Ολοκληρωμένο Σύστημα Καθαρισμού, Απολύμανσης και Προστασίας Επιφανειών

Καθαρισμός και Απολύμανση των Επιφανειών
και του Μηχανολογικού Εξοπλισμού Πισίνας
με τα Πρωτοποριακά Καθαριστικά Υλικά FACTOR

Περιγραφή του προβλήματος

Τα προβλήματα καθαρισμού σε μία πισίνα είναι πολλά και διάφορα. Διακρίνονται σε δύο κατηγορίες: καθαρισμός επιφανειών και καθαρισμός του μηχανολογικού εξοπλισμού.

Επάνω στις επιφάνειες που βρίσκονται σε συνεχή επαφή με το νερό (πλακάκια, ψηφίδα, liner ή άλλο είδος επικάλυψης), αναπτύσσονται σταδιακά άλγη και επικάθηνται άλατα και αλλά οργανικά και ανόργανα κατάλοιπα όπως αντηλιακά λάδια, γύρη, σκόνη και ό,τι άλλο μεταφέρει ο αέρας στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή. Ιδίως στους αρμούς των πλακιδίων ή της ψηφίδας και στη γραμμή της στάθμης του νερού, το πρόβλημα της ρύπανσης είναι πιο έντονο.

Ο μηχανολογικός εξοπλισμός υποφέρει κυρίως εσωτερικά. Οι αντλίες, οι βάνες, τα φίλτρα άμμου και οι σωληνώσεις συσσωρεύουν επικαθίσεις αλάτων, άλγης και άλλων οργανικών και ανόργανων ουσιών. Αυτό έχει αρκετές αρνητικές συνέπειες: βλάβες στις αντλίες, οι βάνες κολλάνε, τα φίλτρα δεν καθαρίζουν ικανοποιητικά το νερό, διαβρώνονται τα μεταλλικά μέρη της αντλίας κ.ά. Η αντίστροφη πλύση των φίλτρων είναι ένα μέτρο που προσφέρει μόνο τοπικά στο φίτλρο ανακούφιση, αλλά και εκεί δεν μπορεί να δώσει ολοκληρωτική λύση, καθώς υπάρχουν και σκληρές επικαθίσεις μέσα στο φίλτρο, οι οποίες δεν ξεπλένονται.

Η λύση που προτείνουμε

Μετά την εκκένωση της πισίνας ψεκάζουμε τα τοιχώματα και το δάπεδο με διάλυμα FACTOR EDIFICE 1:1 και τρίβουμε τις επιφάνειες με μαλακή βούρτσα. Τέλος, ξεπλένουμε με άφθονο νερό. Η πισίνα απαλλάσσεται έτσι από τις επικαθίσεις αλάτων και από κατάλοιπα από αντηλιακά λάδια, κρέμες σώματος, άλγη (πρασινάδα) κτλ.

Στους αρμούς των πλακιδίων εφαρμόζουμε το υλικό χωρίς αραίωση με ψεκασμό ή με σφουγγάρι και το αφήνουμε να δράσει για λίγη ώρα. Στη συνέχεια, σκουπίζουμε τους αρμούς και απομακρύνουμε εύκολα όλη τη βρωμιά που είχε συσσωρευτεί σε αυτούς.

Σε βαμμένες πισίνες το χρώμα της πισίνας θα ζωντανέψει μετά τον καθαρισμό με το FACTOR EDIFICE. Οι επικαθίσεις αλάτων και άλγης θα φύγουν σε απόλυτο βαθμό, και έτσι θα πάρει η βαφή το αρχικό της χρώμα, εκτός φυσικά αν έχει ξεβάψει από το χλώριο. Για να απαλλαγείτε και από αυτό το πρόβλημα, υπάρχουν τρόποι να κάνετε την πισίνα σας οικολογική, ώστε να λειτουργεί άριστα και να παραμένει διαυγές το νερό της με πολύ λίγο ή καθόλου χλώριο.

Για τον καθαρισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού της πισίνας, δημιουργούμε ένα κλειστό κύκλωμα μέσα στο μηχανοστάσιο, ώστε οι αντλίες να ανακυκλοφορούν διάλυμα FACTOR AQUA για 2-3 ώρες. Σε αντίθεση με άλλα καθαριστικά κλειστών κυκλωμάτων, το  FACTOR AQUA δεν είναι όξινο και άρα δεν διαβρώνει τα εσωτερικά μέρη του εξοπλισμού. Η αραίωση του υλικού μέσα στο νερό μπορεί να είναι από 1:100 (σύνηθες) έως 1:10 σε ακραίες περιπτώσεις ρύπανσης δικτύου. Καλύτερα, πάντως, είναι να γίνεται σταδιακός καθαρισμός, με μεγάλες αραιώσεις, για να μην αποκολληθούν πολλοί ρύποι μαζί και έχουμε φραξίματα. Από το χρώμα του νερού σε κάποιο σημείο όπου υπάρχει έξοδος (βρύση) μπορούμε να συμπεράνουμε αν ο καθαρισμός έχει ολοκληρωθεί. Διαυγές νερό σημαίνει ότι ο καθαρισμός ολοκληρώθηκε.

Αποτέλεσμα και παράπλευρα οφέλη

Χάρη στις μοναδικές ιδιότητες των καθαριστικών και απολυμαντικών προϊόντων FACTOR, τόσο οι επιφάνειες όσο και ο μηχανολογικός εξοπλισμός της πισίνας καθαρίζουν σε απόλυτο βαθμό. Καταργείται η ανάγκη για επίπονο ξύσιμο των επιφανειών. Επιπλέον, όλες οι επιφάνειες αποκτούν μία προστασία, χάρη στην οποία οι ρύποι δεν μπορούν να έχουν τόσο καλή πρόσφυση και έτσι στον επόμενο καθαρισμό που θα γίνει ξανά με υλικά FACTOR θα απομακρύνονται ακόμα πιο εύκολα.

Άλλα οφέλη

Μπορείτε να διαβάσετε τη σελίδα Οφέλη και Πλεονεκτήματα που αφορά γενικά όλα τα καθαριστικά προϊόντα του συστήματος FACTOR.

Πώς να μην αποκτούν τα άλατα πρόσφυση στις επιφάνειες της πισίνας και να μη σχηματίζουν επικαθίσεις

Πατήστε εδώ, για να δείτε μία ενδιαφέρουσα εφαρμογή με μία γερμανική τεχνολογία, την οποία αντιπροσωπεύει από το 2000 μέχρι σήμερα η εταιρεία μας για την Ελλάδα και την Κύπρο. Με την τεχνολογία αυτή, εκτός από την καταπολέμηση των επικαθίσεων σε μία πισίνα, επιτυγχάνεται παράλληλα και μεγάλη μείωση των χημικών που απαιτούνται για την επεξεργασία του νερού της πισίνας (χλώριο, αλγοκτόνο κ.ά.). Συνεπώς, μειώνεται σημαντικά το λειτουργικό κόστος και η πισίνα γίνεται πολύ πιο οικολογική.

Μοιράσου το στα social media