καθαριότητας και φρεσκάδας. Όταν υπάρχουν κηλίδες από λάδια, πετρέλαια κτλ. στα καθίσματα, τότε εφαρμόζουμε μια ποσότητα αυτούσιο FACTOR LAUNDRY και τρίβουμε με βούρτσα και νερό, μέχρι να διαλυθούν οι ρύποι από το νερό. Απομακρύνουμε με σκούπα ή με πιεστικό ή με στεγνά πανιά αλλεπάλληλες φορές, ανάλογα με το είδος των καθισμάτων.
 8. Γυάλισμα χρώματος
  Με τη χρήση του  εξωτερικά, εναποτίθεται επάνω στο χρώμα φιλμ, σαν να έχει γίνει γυάλισμα. Έτσι, καταργείται η ανάγκη για ειδικά προϊόντα γυαλίσματος των αυτοκινήτων.
 9. Προστασία από νέους ρύπους και από διαβρώσεις
  Εξασφαλίζεται προστασία σε όλες τις επιφάνειες από νέους ρύπους (κουτσουλιές, ρετσίνια κτλ.), καθώς επίσης και από τις διαβρώσεις που προξενούν στα χρώματα και στα μέταλλα οι ρύποι, χάρη στο διαφανές και αόρατο προστατευτικό φιλμ που μένει μετά τον καθαρισμό επάνω σε όλες τις επιφάνειες.
 10. Προστασία του χρώματος
  Παρέχεται προστασία χρώματος 100%. Μετά από συνεχή χρήση του FACTOR MV για το πλύσιμο του αυτοκινήτου επί χρόνια, θα διαπιστώσουμε ότι τα χρώματα θα παραμένουν εντελώς καινούργια. Η εξακρίβωση αυτού του γεγονότος θα είναι εύκολη, αν συγκρίνουμε το αυτοκίνητο με άλλα όμοια αυτοκίνητα της ίδιας χρονολογίας με το ίδιο χρώμα. Η διαφορά στη ζωντάνια του χρώματος θα είναι εμφανής.
 11. Βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτων
  Με τη χρήση του FACTOR MV το αυτοκίνητο απαλλάσσεται από κάθε ρύπο, μύκητες, μικρόβια και οσμές. Με άλλα λόγια, το FACTOR MV είναι ένα ιδανικό καθαριστικό για χρήση από καταστήματα που κάνουν βιολογικό καθαρισμό αυτοκινήτων.

ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Με το FACTOR MV μπορούν να καθαρίζονται όλες οι επιφάνειες στα συνεργεία αυτοκινήτων: δάπεδα, πάγκοι, εργαλειοθήκες, συρταριέρες, τοίχοι κ.ά. Επίσης, καθαρίζονται οι μηχανές και όλα τα εξαρτήματα των αυτοκινήτων, είτε με ψεκασμό είτε πανιά, σφουγγάρια κτλ. είτε με εμβάπτιση σε “βούτα”, δηλαδή σε μικρή δεξαμενή με διάλυμα FACTOR MV 15% σε νερό ή και πιο αραιωμένο. Καταργεί εντελώς τους καρκινογόνους πτητικούς διαλύτες που χρησιμοποιούνται κατά κανόνα από τους μηχανικούς αυτοκινήτων σε αυτήν την εφαρμογή. Σε αντίθεση με τους διαλύτες, είναι σχεόν άοσμο και έχει μία ήπια και ευχάριστη οσμή, και δεν βλάπτει τους πνεύμονες όταν εισπνέεται, τα χέρια και τα μάτια. Με μία απλή διάταξη ανακυκλοφορίας και φίλτρανσης του διαλύματος, το διάλυμα μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί αρκετές φορές μέχρι να απορριφθεί στην αποχέτευση, όπου επίσης θα δράσει, διαλύοντας λάδια και άλλες επικαθίσεις, ώστε να παραμένει το αποχετευτικό δίκτυο του συνεργείου καθαρό. Το FACTOR MV είναι, με άλλα λόγια, μία πρωτοποριακή, οικολογική, οικονομική και αποτελεσματική λύση για τα συνεργεία.

ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΜΕ ΒΟΥΡΤΣΕΣ

 1. Ψεκάζουμε το εξωτερικό του οχήματος με διάλυμα FACTOR MV αραιωμένο 10-15% σε νερό, χρησιμοποιώντας ψεκαστήρα αέρος ή χειρός. Περνάμε το όχημα από το αυτόματο σύστημα πλυσίματος 2-3 λεπτά μετά τον ψεκασμό.
  β. Βάζουμε το FACTOR MV σε διάλυμα 1-2% σε νερό, στη δεξαμενή του απορρυπαντικού του αυτομάτου συστήματος και πλένουμε όπως και με το κοινό απορρυπαντικό.
  γ. Το απορριπτόμενο νερό καθαρίζει και το δάπεδο, τους γύρω χώρους, το πλυντήριο, τους οχετούς και τη δεξαμενή του βορβοροσυλλέκτη, όπου διασπά τα λίπη και τα λάδια και καταστέλλει τη δυσοσμία.

Το FACTOR MV μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακίνδυνα από τον χρήστη και είναι αβλαβές προς το περιβάλλον. Με τη συνεχή χρήση του σε όλους τους χώρους, εκτός από το ότι θα έχετε πολύ καθαρό το επαγγελματικό σας περιβάλλον, θα έχετε επιτύχει και μυκητοκτόνο και μικροβιοκτόνο αποτέλεσμα. Δεν χρειάζεται καμία προφύλαξη και κανένα τεχνικό μέσο προστασίας ή αποθήκευσης.

Μοιράσου το στα social media