Ολοκληρωμένο Σύστημα Καθαρισμού, Απολύμανσης και Προστασίας Επιφανειών

Εφαρμογές Καθαρισμού σε Αεροσκάφη, Ελικόπτερα, Αεροδρόμια

1. Επιφάνειες μεταλλικές ή πλαστικές με δύσκολους ρύπους

Ανάλογα με το είδος του ρύπου ψεκάζουμε με FACTOR MV αραιωμένο 1:1 έως 1:5 ή αναραίωτο. Το αφήνουμε για λίγη ώρα να δράσει και στη συνέχεια το αφαιρούμε τρίβοντας την επιφάνεια με βούρτσα ή με σκληρό σφουγγάρι. Τέλος, ξεπλένουμε την επιφάνεια με νερό.

2. Αεραγωγοί

Ψεκάζουμε τις επιφάνειες που θέλουμε να καθαρίσουμε με αυτούσιο ή αραιωμένο FACTOR MV. Αφού αφήσουμε το υλικό για λίγα λεπτά για να δράσει, χρησιμοποιούμε βούρτσα ή βρεγμένο σφουγγάρι. Στη συνέχεια, ξεπλένουμε την επιφάνεια με νερό και την αφήνουομε να στεγνώσει. Με αυτόν τον τρόπο, εξασφαλίζουμε υγιεινό περιβάλλον μέσα στο χώρο και άμεση αντιμικροβιακή και αντιμυκητιακή δράση.

3. Μηχανές αεροσκαφών

Ψεκάζουμε με αραιωμένο ή αυτούσιο FACTOR MV και μετά ξεπλένουμε με νερό υπό πίεση όλα τα μηχανικά μέρη του αεροπλάνου. Ο καθαρισμός είναι τέλειος, ενώ το ενδεχόμενο διάβρωσης των επιφανειών κατά τη διάρκεια του καθαρισμού ή μετά από αυτόν αποκλείεται, καθώς το υλικό είναι απόλυτα αβλαβές για τα μέταλλα και στη συνέχεια αφήνει επάνω στην επιφάνεια ένα αδιόρατο προστατευτικό φιλμ, που είναι απόλυτα συμβατό με τη λειτουργία της μηχανής.

4. Καθίσματα και άλλες υφασμάτινες επιφάνειες

Ψεκάζουμε με FACTOR LAUNDRY αραιωμένο 1:1 έως 1:5 και τρίβουμε το ύφασμα με νωπό πανί. Απομακρύνουμε το υλικό με στεγνά πανιά και αφήνουμε το ύφασμα να στεγνώσει.

5. Δάπεδα

Διαλύουμε το FACTOR MV σε νερό σε αναλογία από 1% έως 2% και σφουγγαρίζουμε. Μικρότερες αραιώσεις έως 0,2% είναι επίσης αποδεκτές για χρήση σε δάπεδα.

6. Τοιχοποιία αεροδρομίων και πλευρικές επιφάνειες αεροσκαφών

Ισχύουν οι ίδιες οδηγίες με τα δάπεδα, απλά η εφαρμογή του FACTOR MV γίνεται με σφουγγάρι ή άλλα μέσα. Επίσης, μπορεί να γίνει ψεκασμός του διαλύματος πάνω στις επιφάνειες και στη συνέχεια τρίψιμο με σφουγγάρι. Στις εξωτερικές επιφάνειες των αεροσκαφών μπορεί να χρειαστεί τοπικά αυτούσιο υλικό σε περιπτώσεις δύσκολων ρύπων όπως π.χ. κουτσουλιές. Για το ξέβγαλμα των εξωτερικών επιφανειών χρησιμοποιούμε νερό υπό πίεση 80-100 bar.

7. Χώροι Υγιεινής

Ψεκάζουμε με FACTOR MV αραιωμένο από 1:5 έως 1:20 και στη συνέχεια τρίβουμε τις επιφάνειες. Τέλος, τις ξεπλένουμε με νερό.

8. Τζάμια

Ψεκάζουμε με διάλυμα 1% FACTOR MV και σκουπίζουμε με στεγνό πανί.

9. Σαλόνι αεροσκάφους

 • Ουρανός
  Αρχικός καθαρισμός:
  Από τον ουρανό του αυτοκινήτου αφαιρούνται εντελώς οι κιτρινίλες του καυσαερίου, της νικοτίνης και όλοι οι λεκέδες που είναι πηγή άσχημης οσμής. Ψεκάζουμε σε νωπό σφουγγάρι αδιάλυτο FACTOR MV και τρίβουμε ελαφρά. Επαναλαμβάνουμε αφαιρώντας με νωπό σφουγγάρι (εύκολο στη χρήση και με μηχανικό μέσο). Ο ουρανός μένει πεντακάθαρος, και μάλιστα προστατεύεται για αρκετούς μήνες από αόρατο φιλμ, ώστε να μη λερώνεται εύκολα.
  Συντήρηση:
  Για τη συντήρηση του ουρανού σε καθαρή κατάσταση, τον πλένουμε ξανά όποτε κρίνουμε ότι χρειάζεται πλύσιμο. Τώρα μειώνουμε την ποσότητα υλικού στο 1/10 ή και λιγότερο. Δηλαδή, η αραίωση μπορεί να είναι από 1:10 έως 1:50.
 • Δάπεδα, Μοκέτες
  Με έναν απλό ψεκασμό FACTOR LAUNDRY αραιωμένο 1:10 ή χωρίς αραίωση, αν έχουμε δύσκολους ρύπους, και στη συνέχεια με ένα σκούπισμα με πανί ή πίεση νερού ή άλλο μηχανικό μέσο απομακρύνονται όλοι οι ρύποι από πίσσα, λάδια, τσίχλες, χώματα κτλ.
 • Καθίσματα
  Όλων των ειδών τα καθίσματα (δερμάτινα, αλκαντάρα, υφασμάτινα, τζιν, βελούδο κ.ά.) καθαρίζονται τέλεια με το FACTOR LAUNDRY. Αφαιρούνται γενικά όλοι οι ρύποι (λίπη, αίμα, λάδια κ.ά.), ενώ παράλληλα εξολοθρεύονται τα βακτήρια και τα καθίσματα αποκτούν μία διακριτική και ευχάριστη οσμή καθαριότητας και φρεσκάδας. Όταν υπάρχουν κηλίδες από λάδια, πετρέλαια κτλ. στα καθίσματα, τότε εφαρμόζουμε μια ποσότητα αυτούσιο FACTOR LAUNDRY και τρίβουμε με βούρτσα και νερό, μέχρι να διαλυθούν οι ρύποι από το νερό. Απομακρύνουμε με σκούπα ή με πιεστικό ή με στεγνά πανιά αλλεπάλληλες φορές, ανάλογα με το είδος των καθισμάτων.
Μοιράσου το στα social media